7 beste Wix nettside eksempler 2024

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Hver gang vi snakker om nettsidebyggere merker vi fort at det er litt motstand i emnet. Mange tror nemlig at en nettside bygger med eksempelvis Wix er helt basic og dermed ikke kan konkurrere med plattformer som WordPress og Weebly. Heldigvis finnes det et stort antall nettsider som motbeviser dette med stil, og vi har selvfølgelig funnet frem til noen av dem. 

Wix har etterhvert blitt en av de mest populære nettsidebyggerne, og deres fleksible løsninger åpner for en rekke muligheter. Mange av disse er bygget på maler du finner i Wix, og kan derfor fungere som utmerket motivasjon for deg som skal lage din egen nettside. 

Når det er sagt, så er det verdt å merke seg at Wix uten tvil er den mest brukervennlige nettsidebyggeren på markedet hvor du virkelig kan lage profesjonelle nettsider uten behov for koding. Derfor er det enda mer motiverende å se at suksessfulle nettsider er laget med nettopp Wix. 

I denne artikkelen har vi derfor trukket frem noen av de beste Wix nettsidene vi har funnet eksempler på i 2020. Dette viser noe av det man kan få til med Wix sine verktøy, men kan også fungere som en god inspirasjon for hvordan du selv kan utforme din neste nettside.

Våre favoritter laget med Wix i 2024

For å sikre oss at dette faktisk er ekte nettsider har vi brukt data fra mer enn bare Wix. En del av dette innebærer at vi har kjørt en analyse på trafikk og domene autoritet gjennom SEMrush for hver side omtalt på denne listen. Grunnen til at vi har valgt å gjøre dette er for å sikre at dette faktisk er sider som har ekte trafikk og rangerer godt for sine emner i Google. 

Zelie for She

Med 1300 treff i måneden er Zelie for She et godt eksempel på hvordan du kan lage en spennende nettbutikk uten enorme budsjetter. Siden er drevet av indie designeren Ellan Zelie som har sin virksomhet i Los Angeles. Alle produkter på siden er sortert etter kolleksjoner, og det elegante designet gjør at denne siden kunne vært tatt rett ut av et motemagasin. I tillegg har de tilført funksjoner som nyhetsbrev, FAQ og kontakt skjema gjennom Wix.

Amorilla

En annen nettbutikk som også er laget med Wix er Amorilla. Dette er riktignok en moteside akkurat som Zelie for She, men den har et litt annet mål. Amorilla tar nemlig utgangspunkt i bærekraftig tekstiler, noe som gir et inspirerende utvalg for produktene du finner på siden. Utover et minimalistisk design har de brukt utvidelser for live chat, nyhetsbrev og en rekke videoer på siden sin. Dette gir en bedre opplevelse for brukerne og ikke minst en levende side. 

Hair Comes the Bridge

Det kan ofte være vanskelig å finne et godt domene, men ingenting er bedre enn et godt ordspill som passer perfekt som domene. Da måtte vi selvfølgelig trekke frem Hair Comes The Bridge som et godt eksempel på dette. Siden er laget med Wix selvfølgelig og har imponerende 13000 treff hver måned. siden omhandler hårstyling for bryllup og har derfor et stort utvalg produkter med bilder. Navigasjonen er enkel til tross for at denne siden har mer enn 150 underliggende sider i sitt sitemap. Perfekt eksempel på hvordan du kan lage en side av betydelig størrelse ved hjelp av Wix. 

Eterna

Ønsker du et godt eksempel på hvordan Wix kan brukes i en mer seriøs tilnærming, så er Eterna et utmerket utgangspunkt. Dette er et sveitsisk klokkemerke som tilbyr klokker i det øvre prissegmentet. De har en historie som strekker seg tilbake til 1856, men siden deres er laget med langt mer moderne verktøy (Wix selvfølgelig). Her er det aktiv bruk av store bilder og detaljert informasjon om hvert produkt de har tilgjengelig på siden sin. Siden har en DR på 45 og mer enn 7000 unike besøkende hver eneste måned, så dette er uten tvil en side som tåler litt belastning. 

Hush Mayfair 

Mayfair er et luksuriøst distrikt i London som lenge har vært foretrukket av eliten. Da er det viktig at man som restaurant har en seriøs nettside som faktisk viser hva man har å by på. Dette har Hush Mayfair klart å produsere ved hjelp av Wix sine systemer for restauranter. I tillegg til informative sider om restauranten, så har de brukt integrasjon fra Google Maps, et kontaktskjema og muligheten til å servere bord. En annen funksjonalitet vi ble imponert over er muligheten for arbeidssøkere til å laste opp sin CV direkte på restaurantens nettside. 

Red Bamboo NYC

På andre siden av vannet finner vi en annen populær restaurant som selger vegansk mat i øverste klasse. Red Bamboo er en restaurant i NYC som lar kundene sine publisere tilbakemeldinger direkte på siden deres. I tillegg kan man via linker kjøpe mat levert av en rekke tjenester som postmates, Ubereats og Grubhub i de områdene hvor dette er tilgjengelig. Siden består av en rekke nydelige bilder, bestillingssystem og integrasjon med sosiale medier. 

The Potter Trail

Selv om denne siden ikke er direkte knyttet til Warner Bros eller Harry Potter, så har den fort blitt en ledende aktør i Edinburgh. Siden leverer nemlig gåturer til en rekke populære destinasjoner hvor filmene har blitt innspilt, noe som har ligget høyt på ønskelisten til mange fans. Siden er laget med en behagelig visuell profil, samt bookingsystem og en virtuell tur for de som ikke har anledning til å reise til Edinburgh. 

Oppsummering

En grunn til at mange vegrer seg for å ta i bruk en portal som Wix er gjerne at de tror sidene blir middelmådige, men vi har bevis på det motsatte! I denne artikkelen har vi nemlig sett nærmere på noen av de beste sidene som er laget med nettopp Wix. Utvalget strekker seg bredt, og du kan derfor finne inspirasjon for en rekke ulike nisjer som alle er laget med Wix sine egne verktøy. Du kan også se hvordan ulike utvidelser tilgjengelig i Wix plattformen kan brukes til å gjøre sidene mer funksjonelle. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om Wix

Hva er Wix, og hvilke tjenester tilbyr det?

Wix er en nettbasert plattform som lar deg lage og designe egne nettsider uten behov for teknisk kunnskap. Tjenestene inkluderer en dra-og-slipp-editor, maler, hosting, domenenavn og andre verktøy for å skape profesjonelle nettsider.

Hva koster det å bruke Wix for å lage en nettside?

Wix tilbyr ulike abonnementsplaner som varierer i pris og funksjonalitet. De har en gratis versjon med begrensede funksjoner, samt betalte planer som starter fra 85 kr/måned og oppover, avhengig av behov og funksjoner.

Kan jeg tilpasse designet på Wix-malene etter eget ønske?

Ja, Wix tilbyr en rekke maler som kan tilpasses etter eget ønske ved hjelp av dra-og-slipp-editoren. Du kan endre farger, fonter, layout og annet for å skape en unik og personlig nettside.

Kan jeg lage en nettbutikk med Wix?

Ja, Wix tilbyr en e-handelsfunksjon som lar deg lage og administrere en nettbutikk. Du kan legge til produkter, angi betalings- og fraktalternativer, samt tilpasse butikkens design og layout.