WooCommerce: En god plattform for nettbutikker? (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

WooCommerce er en verdensledende e-handelsplattform i open-source-kategorien. Plattformen installeres som en frittstående plugin og er kompatibel med CMS systemer som WordPress. WooCommerce regnes for å være en av de beste plattformene, ikke bare i Norge, men i hele markedet.

Årsaken til suksessen til WooCommerce kan forklares med at plattformen gir brukerne en mer dynamisk og fleksibel løsning enn mange andre alternativer. Du kan selv velge hvilket webhotell du vil bruke, du kan installere ulike plugins, og du kan tilpasse og endre kodene (CSS, HTML og PHP). I tillegg brukes plattformen av et stort antall brukere, noe som betyr hyppige oppdateringer, nye plugins, og et høyt sikkerhetsnivå.

Oppsummering

 • WooCommerce er en av verdens ledende open-source e-handelsplattformer, kompatibel med CMS-systemer som WordPress. Plattformen er en dynamisk og fleksibel løsning med tilpasningsmuligheter og et stort antall brukere.
 • WooCommerce er gratis, men du må betale for webhotell, SSL, tema og utvidelser. Det passer best for teknisk kyndige og erfarne e-forhandlere, mens nybegynnere bør vurdere Shopify som en enklere plattform med standardiserte tjenester og 24/7 support.

Systemet som lastes ned som en plugin er dermed gratis. Forvent imidlertid å betale for utvidelser om du trenger dem. Du må også betale for webhotell, SSL, tema osv.

Fra et kostnadssynspunkt kan WooCommerce være et attraktivt alternativ. En vanlig feil er imidlertid å velge et billig webhotell som snart vil vise seg å ha utilstrekkelig kapasitet til å drive en mindre nettbutikk.

Du bør derfor regne med å skaffe deg en premiumtjeneste når du søker etter et passende webhotell. En premiumtjeneste koster mer enn et billig webhotell, men hvis du velger et godt selskap får du mye for pengene i form av hastighet, sikkerhet, lagringsplass osv.

Vi anbefaler vanligvis Hostingers Cloud service, men du vil også finne andre gode alternativer på markedet. Det vi liker med Hostingers skytjenester er at nettbutikken din laster raskt uansett hvor i verden kundene dine befinner seg.

Samtidig får du en rimelig tjeneste som vil gi deg nok lagringsplass og fungere bra frem til nettbutikken din begynner å skaffe virkelig store volumer. Hvis du har en større bedrift må du kanskje oppgradere webhotell.

Gå til sammendrag >

Woo 1

Bli kjent med denne plattformen

Er WooCommerce en god plattform for Norge?

WooCommerce er bra, men det er et avansert produkt der du i utgangspunktet må løse alle problemer på egenhånd. WooCommerce passer typisk for teknisk interesserte og mer erfarne e-forhandlere.

Vår anbefaling for nybegynnere pleier være Shopify, da dette er en langt enklere plattform.

Shopify er enkel å bruke, og innehar de aller fleste funksjonene du finner i WooCommerce (med unntak av noen tilpasninger for mer avanserte nettbutikker). Shopify gir deg en mer standardisert tjeneste, men den er ekstremt bra. Du får alt du trenger, og behøver ikke bruke tid på å finne opp dine egne løsninger underveis. I tillegg får du 24/7 support med Shopify.

WooCommerce er en utvidelse som brukes med eksempelvis WordPress. Dette betyr at du kan stille inn språket i panelet ditt og ha det på norsk eller et hvilket som helst annet språk. For det norske markedet bør du sørge for at du bruker et webhotell med rask innlasting. Dette vil gi en bedre opplevelse for kundene dine.

En fordel med WooCommerce er at mange norskutviklede tjenester for det norske og skandinaviske markedet er tilgjengelige for plattformens utviklere. Disse inkluderer fremfor alt populære betalingsløsninger; se nedenfor.

WooCommerce Outlet

Woocommerce vs. Shopify? Hvilken er best?

Fordeler med Shopify:

Ulemper med Shopify:

Les hele innlegget mitt om Shopify her.

Fordelene med WooCommerce:

woo stavanger 2

Ulemper med WooCommerce:

Vipps, Klarna, Stripe, faktura og populære betalingsløsninger

Akkurat som med Shopify, tilbyr WooCommerce deg et bredt spekter av betalingsløsninger som du kan velge mellom. Du kan bruke tjenestene som er verdsatt av selgere (og kunder) i det norske markedet, samt et bredt spekter av internasjonalt anerkjente betalingstjenester.

klarna

For det norske markedet kan du for eksempel bruke Vipps og Klarna. Du kan selvfølgelig også tillate kortbetalinger gjennom praktisk talt alle verdensledende betalingstjenester som: Stripe, PayPal, NS8, Square, eller Amazons betalingstjeneste, Amazon Pay.

