Wix vs Squarespace: Hvem stikker av med seieren i 2024?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Det kan være krevende å vite hvilken nettsidebygger man bør velge, og de fleste vil havne midt mellom Wix og Squarespace. Begge to har en rekke fordeler, men de har også en del punkter de skiller seg fra hverandre på. Vi har derfor gjort en omfattende sammenligning for å se hvilken som kommer ut på topp av de to tjenestene. Lurer du på hvilken av dem du bør velge? Da har du absolutt havnet på riktig plass! 

I denne guiden har vi sammenlignet Wix og Squarespace på en rekke ulike kriterier og vurdert hvilken som er best for ulike prosjekter. Du kan finne en sammenfatning av dette i tabellen nedenfor, eller du kan lese hele sammenligningen videre nedover i denne artikkelen. Vi har allerede testet begge to ved flere anledninger, og målet med denne testen er derfor å se hvilken som kommer best ut i en helhetlig vurdering. 

Oppsummering

  • Wix og Squarespace er to populære nettsidebyggere på markedet. Begge plattformer har sine fordeler og ulemper. Squarespace scorer noe bedre på pris, fleksibilitet og kundeservice.
  • Likevel går Wix seirende ut av denne sammenligningen. Wix er særlig gode på brukervennlighet og funksjonalitet, men er også bedre når det kommer til netthandel, markedsføring og integrerte apper.

Klar for å komme i gang med sammenligningen av Wix vs Squarespace? La oss starte! 

Har du ikke tid til å lese hele sammendrag? Her er konklusjonen vår: Wix er en bedre plattformen enn Squarespace når det gjøres en helhetlig vurdering. Dette skyldes at Wix kommer bedre ut på en del elementære punkter som brukervennlighet og funksjonalitet på nettsidene du kan lage. 

Wix vs. Squarespace: Oppsummert sammenligning

KategoriWixSquarespaceVinner
BrukervennlighetWix tilbyr en svært brukervennlig plattform som er utmerket for nybegynnere. Squarespace har gjort en rekke forbedringer av sin plattformen, men når det kommer til brukervennlighet er fortsatt Wix hakket bedre. Wix
FleksibilitetWix har et bibliotek på mer enn 800 ulike maler du kan velge mellom, men mange av disse har et relativt utdatert design. Du kan heller ikke skifte mellom maler når siden er lansert, noe som kan være litt tungvint. Squarespace tilbyr et uslåelig utvalg maler av høy kvalitet som alle har et øye til detaljer. Utvalget er riktignok mindre enn hos Wix, men fleksibiliteten er høyere, så her kan du gjøre langt mer med nettsiden din.Squarespace
PrisWix har en litt komplisert prismodell der de tilbyr syv ulike priser fra $14 til $49 per måned. Disse prisene øker unødvendig mye dersom du velger månedlig abonnement fremfor årlig.Squarespace på sin side tilbyr fire ulike pakker fra $12 til $40 per måned. Her får du ingen gratis plan slik som Wix tilbyr, men du får langt mer inkludert i hver pakke. Squarespace
eCommerceWix sin netthandel modul er enkel å tilføre hvilken som helst Wix nettside. Dette betyr at du på 1-2-3 kan ha en nettbutikk klar på din side.Squarespace på sin side har alle eCommerce funksjoner integrert i løsningen, så du vil slippe å kjøpe en ekstra modul. Imidlertid har den litt mer begrensninger enn Wix. Wix
Funksjonalitet og verktøyWix har et enormt utvalg verktøy og funksjonaliteter som gjør det lekende lett å utvide utvalget på nettsiden siden. Disse er integrert i alle de betalte pakkene fra Wix. De fleste av Squarespace sine funksjoner er inkludert i de betalte abonnementene, men noen krever dessverre at du har et ekstra abonnement, noe som kan påføre ekstra kostnader. Wix
App og integrasjonGjennom Wix Market Place tilbyr Wix et stort utvalg applikasjoner skreddersydd sin plattform.Squarespace har en tilsvarende løsning i form av Squarespace Extensions, men utvalget her er langt mindre enn hos Wix. Wix
BloggingWix lar deg enkelt sette opp en blogg med utmerket funksjonalitet.Squarespace kommer med imponerende utvalg verktøy for blogging. Her scorer de faktisk likt
MarkedsføringWix sine markedsføringsverktøy inkluderer et eget e-postsystem, SEO verktøy og alt-i-en løsningen Wix Ascend. Squarespace tilbyr en lignende løsning som inkluderer e-post, SEO og sosial media.Wix 
SEOWix SEO Wiz tilbyr en integrert løsning som gir deg full dybde til de ulike dataene du trenger. Her kan du også gjøre nødvendige endringer til meta for å bedre synligheten til nettsiden din. Squarespace har svært brukervennlige SEO løsninger som gjør det lekende lett å øke synligheten din på nett. Uavgjort!
KundeserviceSkulle du ha problemer med Wix kan du kontakte kundeservice på telefon, e-post og sosiale medier. Skulle du derimot ønske å løse problemet selv, så tilbyr de et litt begrenset utvalg DIY guider. Squarespace tilbyr kundeservice av høy kvalitet med live chat og e-post. De har også et imponerende DIY center der du vil finne omfattende guider, videoer, webinarer og forumer for hjelp. Squarespace

