Wix vs. Webnode: Dette burde du vite før du velger plattform

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Når du skal lage din første nettside vil det gjerne være en nettsidebygger som er det opplagte valget. Imidlertid finnes det flere gode løsninger på nett, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken av disse du bør gå for. Her vil to gode alternativer være Webnode vs Wix, men hvem av disse er egentlig best egnet til å lage nettsider med? 

Oppsummering

 • Wix og Webnode er to av de mest populære nettsidebyggerne når man skal lage nettside. Begge plattformene har sine fordeler og ulemper, så det er lurt å tenke gjennom hva du trenger til hjemmesiden din.
 • Wix og Webnode er begge gode alternativer, men Wix egner seg bedre hvis du vil ha en skalerbar plattform, mens Webnode er noe mer brukervennlig.

Dette skal vi utforske når vi setter de to populære plattformene Wix vs. Webnode opp mot hverandre i en real duell. Nå har vi allerede testet begge plattformer flere ganger, noe som gjør at vi har god kjennskap til hvordan de fungerer i praksis. Det vi derimot aldri har gjort tidligere er å sette de opp mot hverandre, så dette kan bli en spenningsfylt test. 

Som utgangspunkt for denne testen vil vi forsøke å gjøre de samme oppgavene på begge plattformer. Deretter vil vi se nærmere på noen funksjonaliteter og tjenester som de to plattformene tilbyr. Målet vårt er å komme frem til hvilken av disse to løsningene som vil sikre deg den beste nettsiden uten behov for omfattende forkunnskaper. 

Plattform Fordeler og Ulemper Score

#1

Best for de fleste

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

 • star icon Veldig bra for nybegynnere
 • star icon Støtte for nettbutikk
 • star icon Mange gode maler
 • star icon Gode utvidelser
 • star icon Litt begrensende for veldig store sider
 • star icon Kan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

9.5

Vår vurdering

#2

Best for enkle sider

star icon

Priser fra: 30 kr/mnd – 179 kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

 • star icon Et godt alternativ for nybegynnere
 • star icon Gode priser
 • star icon Bra utvalg av maler
 • star icon Finnes bedre alternativer for nettbutikk
 • star icon Begrenset for avanserte brukere

9.2

Vår vurdering

Wix Vs. Webnode: Rask sammenligning

Har du ikke tid til å lese hele sammenligningen vår? Da har vi laget en rask oppsummering med de viktigste punktene nedenfor. 

KategoriWixWebnode
BrukervennlighetWix er uten tvil en sterk kandidat på brukervennlighet med sin enkle dra-og-slipp editor. Webnode tilbyr en utrolig enkel løsning som settes opp på noen få minutter. Deretter kan du enkelt velge ulike elementer for nettsiden din. 
DesignStort utvalg maler, men mange av disse kan være litt for enkle i dag. Imidlertid vil du garantert finne noe som kan bygges på blant deres mer enn 800+ maler. Tilfredsstillende utvalg minimalistiske design som du enkelt kan tilpasse ved hjelp av editoren deres.
Applikasjoner og utvidelserWix App Market ® tilbyr et stort utvalg applikasjoner og utvidelser som alle er spesielt utviklet for nettopp Wix sin plattform. Litt begrenset antall utvidelser, men du vil finne de mest essensielle applikasjoner tilgjengelig hos Webnode.
NettbutikkWix nettbutikk er en egen modul der du raskt og enkelt kan tilføre en nettbutikk til din ferdige nettside. Dette krever ekstra betaling, men er fortsatt et godt alternativ til mange andre nettsider. Tilbyr egen modul for nettbutikk, men dette krever at man oppgraderer til Proff eller Standard abonnement for å få tilgang til løsningen. 
BloggingWix tilbyr en grei løsning for blogging, men editoren er ikke den mest fleksible vi har testet. Webnode lar deg enkelt publisere innlegg på nettsiden din, men er ikke optimal for å tilføre ulike elementer som bilder og video til et skrevet innlegg. 
SEOWix tilbyr flere gode SEO verktøy som gjør det utrolig enkelt for nybegynnere å få den nødvendige eksponeringen for nettsiden sin.Webnode har et godt utvalg der du kan få viktig innsikt, samt endre de nødvendige opplysningene slik at du kan implementere en SEO strategi for hele nettsiden din. 
Behov for vedlikeholdPå vedlikehold er det vanskelig å slå Wix. All programvare på plattformen er kontrollert av Wix, noe som betyr at de selv står for oppdateringer og tilførsel av funksjonalitet.Webnode er på lik linje med Wix en helintegrert plattform, noe som betyr at den står for det meste av vedlikehold på dine nettsider selv. For deg betyr dette at du slipper tenke på oppdateringer og fornyelse. 
Kundeservice og hjelpWix tilbyr 24/7 kundeservice gjennom chat-basert løsning, samt muligheten til å sende inn skriftlige henvendelser dersom du skulle ønske å gjøre dette. Webnode tilbyr e-poststøtte, samt et større utvalg hjelpeartikler på sine nettsider. Det er dessverre ingen chat-basert alternativ, noe vi gjerne skulle sett for raskere respons. 
PriserWix tilbyr fire enkle modeller som lar deg skalere opp plattformen etterhvert som trafikken din krever dette. Webnode tilbyr en tilsvarende modell som Wix, noe som gjør den enkel å skalere opp etterhvert som du har behov for mer kraft eller verktøy.
Vil du prøve selv?Prøv WixPrøv Webnode

