Site123 erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Site123 er en nettsidebygger som har til hensikt å gjøre det lekende lett å lage en nettside. Hensikten med tjenesten er at du skal kunne lage en nettside i 3 enkle trinn, nemlig velge et design, tilføre innhold og deretter publisere nettsiden din. Men er det egentlig så enkelt å lage en nettside?

I denne anmeldelsen skal vi ta en nærmere titt på Site123 for å se hvordan denne plattformen måler seg med andre konkurrenter som Wix og Webnode. Målet er å gi deg all den innsikten du trenger for å kunne vurdere om dette er løsningen for ditt prosjekt.

Oppsummering

  • Site123 er en populær nettsidebygger som gjør det enkelt å bygge en egen nettside. Site123 er tilgjengelig på mange forskjellige språk, inkludert norsk. Plattformen er brukervennlig og det finnes en gratisplan du kan bruke hvis du ikke vil bruke penger.
  • Ulempene med Site123 er at du med forholde deg til mye reklame hvis du ikke oppgraderer til betalt abonnement, og at du har noe begrenset frihet og liten fleksibilitet i malene.

Klar til å ta et dypdykk i Site123? Da har du kommet til rett plass!

Fordeler og Ulemper med Site123

Om du ikke har tid til å lese hele anmeldelsen har vi samlet noen fordeler og ulemper med Site123 her slik at du får en bedre forståelse for styrker og svakheter ved denne plattformen. 

Fordeler med Site123

Ulemper med Site123

Site123 priser

Når det kommer til priser kan Site123 by på fem ulike planer. Her tok det oss litt tid før vi fant frem til de ulike alternativene, da prisingen deres ikke er den mest oversiktlige. Så om du vurderer å bruke Site123, er det disse alternativene du har å velge fra:

Pakke:Beskrivelse:
FreeGratis løsning som lar deg prøve plattformen så lenge du vil
BasicGrunnleggende eCom løsning med en liten Site123 reklame i footer €11,87 per måned
AdvancedMer funksjonalitet og fjerner Site123 reklamen helt €15.58 per måned
ProfessionalStørre utvalg oversettelser og mer eCom funksjonalitet €21.14 per måned
GoldAlt inkludert. Tilgang på 10 e-postkontoer og opptil 5 oversettelser €26.70 per måned
 logo

For deg som vil ha en nettside på 1-2-3!

Site123 brukervennlighet & Funksjonalitet

Site123 er en relativt enkel plattform, men editoren kan oppleves som litt utdatert. Den er også litt begrenset når det kommer til hvor du kan plassere ulike elementer. Nedenfor har vi sett nærmere på noen av funksjonene du kan finne om du benytter deg av Site123.

Ferdige maler

En av de punktene som gjør Site123 så enkelt å bruke er måten du velger design på. Her tilbyr Site123 en stor portefølje med nettsider delt inn i ulike kategorier og nisjer. På denne måten kan du raskt komme frem til et utseende som passer ditt prosjekt, og deretter tilføre innholdet du har behov for. Noen av disse er riktignok ganske utdatert, men mulighetene er mer enn gode nok til å kunne jobbe videre med. 

Reklame

Noe av det vi ikke liker med nettsidebyggere er påtvungen reklame. Dette finner man også hos Site123 i form av en annonse plassert i footer. Du kan rikignok bli kvitt denne ved å oppgradere til Advanced eller høyere, men sammenlignet med konkurrentene blir dette rett og slett for kostbart. 

Språk

Sider laget med Site123 kan oversettes med opptil 5 ulike språk. Her kan du velge å bruke en maskinell oversettelse eller selv legge opp de ulike språkene. Det er også verdt å merke seg at selve plattformen er tilgjengelig på mer enn 20 ulike språk. 

