Webnode vs. WordPress: Hvilken nettsidebygger er den beste?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Når du skal lage din første nettside er det mange som kommer i kontakt med løsninger som Webnode og WordPress, men hvem av disse er egentlig best for prosjektet ditt? Det kan gjerne være vanskelig å avgjøre dette når man ikke har laget en nettside – eller testet et slik verktøy før, og nettopp derfor har vi kommet opp med denne sammenligningen.

Her har vi tatt for oss Webnode vs. WordPress for å finne ut hvilken plattform du bør satse på når du skal lage en egen nettside. Det er liten tvil om at begge plattformer tilbyr en rekke praktiske funksjoner, men det betyr ikke at de er like godt egnet for nybegynnere. Derfor har vi laget en lang liste med kriterier som skal bidra til å avklare hvem av disse du bør prøve deg på for ditt neste prosjekt.

Klar for å lage en nettside til prosjektet ditt? Da har du kommet til rett sted!

Webnode vs. WordPress: En rask sammenligning

Noen ganger kribler man i fingrene etter å komme i gang, og da er det kanskje ikke tid til å lese hele sammenligningen vår. Da har vi samlet de viktigste punktene du bør bite deg merke i nedenfor. 

KategoriWebnodeWordPress
BrukervennlighetWebnode er uten tvil en brukervennlig plattform som er spesielt utviklet for nybegynnere. Bruk ferdige maler og dra-og-slipp elementer for å lage en profesjonell nettside. WordPress er langt mer fleksibel enn Webnode, men det krever en del kunnskaper å sette opp en profesjonell nettside. Kan ofte medføre at man må hyre inn noen for å gjøre deler av jobben. 
Design og tilpasningWebnode tilbyr hundrevis av ferdige maler du enkelt kan tilpasse slik du selv måtte ønske. Disse lastes automatisk inn i editoren og kan benyttes umiddelbart.WordPress har nesten ubegrenset tilgang til maler og temaer, men de fleste av disse må kjøpes før du kan bruke dem. Det kan derfor fort påløpe en del kostnader knyttet til utseende av nettsiden din. 
Applikasjoner og utvidelserWebnode gir deg tilgang til en rekke applikasjoner utviklet in-house og av tredjeparter, spesielt optimalisert for plattformen deres. WordPress har millioner av utvidelser tilgjengelig på nettsiden sin, men mange av disse kommer fra uverifiserte utviklere med open-source.
eCommerceWebnode har en enkel utvidelse som gjør det mulig å tilføre en nettbutikk til nettsiden din med full backend for enkel styring av nettbutikken din. WordPress har ingen egen funksjon for nettbutikk, men populære utvidelser som WooCommerce og BigCommerce kan lage profesjonelle nettbutikker helt gratis. 
BloggingWebnode har en enkel editor som gjør det mulig å lage blogginnlegg for nettsiden din, men den blir litt forenklet sammenlignet med WordPress sine verktøy. WordPress er ledende for deg som skal lage en profesjonell blogg. Her får du et fullverdig CMS som har alle funksjoner for skreddersydde innlegg i akkurat den stilen du ønsker. 
SEOWebnode gjør det mulig å endre meta, titler, beskrivelser og alt text slik at du får bedre synlighet i søkemotoren.WordPress trenger at du utvider nettsiden din med en løsning som Yoast før du kan få tilgang til de samme SEO verktøyene som Webnode tilbyr. 
Løpende vedlikeholdWebnode er en lukket plattform, noe som betyr at selskapet selv gjennomfører alt vedlikehold. For deg som lager en nettside betyr dette minimalt med oppgaver rundt dette. WordPress er open-source, så du er selv ansvarlig for vedlikehold av nettsiden din. Dette betyr at du må passe på oppdateringer, backup og annet selv. Det finnes riktignok en del tjenester for dette, men det vil påløpe kostnader rundt disse. 
KundeserviceWebnode tilbyr kundeservice på telefon og e-post for sine betalende kunder. De har også et stort kunnskapssenter for deg som vil forsøke å feilsøke på egenhånd. WordPress er open-source, så det er ikke et selskap som står bak løsningen deres. Du må derfor selv feilsøke eller benytte deg av ulike forum dersom du vil spørre noen om råd. 
PrisingWebnode har en enkel prismodell fordelt på fire ulike abonnementer. Dette sørger for at du raskt og enkelt kan oppgradere til den du måtte foretrekke underveis. WordPress i seg selv er helt gratis, men det påløper kostnader rundt hosting, domene, design og utvidelser som ofte kan gjøre at det blir noen hundrelapper i måneden. 
Klar for å komme i gang?Prøv Webnode nåPrøv WordPress nå

Hvor får du mest verdi for pengene?

Mange vil hoppe til konklusjonen at WordPress gir mest verdi for pengene ettersom systemet er gratis å benytte seg av. Imidlertid er det viktig å huske at du må ta høyde for kostnader rundt webhotell, domene, design og eventuelle utvidelser du vil tilføre nettsiden din. Nettopp det faktum at du må tilføre en rekke tjenester fra tredjeparter gjør at det kan være vanskelig å regne ut hvilken endelig pris en WordPress nettside havner på. 

