Webnode erfaringer: 6 gode tips alle burde vite om

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Webnode er en av de største og mest populære plattformene i verden. Det er et veletablert selskap som også har blitt en populær tjeneste for kunder i Norge.

Webnode regnes i dag som en av verdens ledende plattformer for etablering av nettsteder og blogger. Selskapet var opprinnelig en liten sveitsisk virksomhet, men har i dag vokst seg til å bli en internasjonal nettsideplattform med flere millioner brukere over hele verden.

Oppsummering

 • Webnode er en av de mest populære plattformene for nettsteder og blogger i verden. Plattformen er brukervennlig og den har en konkurransedyktig prismodell og en gratisversjon som ikke viser reklame.
 • Webnode har et intuitivt grensesnitt, god kundeservice, god søkemotoroptimalisering, og er optimalisert for internasjonal bruk. Likevel får du kun et underdomene med gratisversjonen og du kan heller ikke ta sikkerhetskopi uten å betale.

Webnode har vært på det norske markedet i noen år, og har blitt et populært alternativ over hele verden fordi de har lyktes med å skape en brukervennlig tjeneste.

Alle kan lage en nettside, blogg eller til og med en nettbutikk med Webnode; man trenger ikke å ha noen erfaring fra før. Resultatene blir gjerne en profesjonell nettside, helt uten behov for koding.

En annen grunn til at plattformen har blitt populær, er at Webnode har en konkurransedyktig prismodell. Brukere kan teste systemet gratis, og gratisversjonen er så bra at mange bare nøyer seg med å bruke denne. Hvis du velger å oppgradere til en betalingstjeneste, er dessuten prisene mye lavere enn mange andre alternativer på markedet.

star icon

Priser fra: 30 kr/mnd – 179 kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.2

Vår vurdering

Fordeler

 • star iconEt godt alternativ for nybegynnere
 • star iconGode priser
 • star iconBra utvalg av maler

Ulemper

 • star iconFinnes bedre alternativer for nettbutikk
 • star iconBegrenset for avanserte brukere

Med denne plattformen kan du på få minutter lage blogg eller en nettside.

Webnode anses av mange å være den beste plattformen blant nettsidebyggerne, og i denne anmeldelsen skal vi se nærmere på hva som har gjort denne plattformen så populær. Vi vil også gå gjennom noen fordeler og ulemper med plattformen, samt se nærmere på hva du får om du velger Webnode.

Hvis du heller vil gå direkte til sammendraget av dette innlegget, klikk her.

webno

1. Fordeler og ulemper med denne plattformen

Fordeler:

 1. Du unngår reklame og annonser på nettstedet ditt: Mange andre plattformer som tilbyr gratis nettsideprogrammer, gjør at annonsering og annonser kan vises på nettsteder som er opprettet uten betalte abonnementer. For gratis brukere av Webnode vises bare en diskret annonse i bunnteksten på nettsiden din. Denne merknaden forsvinner hvis du bestemmer deg for å oppgradere til en premium-tjeneste.
 2. God kundeservice og brukervennlighet: Systemet føles intuitivt med et moderne brukergrensesnitt. Det finnes også en god brukerveiledning og kundeservice hvis du trenger hjelp, men i utgangspunktet føles det veldig enkelt å forstå alt. Du legger til tekst og bilder ved å dra og slippe “blokker” med innholdet du vil bruke.
 3. God søkemotoroptimalisering: Webnode er designet slik at du enkelt kan optimalisere innholdet på bloggen eller siden din (SEO). Systemet er også integrert med Google Analytics, noe som betyr at du kan overvåke utviklingen av bloggen eller siden din og produsere rapporter for å analysere hvilke sider de besøkende klikker på osv.

  Kort sagt; nettstedet ditt må bygges i henhold til en viss struktur slik at tekst som du har skrevet på bloggen din kan søkeoptimaliseres i Google, og Webnode er godt egnet for dette.

