Squarespace erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Mange har et inntrykk av at nettsidebyggere resulterer i en kjedelig, utdatert nettside – men dette er langt fra sannheten. Dette gjelder spesielt Squarespace, et selskap som har et spesielt øye for detaljer. Her kan du finne mer enn 140 ulike maler som alle er ferdig optimalisert for mobile enheter. 

Det hjelper også at selskapet har mottatt omtaler fra superstjerner som Zendaya, Idris Elba og ikke minst Keanu Reeves. Plattformen startet som en nettsidebygger for designere med et øye for detaljer, men har nå blitt en allsidig, brukervennlig plattform. Vårt viktigste spørsmål er derfor om Squarespace holder opp til forventningen. 

Oppsummering

  • Squarespace er en populær nettsidebygger med over 140 forskjellige maler som alle er mobilvennlige. Hos Squarespace får du i tillegg gode kundeservice og kan lage hjemmesider med et stort antall sider.
  • Squarespace sin editor kunne imidlertid vært mer brukervennlig og plattformen egner seg ikke så godt for mer kompliserte nettsider. Mange av konkurrentene gir dessuten raskere nettsider enn de man får med Squarespace.

I vår Squarespace anmeldelse skal vi derfor dele våre Squarespace erfaringer, se på hva selskapet kan tilby – og ikke minst hva du kan forvente fra denne populære løsningen. 

star icon

Priser fra: $14/mnd – $49/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.9

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconBra kundeservice
  • star iconVeldig mange fine maler
  • star iconOppdater nettsiden via mobil-app

Ulemper

  • star iconIkke alltid like lett å tilpasse maler

Vurderer du å ta i bruk Squarespace? Da bør du absolutt lese vår anmeldelse først. 

Fordeler og ulemper med Squarespace

Etter vår erfaring kan det ofte være lurt å starte med en liten sammenligning når man skal teste en ny plattform. Derfor har vi listet opp det vi anser som fordeler og ulemper med Squarespace som et utgangspunkt for vår anmeldelse. 

Fordeler med Squarespace

Ulemper med Squarespace

Squarespace priser

Når du skal opprette et abonnement med Squarespace kan du velge mellom fire ulike pakker basert på dine egne behov. Her er det viktig å ikke bare velge basert pris, men også ta hensyn til hvilke funksjonaliteter du har behov for på din nettside. De fire ulike prisene du kan velge fra er:

Det er verdt å merke seg at disse prisene tar utgangspunkt i en 1-års kontrakt. Du vil også få med gratis domene det første året, men dette vil deretter påføre en fornyelse kostnad det påfølgende året.

NB: Det er kun mulig å bruke nye domener på en Squarespace side. Ønsker du å bruke et eksisterende domene vil du derfor måtte redirecte dette fra en annen registrar. 

Squarespace brukervennlighet & funksjonalitet

Når sant skal sies hadde vi høye forventninger til brukervennlighet når vi begynte vår test av Squarespace. Dette skyldes nok at konkurrenter som Webnode og Wix over lang tid har utviklet svært brukervennlige plattformer. Det er jo også litt av hensikten med å bruke en nettsidebygger – at du skal slippe å ha omfattende kunnskaper om avanserte verktøy. 

 logo

Squarespace er et godt valg for en stilren nettside

Vi forsøkte derfor å lage en nettside slik at vi fikk en helhetlig vurdering av plattformen. Her ble vi sittende igjen med en følelse av at Squarespace er svært enkel, men kanskje ikke det mest innovative verktøyet. Navigasjonen deres er svært minimalistisk, men brukerferden kan bli litt knotete. 

Det var også en gjennomgående opplevelse at editoren holdt igjen effektiviteten vår. Dette skyldes at man til stadighet måtte lagre endringer gjort til designet manuelt, fremfor at det var en autosave funksjonalitet. Slik funksjonalitet finner man hos flere konkurrenter, så dette skulle vi gjerne sett at ble endret på. 

Ferdige maler

Noe av det som imponerte oss mest var det store utvalget av maler med høy kvalitet. Her kan du velge mellom mer enn 140 ulike utseender som alle automatisk kan implementeres. Her var editoren enkel å bruke, og vi fikk raskt endret det vi ønsket å gjøre om på. 

Det som derimot var en liten nedtur var det faktum at man ikke kan endre fra én mal til en annen. Du må dermed laste inn en ny mal og deretter lage siden på nytt dersom du ønsker å endre på utseende. Noe som derimot er mer positivt, er at alle maler er ferdig optimalisert for mobile enheter, noe som er ganske hendig. 

Reklame

En plagsom funksjonalitet vi ofte ser på de rimeligste alternativene hos nettsidebyggere er reklame. Spesielt Wix har denne funksjonaliteten, der du opplever at det plasseres annonser på ulike steder av nettsiden din. Ikke bare ser dette uprofesjonelt ut, men det kan også ødelegge et ellers flott design. 