SEO

Site123 byr på en praktisk veiledning for nybegynnere, og generelle endringer som meta og beskrivelser kan raskt legges inn. URL-strukturen er derimot ikke optimal, spesielt om du skal ha flere språk. Du bør derfor velge subdomene løsningen dersom du har til hensikt å ha flere språk tilgjengelig på siden din. 

Mobilapplikasjon

Her skuffer Site123 stort. På skrivende tidspunkt tilbyr de ingen mobilapplikasjon, samt et responsivt design som ikke alltid er like optimalt. Noen av sidene vi har testet er ikke korrekt tilpasset, noe som får innholdet til å fremstå merkelig. 

Domene

Om du velger en betalt plan vil du få gratis domene det første året, inkludert hosting. Dette vil deretter fornyes til $20 per år, noe som ikke er allverden, men heller ikke det rimeligste alternativet. Vi forsøkte å koble et eksternt domene til en nettside hos Site123, men lyktes ikke med dette. 

Statistikk

Du kan tilføre ulike verktøy for analyse, men Site123 sine integrerte løsninger var rett og slett dårlige. Vi anbefaler derfor at du laster ned en utvidelse fra Site123 app Market dersom du ønsker å få bedre innsikt i trafikken på siden din. 

Nettbutikk

Den betalte planen til Site123 inneholder en modul for nettbutikker slik at du kan selge både fysiske og digitale produkter. Her får du tilgang til betalingsløsninger for kort, PayPal og offline payment. Du må riktignok oppgradere til de dyrere planene for full funksjonalitet, noe som kan gjøre Shopify og Wix til bedre alternativer. 

Et punkt som derimot er verdt å merke seg på den lyse siden, er at Site123 ikke belaster deg noe øvrig transaksjonsgebyrer. NB: husk å ta en plan som har nok salgsordre dersom du allerede har eksisterende trafikk. 

Oppsummering – Site123 erfaringer

Site123 er en enkel nettsidebygger som lar deg lage en profesjonell nettside på 1-2-3. De har gjort mye rett, og for nybegynnere kan dette være et godt utgangspunkt. Dessverre blir plattformen litt begrensende om du ønsker å lage helt unike nettsider, noe som gjør den mindre egnet for erfarne designere. 

På den lyse siden kan de tilby en god løsning for SEO, og deres nettbutikkmodul er mer enn god nok for oppstart. Har du derimot eksisterende trafikk eller et stort utvalg varer vil vi fraråde den. Dette skyldes enkelt og greit at det er begrensninger på antall bestillinger du kan håndtere med de rimeligste alternativene. 

star icon

Priser fra: $0 – $7.8/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.4

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconGratisversjon
  • star iconGod kundeservice
  • star iconGode responsive maler

Ulemper

  • star iconIkke mye spillerom med tanke på design

Få svar på ofte stilte spørsmål om Site123

Hva er Site123, og hva gjør det unikt?

Site123 er en nettbasert plattform som lar brukere lage og administrere hjemmesider uten tekniske ferdigheter. Det unike med Site123 er enkelheten og brukervennligheten, samt muligheten til å lage hjemmesider på flere språk og e-handelsfunksjonaliteten.

Hvilke funksjoner og verktøy tilbyr Site123 for å lage en hjemmeside?

Site123 tilbyr en rekke funksjoner og verktøy, inkludert responsivt design, tilpassede maler, innebygd bilde- og video-bibliotek, sosiale medier-integrasjon, SEO-verktøy og muligheten til å legge til egendefinerte domener.

Hvordan kan jeg lage en hjemmeside med Site123?

For å lage en hjemmeside med Site123, gå til Site123-nettsiden, registrer deg for en konto, velg en mal som passer dine behov, tilpass malen med dine egne bilder, tekst og innhold, og publiser hjemmesiden når du er klar.

Er Site123 egnet for å lage en nettbutikk?

Ja, Site123 tilbyr e-handelsfunksjonalitet som lar deg lage en nettbutikk. Du kan legge til produkter, kategorier og betalingsalternativer, samt administrere bestillinger og lagerbeholdning.