  Du kan enkelt endre og legge til såkalte “Meta tags” med nøkkelordene du ønsker at Google skal assosiere hver spesifikke nettside med. Hvis du skriver om et spesielt tema på en nettside, kan du legge til nøkkelord for den siden i Webnode-systemet slik at personer som søker på disse ordene kan finne siden din på Google.
 4. En plattform for internasjonalt bruk: Systemet er optimalisert for å lage flerspråklige nettsteder. Du kan enkelt oversette sidene dine til mer enn 20 forskjellige språk.
 5. Lag nettsteder for alle typer behov: Du har en mengde maler å velge mellom som dekker alle tenkelige behov, og alle disse malene kan tilpasses. Bare legg til, fjern eller flytt rundt på delene du trenger. Det er enkelt å redigere malen slik at du får en mer personlig og stilig blogg.
 6. Smarte funksjoner som kontaktskjemaer, nyhetsbrev og funksjonalitet for deling av sosiale medier. Integrer med Google Maps, eller Youtube.
 7. Mobiltilpasset layout: Nettstedet ditt vil se minst like bra ut, uavhengig av om de besøkende bruker mobil eller bærbar PC for å få tilgang til nettstedet / tjenestene dine.

  Dette høres kanskje opplagt ut, men faktum er at dette kan være ganske komplisert hvis du for eksempel bygger en WordPress-hjemmeside. Med Webnode er derimot alle maler allerede mobiltilpasset. (Du kan gjøre manuelle justeringer, men trenger ikke å gjøre det.)
 8. Du får et gratis domene som gjelder for det første året. (Gjelder ikke gratispakken).
 9. Rask og jevn bilderedigering. Du vil motta et bredt spekter av estetiske tjenester. For eksempel kan du endre fargene på bildene dine med filtre eller såkalt “overlays”. På samme måte kan du enkelt endre og tilpasse bakgrunnen til bildene dine.
 10. Funksjonalitet for å legge til din egen e-handelsbutikk. Hvis du vil utvide nettstedet ditt med en nettbutikk senere, er det utrolig enkelt å gjøre. All denne funksjonaliteten er allerede tilgjengelig for Webnode-brukere, og du trenger ikke å søke på Internett for å lære hvordan du gjør det.
stavanger nettside

Ulemper:

 1. Kun underdomene: For å motta et hoveddomene, må du oppgradere til en betalingspakke (ca. 35 NOK / måned). Når du tester systemet gratis, vil du få et underdomene. Dette betyr at URL-en din vil se slik ut: www.yoursite.webnode.com.

  Mange velger å oppgradere til en av betalingspakkene for å få sitt eget domene (uten Webnode i navnet), men for enklere behov gjør det ikke noe at det står “Webnode” i nettadressen din. (Fortsatt godt å tenke på før man registrerer seg)
 2. Gratisbrukere har ikke tilgang til sikkerhetskopiering. Som gratisbruker vil du ikke kunne ta sikkerhetskopier/backups av nettstedet ditt.

  Dette er litt uheldig siden det ofte er nybegynnere som har behov for automatisk sikkerhetskopiering av nettsidene sine hvis noe går galt. Sikkerhetskopiering er en nyttig funksjon for å gjenopprette tapt informasjon.
stavanger webside

2. Både for nybegynnere uten erfaring, og fagpersoner

Denne plattformen er designet for at alle enkelt skal kunne bygge et nettsted eller en blogg. Den inneholder også en funksjon for å starte en nettbutikk med Webnode (men e-handelsfunksjonen er ikke inkludert i gratisversjonen).

Plattformen er en perfekt tjeneste for nybegynnere. Tjenesten kommer med alt på ett sted, og inkluderer: webhotell, CMS (Content Management System), nettstedbygger, SSL, domeneregistrering, e-handelsmodul, applikasjoner m.m.

