Wix vs. Elementor: Hvilken nettsidebygger er den beste?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Skal du lage din første nettside vil du mest sannsynlig gjøre dette gjennom en såkalt nettsidebygger. Dette er programvare som raskt og enkelt lar deg bygge en profesjonell nettside helt uten at du trenger koding eller tidligere erfaring. Spørsmålet som da dukker opp er naturligvis hvilken nettsidebygger du bør benytte deg av. 

Her har det dukket opp en rekke alternativer de siste årene – hvor Wix og Elementor tradisjonelt har vært de mest populære. Da er det vel ingenting som er mer naturlig enn at vi setter dem opp mot hverandre i den ultimate testen. For i denne artikkelen har vi gjort en omfattende sammenligning med den hensikt å komme frem til hvem av de to løsningene som tilbyr det beste alternativet. 

Så om du skal lage din egen nettside – eller bare er nysgjerrig på hvilken som gjorde det beste, kan du bare lese videre nå!

Wix vs. Elementor: En rask sammenligning

Ikke tid til å lese hele sammenligningen vår? Da har vi laget en rask oppsummering med de viktigste punktene nedenfor. 

KategoriWixElementor
BrukervennlighetWix er en utrolig brukervennlig alt-i-ett løsning som lar deg lansere en profesjonell nettside uten at du trenger kunne noe om kode, design eller andre aspekter av nettsiden. Elementor er en plug-in til WordPress som kan være litt knotete å sette opp. Imidlertid vil du få en enkel dra-og-slipp løsning så snart du har fått satt den opp, noe det finnes utallige veiledninger om på nett. 
Design og tilpasningWix byr på mer enn 800 ulike templates som lar deg finne et ferdig design til nettsiden din, Elementor har et lite utvalg ferdige elementer, men det meste er basert på elementer. Du kan kjøpe Elementor males på nett som lar deg laste de direkte opp på nettsiden din. 
Applikasjoner og utvidelserWix Marketplace ® har et bredt utvalg funksjonaliteter og utvidelser som gjør det enkelt å tilføre forskjellig funksjonalitet på nettsiden din. Elementor er en utvidelse og har dermed ikke tilgang til øvrige utvidelser. Imidlertid byr WordPress på et enormt utvalg som er kompatible med Elementor. 
eCommerceWix tilbyr en utvidelsesmodul som gjør det mulig å tilføre en nettbutikk på din eksisterende Wix nettside. Elementor er kompatibel med WooCommerce som er en av de mest fleksible løsningene for nettbutikker bygget på wordpress CMS. 
BloggingMed Wix kan du enkelt publisere nye innlegg på nettsiden din slik at du kan oppdatere med nytt innhold fortløpende. Som en utvidelse er det ingen direkte publiseringsmuligheter gjennom Elementor som plattform. 
SEOWix gir deg grunnleggende tilgang til SEO verktøy som gjør det mulig å legge en klar strategi for nettside din. Litt forenklet sammenlignet med eksempelvis Yoast og andre SEO verktøy. Elementor vil kreve at du har en utvidelse som Yoast eller annet installert dersom du vil endre på SEO detaljene fra nettsiden din. 
Løpende vedlikeholdWix fungerer som en lukket plattform, noe som betyr at selskapet selv tar ansvar for alle oppdateringer av nettsider bygget med løsningen deres. Elementor er bare én del av nettsiden din, noe som betyr at du selv vil være ansvarlig for å oppdatere applikasjoner, nettsider og alt annet innhold som måtte befinne seg på webhotellet ditt. 
KundeserviceWix har døgnkontinuerlig kundeservice, samt et stort utvalg artikler som kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for problemet ditt. Elementor har døgnkontinuerlig kundeservice for betalende kunder, samt et stort forum hvor du kan kommunisere med andre brukere. 
PrisingWix abonnementer starter på så lite som $4,5 pr måned og inkluderer alt du trenger for å bygge opp nettsiden din fra bunnen av. Prisen for basic Elementor starter på rundt $59 per år, men du vil også måtte kjøpe domene, webhotell og eventuelt design for nettsiden din. 
Klar for å komme i gang?Prøv Wix nåPrøv Elementor nå

Hvor får du mest verdi for pengene?

Et viktig utgangspunkt vil alltid være å velge den løsning som gir deg mest verdi for pengene dine. Imidlertid er det greit å merke seg at Elementor og Wix er to vidt forskjellige løsninger. Den første er en utvidelse som betyr at du trenger et CMS + hosting, mens den andre er en alt-i-ett løsning. 

Velger du å prøve Elementor vil du dermed få en rekke påløpte kostnader før nettsiden din er ferdig. Først må du kjøpe et domene, deretter webhotell og til slutt installere Elementor. Går du for Wix vil du få alt dette inkludert i abonnementet ditt, noe som betyr at du raskt kan starte designet av nettsiden din. Kort fortalt er det Wix som gir deg mest verdi for pengene av de to. 

Hvilken plattform er mest brukervennlig?

