Wix SEO: Fungerer Wix bra for å rangere på Google?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Mange har etterhvert oppdaget at Wix er en utrolig enkel måte å lage nettsiden sin på, men for profesjonelle utviklere er skepsisen fortsatt høy. Mye av dette skyldes at nettsidebyggere historisk har vært kjent for utrolig dårlige SEO egenskaper. Vi stiller derfor spørsmålet; Fungerer Wix Bra for å rangere på Google? 

Det korte svaret på dette er faktisk ja, men du skal få litt mer utfyllende svar gjennom denne artikkelen. 

Nå er det verdt å merke seg at Wix og andre nettsidebyggere riktignok var elendig på SEO i begynnelsen, men her har det skjedd utrolig mye de siste årene. Spesielt Wix har gjort mye for å ta igjen konkurrenter som WordPress på dette området, og tilbyr i dag et bredt utvalg SEO verktøy som leverer imponerende resultater. 

Fordeler og ulemper med Wix SEO

Når man skal vurdere Wix er det viktig å huske at dette er en plattform som er laget for brukervennlighet. Du må derfor forvente at både plattformen og Wix SEO er lagt opp så basic som mulig for bred brukervennlighet. Imidlertid trenger ikke dette være noe negativt som vi straks vil se. 

Fordeler

Ulemper

Oversikt over Wix SEO funksjonalitet

Wix SEO inneholder en rekke funksjonaliteter, så den letteste måten å presentere dette på var ved å lage en tabell. Du finner derfor mer om de ulike funksjonalitetene i Wix gjennom tabellen nedenfor. 

FunksjonForklaringEr det inkludert i Wix?
Meta TitleEn kort tekst som forklarer søkemotorer og brukerne hva siden handler om.Ja – hver side laget med Wix har sitt eget avsnitt med SEO innstillinger hvor du kan legge inn den nødvendige informasjonen. 
Meta DescriptionEn mulighet til å utdype tittelen på teksten for å gi en introduksjon til hva man kan forvente å finne på siden. Ja. 
Egendefinerte URLsMuligheten til å selv planlegge en URL for siden du skal publisere. Eksempelvis Nettlageren.no/Wix-SEO fremfor nettlageren.no/9u08jqr0gj08Ja – du kan selv planlegge URLs for sider og innlegg før du publiserer dem i Wix. Du kan også endre de i etterkant, men dette anbefaler vi ikke da det fort kan ødelegge din SEO verdi.
OverskrifterMuligheten til å strukturere innhold etter H1, H2, H3 osv overskrifter. Ja dette gjør du enkelt i Wix Editor. 
Image alt textImage Alt text er en beskrivende tekst som legges inn i bildefilen slik at Google forstår hva bilder illustrerer. Dette kan du gjøre ved å klikke på bildet i Wix Editor og endre settings. 
Hastighet og tilgjengelighetHvor fort en side laster inn, samt hvor stabil oppetid serveren har. Her fikk vi litt blandede tilbakemeldinger på testene vi kjørte. Wix har i snitt en helt grei hastighet, men sammenlignet med noen konkurrenter er den ikke optimal. 
MobiloptimalisertAt siden din er tilpasset smarttelefoner og mindre skjermer. Ja – alle Wix nettsider er automatisk optimalisert for alle enheter, men du kan også gjøre endringer på dette i Wix editor. 
SSL-sertifikatSSL (secure Sockets Layer) sørger for en trygg tilkobling mellom sender og mottaker av data.Alle Wix nettsider er automatisk utstyrt med SSL på alle planer. 
301 redirectsMuligheten til å koble en gammel URL til en ny dersom du ønsker å endre den. Denne funksjonaliteten er bygd direkte inn i brukerpanelet ditt for enkel oversikt. 
SitemapEn fullstendig liste over alle sider og innlegg publisert på et domene. Alle Wix sider har et sitemap, og du kan få tilgang til det i brukerpanelet. 
Google Analytics (integrasjon)Et gratis program fra Google som lar deg analysere data trafikken til nettsiden din. Kan enkelt kobles til Wix gjennom integrasjon med din Google konto. 
Google Search Console (integrasjon)Gratis program fra Google som lar deg se hvordan siden din fremstår i søkeresultatet. Integreres som en del av oppsettet til Wix SEO Wiz verktøyet. 
Sosiale medierInnebygd funksjonalitet som lar brukere dele innholdet i sosiale medier. Ja.
Search Engine InstructionsMuligheten til å kommunisere med søkemotoren om hvilke sider som skal indekseres og ikke.Ja – dette kan endres i SEO innstillingene til hver side.
Canonical TagsOm du har flere lignende sider kan det være nødvendig å fortelle søkemotoren hvilken den skal fokusere på under ulike emneknagger.Ja. 
Strukturert dataEn tilnærming hvor du kan gi mer informasjon om siden din til søkemotoren for å påvirke hvordan den plasseres i søkefeltet. Det er ingen innebygd funksjon for dette, men du kan legge til strukturert data manuelt dersom du ønsker dette. 
Veiledning for nybegynnereEn veiledning som tar deg gjennom de ulike trinnene og elementene knyttet til SEO. Ja – Wix SEO Wiz er et steg-for-steg verktøy som tar deg gjennom oppsett for nettsiden din. 
Lag din egen side nåPrøv Wix Gratis

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Oppsummering

Selv om Wix og andre nettsidebyggere tidligere har hatt et dårlig rykte på seg angående SEO, så har mye skjedd på denne fronten de siste årene. Du vil nå få tilgang til et omfattende utvalg verktøy gjennom Wix som lar deg gjennomføre alle de nødvendige stegene for god plassering i søkefeltet.