Det er derfor enkelt å komme i gang, og du behøver ikke bruke tid på å finne ut hvilket webhotell eller hvilket CMS du trenger. Alt er allerede inkludert i tjenesten, så du kan begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

 logo

Lag din egen nettside både gratis og enkelt

Webnode gir deg en fin side eller blogg, og du kan komme raskt i gang. Som mange andre populære nettstedbyggere, kommer Webnode med en “dra-og-slipp” funksjon. På denne måten kan du enkelt tilpasse oppsettet etter dine egne ønsker. Du kan dra inn tekst, bilder eller hva annet du måtte ønske, endre skrift, farger, legge til visuelle animasjoner m.m.

Når vi sier at systemet er egnet for “nybegynnere”, kan det kanskje tolkes som at plattformen ikke er like god som sammenlignbare systemer på markedet. Men det som passer for en bruker, trenger ikke nødvendigvis å passe for en annen bruker. Og hva som er “bra” eller “dårlig” er et definisjonsspørsmål. Faktisk appellerer ikke Webnode bare til nybegynnere. Plattformen er kanskje enda mer populær blant mer avanserte brukere, selskaper og digitale markedsførere etc.

stryn webside

Årsaken til at mange nybegynnere bruker plattformen er at man som bruker får nok grunnleggende funksjonalitet uten å måtte betale. En nybegynner trenger ikke så mye funksjonalitet, båndbredde eller ledig plass, og da kan gratistjenesten være et godt alternativ.

Å la brukere teste systemet gratis er en smart måte å tiltrekke seg nye brukere og markedsføre for Webnodes tjenester. Men Webnode har også mer profesjonelle brukere som bygger større nettsteder med mange nettsider, og som dermed har andre krav enn nybegynnere og betaler for tilgang til mer plass, båndbredde, funksjonalitet osv. Brukerne som betaler for premium-tjenester gjør da opp for kostnaden som kommer med å la brukere bruke systemet gratis.

3. Hva slags nettsted er denne plattformen egnet for?

Webnode har mange forskjellige designmaler å velge mellom. Noen av de mest populære designmalene som passer for dette systemet er:

 • Personlig nettsted: Det er mange maler som passer til mer personlige nettsteder. Det kan være alt fra profesjonelle konsulentnettsteder (se nedenfor), til blogger og mer personlige nettsteder for å presentere for eksempel en person.

  Plattformen er også et populært alternativ for utforming av porteføljesider (egnet for eksempel til frilansere eller for personer som ønsker å nå ut med sine bilder eller rapporter, nyhetssendinger, podcaster og andre medier).
 • Bedriftsnettsteder: Passer til restauranter, kafeer, treningssentre, yogastudioer, butikkjeder, grossister m.m. Både store selskaper og oppstartsbedrifter kan med fordel bruke Webnode til å lage et profesjonelt nettsted.

  Mange maler kommer med salgsoppsett – Du kan legge til “call to action”- knapper på strategiske steder på siden din for å øke sjansen for å komme i kontakt med kundene dine og besøkende på siden din.

  Selvfølgelig får du også med innebygde funksjoner for å legge til kontaktskjemaer, “abonner”- knapper osv.
 • Arrangement- og bryllupsnettsteder: Webnode har det beste oppsettet for bryllupsnettsteder av plattformene vi har vurdert. De har flere gjennomtenkte maler å velge mellom for bryllup. Les mer her hva du bør tenke på for å lage en bryllupshjemmeside.
 • Konsulentvirksomhetsnettsted: Er du kanskje din egen gründer eller konsulent uten en annen jobb? Her finnes det også en mengde maler å velge mellom. Sjekk også ut Wix som har gode maler for konsulenter.
 • Nettsted for borettslag, sportsklubb eller forening: Her har man for eksempel funksjonell støtte til å administrere flere brukere, og passordbeskyttet innlogging.
norsk web

Bygg din hjemmeside gratis før du bestemmer deg

Du kan teste gratisversjonen og lage et enkelt nettsted, men dersom du har tenkt å opprette et større firmanettsted eller bygge din egen nettbutikk med plattformen, bør du etterhvert regne med å betale for premium-tjenester. Gratisversjonen passer godt hvis du bare ønsker å lage en mindre hjemmeside eller blogg, men for større nettsteder og firmanettsider er ikke denne versjonen tilstrekkelig.

