Webhotell: Dette er de beste tjenestene vi har testet (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Webhotell er noe alle trenger når de skal lansere en nettside, men det er ofte en generisk tjeneste de færreste gir noe særlig ettertanke. Imidlertid kan feil valg av webhotell ha katastrofale følger for nettsiden din. Her ser vi gjerne at mange nybegynnere velger det rimeligste alternativet, men det vil ofte føre til at man får en dårligere kvalitet på tjenesten.

Derfor har vi valgt å lage denne guiden som tar for seg en oppsummering av de utallige webhotellene vi har testet det siste året. Her vil du finne en liste over de beste leverandørene, samt en oppsummering av hva de har å tilby. Du vil også se at prisene på disse ligger på et konkurransedyktig nivå, noe som betyr at du faktisk kan finne kvalitet til en helt grei penge. 

Les videre om du ønsker å lære mer om ulike webhotell og hvilke vi anser som de beste for din nettside i dag. 

8 beste webhotellene i Norge (2024)

Vi har testet, anmeldt og vurdert en rekke leverandører av webhotell det siste året, og mye av det vi finner er middelmådig i beste fall. Det finnes rett og slett mange selskaper der ute som leverer langt under forventningene, noe som også kan gjøre det vanskelig å finne de beste uten å måtte bruke unødvendig mye tid på undersøkelser. 

For å gjøre dette litt enklere har vi derfor valgt å samle de åtte beste webhotellene fra våre anmeldelser det siste året. Våre vurderinger tar som alltid hensyn til hvor brukervennlig en plattform er, samt hvor mye verdi man får for pengene sine. Det er nemlig ingen hemmelighet at nye prosjekter ofte har et lite budsjett, og da hjelper det ikke om man må betale unødvendig mye for hosting. 

Før vi starter er det viktig å merke seg at denne listen IKKE er utarbeidet i rekkefølge. Dette innebærer at alle kandidater på denne listen er et godt alternativ, men at du bør lese hva de har å by på før du velger. På denne måten vil du finne den leverandøren som har en tjeneste best tilpasset dine individuelle behov. 

Hostinger

Hostinger er et selskap vi har omtalt ved en rekke anledninger og det er ikke uten grunn. Selskapet er nemlig en av de mest pålitelige og brukervennlige leverandørene for webhotell, samt at de tilbyr svært konkurransedyktige priser. De billigste pakkene deres starter på kun 17,- per måned og strekker seg til rundt 45,- per måned. 

Dette webhotellet er utmerket for deg som skal lage din egen blogg eller bare trenger hosting for en liten bedriftsnettside. Du kan også velge å låse inn prisen for flere år om gangen, og på den måten opparbeide deg rabatt på driftskostnadene dine. Dette kan være spesielt aktuelt for et selskap eller blogg der du har til hensikt å ha nettsiden stående i mange år. 

 logo

Gode serverpakker til Konkurransedyktige priser!

Skal vi trekke frem noe av det som skiller Hostinger fra konkurrentene, så må det være hPanel. De har nemlig utviklet sitt eget kontrollpanel for nettsider, noe som har gjort det enda enklere for nybegynnere å finne frem til de nødvendige funksjonaliteten. Dette står i stil med den generelle visjonen til Hostinger om å tilby rimelig og enkel hosting til sine kunder. 

Priser hos Hostinger

Single Shared Hosting:9,- per måned
Premium Shared hosting:17,- per måned
Business Shared Hosting:35,- per måned

One.com

Ønsker du en alt-i-ett løsning, så vil One.com være et godt utgangspunkt. Denne leverandøren tilbyr nemlig ikke bare webhotell, men også nettsidebygger til sine kunder. Dette betyr at du kan bygge nettsiden på One.com sitt eget rammeverk og deretter laste den rett opp på ditt webhotell. 

Er du på jakt etter en nettsidebygger, så vil nok dette være et godt utgangspunkt. Imidlertid er det viktig å merke seg at du må kjøpe eller flytte over domenet du ønsker å benytte til One.com. Dette er en ulempe som har gjort en del erfarne brukere litt skeptisk til å ta i bruk tjenesten deres. Priser er også noe som byr på litt hodebry hos one.com, men bare fordi det er litt uoversiktlig. 

 logo

Webhotell med alt-i-en-løsning!

