Wix nettbutikk: En komplett guide og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Det er mye som skal på plass når du lanserer din første nettbutikk, og derfor er det viktig med enkle, brukervennlige verktøy. Wix Nettbutikk har lenge dominert på dette området som det beste valget. Denne enkle nettsidebyggeren tilbyr nemlig en egen nettbutikk modul og det er denne vi skal se nærmere på i dag. 

Ved hjelp av den enkle dra-og-slipp løsningen til Wix kan du lage en profesjonell nettside helt uten behov for koding. De tilbyr også en konkurransedyktig pris modell, så her kan det være mye å hente. Det store spørsmålet er derfor – kan man bygge en suksessfull nettbutikk med Wix? Det skal vi svare på i denne anmeldelsen. 

Oppsummering

  • Wix er en populært plattform for de som ønsker å lage en nettbutikk. Wix passer særlig godt for nybegynnere, det går fort å lage nettbutikk med plattformen, og du får generelt mye verdi for pengene hos Wix.
  • Hastigheten du får er noe begrenset og utvalget er ikke like stort sammenlignet med konkurrenten Shopify. Likevel er Wix et av de beste alternativene på markedet.

Vår omfattende Wix nettbutikk anmeldelse vil gi deg et innblikk i hva du kan forvente av denne plattformen, hvem den er best egnet for og ikke minst hvordan du kommer i gang. 

Høres det ut som en plan? La oss ta en nærmere titt. 

Hva er Wix?

Wix revolusjonerte bransjen for nettdesign når de forut for sin tid lanserte den første nettsidebyggeren. Dessverre var tanken bedre enn teknologien, og dette resulterte i at Wix fikk et dårlig rykte som dårlig. Imidlertid har dette endret seg betraktelig de siste årene, og i dag tilbyr Wix en av de beste nettsidebyggerne på markedet.

star icon

Priser fra: Gratis

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.6

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtter både digitale og fysiske produkter
  • star iconGode muligheter for å tilpasse nettbutikken
  • star iconIngen transaksjonsgebyr
  • star iconGode utvidelser for bl.a. skatt og funksjonalitet

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Det var derfor mange som ble begeistret når de lanserte Wix nettbutikk. Dette er en individuell modul som kan benyttes på alle sider bygget med Wix. Her får du tilgang til en rekke nyttige verktøy som inventory management, betalingsmetoder og salgssystemer.

Nå er riktignok ikke Wix like avansert som Shopify og BigCartel sine løsninger, men utgjør et utmerket utgangspunkt for nye gründere. Her kan du velge mellom over 500 ulike maler, tilpasse til egne preferanser og lansere en ferdig nettbutikk på bare noen få timer. 

Fordeler med Wix nettbutikk

Ulemper med Wix nettbutikk

Wix nettbutikk funksjonalitet

Noe av det som er bra med Wix, er det faktum at du får en behagelig brukeropplevelse. Her er det ingen kompliserte funksjonaliteter du må lære deg, men heller en smidig, pålitelig prosess. Selskapet har tatt utgangspunkt i den enkle plattformen for nettsidebyggeren din, og deretter tilført muligheten til å ha en nettbutikk. 

Dette sørger for at de som allerede kan Wix, vil få en oversiktlig prosess. Har du derimot aldri vært borti plattformen tidligere, så vil du forstå den på 1-2-3. De har fokusert på hva du trenger for å drive en nettbutikk, men uten de kompliserte funksjonaliteten man ofte finner hos Shopify og lignende konkurrenter. 

Har man en forventning om dette før man setter fart, vil Wix levere på de fleste punkter. Løsningen er også svært skalerbar, noe som kommer godt med for deg som bygger en ny nettbutikk. Så hvilke funksjonaliteter kan du egentlig forvente å finne hos Wix? Det skal vi ta en titt på nå. 

Salg av produkter

Noe av det som har gjort Wix til en utmerket plattform er at du ikke begrenses i form av hva du kan selge. Du kan velge å selge fysiske produkter, digitale tjenester eller booke konsultasjoner. På denne måten kan du la noen booke tid gjennom plattformer som del av kjøpsopplevelsen. Det er også mulig å legge til 15 bilder per produktside, noe som gjør den utmerket til salg av ulike produkter. 

Inventory management

Kontroll på varebeholdningen din er en viktig del av det å drive nettbutikk. Her tilbyr riktignok Wix en løsning for inventory management, men den er langt fra den beste. Imidlertid vil den sørge for at du har god kontroll på varebeholdningen, så den oppfyller forsåvidt nytten sin. 

