Webnode vs. Webflow: Hvilken nettsidebygger er den beste?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Både Webnode og Webflow er populære nettsidebygger, men hvem av dem er egentlig best? Dette kan nok være et spørsmål som er vanskelig å svare på, men vi har gjort et oppriktig forsøk i denne artikkelen. Her vil vi sammenligne de to nettsidebyggerne basert på en liste med kriterier. Formålet med dette er å finne frem til hvilken av nettsidebyggerne som er best egnet når man skal lage en ny nettside. 

Hvorfor har vi laget en slik sammenligning? Når man skal lage sin første nettside kan det være utrolig mye man må holde styr på. Derfor er det viktig å vite at man har tilgang til de riktige verktøyene som gjør jobben så enkel som mulig. På denne måten kan du fokusere på det visuelle – og være sikker på at nettsiden din fungerer optimalt. 

Skal du lage en nettside, men vet ikke hvilken nettsidebygger du skal velge? Da er det bare å lese videre!

Plattform Fordeler og Ulemper Score

#1

Best for enkle sider

star icon

Priser fra: 30 kr/mnd – 179 kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

  • star icon Et godt alternativ for nybegynnere
  • star icon Gode priser
  • star icon Bra utvalg av maler
  • star icon Finnes bedre alternativer for nettbutikk
  • star icon Begrenset for avanserte brukere

9.2

Vår vurdering

Webnode vs. Webflow: En rask sammenligning

Noen ganger vil man bare komme i gang med prosjektet sitt, og har ikke tid til å lese alt. For deg som bare vil ha en rask oversikt over det viktigste har vi laget denne oppsummeringen i tabellen nedenfor. 

KategoriWebnodeWebflow
BrukervennlighetWebnode er en enkel dra-og-slipp nettsidebygger som lar deg bygge nettsider basert på ferdige maler. Webflow er et litt mer avansert designverktøy som tar utgangspunkt i at man selv skal lage nettsiden fra bunnen av. Du får mer fleksibilitet, men det krever også litt mer arbeid. 
Design og tilpasningWebnode gir deg tilgang til et bibliotek på rundt 100 ferdige maler. Disse kan du tilpasse etter ønske for å lage den nettsiden du ønsker deg. Webflow gir deg tilgang til en rekke avanserte designverktøy slik at du selv kan utforme den nettsiden du måtte ønske deg. Dette gir økt frihet til å velge, men krever også litt mer kunnskap. 
Applikasjoner og utvidelserWebnode har et utvalg utvidelser og applikasjoner som gjør det mulig å tilføre det mest nødvendige av funksjonalitet til nettsiden din uten at du må kode opp funksjonen fra bunnen av. Webflow har et stort utvalg applikasjoner fra tredjeparter som du kan bruke på nettsiden din. Totalt har de mer enn 750 utvidelser som fungerer med Webflow CMS. 
eCommerceWebnode gjør det mulig å utvide nettsiden din med en nettbutikk modul som gir full backend og styring av nettbutikken din inkludert i prisen på abonnementet ditt. Webflow lar deg designe en unik nettside integrert med ditt CMS. På denne måten kan du lage nettsiden akkurat slik du måtte ønske i en funksjonell mal fra Webflow. 
BloggingWebnode sine publiseringsverktøy er forholdsvis enkle, men kan i noen tilfeller bli litt begrensede. Sammenlignet med WordPress og Wix kan det bli litt for enkelt i utseende og funksjonalitet. Webflow på sin side tilbyr et mer avansert publiseringsverktøy hvor du kan skreddersy utseende på innleggene dine og publisere de direkte på nettsiden din.
SEOWebnode har egne SEO verktøy som lar deg endre tags, meta, alt text og andre viktige opplysninger for bedre synlighet i nettleseren. Disse er utrolig brukervennlig, men effektiviteten er litt begrenset etter vår erfaring. Webflow lar deg optimalisere nettsiden din uten behov for koding. Alle sider og innlegg har sin egen SEO oversikt der du kan endre tags, meta og annen informasjon slik at den passer med innholdet. 
Løpende vedlikeholdWebnode er en lukket plattform som betyr at selskapet tar seg av alle oppdateringer av brukernes nettsider. Du slipper dermed styre med oppdateringer, backup og andre formaliteter så lenge du bruker Webnode. Webflow har en del automatisert vedlikehold, men du må selv oppdatere utvidelser og ta backup. Du kan riktignok kjøpe tjenester som gjør dette automatisk, men da vil det påløpe ytterligere kostnader underveis i prosjektet ditt. 
KundeserviceWebnode har kun skriftlig kundeservice for ikke-betalende kunder, og telefonstøtte for betalende kunder. I tillegg har de et omfattende kunnskapssenter hvor du finner veiledninger for de vanligste problemene. Webflow tilbyr chat, telefon og e-post for sine betalende kunder. I tillegg har de et stort kunnskapssenter og egne forum hvor du kan snakke med erfarne designere på plattformen. Her kan det være mye nyttig informasjon for deg som vil forsøke å løse problemet selv. 
PrisingWebnode har fire enkle abonnementer som gir deg ulik tilgang til plattformen deres. Dette sørger for enkel oppgradering etterhvert som du ønsker mer funksjonalitet. Webflow tilbyr fem ulike abonnementer som har variabel størrelse og funksjonalitet på tjenesten. Her kan du oppgradere etterhvert som du trenger mer plass – da det meste av funksjonalitet er inkludert i alle pakkene. 
Klar for å komme i gang?Prøv Webnode nåPrøv Webflow nå

Hvor får du mest verdi for pengene?

