Wix hjemmeside: Anmeldelse med råd og erfaringer (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Wix er et hjemmesideprogram med en egen modul for nettbutikk integrering.

Oppsummering

  • Wix er et hjemmesideprogram som kan brukes av bloggere, gründere, bedrifter og nybegynnere eller til hobbyprosjekter. Plattformen er en av de mest populære i verden.
  • Wix har en rekke nyttige funksjoner som gjør det enkelt å bygge nettside og modulen er godt tilpasset Norge. Gratisversjonen har imidlertid flere begrensninger, men det er nokså rimelig å oppgradere.til en bedre plan.

Plattformen ble opprettet allerede i 2006, og benyttes i dag av mer enn hundre tusen nettsider i mer enn 200 land i hele verden.

Siden Wix er representert over hele verden, har de investert i datasentre på forskjellige kontinenter. På denne måten kan data og websider lastes raskt, uansett hvor du er som bruker.

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

I dag har selskapet servere i flere forskjellige datasentre i for eksempel: Tyskland, Litauen, Ukraina, USA, Brasil og Israel.

Plattformen kan beskrives som en totalløsning der du som bruker har tilgang til alt på ett sted (domene, designmaler, SSL, webhotell etc.) Det er nå flere lignende nettsidebyggere på markedet, men Wix er en av de største.

Hvis du vil starte din egen blogg eller hjemmeside, men ikke er sikker på hvordan du kommer i gang eller bare ønsker en enkel løsning uten krav om tekniske ferdigheter – vil Wix være et utmerket verktøy.

I denne anmeldelsen kommer vi til å gå nærmere gjennom hva du bør vite om Wix før du velger nettsidebygger, samt se på noen tidligere Wix erfaringer vi har hatt. Til slutt vil vi se nærmere på noen fordeler og ulemper med Wix for deg som skal lage en nettside.

Hensikten med denne anmeldelsen er å vise HVEM denne plattformen passer for.

Les videre hvis du er ute etter et enkelt system som allerede brukes av tusenvis av brukere over hele verden.

Her kan du teste Wix gratis uten noen forpliktelse til å oppgradere for å bruke premium-tjenestene deres.

Hvem skal bruke denne plattformen?

For bloggere: Du får din egen blogg på en plattform godt egnet for både profesjonelle og nybegynnere. Selvfølgelig er den flott til å bygge “vanlige nettsteder” også.

For gründere: Passer nok mest for deg som er selvstendig næringsdrivende og som ønsker å lage en ny webside som ser profesjonell ut (for eksempel en side for rådgivning, restaurant eller butikk.)

For nybegynnere og hobbyprosjekter: Bra for deg som raskt vil starte en nettside eller blogg for en personlig prosjekt (Hobbyvirksomhet, sportsklubb osv.)

webside

Komme i gang

Fordelen med Wix er at du kan starte med en relativt enkel nettside, for deretter å utvide den med ønskede funksjonaliteter over tid. Som utgangspunkt dekker en Wix nettside de fleste behov, og du kan derfor bruke plattformen både til bedriftssider og en personlig nettside eller blogg.

Wix er en komplett løsning som er populær hos både nybegynnere og profesjonelle designere.

Mange mindre selskaper velger å bygge sin nettside med denne plattformen. Imidlertid kan Wix sin plattform være bedre for de som ønsker å starte en blogg, enn til bruk for bedriftssider. Wix er en fantastisk bloggplattform med gode designmaler og funksjonell støtte for bloggere.

For private og bedriftsnettsider kan Wix konkurrenten Webnode være et greit alternativ. Selv om Wix tilbyr en svært brukervennlig plattform, er det noen som foretrekker Webnode. Heldigvis er begge plattformer gratis å prøve, noe som betyr at du enkelt kan teste dem og se hvilken du liker best.