Her er det verdt å merke seg at Wix tillater import av CSV dokumenter, så du kan enkelt benytte et annet system som tillater mer detaljert kontroll, og deretter laste de opp i Wix. På denne måten kan du samkjøre to ulike systemer og sikre at tilgjengeligheten er synlig på nettsiden din. 

Shipping

På sending og levering tilbyr Wix nettbutikk flere ulike løsninger. Du kan eksempelvis benytte deg av personaliserte bekreftelser, koble til en dropshipping tjeneste eller bruke tjenester som Ship Station. På Wix Market Place finner du flere nyttige applikasjoner som gjør det mulig å implementere forskjellige løsninger med Wix sitt eget system. Du får også et hendig brukerpanel som gjør det enkelt å holde oversikt underveis. 

Multichannel salg 

En viktig del av det å drive nettbutikk i dag, er å være tilgjengelig der kundene dine befinner seg. Her har multichannel salg kommet inn som et viktig virkemiddel. På dette området var Wix tidlig ute, og er en av få plattformer som i dag lar deg selge direkte på Instagram. Du vil riktignok trenge utvidelsen Ecwid, men dette er overkommelig for de fleste å benytte seg av. 

Wix Ascend

En av de nyere verktøyene Wix nettbutikk tilbyr sine kunder er Wix Ascend. Dette er et verktøy som har til hensikt å styrke din synlighet på nett. Vi kan derfor anse det som et SEO verktøy, men det tilbyr langt mer enn bare SEO. Her kan du også automatisere oppgaver, promotere merkevaren din og styrke kundeforhold. Imidlertid er det verdt å merke seg at denne tjenesten er uavhengig av ditt Wix abonnement, og vil koste fra $9 til $45 ekstra i måneden. 

SEO

Ettersom konkurransen mellom nettbutikker blir stadig tøffere, har synlighet på nett blitt helt essensielt. Her kommer SEO inn som et must-have for alle suksessfulle nettbutikker. Heldigvis har Wix en god løsning for nettopp dette. Det første du bør vite er at Wix automatisk optimaliserer nettbutikken din for mobile enheter. Utover dette kan du endre meta, styre intern linking og en rekke andre praktiske gjøremål. Du vil også få nyttig informasjon underveis gjennom Wix SEO Wiz – din lille medhjelper fra Wix. 

Wix Stores app

Dersom du ofte befinner deg på farten vil det være nyttig å vite at Wix nettbutikk tilbyr sin egen applikasjon. Her får du full oversikt over hva som skjer i nettbutikken din, samt du kan gjøre alle de nødvendige endringene.

Wix App Market

Dersom du har vært borti WordPress eller Shopify vil du vite at funksjonalitet ofte kommer fra ulike utvidelser. Her har Wix utviklet sitt eget økosystem i form av Wix App Market. Dette er en markedsplass der du finner mer enn 200 ulike applikasjoner, spesielt tilpasset Wix sitt brukergrensesnitt. Her vil du finne en rekke nyttige applikasjoner som lar deg tilføre funksjonalitet til din nettbutikk. 

Brukervennlighet 

Mye av tanken bak Wix er at alle skal kunne lage en nettbutikk med vakkert design – helt uten at det skal koste en formue. På dette punktet må vi si oss godt enige om at de har oppfylt sin visjon. Fra du oppretter en bruker på hjemmesiden til du hopper inn i editoren deres er det få, samt enkel trinn. Blant annet slipper du alt av konfigurasjon med webhosting og domener, da dette foregår i bakgrunnen hos Wix. 

 logo

Vi anbefaler alle å prøve Wix for nettbutikken deres

Når det gjelder selve designet er dette også foretatt på en utrolig enkel måte. Alle elementer kan flyttes rundt på, og du tilpasser teksten ved noen få tasteklikk. Løsningen benytter seg av en enkel dra-og-slipp løsning, så her kan hvem som helst lage et profesjonelt design

Selve brukerpanelet er også svært enkelt å navigere seg rundt i. På den venstre siden finner du fem enkle mente hvor du gjør det meste av tilpasninger. Her kan du gjøre endringer til dine produkter, nettsiden, betaling og se en oversikt over bestillinger. 