Wix vs Squarespace – En sammenligning

I de neste avsnittene skal vi se nærmere på noen av de viktigste punktene som skiller Wix og Squarespace fra hverandre. Vi vil også komme litt nærmere inn på hvilke beslutninger vi har gjort underveis, samt hva du bør vite om de forskjellige løsningene deres. Målet med denne delen av guiden vår er gi en bedre forståelse for hva som skiller de to plattformene. 

Dra-og-slipp redigering: Hvilken er best?

En viktig del av det å bruke en nettsidebygger er muligheten til å designe profesjonelle nettsider uten behovet for kode. Her vil en dra-og-slipp redigering oftest være foretrukket. Dette er enkle verktøy som lar deg trekke ulike elementer inn på et canvas uten at du må kunne HTML eller CSS. Her tilbyr både Wix og Squarespace en løsning for dette, men med noen ulikheter.

Wix tilbyr en helt enkel dra-og-slipp løsning der du kan velge elementer fra menyen og deretter plassere de slik du selv måtte ønske. På denne måten kan du enkelt lage en nettside med gode resultater. Squarespace på sin side tilbyr også en dra-og-slipp løsning, men den er ikke så fleksibel som Wix sin. Dette skyldes at Squarespace er mer seksjonsbasert enn Wix, noe som gjør at du ikke fritt kan plassere elementer der du selv måtte ønske. 

Imidlertid er det verdt å merke seg at Squarespace har gjort noen betydelige forbedringer til denne løsningen den siste tiden. Dette har ført til en langt smidigere opplevelse, men de har fortsatt litt igjen å gå på før de havner på samme fleksibilitet som Wix. Når det er sagt, så tilbyr både Wix og Squarespace ADI (Artificial Design Intelligence). Dette er en løsning som basert på noen spørsmål og svar vil lage en nettside for deg. 

Selv om ADI løsninger ofte kan bli litt stereotypiske, så kan det være et godt alternativ å vite om dersom du ikke har tid til å lage en nettside selv. Det kan også være en rask måte å lage et rammeverk på, så du deretter kan redigere selv slik at du ønsker. 

Utvalg av maler 

Dersom du har vært borti en nettsidebygger før, så vil du vite at utvalget av ferdige design er viktig for hvor lett det er å lage en nettside. Som oppsummeringen vår viste, så var det Squarespace som kom best ut på dette punktet. Dette til tross for at Wix tilbyr mer enn 800 ulike maler, mens Squarespace kun har 113. Årsaken til dette er at mange av malene til Wix rett og slett er litt utdaterte, noe som gjør dem lite attraktive for nye nettsider. Squarespace på sin side kan tilby svært moderne maler med elegante detaljer.

Her er det verdt å merke seg at Wix sine rammer er enklere å tilpasse enn Squarespace, men om du har hastverk med å få en profesjonell nettside, så vil nok Squarespace være det beste alternativet for prosjektet ditt. Seksjonssystemet dems gjør også at man raskere kan personalisere utseende på malene.

Er du ute etter en stilfull nettside med hundrevis av inspirerende maler? Les våre erfaringer med Squarespace her.

Pris 

Konkurransen om kundene er tøff, noe som har gjort det viktig å tilby mye verdi for pengene. For deg som forbruker er dette en stor fordel, men for konkurrentene kan det fort være en tøff kamp. Her har vi sett på både prisnivå og hva man får for pengene sine, og ekspertene ser ut til å være enige. Squarespace tilbyr en enklere prismodell (kun fire ulike pakker) og man får tilgang til langt mer funksjonalitet i hver pakke. 

Dette skyldes at innholdet i pakkene stort sett er likt, men man oppgraderer basert på behov for lagringsplass og hastighet. Hos Wix derimot tilbyr de syv (!) ulike planer, noe som kan bli litt rotete. Det er også stadig behov for oppgraderinger dersom du starter med det rimeligste alternativet, noe som kan bli slitsomt i lengden. 

