Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk
Det dukker stadig opp nye nettsidebyggere på markedet, men det kan være vanskelig å vite hvilken som er best egnet for ditt prosjekt. Derfor har vi tatt en nærmere titt på to av de mest populære – nemlig Wix og Webflow. I denne artikkelen har vi forsøkt å sammenligne de på en rekke ulike punkter for å komme frem til den beste for ditt prosjekt.
Begge plattformer tilbyr kodeløs design av nettsider ved hjelp av dra-og-slipp løsninger, men Webflow lar brukerne bruke HTML og CSS dersom de ønsker dette. Mange profesjonelle designere har derfor sverget til Webflow, men er den det beste alternativet? Det er dette vi skal finne ut av gjennom vår omfattende sammenligning.
Les videre for å finne ut hvem av disse brukervennlige nettsidebyggerne som passer best for ditt kommende prosjekt!
Wix vs. Webflow: En rask sammenligning
Ikke tid til å lese hele sammenligningen vår? Da har vi laget en rask oppsummering med de viktigste punktene nedenfor.
Kategori | Wix | Webflow |
Brukervennlighet | Wix tilbyr en uslåelig brukervennlighet og plattform som er designet for nybegynnere. Her kan du enkelt brukes deres dra-og-slipp løsning for å lage profesjonelle nettsider. | Webflow er en profesjonell nettsidebygger som lar deg utforme profesjonelle nettsider helt uten behovet for koding. Imidlertid har du litt mer avanserte verktøy enn Wix gjør den litt mer komplisert for nybegynnere. |
Design og tilpasning | Hos Wix kan du velge fra mer enn 800 ulike maler som er inkludert i abonnementet ditt. | Webflow tilbyr et utvalg gratis maler, men de fleste ligger på rundt $49 dersom du vil velge en fra markedsplassen deres. |
Applikasjoner og utvidelser | Wix har et stort utvalg applikasjoner i sin Wix Marketplace ® som i sin helhet er utviklet av deres egne team. Dette betyr at alle applikasjoner er fullt ut kompatible med nettopp Wix sitt CMS. | Webflow har integrasjon og utvalg på rundt 60 forskjellige utvidelser. Disse er stort sett utviklet in-house, men det er et langt mindre utvalg enn hos Wix. |
eCommerce | Tilbyr omfattende salgskanaler og integrasjon med full backend for deg som skal drive din egen nettbutikk. Enkelt å integrere med ulike sosiale medier og plattformer. | Litt mer begrenset enn Wix, men tilbyr fortsatt en fullkommen nettbutikk løsning for deg som vil lansere en ferdig nettbutikk på Webflow siden din. |
Blogging | Enkel publisering av innlegg, men en editor som er litt begrenset. Her kan du kun lage svært enkel blogginnlegg og publisere de på nettsiden din, litt mangelfull om du skal lage innhold med integrerte videoer etc. | En mer komplett editor som lar deg skreddersy dine innlegg nesten like mye som på WordPress. Enkelt oppsett, men muligheten for en rekke integrasjoner underveis. |
SEO | Wix lar deg gjøre de mest nødvendige endringer i et eget SEO dashboard. Her kan du endre tags, meta og alt annet som kan påvirke din SEO for hver individuelle side. | Webflow lar deg endre/tilpasse alle SEO verdier for de individuelle sidene i et innovativt design. Her kan du enkelt se på verdiene for de ulike sidene og tilpasse det slik du selv måtte ønske. |
Løpende vedlikehold | Hele plattformen til Wix er lukket, noe som betyr at selskapet selv har kontroll på alle aspekter. For deg som bruker Wix betyr dette at du slipper bekymre deg for oppdateringer av programvare, CMS og utvidelser. | På lik linje med Wix er Webflow en lukket plattform som selv er ansvarlig for alle utvidelser på plattformen deres. Dette betyr at de styrer sikkerhet, utvidelser og programvare for å sikre sine brukere best mulig. |
Kundeservice | Wix sin kundeservice er tilgjengelig døgnet rundt slik at du alltid kan få den bistanden du trenger. I tillegg har de et enormt utvalg av artikler og guider som kan gjøre det lettere å finne frem selv. | Kundeservice hos Webflow er litt mer begrenset. Her finner du webinarer, e-post, kurs og et stort community forum som kan bidra til å besvare de fleste spørsmålene dine. |
Prising | Wix har en utrolig enkel modell fordelt på noen ulike abonnementer. Her er alt inkludert i én pris, slik at du kan velge den som er mest relevant for deg. | Webflow har en ganske komplisert struktur når det kommer til priser. Disse varierer fra $14 til $2000+ per måned, så det er mye man bør ta hensyn til. |
Klar for å komme i gang? | Prøv Wix nå | Prøv Webflow nå |
Hvor får du mest verdi for pengene?
Både wix og Webflow tilbyr en god tjeneste som lar deg designe profesjonelle nettsider uten behov for koding. Imidlertid er det en del kompliserte strukturer rundt prisingen til Webflow – og det kan være litt vanskelig å sette seg inn i mye av det. Wix på sin side har en godt testet modell som lar deg tegne et abonnement på de tjenestene du ønsker.
Det er derfor vår oppfatning at Wix fortsatt er den løsningen som gir mest verdi for pengene. Selv om Webflow har mye funksjonalitet inkludert i plattformen sin, så vil man ofte havnere på en høyere månedlig pris sammenlignet med det du kan forvente av Wix. Skal du designe en enkel nettside vil du dermed få mer for pengene dine ved å velge Wix.
Hvilken plattform er mest brukervennlig?