Begge løsninger er laget på en slik måte at det skal være enkelt å utforme en profesjonell nettside. Her benytter de seg av enkle dra-og-slipp elementer, men Wix er nok hakket mer brukervennlig. Ettersom de har alt inkludert i plattformen sin kan du følge den integrerte steg-for-steg veiledningen fra A til Å. 

Benytter du deg derimot av Elementor må du selv belage deg på å sette opp alt, finne templates som er kompatible og deretter utforme designet. Plattformen deres har riktignok en mengde guider og ressurser, men det er hakket mer teknisk å sette det opp første gang. Du må også konvertere en del elementer underveis, så det kan være greit å vite hva man holder på med. 

Utseende og tilpasninger

Både Wix og Elementor er utrolig fleksible, og du kan selv utforme en canvas akkurat slik du måtte ønske. Det er svært få restriksjoner sammenlignet med de man finner i en del andre nettsidebyggere. For deg som skal lage en nettside betyr dette at du helt fritt kan plassere ulike elementer der du måtte ønske for å skape et helhetlig design. 

Imidlertid er Elementor som en WordPress plugin hakket mer fleksibel. Her kan du bokstavelig talt finne millioner av temaer som enkelt kan tilpasses ved hjelp av Elementor. Utvalget er betydelig større enn Wix sine 800+ maler, og dersom du velger å bruke en profesjonell designer kan de kode opp nesten hva som helst. Seieren for utseende går nok derfor til Elementor som en del av WordPress sin atmosfære. 

Applikasjoner og utvidelser

Wix har introdusert sin egen Wix Marketplace® som inneholder flere hundre applikasjoner spesielt utviklet for nettopp Wix nettsider. Her er alle godkjent av Wix sitt eget utviklingsteam, noe som betyr at kun de beste applikasjonene kontrollert av selskapet får plass på markedsplassen. For deg som bruker betyr dette at du kun finner applikasjoner og utvidelser som er kompatible med nettopp Wix sitt system.

Elementor på sin side bygger på WordPress CMS, noe som betyr at du vil få et langt mer omfattende utvalg applikasjoner. Imidlertid er mange av disse publisert av selvstendige utviklere, noe som betyr at du kan påløpe ekstra kostnader, samt sikkerhetsrisiko ved å integrere dem på siden din. Utvalget er langt større enn hos Wix, men det er også langt større variasjon i kvaliteten du finner på sidene. 

Nettbutikker

Skal du lansere en nettbutikk er det viktig at du kan lage et stilig design, men også ha en funksjonell backend der du kontrollerer butikken din. Her tilbyr Wix en alt-i-ett løsning som gjør det mulig å utvide nettsiden din med en funksjonell nettbutikk fra Wix. Dette inkluderer full backend for kontroll på inventar, integrasjon, kjøp og salg, samt en rekke andre gjøremål. 

Elementor har ingen slik løsning selv, men de er kompatible med WooCommerce – kanskje den mest populære og fleksible løsningen for nettbutikker. Dette betyr at du helt gratis kan tilføre et salgssystem på en nettside du har bygget med Elementor. Skulle du ønske kan du også finne utallige maler som er kompatible med begge plattformer, så her er mulighetene så godt som ubegrenset. 

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Oppsummering

Både Wix og Elementor tilbyr en utmerket tjeneste som gjør det enkelt for nybegynnere å bygge en profesjonell nettside. Når det er sagt, så er nok Wix fortsatt det beste alternativet takket være deres alt-i-ett løsning. Her får du alt du trenger inkludert i et abonnement, så slipper du styre med integrasjon og annet styr ved siden av. På denne måten kan du raskere få på plass nettsiden din og lansere prosjektet ditt uten forstyrrelser. Elementor på sin side er et godt egnet verktøy for deg som allerede har litt kjennskaper til WordPress CMS, men ønsker å unngå behovet for koding når du skal designe en stilig nettside. 

Ofte stilte spørsmål Wix og Elementor

Hvilket verktøy er enklest for nybegynnere å bruke?

Wix er generelt enklere for nybegynnere å bruke, siden det krever ingen tekniske ferdigheter og har et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt. Elementor kan ha en brattere læringskurve fordi det krever grunnleggende kjennskap til WordPress.

Hva er hovedforskjellen mellom Wix og Elementor?

Hovedforskjellen mellom Wix og Elementor er at Wix er en nettsidebygger med dra-og-slipp-funksjonalitet, mens Elementor er en WordPress-sidebygger-plugin som gir deg muligheten til å lage og tilpasse nettsider innenfor WordPress-plattformen.

Hvordan er tilpasningsmulighetene i Wix sammenlignet med Elementor?

Elementor tilbyr mer avanserte tilpasningsmuligheter sammenlignet med Wix. Med Elementor kan du lage komplekse og unike layouter og design, mens Wix gir deg ferdiglagde maler med begrensede tilpasningsalternativer.

Hvilken plattform er best for søkemotoroptimalisering (SEO)?

Elementor har et fortrinn når det gjelder SEO, siden det er bygget på WordPress-plattformen, som har et stort utvalg av SEO-plugins og verktøy tilgjengelig. Wix har forbedret sine SEO-funksjoner over tid, men det anses fortsatt å være begrenset sammenlignet med WordPress og Elementor.