Webnode vs. Squarespace: Hvilken nettsidebygger er den beste?

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

En nettsidebygger er ofte det første steget på vei mot en profesjonell nettside, men hvilken bør du velge for prosjektet ditt? Dette er nok et spørsmål mange har stilt seg selv, men svaret kan være vanskelig å finne. De siste årene har det dukket opp utallige løsninger som lar deg bygge en stilig nettside, men hvilken er egentlig best?

I denne artikkelen har vi trukket frem to sterke kandidater, nemlig Webnode og Squarespace for en sammenligning. Gjennom artikkelen har vi sammenlignet de to på en rekke ulike punkter slik at du enklere kan se hvilken som er best for ditt kommende prosjekt. For selv om både Webnode og Squarespace er utmerkede løsninger, så leverer de godt på ulike punkter. 

Lurer du på hvilken som er best for ditt prosjekt? Da er det bare å lese videre nå!

Webnode vs. Squarespace: En rask sammenligning

Ikke tid til å lese hele testen vår? Da har vi samlet en rask oppsummering av de viktigste punktene i tabellen nedenfor!

KategoriWebnodeSquarespace
BrukervennlighetWebnode tilbyr en utrolig enkel tjeneste der du kan prøve mye helt gratis. Dra-og-slipp elementer gjør at du kan tilpasse ulike maler akkurat slik du selv måtte ønske. Squarespace sine maler er skreddersydd for deg som raskt og enkelt vil få på plass en nettside. Løsningen er litt mindre fleksibel enn Webnode, men resultatet er fortsatt utmerket. 
Design og tilpasningWebnode tilbyr mer enn 200 ulike maler med høy kvalitet og tilpasningsdyktighet. Velg den kategorien du ønsker og få på plass en nettside raskt og enkelt. Squarespace sine maler er detaljerte fra første stund og laget for designere med kvalitet i tankene. Her kan du raskt og enkelt lage en stilig nettside med gode muligheter for tilpasninger underveis. 
Applikasjoner og utvidelserWebnode er kompatibel med de fleste Google utvidelser, samt en del egne utvidelser som er tilpasset plattformen deres. Utvalget er riktignok begrenset sammenlignet med en de konkurrenter, men du kan tilegne det meste av viktige funksjonaliteter uten problemer. Squarespace er kompatibel med en tjuetalls utvidelser fra tredjeparts utviklere, noe som gjør det mulig å tilføre en rekke funksjonaliteten på nettsiden din. De har også en del egne utvidelser og funksjoner som gjør det mulig å lage skjemaer, logins og lignende for nettsiden din. 
eCommerceWebnode tilbyr en fullverdig backend for nettbutikker som lar deg styre alt fra produktutvalg og priser, til lager, shipping og betalingsløsninger. Dette er inkludert i abonnementet ditt og kan settes opp på noen minutter.Squarespace sin egen nettbutikk modul er litt mer komplisert å sette opp, men kan integreres med langt flere kanaler enn Webnode. Har du først fått den på plass vil du raskt og enkelt kunne selge produkter på tvers av en rekke ulike kanaler. 
BloggingWebnode har en enkel editor som lar deg utforme elegante innlegg og publisere dem direkte til bloggen din. Her kan du integrere ulike medier som videoer, bilder og layout på en enkel måte. Squarespace er for deg som vil ha full kreativ frihet til å utforme innleggene dine. Her kan du endre utseende, integrasjon av medier og alt annet du måtte ønske akkurat slik du selv vil. Dette sørger for unike innlegg du kan publisere direkte til bloggen din. 
SEOWebnode gir deg tilgang til flere smarte SEO verktøy for implementering av strategien din. Du kan endre tags, meta og en rekke andre kriterier slik at du får de resultatene du ønsker langsiktig. Squarespace har noen enkle verktøy for SEO, men scorer dessverre ikke spesielt godt her. Du kan endre det mest grunnleggende, men videre kan det være vanskelig å få de beste resultatene. 
Løpende vedlikeholdWebnode er en komplett løsning som automatisk oppdateres for å sikre høy brukervennlighet. Her slipper du tenke på backup, oppdatering av utvidelser og lignende da alt går på autopilot.Squarespace har integrasjon med en del tredjeparts utviklere, noe som betyr at man jevnlig må oppdatere deler av nettsiden. Det er fortsatt moderat mengde vedlikehold, men noe mer enn hos Webnode. 
KundeserviceWebnode tilbyr kundeservice gjennom e-post, eller på telefon for deg som har Premium abonnement. I tillegg har de et stort utvalg artikler og veiledninger som gir deg svar på de fleste spørsmål underveis. Squarespace har et stort hjelpesenter som gir deg tilgang til både kundeservice og et omfattende forum. Du kan også kontakte selskapet direkte, men her er det en del ventetid til tider. Dermed kan det være bedre å prøve seg på forum og hjelpeartikler. 
PrisingWebnode har en ryddig struktur på sine abonnementer fordelt på fire planer. Disse koster fra 40 – 205,- pr mnd og inkluderer en rekke ulike funksjoner.Squarespace har en enkel modell fordelt på fire forskjellige abonnementer. To er for nettsidebygger, mens to er for deg som vil ha nettsidebygger med nettbutikk modul. Du kan dermed enkelt utvide til den pakken du selv har behov for. 
Klar for å komme i gang?Prøv Webnode nåPrøv Squarespace nå

Hvor får du mest verdi for pengene?