På brukervennlighet stiller de to konkurrentene ganske likt på en del ting. Begge benytter seg av dra-og-slipp elementer, men Wix sin editor er nok litt mer brukervennlig – spesielt for nybegynnere. Dette skyldes at Webflow gir en mer detaljstyrt mulig, men det kan også bli litt uoversiktlig for deg som ikke er så vant til å lage en nettside.
Wix sin brukeropplevelse er laget for å tilby en gjennomgående opplevelse, så du vil finne steg-for-steg guiding for alt du trenger gjøre. Dette gir en mer sømløs opplevelse for deg som vil lansere din første nettside uten å måtte bruke unødvendig mye tid på design og utforming.
Utseende og tilpasninger
Webflow tilbyr et imponerende utvalg maler du kan skreddersy, men de fleste av disse må betales for. Dermed må du oftest påregne litt ekstra kostnader knyttet til design dersom du ikke vil utforme dette fra bunnen av selv. Webflow vil også la deg hyre inn profesjonelle designere på plattformen deres, noe som vil påløpe en del ekstra kostnader, men samtidig få et profesjonelt resultat fortere. Imidlertid blir det litt mot sin hensikt da man like godt kunne hyret inn et byrå.
Wix på sin side tilbyr mer enn 800 ulike maler som alle er inkludert i abonnementet ditt. Dermed kan du enkelt velge den som passer ditt prosjekt best og sette til verks med tilpasningene. Malen du velger vil automatisk lastes inn i editoren slik at du kan tilpasse det akkurat slik du selv måtte ønske.
Applikasjoner og utvidelser
Som vi nevnte i tabellen vår, så tilbyr både Webflow og Wix en rekke utvidelser du kan velge fra. Disse gjør det mulig å tilføre funksjonalitet til nettsiden din uten at du må kode opp et JavaScript eller lignende. Imidlertid er utvalget de to plattformene tilbyr vidt forskjellig. Webflow har integrasjon av rundt 60 ulike applikasjoner, mens Wix har rundt 300 i sin Wix Marketplace®.
Webflow har riktignok alt man trenger for å få en funksjonell nettside, men Wix kommer ut på topp. Her vil du finne en rekke praktiske integrasjoner som gjør det utrolig mye enklere å få frem det man ønsker fra nettsiden sin. I tillegg er Wix en lukket plattform, noe som betyr at alle utvidelser er utviklet in-house og vedlikeholdt av Wix sitt eget team.
Nettbutikker
Sist, men ikke minst har vi sett på muligheten til å integrere en nettbutikk. Her tilbyr begge aktører en utmerket modul som gjør det mulig å tilføre en funksjonell nettbutikk på siden din. Det som skiller dem litt er backend – hvor Wix er litt mer brukervennlig enn Webflow. Når det er sagt, så er det faktisk Webflow som har det beste systemet for aktiv drift.
Webflow lar deg skreddersy utseende på nettbutikken din langt mer enn det Wix sin modul gjør, så for deg som vil lage nettbutikken fra bunnen av – så vil dette uten tvil være det beste alternativet. Det krever litt mer å få satt det opp, men når du først har den på plass vil du enkelt styre alt fra backend. Vi gir derfor seieren for eCommerce til Webflow.
Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd
Gratis prøveperiode: Ja
Vår vurdering
Fordeler
- Veldig bra for nybegynnere
- Støtte for nettbutikk
- Mange gode maler
- Gode utvidelser
Ulemper
- Litt begrensende for veldig store sider
- Kan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden
Oppsummering
I denne testen har vi satt Wix og Webflow opp mot hverandre for å finne ut hvilken nettsidebygger som er det beste alternativet. Basert på de kriteriene vi har benyttet, så var det Wix som kom best ut av testen. Imidlertid er ikke dette noen grunn til å forkaste Webflow med det første. Plattformen er utmerket for bruk, men den er litt bedre egnet for profesjonelle designere som kan HTML og CSS.
Få svar på ofte stilte spørsmål om Wix vs. Webflow
Hva er hovedforskjellene mellom Wix og Webflow?
Hovedforskjellene mellom Wix og Webflow er at Wix er en brukervennlig nettsidebygger med dra-og-slipp-funksjonalitet som passer for nybegynnere, mens Webflow er en mer avansert og fleksibel plattform som gir designere og utviklere full kontroll over design og kode.
Hvilke funksjoner og verktøy tilbyr Wix og Webflow?
Wix tilbyr en dra-og-slipp-redigerer, et stort utvalg av maler, e-handelsfunksjonalitet, appmarked og SEO-verktøy. Webflow tilbyr en visuell CSS-redigerer, responsivt design, CMS og e-handelsfunksjonalitet, samt muligheten for å eksportere ren kode.
Hvilken plattform er mest kostnadseffektiv: Wix eller Webflow?
Wix kan være mer kostnadseffektiv for små bedrifter og enkeltpersoner på grunn av sine rimelige priser og gratisplan. Webflow kan ha høyere priser, men tilbyr mer avanserte funksjoner og fleksibilitet som kan være verdt investeringen for større bedrifter og profesjonelle designere.
Hvordan påvirker valget av Wix eller Webflow søkemotoroptimalisering (SEO)?
Begge plattformene tilbyr SEO-verktøy og funksjoner for å hjelpe brukere med å forbedre rangeringen i søkemotorer. Wix har innebygde SEO-verktøy og en SEO-veiviser for grunnleggende optimalisering, mens Webflow gir mer avansert kontroll over SEO-innstillinger og muligheten for å tilpasse kode for ytterligere optimalisering.