Brukervennlighet

Det viktigste punktet når vi skal teste nettsidebyggere er brukervennligheten. Dette handler om at de fleste som skal bruke en nettsidebygger gjør dette for første gang, noe som tilsier at den bør være enkel å komme i gang med. Vi har derfor testet hvordan både Webnode og Wix oppfyller kravet om brukervennlighet, og her er vel ekspertene ganske enige.

Begge plattformer tilbyr et godt utvalg funksjonalitet, men de har lagt det opp på en slik måte som gjør det enkelt å finne frem. Både Webnode og Wix benytter seg av dra-og-slipp prinsippet, noe som betyr at du velger elementer og deretter bare slipper de på plass der du ønsker. Må vi komme med en vinner på dette punktet vil nok Wix være hakket mer fleksibel på akkurat dette – men det handler også om at utvalget design er betydelig større. 

Design

Både Wix og Webnode benytter seg av ferdige maler slik at du raskt og enkelt kan utforme nettsiden din basert på en mal. Imidlertid er utvalget maler ulikt der Wix tilbyr godt over 800 ulike, mens Webnode har et mer begrenset utvalg. Til tross for dette, kan Webnode sine maler ofte være bedre egnet for bedriftshjemmesider

De er stilrene og funksjonelle, samt krever sjeldent mye tilpasninger før du kan lansere nettsiden din. Wix på sin side tilbyr et enormt utvalg maler, men dette kan også gjøre det litt vanskeligere å finne en perfekt fit. Her må vi faktisk si oss enige om at Webnode er det beste utvalget om du vil ha en nettside raskt på plass. 

Applikasjoner og utvidelser

Her er det ingen tvil om at Wix App Market® er det beste alternativet. Plattformen tilbyr et stort utvalg applikasjoner og utvidelser som gjør det enkelt å tilføre funksjonalitet til nettsiden din. Du vil finne et stort utvalg slik som hos WordPress, men ettersom alle applikasjoner er kontrollert av Wix – så vil du sjeldent måtte tegne et ekstra abonnement for å bruke dem. 

Webnode på sin side tilbyr de mest nødvendige funksjonaliteten, så du vil klare å lansere en funksjonell nettside her også. Dessverre er utvalget litt mindre enn hos Wix, noe som betyr at nettsider med svært spesifikke krav kanskje ikke finner hva de trenger hos Webnode. Skal du derimot bare ha noen enkle kontaktskjema eller kalender, så vil Webnode oppfylle alle krav om dette. 

Nettbutikk

Begge leverandører tilbyr en løsning for nettbutikker, og hvordan de gjør dette er ganske likt. Både hos Wix og Webnode må du oppgradere til en eCommerce pakke som kommer på toppen av nettsidebyggeren. De er også ganske like i pris, så her vil det ikke være noen betydelig forskjell på hvilken pakke du velger å gå for. Det som derimot kan være greit å merke seg er at Wix tilbyr en mer skalerbar pakke. 

Du kan nemlig implementere Wix nettbutikk moduler på alle Wix nettsider, noe som gjør det enklere å skréddersy et design til liker til din brukerreise. Webnode på sin side har egne maler som er tiltenkt bruk sammen med deres eCommerce platform. 