Vi har flere ganger kritisert bruken av introduksjonstilbud hos One.com og behovet for å lese det i liten skrift for å finne ut hva noe faktisk ender opp med å koste. Er du villig til å se bort ifra dette, så vil du uten tvil få en god tjeneste. One.com tilbyr nemlig mye verdi for pengene, spesielt i den første perioden når du får introduksjonspriser. 

Priser hos One.com

Nybegynner:15,- per måned
Utforsker:20,- per måned
Entusiast:20,- per måned
Ekspert:50,- per måned
Guru:60,- per måned

Cloudways

Innovasjon har lenge stått i fokus hos Cloudways, og dette inkluderer også hvordan de tilbyr tjenesten sin. Selskapet tilbyr nemlig skylagring på tvers av flere ulike leverandører i bransjen. For deg som kunde betyr dette at du får tilgang til noe av det beste innen webhotell, men slipper å styre med hvilken leverandør du ønsker å benytte deg av. 

Noe av det som har gjort dette til et populært og unikt alternativ er at du kan ha en nettside på nett innen få minutter uten at du trenger å betale noe som helst. Selskapet tilbyr nemlig en gratis prøveperiode uten at du trenger oppgi betalingsinformasjon. Alt du må gjøre er å opprette en bruker og velge hvilket CMS du vil at nettsiden din skal bygges på. Deretter vil systemet selv opprette det som er nødvendig og forberede siden for deg. 

Det er også greit å merke seg at Cloudways skiller seg fra en rekke andre leverandører i form av at de baserer seg på skylagring fremfor tradisjonelle servere. Dette innebærer at de selger hosting på vegne av en rekke store aktører inkludert AWS, Google Cloud og DigitalOcean. 

Priser hos Cloudways

Basic:105,- per måned
Pro:227,- per måned
Advanced:438,- per måned
Expert:840,- per måned

Domeneshop

Ser du derimot etter et norsk alternativ på denne listen er det vanskelig å ikke nevne Domeneshop. Vi har flere ganger testet løsningen deres og konklusjonen er alltid den samme. Domeneshop tilbyr kostnadseffektiv webhosting med et relativt brukervennlig kontrollpanel. Her understreker vi relativt ettersom noen mest sannsynlig vil oppleve dette kontrollpanelet som litt utdatert på design. 

Fordelen med Domeneshop er at du helt enkelt får webhotell og domenenavn – ingen unødvendige funksjonaliteter som øker prisen ytterligere. For deg som kunde betyr dette at du kan finne gode servere med høy hastighet til en konkurransedyktig pris. De lar deg også installere flere ulike CMS på serverne – eller registrere så mange domener du ønsker. 

Priser hos Domeneshop

Web Starter:10,- per måned
Web Medium:25,- per måned
Web Large:40,- per måned

Syse

Har du aldri satt opp en nettside før, så kan Domeneshop sin løsning bli litt teknisk tung. Da finnes det heldigvis et annet populært valg i Norge, nemlig Syse. Dette er et annet norsk selskap som tilbyr lignende tjenester som Domeneshop. Her finner du 1-klikk installasjon av WordPress, SSL-sertifikat, domener og flere andre funksjonaliteter. 

En av de viktigste punktene som skiller Syse og Domeneshop, er at Syse benytter seg av Tornado® kontrollpanel. Dette er et utrolig enkelt panel som lar deg styre de fleste sider av nettsiden din uten behov for kunnskap med cPanel og andre programmer. På Pris er de også langt mer fleksible enn de fleste andre selskaper på denne listen. Her kan du nemlig selv velge hvor mye hastighet og lagringsplass du trenger, for deretter å få en pris på driften. 

Priser hos Syse

SiteGround

Om du har bestemt deg for å bruke WordPress på nettsiden din, så vil SiteGround uten tvil være et godt alternativ. Dette er en rendyrket tjeneste for WordPress som tilbyr høy kvalitet til en rimelig penge. Siteground benytter seg nemlig av Google Cloud teknologi, samt et egenutviklet PHP løsning for alle sine kunder. Dette sikrer hastigheter opptil 30% høyere enn du finner hos mange av deres konkurrenter. 

Nå skal sant sies at du kan bruke SiteGround til andre CMS enn WordPress også, men det er WordPress som står i fokus hos dette selskapet. De fleste tjenestene deres vil derfor være tilpasset WordPress CMS, noe som betyr at du bør kjøre dette dersom du ønsker å få optimal utnyttelse av tjenesten din. 