Wix har lenge fokusert på profesjonelt utseende, men uten at du trenger tidligere kjennskaper til webdesign. På dette punktet leverer de absolutt varene, og plattformen deres er svært brukervennlig å bruke. Dette skyldes mye de enkle dra-og-slipp verktøyene som du benytter når du bygger din nettside.

Wix har også utviklet en e-handelsfunksjon som skiller seg litt fra andre systemer på markedet. Nettbutikken er et av de billigste alternativene på markedet og sannsynligvis den tjenesten som ligger i forkant når det gjelder brukervennlighet.

Netthandelspakken som tilbys av Wix er rettet mot alle som ønsker å kunne selge produkter og tjenester på nettet. En forklaring på hvorfor plattformen har vokst i popularitet blant webansvarlige er fordi brukere ikke trenger å møte tekniske problemer.
Så hvis du ønsker å bygge et nettsted (eller blogg) så er Wix en av de billigste tjenestene å bruke. Den er også på toppen når det gjelder design og estetikk. Som bruker trenger du ingen kunnskap innen HTML- eller CSS-koding osv.

Hvis du først og fremst leter etter en plattform for å lykkes med din egen nettbutikk, vil Wix sjendent være det beste alternativet for deg.

 logo

Wix er den plattformen vi anbefaler til de aller fleste

Wix er ikke så avansert som mange av de andre e-handelstjenestene på markedet. Dette trenger ikke være en ulempe, men dersom du har til hensikt å lykkes med en nettbutikk fremfor en blogg, vil det finnes bedre alternativet for deg utenfor Wix plattformen. Ønsker du derimot bare å utvide bloggen med mulighet for å selge produkter, ja da kan Wix sin e-handelsmodul være et godt utgangspunkt.

Er du først og fremst er ute etter en e-handelsplattform, anbefaler vi Shopify som er en av de mest fleksible plattformene for salg på nett.

Akkurat som Wix er Shopify en svært enkel plattform å bruke, men den er bedre egnet for nettbutikker enn det Wix er. Shopify tilbyr ulike pakker for startups og SME-selskaper, så kostnadsmessig er det et godt alternativ.

butikk for noge

Noe av det Wix har vunnet popularitet på, er muligheten for alle til å opprette en nettside eller forenklet nettbutikk med svært lave kostnader. De har også utviklet plattformen sin enormt de siste årene, noe som har gitt økt tillit fra kundene.

Plattformen gir også tilgang til et stort utvalg funksjonaliteter gjennom Wix App market, så her kan du enkelt legge til ulike utvidelser du måtte ønske på din nettside.

Du vil også kunne få et mer profesjonelt utseende uten behov for koding enn det mange av de mer avanserte løsningene tilbyr. Blant de mer avanserte plattformene vi anbefaler inkluderer, for eksempel WooCommerce og Shopify.

Fordeler og ulemper med Wix.com for Norge

Fordeler:

Ulemper:

De ulike prisene hos Wix

Noe av det som har gjort Wix til en av de mest populære plattformene er de lave prisene deres. Så hva koster en Wix hjemmeside? For å sammenligne priser, bør man imidlertid se nærmere på hva man får for pengene. Hva du ønsker å lage, og hvilke behov nettsiden din har vil også spille en viktig rolle her.

 logo

Wix er den plattformen vi anbefaler til de aller fleste

Hvis du vil bygge en enkel nettbutikk eller blogg, er Wix sannsynligvis det alternativet som gir deg mest funksjonalitet for pengene. (Tenk imidlertid på at gratisversjonen ikke er tilstrekkelig i lengden. Hvis du leter etter e-handelsmodulen i Wix, vil du sannsynligvis trenge å oppgradere til en bedre servicepakke. I det minste på lang sikt.)

Når det gjelder Wix nettbutikk, er det i det vesentlige to typer e-handelspakker å velge mellom: “VIP” og “E-handel”.

butikk oprette
  1. Netthandel er en god pakke for nybegynnere og gir brukere ubegrenset båndbredde for ca. 150 kroner / mnd. For begge “E-handel”-typene.
  2. “VIP-planen leveres med gratis domene for det første året.