Når vi satt disse to modellen opp mot hverandre, så var det lite tvil om at Squarespace rett og slett gir forbrukerne mer verdi for pengene sine. Ikke bare har de et billigere abonnement som utgangspunkt, men du får også langt mer funksjoner inkludert i hvert av dem. Eneste unntaket kan være på eCommerce der Wix tilbyr en litt bedre modull enn Squarespace. 

Her er det verdt å merke seg at Wix tilbyr en gratis versjon, noe du ikke vil finne hos Squarespace. Imidlertid er denne svært begrenset og vil sjeldent være tilfredsstillende dersom du skal lage en profesjonell hjemmeside. Dette skyldes blant annet at du får reklame og vannmerker plassert på nettsiden din frem til du velger et betalt abonnement. Du vil også ha et subdomene, så vi fraråder generelt denne. 

Nettbutikk

Skal du lansere din egen nettbutikk er det viktig å vite at man har gode verktøy for hånd. Her tilbyr både Squarespace og Wix gode løsninger, men skalerbarheten er litt ulik. Først og fremst starter Wix sin plan på $23 per måned, og Squarespace sin plan på $18 – men dette utgjør en liten forskjell på planene. Innholdet i den grunnleggende planen er relativ lik hos begge selskaper. Det som derimot skiller dem er skalerbarheten. 

Squarespace tilbyr kun to ulike eCom abonnementer, mens Wix tilbyr skalerbare løsninger. Dette sørger for at man slipper skifte løsninger etterhvert, men heller kan skalere den etterhvert som omsetning og utvalget produkter øker. Begge tilbyr godt med lagring og 0% transaksjonsgebyrer, så det støtter bruken av begge moduler. 

Et punkt som kan være greit å merke seg er at man må ha Advanced Commerce ($40/mnd) hos Squarespace for å unngå transaksjonsgebyrer. Dette krever ikke Wix. Vår konklusjon er derfor at Wix i de fleste tilfeller vil være en mer tilpasningsdyktig plattform for deg som vil starte en liten nettbutikk og skalere etterhvert som virksomheten blir selvbærende. 

Funksjonalitet

Når vi skal vurdere en nettsidebygger vil funksjonalitet alltid spille en viktig rolle. Her har vi også inkludert ulike verktøy for eksempelvis markedsføring og SEO. På dette området kan begge plattformer stille en markedsplass tilgjengelig, men Wix skiller seg positivt ut med et langt større utvalg. De har også bedre verktøy for SEO, noe som er praktisk når man skal lage sin første nettside. 

Et godt eksempel på dette er hvor mange applikasjoner som er kompatible med de ulike plattformene. Her kan Wix vise til mer enn 200 ulike applikasjoner skreddersydd for sin plattform, mens Squarespace kun kan tilby 23 på sin markedsplass. Som de fleste vet vil applikasjoner være en viktig kilde for funksjonalitet på nettsider, så her gjelder det å ha et stort utvalg. 

Nå skal sant sies at Squarespace sine funksjonaliteter er godt utviklet in-house, men de når rett og slett ikke helt opp til Wix. Ønsker du deg muligheten til å legge ut nyhetsbrev, analyser og booking av timer så blir rett og slett utvalget hos Squarespace litt for begrenset. Konklusjonen blir derfor som følgende; ønsker du å lage en enkel nettside med få funksjonaliteter – så tilbyr Squarespace et utmerket utvalg. Vil du derimot lage en mer avansert nettside, så bør Wix være førstevalget ditt. 

Ønsker du å ta en dypdykk i Wix sine funksjonaliteter? Les vår anmeldese av Wix her.

Kundeservice

De fleste som bruker en nettsidebygger skal lage sin første nettside. Dette betyr at god veiledning underveis kan være viktig. Da vil det også ha betydning at man kan oppsøke hjelp dersom man står fast underveis i prosessen. Her tilbyr riktignok Wix et stort utvalg kontaktmuligheter, men disse hadde alle litt ventetid. Vi foretrekker å komme raskt i kontakt med noen, og her var det kun Squarespace som tilbyr Live Chat. 

Det er også Squarespace som tilbyr det beste utvalget DIY guider for deg som vil lære mer om prosessen på egenhånd. Her vil du finne et stort forum, praktiske videoer og omfattende, men enkle guider til hvordan ulike funksjonaliteter fungerer. 

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Oppsummering

Selv om Wix og Squarespace i mange tilfeller kan fremstå like, så er det Wix som kommer ut som best av de to. Dette skyldes at plattformen har en uslåelige fleksibilitet, samt at den er utrolig enkel å ta i bruk for nybegynnere. Ved hjelp av Wix kan du raskt og enkelt lage en nettside på bare noen få timer med et svært profesjonelt utseende.