Priser hos SiteGround

StartUp:26,- per måned
GrowBig:52,- per måned
GoGeek:88,- per måned

BlueHost

Et annet selskap vi har trukket frem ved flere anledninger er BlueHost. Dette er en leverandør av webhotell som målrettet tilbyr sin tjeneste til nybegynnere. For deg som kunde innebærer dette at du får en utrolig brukervennlig løsning som enkelt lar deg sette opp din første nettside. Noe av det vi liker spesielt godt med BlueHost er det at de tilbyr veiledning for hele prosessen.

Dette innebærer at du vil finne en steg-for-steg gjennomgang av alt du må gjøre for å opprette en god nettside. På toppen av dette vil du finne en rekke informative artikler og mye annet nyttig stoff. Skulle du oppleve problemer kan du når som helst ta kontakt via deres chat-baserte kundeservice, eller finne svaret i kunnskapsbasen deres. 

Priser hos Bluehost

Shared WP Hosting:Starter på 35,- per måned
VPS hosting:Fra 170,- per måned
Dedikert hosting:fra 700,- per måned

Pro ISP

Sist, men ikke minst er vi nødt til å trekke frem Pro ISP. Dette er en annen norsk leverandør som tilbyr en utrolig konkurransedyktig plattform til sine kunder. Her kan du velge mellom webhotell, virtuelle servere og nettsidebygger basert på dine egne behov. Prisene er konkurransedyktig og kommer med en rekke funksjonaliteter. 

De tilbyr blant annet 1-klikk installasjon av flere CMS systemer og kundeservice på norsk. Imidlertid har de litt begrenset åpningstid på kundeservice, noe som kan føre til utfordringer dersom du jobber mer nettsiden din på fritiden. Utover dette er det mye automasjon som betyr at nettsiden din automatisk oppdateres med nødvendig software. Utmerket for deg som vil ha et norsk alternativ til de mange utenlandske aktørene i markedet. 

Priser hos Pro ISP

Webhotell:15,- per måned
Virtuell server:99,- per måned

Dette bør du se etter i en webhotell tjeneste

Om du aldri har valgt et webhotell før, så kan det være vanskelig å vite hva du bør se etter. Vi har derfor utformet en liten sjekkliste som kan gjøre det enklere å vite hva du bør se etter dersom du skal sammenligne ulike tilbydere av webhotell i dag. 

Sjekkliste for valg av webhotell

Oppsummering

Valg av webhotell kan være vanskelig, men i denne guiden har vi trukket frem det vi anser som de åtte beste på markedet. Vi har oppsummert hva vi liker med dem, men du kan også lese de mer omfattende anmeldelsene på våre nettsider for hver av de individuelle selskapene. Pass på at du setter deg godt inn i hva du har behov for, og deretter finn det selskapet som matcher dette best mulig. 

Plattform Fordeler og Ulemper Score

#1

Best for de aller fleste

star icon

Priser fra: 9,99kr/mnd – 39,99kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Nei

  • star icon Veldig attraktive priser
  • star icon Enkelt å komme i gang
  • star icon God hastighet og ytelse for Norge
  • star icon Kan være litt lang ventetid hos kundeservice
  • star icon Litt mangel på funksjonalitet rundt backups

9.6

Vår vurdering

#2

En av de beste for Norge

star icon

Priser fra: 15kr/mnd – 60kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

  • star icon Gratis nettsidebygger for de som vil spare penger
  • star icon Lett for nybegynnere
  • star icon God hastighet for nettsider i Europa
  • star icon Mangel på funksjonalitet på de billigste pakkene

9.4

Vår vurdering

Ofte stilte spørsmål om Webhotell

Hvor kan man finne mer informasjon om hvert av de anbefalte webhotellene?

Du kan lese mer omfattende anmeldelser av hvert webhotell på nettsidene deres for de individuelle selskapene.

Hva bør man gjøre før man velger et webhotell?

Før man velger et webhotell, bør man sette seg godt inn i egne behov og deretter finne det selskapet som best matcher disse behovene.

Er det viktig å vurdere egne behov før man velger et webhotell?

Ja, det er viktig å vurdere egne behov for å finne det webhotellet som passer best for din situasjon og dine krav.

Er det mulig å sammenligne de anbefalte webhotellene basert på anmeldelser?

Ja, du kan sammenligne de anbefalte webhotellene ved å lese de mer omfattende anmeldelsene på nettsidene for hvert av de individuelle selskapene.