Velger du derimot en nettsidebygger som Webnode vil du få alt inkludert i månedsprisen din. Dette gir et klart bilde av hva du betaler for, samt hva du kan forvente av funksjonalitet i forhold til abonnementet ditt. Ikke bare kan du oppgradere etterhvert som du vil ha mer funksjonalitet, men du finner alt på en plattform. 

Hvilken plattform er mest brukervennlig?

På dette punktet er det nok liten tvil om at Webnode er det mest brukervennlige alternativet. Denne plattformen er laget for nybegynnere som vil utforme sin første nettside på en rask og enkel måte. WordPress gir riktignok en del mer funksjonalitet, men den har også en langt strammere læringskurve. 

Skal du lage din første nettside vil vi derfor anbefale deg å ta utgangspunkt i Webnode. Dette er en enkel dra-og-slipp løsning som allerede er integrert med all funksjonalitet du trenger. Da slipper du lære deg masse om HTML, CSS og ulike widgets for å få nettsiden din live. 

Utseende og tilpasninger

Webnode gir deg tilgang til en rekke maler som enkelt kan tilpasses slik du selv måtte ønske. Dette gir riktignok noen begrensninger rundt hvor man kan plassere elementer, men de fleste vil kunne lage en stilig nettside uten for mye styr. WordPress på sin side tilbyr full fleksibilitet til utforming, men det krever at man kan kode opp en egen nettside fra bunnen av. 

For deg som bare skal ha en rask og enkel nettside til det neste prosjektet ditt vil det derfor være best egnet å benytte seg av en mal fra Webnode fremfor å sette i gang med en WordPress nettside. Skal du derimot ha en langsiktig nettside for profesjonell bruk, så kan det være verdt å vurdere tiden og kostnaden med å sette opp en WordPress nettside med profesjonell designer. 

Applikasjoner og utvidelser

Når du skal lage en nettside er det viktig å kunne tilføre de funksjonaliteten man ønsker seg. Dette gjøres gjerne gjennom utvidelser som kan installeres på nettsiden din. Her tilbyr Webnode et lite utvalg generelle utvidelser, men det er ingenting sammenlignet med det utvalget man finner hos WordPress. 

Grunnen til dette er at WordPress er en open-source plattform som betyr at alle utviklere kan laste opp sine egne utvidelser på plattformen. Webnode på sin side godkjenner bare applikasjoner fra et lite utvalg utviklere som er støttet av selskapet. WordPress går dermed av med en soleklar seier når det kommer til utvidelser og applikasjoner som er tilgjengelig på siden deres. 

Nettbutikker

Ofte kan det være ønskelig å utvide med en nettbutikk etterhvert som nettsiden din får mer trafikk. Da er det viktig å vite at CMS systemet ditt kan gjøre denne jobben uten store endringer. I Webnode sitt tilfelle kan dette gjøres ved at du oppgraderer til en av abonnementene hvor nettbutikk er inkludert i prisen. Da kan du raskt og enkelt tilføre dette til siden din uten noe mer hokus pokus. 

WordPress på sin side krever at du utvider med en utvidelse som BigCommerce eller WooCommerce for å få den samme funksjonaliteten. Når det er sagt vil disse være kompatible med en rekke ulike temaer, så du kan virkelig lage en stilig nettbutikk. Vi velger derfor en delt seier på nettbutikk da begge leverer et godt alternativ for dette.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi sammenlignet de to populære nettsidebyggerne WordPress og Webnode for å finne ut hvem av disse som er best egnet for nye prosjekter. Her er det nok liten tvil om at WordPress kan være et godt valg for langsiktige virksomheter, men om du bare vil ha en enkel nettside for prosjektet ditt, så er det ingen tvil om at Webnode er det beste alternativet for dette i dag. Webnode er både brukervennlig og kostnadseffektivt, så du kan raskt få på plass en solid nettside uten å måtte hyre inn profesjonell hjelp. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om Webnode vs. WordPress

Hva er hovedforskjellene mellom Webnode og WordPress?

Hovedforskjellene mellom Webnode og WordPress er at Webnode er en enkel, brukervennlig nettsidebygger med dra-og-slipp-funksjonalitet, mens WordPress er en kraftig og fleksibel plattform som krever mer teknisk kunnskap, men tilbyr større tilpasningsmuligheter og utvidelser.

Hvilke funksjoner og verktøy tilbyr Webnode og WordPress?

Webnode tilbyr en dra-og-slipp-redigerer, responsive maler, e-handelsfunksjonalitet og grunnleggende SEO-verktøy. WordPress tilbyr et stort utvalg av temaer og utvidelser, avanserte SEO-muligheter, e-handelsfunksjonalitet gjennom WooCommerce, og sterk støtte fra et stort utviklerfellesskap.

Hvem passer Webnode og WordPress best for?

Webnode passer best for små bedrifter, enkeltpersoner og nybegynnere som ønsker å bygge en enkel nettside uten teknisk erfaring. WordPress passer bedre for erfarne brukere, designere, utviklere og større bedrifter som trenger en mer avansert, tilpassbar og skalerbar løsning.

Hvilken plattform er mest kostnadseffektiv: Webnode eller WordPress?

Webnode kan være mer kostnadseffektiv for små bedrifter og enkeltpersoner på grunn av sine rimelige priser og gratisplan. WordPress krever en viss investering i webhotell og premium-temaer eller utvidelser, men den åpne kildekode-naturen og det store utvalget av ressurser kan gjøre det til en kostnadseffektiv løsning for mange brukere.