Selvfølgelig vil du ha begrenset plass og hastighet tilgjengelig for nettstedet ditt, men til å være en gratis versjon er gratispakken god nok til å bygge et enkelt nettsted eller en blogg. (Merk at gratistjenesten bare gir deg et såkalt underdomene).

Vår anbefaling er at du starter med å teste gratisversjonen. Du kan alltids oppgradere nettstedet ditt på et senere tidspunkt for å være kvalifisert for premium-tjenester. Eller så kan du melde deg ut hvis du av en eller annen grunn ikke liker plattformen eller bestemmer deg for ikke å fortsette med nettstedet ditt.

Uansett hva du ønsker å oppnå med nettstedet ditt, kan du teste gratis for å komme i gang og enkelt oppgradere til en bedre servicepakke på et senere tidspunkt.

En fordel med premiumtjenestene er at du da får ditt eget domene.

Enten du bygger nettstedet ditt for et mer profesjonelt behov eller om du velger å kun bruke Webnodes gratis tjeneste, trenger du ikke å kaste bort penger unødvendig. Webnodes betalingstjenester er blant de billigste på markedet.

 logo

Prøv Webnode helt gratis før du bestemmer deg

Så du må Ikke ansette et dyrt nettbyrå. For å lage din egen webside, trenger du ikke teknisk forkunnskap eller tidligere erfaring. Webnode er brukervennlig, og du forstår fort hvordan du gjør det.

Hvilke andre plattformer finnes det å velge mellom?

Det finnes noen andre internasjonale tjenester som ligner veldig på Webnode. Både Webnode, Weebly og Wix tilbyr brukerne en gratis versjon. Men du kan si at Webnode er bedre for å bygge nettsteder (forretningsnettsteder eller private nettsteder), mens Wix er bedre for netthandel. (Hvis du først og fremst er ute etter å bygge en nettbutikk, så anbefaler vi Shopify som det beste alternativet for Norge.)

Weebly ligger litt mellom Wix og Webnode; det er en god plattform, men ikke fullt så god med tanke på designfunksjonalitet eller nettbutikk som Wix eller Webnode.

webside

4. Hvor bra er e-handelsfunksjonen med plattformen?

Som vi nevnte tidligere har Webnode en ekstra e-handelstjeneste. Denne tjenesten er ikke gratis og er absolutt god, men ikke den beste på markedet.

Det kan imidlertid være grunner til å bruke Webnodes e-handelstjeneste hvis du oppretter et nettsted eller en blogg og deretter bestemmer deg for å selge produkter på nettstedet ditt også.

Hvis du først og fremst er ute etter å lykkes med en nettbutikk, bør du sjekke ut Shopify. Det er en av verdens ledende e-handelsplattformer og også en av de beste plattformene for Norge. Her kan du lese om hva du bør vite før du tester Shopify for Norge.

stavanger webside 1

5. Søkeoptimalisering – SEO

Uansett hvilken plattform du velger for nettstedet ditt, bloggen eller nettbutikken, bør du sørge for at plattformen din støtter søkeoptimalisering.

Synes du ikke, så finnes du ikke.

Søkeoptimalisering er noe som har blitt stadig viktigere når du velger en plattform.

Imidlertid er det få plattformer som tilbyr god støtte i det hele tatt. Webnode er også i fremste rekke når det gjelder god søkeoptimalisering.