Blogging

Skal du lage din første blogg vil dette gjerne bli gjennom en nettsidebygger. Her er vi godt fornøyd med tjenesten som både Wix og Webnode tilbyr. Begge plattformer lar deg sette opp en enkel nettside hvor du deretter kan publisere innlegg på bloggen din. Det eneste vi må pirke på er at verken Webnode eller Wix kan måle seg med editoren til WordPress på dette punktet. 

Dette skyldes at begge plattformer mangler en del tilpasninger som lar deg sette inn bilder, video og lignende i innlegg. Du kan riktignok gjøre dette hos Wix, men de gangene vi har testet oss frem har dette vært unødvendig komplisert. Det er heller ikke mulig å velge selv hvor slike elementer skal plasseres, så dette er langt fra optimalt. 

SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av å lansere en suksessfull nettside, og her har gjerne nettsidebyggere hatt et dårlig rykte på seg. De tilbyr oftest ikke den nødvendige fleksibiliteten til at man kan implementere en optimal SEO strategi for organisk trafikk. Imidlertid har dette endret seg betydelig de siste årene, og både Wix og Webnode scorer godt på dette.

Begge plattformer lar deg tilpasse Meta, Titler og lignende, men Wix er uten tvil den bedre av de to. Her får du tilgang til Wix SEO Wiz – et enkelt verktøy som hjelper nybegynnere med å øke synligheten for nettsiden sin. Dette kan gjerne anses som et gratis lynkurs i SEO som er inkludert i ditt abonnement. 

Behov for vedlikehold

På dette punktet har vi vurdert dem som ganske like. Både Wix og Webnode er integrerte plattformer, noe som betyr at det er selskapet som står for det meste av programvare og utvidelser. På denne måten kan de kontrollert oppdaterte plattformen sin og sørge for at du som bruker må bry deg minimalt om vedlikeholdet. Dette kan være praktisk når man skal lansere sin første nettside eller bare vil fokusere på innhold fremfor det mer tekniske. 

Kundeservice og hjelp

Vi har allerede vært innom dette, men her er det nok Wix som er det beste alternativet. Dette skyldes primært at Webnode ikke tilbyr noen chat-basert løsning, så du vil være nødt til å sende inn en e-post eller finne svaret selv i deres DIY seksjon på nettsiden. Veiledningen vi fant var riktignok godt utformet og enkle å følge, men vi foretrekker raske svar over chat dersom vi sitter fast på et prosjekt. 

Priser

Uten at vi skal gå for mye i detalj på pris hos de forskjellige plattformene, så er det en tilnærmet lik modell hos begge to. Den store forskjellen er at Wix tilbyr et større utvalg abonnementer (7), mens Webnode har en mer transparent modell med sine (4) abonnementer. Dette gjør at Wix kan være mer skalerbar, men du får oversiktlige kostnader hos Webnode. 

Oppsummering

Både Wix og Webnode kan være utmerket for deg som skal lage din første nettside. Begge selskaper tilbyr en relativt lik tjeneste, men de har også noen styrker som skiller seg fra hverandre. Vil du ha en mest mulig skalerbar plattform vil Wix være det beste alternativet, mens Webnode tilbyr den høyeste brukervennligheten

 logo

Prøv vår testvinner helt gratis

Ofte stilte spørsmål om Wix og Webnode

Hva er forskjellen mellom Wix og Webnode når det gjelder nettsidebygging?

Wix og Webnode er begge gode alternativer for deg som skal lage din første nettside. Wix er en mest mulig skalerbar plattform, mens Webnode har den høyeste brukervennligheten.

Hva er fordelene med Webnode som nettsidebygger?

Webnode har den høyeste brukervennligheten av de to plattformene, noe som gjør det enkelt å lage og vedlikeholde din første nettside.

Er det mulig å oppgradere fra Wix til Webnode eller omvendt?

Det er ikke mulig å oppgradere fra en plattform til den andre, da de er to separate selskaper med ulike funksjoner og plattformer. Hvis du vil bytte, må du starte fra scratch på den nye plattformen.

Hva er fordelene med Wix som nettsidebygger?

Wix er en mest mulig skalerbar plattform, noe som gjør den god for deg som ønsker å vokse din nettside over tid.