Weebly erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Weebly er en praktisk nettsidebygger som lar deg lage en profesjonell nettside med enkle verktøy. Dette gjelder spesielt om du ønsker å bygge en gratis nettside, da de tilbyr en svært god gratis variant. Utover dette er vårt inntrykk at plattformen er utdatert sammenlignet med sine konkurrenter, men vi skal ta en nærmere titt på akkurat hva Weebly kan tilby i denne anmeldelsen. 

Heldigvis er det ikke bare negative ting å si om Weebly, de tilbyr et bredt utvalg steg-for-steg guider. Dette gjør den godt egnet for nybegynnere som ønsker en trinnvis opplæring i hvordan man lager nettsider. Spesielt på områder som SEO og analyse er dette tilfellet.

Oppsummering

  • Med Weebly kan du enkelt bygge en profesjonell hjemmeside. Plattformen er nokså billig og det finnes også en gratis plan hvis du ønsker å prøve deg frem før du bruker penger. SEO-guiden deres er også veldig god.
  • Likevel har Weebly noe utdaterte maler og den er ikke særlig godt egnet for mobiloptimalisering. I tillegg er editoren noe begrenset sammenlignet med det konkurrentene kan tilby.
 logo

Mye verdi for pengene!

Lurer du på hvordan Weebly presterer sammenlignet med andre plattformer? Da har du kommet til riktig sted! Les vår oppdaterte anmeldelse for alt du trenger å vite om Weebly i 2024. 

Fordeler og Ulemper med Weebly

Har du ikke tid til å lese hele omtalen vår? Da har vi samlet noen grunnleggende fordeler og ulemper i de neste avsnittene. Dette er hva Weebly har å tilby i korte trekk.

Fordeler med Weebly:

Ulemper med Weebly:

Weebly priser

Om du ønsker å prøve Weebly kan du velge mellom fire ulike planer, inkludert en gratis variant. Her er det viktig å merke seg at prisene tar forbehold om at man kjøper 12 måneders abonnement. 

Weebly brukervennlighet og Funksjonalitet

Når det kommer til brukervennlighet og funksjonalitet, så er Weebly noe begrenset. Plattformen har et utseende som kan oppleves utdatert, men editoren deres er enkel i bruk. Du kan enkelt dra-og-slippe elementer, men plasseringen er noe begrenset. Du må holde deg innenfor de rammer som Weebly har satt. Dette byr på noe mindre muligheter enn eksempelvis Webnode og Wix

Ferdige maler

Weebly tilbyr et stort utvalg ferdige maler, men vår oppfatning var at mange av disse rett og slett er utdatert. Mange har et utseende som kunne passet på starten av 2000-tallet, men for moderne nettsider vil de trekke ned opplevelsen. Dette gjør at man enten må gjennomføre enorme endringer selv, eller bygge opp siden fra bunnen av. 

Reklame

Fordelen med Weebly er at det ikke er reklame plassert på sidene slik du eksempelvis må tåle hos Wix sin gratisversjon. Dette åpner for større muligheter til å teste plattformen, men også at du kan gjøre ferdig nettsiden din og deretter gå over til en betalt plan for å lansere nettsiden din

Språk

Dessverre er Weebly kun tilgjengelig på engelsk, men det burde ikke være noen utfordring for de fleste. Det meste av plattformen er ganske selvforklarende, noe som gjør det enkelt å finne frem til de elementene og funksjonaliteten man trenger. 

SEO

Nettsidebyggere har lenge hatt et dårlig rykte for SEO, men her tilbyr Weebly en god løsning. De har nemlig en rekke integrerte løsninger for SEO, inkludert et sitemap, HTML formatering, Meta og responsive design. I tillegg tilbyr de steg-for-steg guider som gjør det enkelt å komme i gang med SEO. 

Mobilapplikasjon

Weebly tilbyr ingen individuell applikasjon, noe som legger dem bak Squarespace og Wix i konkurransen. Dette har gjort at de på dette punktet stiller betydelig svakere enn konkurrentene sine. 

Domene

Dersom du velger Pro ($12/mnd) eller Business ($25/mnd) vil du få et gratis domene inkludert det første året. Deretter vil dette fornyes til $20 per år. På dette området er Weebly langt fra det billigste alternativet, men alt er å finne på ett sted, noe som gjør det å sette opp domene langt enklere. 

Statistikk

Vi ble ikke spesielt imponert over analyseverktøyene til Weebly. Unntaket er på nettbutikkløsningen der Square sine egne verktøy er tilgjengelig for kundene. På dette området har det kommet store forbedringer etter at selskapet ble kjøpt opp av Square, men de har fortsatt et stykke å gå før de kan måle seg med Wix, Webnode og Squarespace. 

Nettbutikk (eCom)

Weebly ble kjøpt opp av Square, og har deretter lagt et betydelig fokus på driften av nettbutikker. Her har de et utmerket utgangspunkt, men når editoren for nettsidebyggeren er såpass utdatert, så rekker de ikke helt opp. Et resultat av dette gjør at Weebly har et godt utgangspunkt, men de er ikke helt på linje med konkurrentene sine. Imidlertid har de gode analyseverktøy levert av Square, noe som gjør det enklere å holde styr på salg gjennom de ulike kanalene dine.  

Oppsummering

Weebly har lenge vært på markedet for nettsidebyggere, men de falt etterhvert bak mer innovative konkurrenter som Wix og Webnode. Vi har tidligere testet denne plattformen og ble ikke spesielt imponert over resultatet. Imidlertid ser dette ut til å ha endret seg nå som selskapet har blitt kjøpt opp av Square. De har satset tyngre på nettbutikker og fått på plass imponerende verktøy for SEO.

Det er ingen tvil om at de fortsatt har et stykke igjen å gå før de kan konkurrere, men det ser ut til at Weebly har havnet tilbake på riktig spor. Med andre ord kan det bli spennende å følge med videre på hvordan dette selskapet igjen vil komme seg tilbake til tidligere storhet. I mellomtiden kan nybegynnere nyte godt av deres store utvalg guider på SEO, samt gratis variant av nettsidebyggeren sin.

star icon

Priser fra: $0 – $25/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.1

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconGratis versjon
  • star iconMye for pengene
  • star iconTilbyr gode guides for å optimalisere nettsiden

Ulemper

  • star iconIkke de beste malene
  • star iconLitt mangel på mobiloptimalisering

Ofte stilte spørsmål om Weebly

Kan jeg bruke gratisversjonen til Weebly for å koble til domenet mitt gratis?

Nei, det går ikke lenger an. Du må minst ha personal-abonnement for at domene skal tilkobles gratis.

Kan man prøve Weebly Pro eller Business gratis?

Nei, men Weebly tilbyr en 30 dagers pengene-tilbake-garanti ordning.

Tilbyr Weebly en egen e-post-tjeneste?

Ja, Weebly tilbyr en e-post-tjeneste fra Google’s G Suite. Dette er en meget profesjonell plattform og koster rundt 45$ i året.

Hvis man ser etter en billigere e-post variant, kan man registrere domenet sitt hos en Hosting-tjeneste som tilbyr egen e-post-løsning og koble til Weebly via denne.

Finnes det norsk kundesupport på Weebly?

Nei, men kundesupport finnes blant annet på engelsk.