For deg som ønsker å bygge en enklere nettside eller blogg så kan du gjøre det ganske bra med gratisversjonen.

Hvis du derimot bestemmer deg for å oppgradere til en bedre servicepakke kan du forvente en pris på omtrent 20 kr / måned for den billigste pakken.

Andre servicepakker for blogging eller nettside

“Koble til domenet” – Billigste premium pakke:

For de som ønsker å få sitt eget domene, ikke (“www.dinnettside.wix.com.”) vil det være nødvendig med en oppgradering. Vi anbefaler alltid å ha en egendefinert URL, da dette gir et mer profesjonelt inntrykk og bedre plassering i søkemotorene.

Hvis du for eksempel søker på “Oslo beste kafé”, vil du merke at ingen av resultatene som kommer opp i google har “wix” i URLen.

For å få din egen URL må du oppgradere til “Connect domain”. Pakken koster bare noen få dollar i måneden, men kommer med noen begrensninger.

For eksempel vil du ikke bli kvitt annonser som da fremdeles vises på “nettstedet” eller bloggen din.

Combo-pakke (Forvent å oppgradere til Combo på lang sikt)

Denne pakken viser ingen annonser, og du får domene og mer båndbredde. Pakken gir deg det du måtte trenge for et nettsted i normal størrelse. Det er perfekt hvis du vil bygge et vanlig nettsted eller blogg (uten annonser osv.).

Imidlertid er det begrensninger i lagringsplass med denne planen. Dette betyr at du kan oppleve problemer hvis du har tenkt å laste opp store filer (for eksempel filmer, lydfiler eller bilder i høy oppløsning).

norske webside3

Ubegrenset / ubegrenset

Den siste pakken ubegrenset tilbyr stor lagringsplass og høy hastighet, og er den pakken bedrifter mest sannsynlig må belage seg på å bruke. Du får 10 GB lagringsplass, noe som skal være nok til å opprette et relativt stort nettsted for bedriften din.

Har plattformen funksjonell støtte for SEO?
Ved å lage din egen nettside får du muligheten til å bli sett over hele verden, men for å faktisk bli sett, bør du bruke et system som gir deg grunnleggende støtte for digital markedsføring.

 logo

Wix er den plattformen vi anbefaler til de aller fleste

De fleste som oppretter en nettside med nettstedsbygger har ingen erfaring med SEO eller annen digital markedsføring. Derfor er det viktig å velge et system som i det minste sikrer at nettstedet ditt er optimalisert basert på grunnleggende SEO-teknikker.

sep priser

Wix kommer med innebygd funksjon for søkeoptimalisering. For eksempel har du muligheten til å spesifisere innenfor hvilken nisje eller målgruppe nettstedet ditt er målrettet. Du kan oppgi nøkkelord i overskriftene dine og koble deg til andre markedsføringskanaler, for eksempel, Instagram, Facebook, Linkedin osv.

Selv disse enkle innstillingene for nøkler og nisje kan utgjøre en stor forskjell. Funksjonalitet er en medvirkende årsak til at jeg vanligvis anbefaler plattformen for nybegynnere i stedet for WordPress eller andre nettstedbyggere på markedet.

logo make 2

Gratis logo med logo maker

Denne plattformen er rettet mot nybegynnere og små startups. Derfor tilbyr Wix en rekke gratis verktøy du kan bruke utover selve nettsidebyggeren og e-handelsplattformen deres.

En populær gratisfunksjon er Wix-logoprodusent som lar deg designe din egen logo. Denne vil gi deg en optimalisert logo for bruk på nett, uten at du trenger ha et stort design budsjett.

Det å bruke Wix logo maker til å lage din egen logo er både raskt og enkelt, samt at resultatene blir overraskende gode. Derfor er det et godt verktøy for gründere eller selvstendig næringsdrivende som ønsker å gi bedriften et profesjonelt utseende.