Selv om Webflow og Webnode kan virke forholdsvis like i tjenesten de tilbyr, så er det viktig å merke seg at de tilbyr variabel verdi for pengene. Webnode er uten tvil den løsningen som er best egnet for nybegynnere, og du vil raskt få en nettside publisert ved hjelp av de verktøyene som er inkludert i abonnementet ditt.

Webflow på sin side gir tilgang til langt mer avanserte design muligheter, noe som har gjort den populær blant utviklere som allerede har litt erfaring med det å lage nettsider fra bunnen av. Du bør derfor tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med plattformen og velge den som passer best basert på dette. 

Hvilken plattform er mest brukervennlig?

Det er liten tvil om at webnode er den mest brukervennlige plattformen av de to alternativene. Dette er en enkel dra-og-slipp løsning som lar deg utforme profesjonelle nettsider uten noe behov for programmering. Webflow på sin side gir deg riktignok tilgang til mer avanserte verktøy, men det krever også litt forkunnskaper for at man skal få noe ut av disse. 

Utseende og tilpasninger

Velger du Webnode vil du få tilgang til en rekke ferdige maler som du kan laste inn i deres editor og tilpasse slik du selv måtte ønske. Dette gir riktignok noen begrensninger på hvordan nettsiden kan se ut, men du får raskt et nettsted som kan publiseres i henhold til den stilen du ønsker deg.

Vil du ha mer fleksibilitet og frihet til selv å utforme nettsiden din, så vil Webflow være et bedre alternativ. Her starter du med et blankt canva og utformer selv hele nettsiden din. Dette byr på færre begrensninger, men krever også at du har litt kunnskaper om hvordan en nettside bør utformes.

Applikasjoner og utvidelser

Her er det liten tvil om at Webflow sine mer enn 750 utvidelser stikker av med seieren. Imidlertid er det greit å merke seg at Webnode også gir et tilfredsstillende utvalg applikasjoner du kan bruke på nettsiden din. Disse er alle utviklet in-house eller av pålitelige tredjeparter, noe som sikrer kvalitet og funksjonalitet på plattformen.

Et stort utvalg applikasjoner er viktig for at man enkelt skal kunne tilføre ulike funksjonaliteter til en nettside. Det kan være et kontaktskjema, kalender, sosiale medier og andre ting som ellers ville kreve timevis med koding for å få det riktig. Utvidelser er mer funksjonelt, men også utrolig mye billigere å benytte seg av for nye designere. 

Nettbutikker

Har du en populær nettside kan det være aktuelt å tilføre en nettbutikk til siden din. Da er det greit å vite at dette er noe man har anledning til uten å måtte endre CMS eller lage en helt ny nettside. I Webnode kan du gjøre det så enkelt som å oppgradere til en pakke hvor nettbutikk modulen er inkludert. Da kan du tilføre modulen og integrere en nettbutikk på siden din uten store problemer. 

Velger du å gå for Webflow kan du finne en del ferdige maler for nettbutikker, eller du kan lage den fra bunnen av. Da bruker du rammeverket til Webflow og deres backend system, men du kan selv designe utseende slik du måtte ønske det. 

Oppsummering

Både Webflow og Webnode er populære nettsidebyggere, men de tilbyr litt forskjellige tjenester. Webnode er en utmerket alt-i-ett løsning for deg som raskt og enkelt vil lage din første nettside. Har du derimot laget en del nettsider tidligere og ønsker tilgang til mer avanserte designverktøy, så vil du komme langt med Webflow sin løsning. Sliter du med hvem av disse du ønsker prøve deg frem med, så har vi gjennom denne artikkelen tatt en omfattende sammenligning av hva de to plattformene kan oppnå, samt hvem vi mener de er best egnet for. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om Webnode vs. Webflow

Hva er hovedforskjellene mellom Webnode og Webflow?

Hovedforskjellene mellom Webnode og Webflow er at Webnode er en enkel og brukervennlig nettsidebygger rettet mot nybegynnere, mens Webflow er en mer avansert og fleksibel plattform som gir designere og utviklere full kontroll over design og kode.

Hvem passer Webnode og Webflow best for?

Webnode passer best for små bedrifter, enkeltpersoner og nybegynnere som ønsker å bygge en enkel nettside uten teknisk erfaring. Webflow passer bedre for designere, utviklere og større bedrifter som trenger en mer avansert og tilpassbar løsning.

Hvilke funksjoner og verktøy tilbyr Webnode og Webflow?

Webnode tilbyr en dra-og-slipp-redigerer, responsive maler, e-handelsfunksjonalitet og SEO-verktøy. Webflow tilbyr en visuell CSS-redigerer, responsivt design, CMS og e-handelsfunksjonalitet, samt muligheten for å eksportere ren kode.

Hvilken plattform er mest kostnadseffektiv: Webnode eller Webflow?

Webnode kan være mer kostnadseffektiv for små bedrifter og enkeltpersoner på grunn av sine rimelige priser og gratisplan. Webflow kan ha høyere priser, men tilbyr mer avanserte funksjoner og fleksibilitet som kan være verdt investeringen for større bedrifter og profesjonelle designere.