Wix Nettbutikk priser

Akkurat som med Wix sin nettsidebygger, tilbyr Wix flere ulike pakker man kan abonnere på. Her handler det gjerne om hvor store nettbutikker du skal ha, samt hvor mye funksjonalitet du ønsker – vi skal derfor se litt nærmere på hvilke muligheter som finnes med de ulike pakkene. Når det gjelder pris fungerer de som følgende:

Wix Business Basic 

Dette er den rimeligste pakken fra Wix og kommer med en konkurransedyktig pris på kun $23 per måned. Her får du blant annet følgende med på kjøpet:

Wix Business Unlimited

Ønsker du en oppgradering fra den rimeligste pakken, så kan Business Unlimited være et godt utgangspunkt. Her får du alt som den første utgaven inkluderte, men også dette:

Wix Business VIP

Den siste, og mest omfattende pakken til Wix er Wix Business VIP. Her får du alt de to tidligere pakken tilbyr, samt tilgang til omfattende veiledning på HTML endringer. Du får også tilgang til 500 GB lagringsplass, noe som vil være tilstrekkelig for selv større nettbutikker. 

Hvordan kommer du i gang med Wix nettbutikk: steg-for-steg

For å vise hvor enkelt du kan lage din egen nettbutikk med Wix, så har vi illustrert hele prosessen nedenfor steg-for-steg. 

Steg 1: Lag forsiden din 

Det første du må velge er et utseende for nettbutikken din. Dette gjør du ved å ta en av de over 500 ulike malene som Wix tilbyr sine kunder. Deretter kan du tilpasse denne slik du selv måtte ønske ved hjelp av Wix editoren sitt dra-og-slipp verktøy. Husk å lage et design som skiller seg fra konkurrentene på en positiv måte! 

Steg 2: Legg til produktene dine

Når du har funnet det designet du ønsker, samt tilpasset tekst og bilder – vil det være på tide å legge til produktene. Her vil Wix automatisk produsere individuelle produktsider hver gang du laster opp et nytt produkt i ditt dashboard. Du kan også velge å importere dem i bulk ved hjelp av verktøy som Cart2Cart eller gjennom en CSV fil. 

Husk å lage produktsider som selger. Du bør derfor ha fokus på følgende når du skal legge til individuelle produkter:

Steg 3: betalingsmetoder

Straks produktene dine ligger klare i hyllene, vil det være tid for betalingsmetoder. Her tilbyr Wix et stort utvalg løsninger, samt integrasjon av tredjeparter som PayPal og Stripe. Wix tar ingen transaksjonsgebyrer selv, men du må belage deg på at aktører som PayPal og Stripe har egne vilkår for bruk av sine tjenester. 

Steg 4: Bli synlig 

Nå begynner nettbutikken din virkelig å ta form. Da er det viktig å sørge for at den også er synlig. Her tilbyr Wix en rekke verktøy for SEO som gjør det mulig å øke synligheten og den organiske trafikken til nettbutikken din. Pass på at du lager en god strategi som kan utvikles over tid slik at du kan skalere den sammen med butikken din. 

 logo

Vi anbefaler alle å prøve Wix for nettbutikken deres

Oppsummering

Ofte stilte spørsmål om Wix nettbutikk

Hvordan er Wix enklere å forstå enn andre plattformer?

Wix er enklere å forstå enn andre plattformer fordi selskapet har fokusert på hva du trenger for å drive en nettbutikk, men uten de kompliserte funksjonaliteten man ofte finner hos konkurrenter.

Hvorfor er Wix en skalerbar løsning for deg som bygger en ny nettbutikk?

Wix er en skalerbar løsning for deg som bygger en ny nettbutikk fordi løsningen er svært skalerbar.

Hva slipper man når man oppretter en nettbutikk med Wix?

Når man oppretter en nettbutikk med Wix slipper man alt av konfigurasjon med webhosting og domener, da dette foregår i bakgrunnen hos Wix.

Hvor enkelt er det å lage et profesjonelt design på nettbutikken med Wix?

Det er svært enkelt å lage et profesjonelt design på nettbutikken med Wix. Du benytter deg av en enkel dra-og-slipp løsning, så her kan hvem som helst lage et profesjonelt design.

Wix
wix nettbutikk

Wix nettbutikk er en innovativ plattform som gjør det lekende lett å lansere en profesjonell nettbutikk. Her får du tilgang til en rekke nyttige verktøy, enkelt design og ferdig integrerte betalingsløsninger. Vi har også sett på hvordan du kan lansere en nettbutikk med Wix i fire enkle steg. Dette vil være et godt utgangspunkt uansett om du skal lansere din første nettbutikk, eller bare ønsker et enkelt verktøy for lansering av flere på løpende bånd. Konkurransedyktig priser sørger også for lave overhead kostnader for virksomheter i vekst.

Product Brand: Wix

Product Currency: USD

Product Price: 17

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
9.6