Dette er heldigvis ikke tilfellet med Squarespace. Alle deres abonnementer er helt uten reklame, så du styrer utseende på nettsiden din 100% selv. 

Språk

Språk er ofte en viktig del av plattformer, og her ble vi riktig imponert over funksjonaliteten til Squarespace. Brukerpanelet er tilgjengelig på 6 ulike språk (Engelsk, Spansk, Fransk, Tysk, Italiensk og Portugisisk) – men du kan også implementere Weglot utvidelsen som har enda flere språk tilgjengelig. 

Dette sørger for at du kan tilby nettsiden din på et enormt utvalg språk ved hjelp av en enkel språk knapp i header menyen din. Her er det verdt å merke seg at større nettsider vil ha behov for et betalt Weglot abonnement, samt at det kan by på en del SEO utfordringer å ha flere tilgjengelige språk. 

SEO

Ryktet har ofte vært at nettsidebyggere har dårlige løsninger for SEO, men dette ser ikke ut til å være tilfellet for Squarespace. Her kan du endre title tags, meta og URL-er slik du selv ønsker. Du kan også endre alt text for bilder, men dette var på ingen måte en lett oppgave. Skulle du ønske 301 redirects finnes det løsninger for dette, men da bør du ha gode kjennskaper til hvordan dette påvirker nettsiden din. 

Mobilapplikasjon

Noe av det som gjør Squarespace så optimalt for mange, er at du kan redigere nettsiden din uavhengige av enhet. De tilbyr nemlig en omfattende applikasjon for både iOS og Android, så her kan du enkelt redigere sider, innlegg og mye mer fra ditt nettbrett eller mobiltelefon. 

eCommerce (nettbutikk)

Squarespace har en egen modul for nettbutikker, så du kan raskt og enkelt lansere din egen butikk på nett. Denne er inkludert i de tre største abonnementene, men vi anbefaler at du velger Online Store (BASIC) eller Online Store (ADVANCED) – da disse er uten transaksjonsgebyrer. 

Domene

Et punkt vi opplevde som litt tullete var dette med domene. Alle seriøse nettsider må ha et godt domene, men dersom du allerede har sikret deg dette hos en annen registrar, så kan ikke dette brukes hos Squarespace. Du må derfor kjøpe et nytt domene for din nettside, og heller bruke redirect fra det domenet du har hos annen registrar. 

Statistikk

Det er viktig med innsikt i hvordan brukere opplever nettsiden din, og her tilbyr Squarespace detaljerte analyseverktøy. Her kan du enkelt se nøkkeltall for både salg og besøk, samt finne grunnleggende opplysninger om din SEO. Dette verktøyet er også tilgjengelig på mobil, noe som kan komme godt med. 

 logo

Squarespace er et godt valg for en stilren nettside

Oppsummering

Squarespace er uten tvil et godt verktøy for deg som vil utforme en stilig nettside, men det er langt fra det mest innovative. Vi kan derfor si at Squarespace er godt egnet for brukere som vil ha fokus på design, og ikke trenger de mest avanserte funksjonalitetene. Det er også verdt å merke seg at løsningen er langt fra de billigste, så her kan det være lurt å gjøre en god sammenligning før man velger.

Ofte stilte spørsmål om Squarespace erfaringer

Hvilken type brukere er Squarespace spesielt godt egnet for?

Squarespace er godt egnet for brukere som ønsker å fokusere på design og ikke nødvendigvis trenger de mest avanserte funksjonalitetene.

Er Squarespace en innovativ nettsidebygger sammenlignet med andre løsninger?

Nei, Squarespace er ikke den mest innovative løsningen sammenlignet med andre nettsidebyggere.

Hva er hovedfokuset til Squarespace som nettsidebygger?

Squarespace har hovedfokus på å tilby et verktøy for å utforme stilige nettsider med et sterkt designfokus.

Er det nødvendig å sammenligne Squarespace med andre nettsidebyggere før man velger en løsning?

Ja, det anbefales å gjøre en grundig sammenligning av ulike nettsidebyggere før man velger, ettersom Squarespace ikke nødvendigvis er det billigste eller mest innovative alternativet.

Squarespace
Squarespace

Squarespace er uten tvil et godt verktøy for deg som vil utforme en stilig nettside, men det er langt fra det mest innovative. Vi kan derfor si at Squarespace er godt egnet for brukere som vil ha fokus på design, og ikke trenger de mest avanserte funksjonalitetene. Det er også verdt å merke seg at løsningen er langt fra de billigste, så her kan det være lurt å gjøre en god sammenligning før man velger.

Product Brand: Squarespace

Product Currency: USD

Product Price: 14

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
8.9