Dette er kanskje det vanskeligste spørsmålet når det gjelder Webnode Vs. Squarespace. Begge tilbyr nemlig utmerket verdi for pengene, men det avhenger litt av hva du ser etter. Webnode er en utrolig enkel nettsidebygger som tilbyr en rekke enkle design som fungerer for de aller fleste. Squarespace på sin side er nok mer laget for designere som virkelig har et øye for detaljer. 

Fra et nybegynner perspektiv vil vi nok si at Webnode er det beste alternativet for de fleste. Her får du et langt større utvalg maler, noe som gjør det utrolig enkelt å få på plass en profesjonell nettside. I tillegg kan du raskt og enkelt redigere den ved hjelp av editoren deres som tar deg gjennom hele prosessen steg-for-steg. 

Hvilken plattform er mest brukervennlig?

På brukervennlighet er det liten tvil om at begge plattformer er laget for at man raskt og enkelt skal kunne lage en nettside. Begge plattformer har en steg-for-steg fremgangsmåte som tar deg gjennom hele prosessen på en forståelig måte. Alt du trenger gjøre er å lage det designet du ønsker, så vil nettsidebyggeren gjøre resten av jobben. 

Når det er sagt, så er nok Squarespace hakket mer intuitivt hva gjelder kontrollpanel og lignende funksjoner. Her får du full oversikt over nettsiden, analytics og mye mer på én og samme side. Dette kan være greit når man ikke har så mye erfaring med utvikling av nettsider fra før. 

Utseende og tilpasninger

På utseende er det ingen tvil om at Squarespace er den overlegne nettsidebyggeren. Her kan du tilpasse alt du ønsker av elementer, mens Webnode på sin side tvinger brukerne til å holde seg innenfor ‘rammeverket’. Vil du lage noe helt unikt er du derfor bedre rustet gjennom Squarespace enn Webnode for øyeblikket. 

Når det er sagt, så kan Webnode tilby langt flere maler enn Squarespace. I skrivende stund har Webnode rundt 200 maler inkludert i tjenesten sin, mens Squarespace nærmer seg 100 i utvalget sitt. Du vil derfor mer sannsynlig finne noe du kan jobbe videre med hos Webnode. 

Applikasjoner og utvidelser

Webnode har en markedsplass for applikasjoner og utvidelser som gjør det enkelt å tilføre ulike egenskaper til nettsiden din. Her er de fleste utviklet in-house, mens Squarespace sitt utvalg på rundt 20 utvidelser primært er hentet inn fra kompatibilitet med eksterne utviklere. Dette medfører litt mer vedlikehold, men du vil fortsatt evne å legge til det meste av moderne funksjonalitet som en nettside burde ha. 

Nettbutikker

Begge plattformer tilbyr en utmerket modul for nettbutikker, men Squarespace lar deg bygge mer visuelle nettbutikker. Hos Webnode får man fort inntrykket av en standard nettbutikk, noe som kan gjøre det litt vanskeligere å skille seg ut fra konkurrentene. Imidlertid er det verdt å merke seg at Webnode sine SEO verktøy er langt bedre enn Squarespace sine, noe som kan gjøre det enklere å bygge organisk trafikk til en Webnode nettbutikk. Dette er noe man burde tenke på dersom man planlegger for et lite ads budsjett. 

Oppsummering

Både Webnode og Squarespace gir tilgang til omfattende nettsidebyggere, men bruksområdet er litt variabelt. Webnode er nok det letteste alternativet for nybegynnere, mens Squarespace på sin side gir et bedre visuelt resultat. Dette skyldes at du får tilgang til litt mer detaljerte design verktøy, samt at du har et bredere canva du kan jobbe med. For nettsiden din betyr dette at du kan lage noe helt unikt når du bruker editoren til Squarespace. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om Webnode vs. Squarespace

Hva er hovedforskjellene mellom Webnode og Squarespace?

Hovedforskjellene mellom Webnode og Squarespace er at Webnode er en enkel og brukervennlig nettsidebygger med dra-og-slipp-funksjonalitet, mens Squarespace er en mer sofistikert plattform kjent for sine elegante designmal og innebygde funksjoner som er godt egnet for kreative fagfolk.

Hvilke funksjoner og verktøy tilbyr Webnode og Squarespace?

Webnode tilbyr en dra-og-slipp-redigerer, responsive maler, e-handelsfunksjonalitet og grunnleggende SEO-verktøy. Squarespace tilbyr profesjonelt designede maler, responsivt design, e-handelsfunksjonalitet, blogging-plattform, og integrerte SEO-verktøy og analytikk.

Hvem passer Webnode og Squarespace best for?

Webnode passer best for små bedrifter, enkeltpersoner og nybegynnere som ønsker å bygge en enkel nettside uten teknisk erfaring. Squarespace passer bedre for kreative fagfolk, små bedrifter og enkeltpersoner som ønsker en elegant og profesjonell nettside med en mer omfattende funksjonssett.

Hvilken plattform er mest kostnadseffektiv: Webnode eller Squarespace?

Webnode kan være mer kostnadseffektiv for små bedrifter og enkeltpersoner på grunn av sine rimelige priser og gratisplan. Squarespace har høyere priser, men tilbyr mer sofistikerte designmal og et bredere spekter av innebygde funksjoner som kan være verdt investeringen for noen brukere.