De mest grunnleggende parametrene er som følger:

 • Nettstedet ditt blir optimalisert for mobil. Her er Webnode i forkant og er kanskje den tjenesten som best har omfavnet brukernes etterspørsel etter å kunne søkeoptimalisere nettstedene sine på Google.
 • Du får funksjonsstøtte for å legge til SEO-optimalisert tittel (SEO-tittel) og såkalte Meta-data (Metatekst eller metadata er den beskrivende teksten som vises på Google når folk søker på internett).
norsk 1
(Metatekst vises på Google når folk søker på internett)

6. Maler for Webnode.no

Design og layout er Webnodes viktigste fordeler. Som bruker har du tilgang til et bredt utvalg av ferdige maler med forskjellige oppsett.
Siden plattformen har vært på markedet i lang tid, har man hatt god tid til å utvikle og forbedre maler for alle slags behov.

Det skal imidlertid nevnes at det er vanskelig å endre designmalen senere. Vi anbefaler derfor brukere å tenke seg litt om før de bestemmer seg for hvilken mal som passer for nettstedet du vil lage. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for å endre maler senere.

Det er hundrevis av maler å velge mellom. Innen en type kategori er det også flere alternativer å velge mellom. Du trenger ikke å bekymre deg for at nettstedet ditt vil se ut som noen andres nettsted eller blogg. Hvis du for eksempel vil blogge om “mote og skjønnhet”, er det flere maler å velge mellom som passer ditt formål. I tillegg vil bloggen eller nettstedet ditt se helt unikt ut etter at du har tilpasset det med dine egne farger, bilder, skrifter osv.

Alle “malene” du kan velge mellom er mobiltilpasset, så du trenger ikke gjøre noen manuelle justeringer for at nettstedet ditt skal bli oppfattet som profesjonelt, selv for mobilbrukere. (Du kan også tilpasse og lage dine egne tilpasninger ved hjelp av CSS-kode.)

nettside stryn 2

Sammendrag

Webnode er imidlertid den beste plattformen for å opprette for eksempel:

Få svar på ofte stilte spørsmål om Webnode

Hva er Webnode, og hvordan kan det hjelpe norske bedrifter med å lage en nettbutikk?

Webnode er en nettsidebygger og publiseringsplattform som lar brukere lage profesjonelle nettsteder og nettbutikker uten behov for teknisk kunnskap. Webnode tilbyr en rekke maler og verktøy for å hjelpe norske bedrifter med å lage en nettbutikk, inkludert enkel tilpasning, integrasjon av betalingsløsninger og fraktalternativer, samt støtte for flerspråklige nettsteder.

Hva er fordelene ved å bruke Webnode for å lage en nettbutikk sammenlignet med andre plattformer?

Fordelene ved å bruke Webnode inkluderer en enkel og intuitiv nettsidebygger, et stort utvalg av tilpassbare maler, integrasjon av nødvendige funksjoner for nettbutikker, og rimelige priser sammenlignet med noen andre plattformer. Webnode er også kjent for sin brukervennlighet og gode kundestøtte.

Hvordan kan norske bedrifter komme i gang med å lage en nettbutikk på Webnode?

For å komme i gang med å lage en nettbutikk på Webnode, kan norske bedrifter først registrere seg for en konto og velge en passende abonnementsplan. Deretter kan de velge en mal og begynne å tilpasse nettstedet ved hjelp av Webnodes dra-og-slipp-redigeringsverktøy, legge til produkter, og konfigurere betalings- og fraktalternativer.

Hvilke betalingsløsninger støtter Webnode for norske kunder?

Webnode støtter integrasjon med flere populære betalingsløsninger for norske kunder, inkludert PayPal, Stripe og 2Checkout. Dette gir norske bedrifter muligheten til å akseptere betalinger fra kunder på en trygg og sikker måte.

Resultatet av vår Webnode anmeldelse

Webnode
webnode.1

Webnode gir deg en fin side eller blogg, og du kan komme raskt i gang. Som mange andre populære nettstedbyggere, kommer Webnode med en “dra-og-slipp” funksjon. På denne måten kan du enkelt tilpasse oppsettet etter dine egne ønsker. Du kan dra inn tekst, bilder eller hva annet du måtte ønske, endre skrift, farger, legge til visuelle animasjoner m.m.

Product Brand: Webnode

Product Currency: NOK

Product Price: 30

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
9.18