Både Shopify og WooCommerce er integrert med Amazon, noe som mest sannsynlig er en stor fordel i fremtiden. Amazon etablerer seg for tiden i det nordiske markedet, og mange analytikere tror at Amazon vil medføre et paradigmeskifte for distansehandel i det skandinaviske markedet.

Beste “themes” – temaer for 2024

Det er ikke noe tema eller “theme” som er “best” for alle nettbutikker. Utvalget av temaer hos WooCommerce er så utrolig bredt at det i utgangspunktet er umulig for noen å teste alle de tilgjengelige temaene på markedet. I tillegg blir stadig nye temaer lagt til plattformen, noe som betyr at de som ble ansett for å være blant de beste for noen år siden, raskt erstattes med nye temaer. Hvilket design du velger på nettsiden kan ha stor betydning for hvordan den oppfattes av kundene dine.

Vårt beste tips er å velge et relativt nytt, eller nylig oppdatert tema fra WooCommerce. På denne måten er du sikret at den nyeste teknologien benyttes, og at ikke for mange benytter det samme utseende.

teman

Vi anbefaler oftest at man kjøper et tema og unngår gratisutgaven. Årsaken til dette er at engangskostnaden er relativt liten, så det vil være velinvesterte penger. Med et godt tema (koster vanligvis rundt 30 – 80 $) får du:

 1. God sikkerhet (Billige temaer er vanligvis mer mottakelige for virus og ytre angrep)
 2. Hastighet (Ved å kjøpe et tema vil du få en nettbutikk som laster raskere enn med gratis temaer)
 3. Design (Ikke la kostnadene for et tema begrense deg til å velge et design som ikke er det beste for bedriften din. Velg det temaet som passer best til din virksomhet.)

De beste temaene for WordPress er de som er offisielt godkjent og funnet på WooCommerce.com.

Velg alltid et tema som er skreddersydd for mobiltelefoner og nettbrett (“Responsive”) Her finner du de beste alternativene.

Av temaene vi har testet, er disse våre favoritter:

 1. Threads $ 79,00
  Dette er en favoritt for klesbutikker. Et bra oppsett for å inspirere kunder.
 2. Galleria $ 39,00
  Egnet for mote og design
 3. ProShop $ 39,00
  Egnet for sportsbutikker eller for å selge utstyr, klær, etc.
 4. HomeStore $ 39,00
  Egnet for alle slags butikker – et tema som er bra for alle som ikke vil spesialisere seg for mye på bare én produkttype eller ett markedssegment.
 5. Block Shop kr 79,00
  Passer til alle typer butikker, for eksempel: Klær, sko, designervarer.
pro

Sammendrag

Få svar på ofte stilte spørsmål om WooCommerce

Hva er WooCommerce, og hvordan kan det hjelpe norske bedrifter?

WooCommerce er en åpen kildekode e-handelsplattform som er bygget på WordPress. Den lar norske bedrifter enkelt sette opp og drive nettbutikker med stor fleksibilitet og tilpasningsevne. WooCommerce tilbyr en rekke funksjoner og integrasjoner som kan hjelpe bedrifter med å selge produkter og tjenester online, håndtere lager og betalingsprosesser.

Hva er fordelene ved å velge WooCommerce fremfor andre e-handelsplattformer?

Fordelene ved å velge WooCommerce inkluderer stor fleksibilitet og tilpasningsevne, takket være dets åpen kildekode-natur og WordPress-integrasjon. WooCommerce gir bedrifter kontroll over design og funksjonalitet, et bredt utvalg av tillegg og integrasjoner, samt en lavere total eierskapskostnad sammenlignet med noen andre e-handelsplattformer.

Hvilke betalingsløsninger støtter WooCommerce for norske kunder?

WooCommerce støtter integrasjon med flere betalingsløsninger populære i Norge, inkludert Vipps, Klarna, PayPal og Stripe. Dette gjør det enkelt for norske kunder å betale for varer og tjenester i nettbutikken på en trygg og sikker måte.

Hvilke fraktalternativer er tilgjengelige for norske WooCommerce-brukere?

WooCommerce tilbyr integrasjon med flere fraktalternativer for norske nettbutikker, inkludert Posten, Bring, DHL og UPS. Dette gir nettbutikkeiere fleksibilitet i å velge den mest hensiktsmessige fraktmetoden for deres forretning og kundegruppe.