Dette er et godt utgangspunkt for startups, så kan du endre profilering ved en senere anledning når selskapet har egne inntekter.

Hvis du allerede har din egen logo eller bestemmer deg for å bestille en profesjonell logo, kan du selvfølgelig laste den opp til nettstedet ditt via plattformen. Så du er ikke bundet til å bruke tjenesten for å lage din egen logo.

Det er enkelt å bytte ut logoen din i etterkant, noe som gjør at du kan starte med et rimelig alternativ fra Wix logo maker – og deretter gi bedriften en make-over når kostnaden for profesjonelt design er mer overkommelig.

Et stort utvalg av designmaler

Enten du starter en blogg, nettbutikk eller skal lage bedriftens nettsted, er førsteinntrykket viktig. De aller fleste som kommer inn på nettstedet ditt vil gjøre en subjektiv vurdering basert på hvordan nettsiden din ser ut.

Wix gir deg tilgang til rundt 80 kategorier med mer enn 550 forskjellige profesjonelt designet temaer eller designmaler. Basert på disse er det enkelt å lage både stilige og estetisk behagelige websider.

Så selv som nybegynner kan du enkelt bygge et nettsted som ser mer profesjonelt og pålitelig ut enn mange allerede godt etablerte nettsteder på Internett.

Fordi det er utrolig mange ferdige maler å velge mellom, er det enkelt å velge kategori for nettsiden din og finne flotte maler enten du vil blogge om mote eller om du vil opprette en bedriftsprofil.

norske webside1

Selv om nettstedet ditt vil gi et profesjonelt inntrykk til de som besøker nettstedet ditt; bør du på et tidlig tidspunkt bestemme hvilken mal du vil bruke. Begynn med å teste de forskjellige malene gratis. Lek med de forskjellige funksjonene og malene.

Det tar vanligvis omtrent 1-2 timer å bli kjent med systemet og lære hvordan ta i bruk Wix. Når du føler deg klar, velger du en mal som passer den stilen du ønsker på nettsiden din.

En ulempe med plattformen er at du ikke kan overføre tekst og bilder fra en designmal til en annen. Hvis du bestemmer deg for å endre tema (mal), må du ganske enkelt starte på nytt.

Fungerer systemet like bra på PC som Mac?

Ja! Systemet fungerer like bra for alle operativsystemer så lenge du bruker en standard nettleser: Firefox, Chrome eller Internet Explorer.

 logo

Wix er den plattformen vi anbefaler til de aller fleste

Sammendrag:

Resultatet av våre Wix anmeldelse

Ofte stilte spørsmål

Hva er fordelene med å bruke Wix som nettstedbygger?

Wix tilbyr en enkel og brukervennlig plattform for å bygge nettsteder, inkludert en integrert e-handelsløsning.

Hva er begrensningene med gratisversjonen av Wix?

Som en gratis bruker av Wix vil annonser vises på nettstedet ditt og du vil kun få ett underdomene med “wix” på slutten av nettadressen din.

Hvordan oppretter jeg et nettsted med Wix?

Du vil intuitivt forstå hvordan du oppretter et nettsted med Wix. Du har mange ferdige maler å velge mellom og du drar inn tekst og bilder med “dra-og-slipp-funksjonen”.

Hvor enkelt er det å finne flotte maler for en bestemt type nettside i Wix?

Det er enkelt å finne flotte maler for en bestemt type nettside i Wix, takket være det store antallet ferdige maler å velge mellom.

Wix
Wix illustrasjobn

Fordelen med Wix er at du kan starte med en relativt enkel nettside, for deretter å utvide den med ønskede funksjonaliteter over tid. Som utgangspunkt dekker en Wix nettside de fleste behov, og du kan derfor bruke plattformen både til bedriftssider og en personlig nettside eller blogg.

Product Brand: Wix

Product Currency: USD

Product Price: 4.5

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
9.5