Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk
Hva skjer når du setter de to mest populære nettbutikkløsningene opp mot hverandre? Det er nettopp dette vi skal finne svaret på når vi setter opp Shopify vs. WooCommerce. Dette er ikke bare en duell mellom to svært populære plattformer, men også en kamp mellom én gratis og én betalt løsning.
Shopify benyttes i dag av mer enn 500.000 ulike nettbutikker over hele verden, mens WooCommerce på sin side beskriver seg som en av de mest populære løsningene for nettbutikker. Her finner vi dessverre ikke noe konkret tall for hvor mange som faktisk benytter seg av WooCommerce, men det er nok liten tvil om at den ligger høyt opp på listen.
Oppsummering
- Shopify er en alt-i-ett løsning for nettbutikker med enkel veiledning og 70 betalte maler for design. WooCommerce er mer krevende for nybegynnere, men har ubegrenset tilpasning med tilgang til over 55000 utvidelser gjennom WordPress.
- Shopify tilbyr integrert markedsføring og transaksjonsgebyrer på betalingsalternativer, mens WooCommerce har ingen integrert markedsføring og kan kreve plugins og kostnader for å tilføre funksjonalitet.
Begge plattformer kan by på kraftfulle verktøy for din nettbutikk, men etter vår vurdering kommer Shopify først på toppen. Selv om dette er en plattform som krever abonnement, så har den en langt mer pålitelig og brukervennlig opplevelse for sine brukere.
Lurer du på hvordan vi har kommet til denne konklusjonen? Les videre for å se hele vår sammenligning nå.
Shopify vs. WooCommerce: Rask oppsummering
Har du ikke tid til å lese hele testen vår? Da har vi samlet de viktigste punktene i denne oppsummeringenstabellen.
Shopify | WooCommerce | |
Brukervennlighet | Alt-i-ett løsning som raskt og enkelt lar deg sette opp din egen nettbutikk uten behov for koding. | Ikke spesielt brukervennlig for nybegynnere. Her må du kunne litt om oppsett av WordPress og design dersom du vil ha en profesjonell side. |
Tid for å lage nettbutikk | Enkel veiledning som raskt tar deg gjennom hele prosessen med å sette opp din egen nettbutikk. | Litt krevende oppstart som krever kunnskaper om WordPress eller budsjett for å hyre inn en design. |
Design og utseende | 70 betalte maler du kan velge mellom og deretter tilpasse slik du ønsker – mer oppdatert utseende en mange maler for WooCommerce. | Ubegrenset tilpasning og design, men krever at du kan koding dersom du ønsker å tilpasse dine egne nettsider. Kan også kjøpe templates fra tredjeparter. |
Funksjonalitet | Alt du trenger for å drive din nettbutikk inkludert i abonnementet. Du får full innsikt i de ulike aspektene av nettsiden din uten at du trenger installere noe ekstra. | Krever ulike plugins dersom du ønsker å tilføre funksjonalitet til nettbutikken din. Kan ofte føre til at det påløper ekstra kostnader underveis. |
Utvidelser | Shopify har sin egen app store der du kan velge fra mer enn 3200 ulike applikasjoner. | WooCommerce er kompatibel med mer enn 55000 utvidelser som finnes på WordPress. |
Markedsføring | Shopify tilbyr integrert multi-channel markedsføring som gjør det enkelt å promotere dine produkter gjennom ulike kanaler. | WooCommerce har ingen integrert markedsføring, noe som betyr at du må belage deg på bruken av eksterne plugins dersom du ønsker dette. |
Betalingsalternativer | Transaksjonsgebyrer på alle betalingsmetoder ved mindre du benytter deg av deres egne Shopify Payments. | WooCommerce tilbyr et stort utvalg betalingsmetoder og krever ingen transaksjonsgebyrer utover det leverandørene selv tar. |
SEO | Har riktignok noen funksjonaliteter knyttet til SEO, men er langt fra like optimal som det WooCommerce er. | Optimalisert for SEO som gjør det raskt og enkelt å oppnå resultater gjennom den riktige strategien. |
Kundeservice | Tilbyr 24/7 kundeservice for alle kunder med abonnement. | Har ingen egen kundeservice, men Bluehost og en del leverandører tilbyr støtte for sine kunder. Det finnes også et bredt utvalg forum som inneholder nyttig informasjon. |
Pris | Det er ingen hemmelighet at Shopify er et kostbart alternativ, men du får også det du betaler for. | WooCommerce tilbyr utmerket kvalitet for en gratis applikasjon |
Sikkerhet | Shopify har alle sertifikater og PCI-DSS som du trenger for å ivareta personvern i henhold til gjeldende regelverk. | WooCommerce er open-source, så her må du selv skaffe de nødvendige lisenser inkludert SSL og PCI-DSS retningslinjer. |
Vil du prøve selv? | Prøv Shopify | Prøv WooCommerce |
Brukervennlighet
Skal du sette opp din første nettbutikk vil du ønske at dette går så lett og smidig som mulig. Her er det nok liten tvil om at denne seieren går til Shopify uten særlig konkurranse. WooCommerce er en utrolig god løsning, men den krever rett og slett en del opplæring før man får noe ut av den.
Shopify på sin side lar deg raskt og enkelt sette opp en ny nettbutikk uten at du må kunne noe fra før. Ettersom dette er en alt-inkludert løsning slipper du tenke på webhotell, domenenavn og alt annet – du kan bare sette opp det utseende du selv ønsker. Best av alt er at Shopify holder deg i hånden hele veien gjennom en praktisk veileder.
Oppsett av nettbutikk
Vi har forsøkt oss på oppsett av nettbutikk med begge plattformer, men det er nok liten tvil om at Shopify er det letteste alternativet. Plattformen er langt mer innovativ og lagt opp på en slik måte at du ikke trenger å kunne noe om webdesign eller lignende. Tvert imot kan du fokusere på utseende med deres enkle editor og mer enn 70 ulike templates.
WooCommerce tilbyr riktignok en langt bedre fleksibilitet enn Shopify gjør, men dette krever at du kan utforme dine egne nettsider i HTML, CSS og Java. Du må nemlig lage et eget tema basert på WooCommerce utvidelser, noe som kan bli teknisk krevende for nybegynnere. Sist, men ikke minst kan du velge å hyre inn en designer dersom du har budsjettet til dette.
Design og utseende
En viktig del av det å sette opp en nettbutikk er utseende og design. Her er det vanlig at ulike plattformer tilbyr et utvalg ferdige maler slik at du raskt og enkelt kan komme i gang med rammeverket ditt. Selv om de fleste tilbyr en form for slike maler, så vil både kvalitet og utvalg være svært variabelt.
På dette området tilbyr Shopify rundt 70 ulike maler som du kan kjøpe i deres egen butikk. WooCommerce på sin side tilbyr et ubegrenset antall maler og templates som kan lastes ned på nett. Mange av disse vil riktignok kreve at du kjøper dem på markedsplasser som Themeforest, men de kan ofte tilpasses langt bedre enn det Shopify tillater.
Funksjonalitet
Når vi snakker om funksjonalitet så er det gjerne verktøy som gjør det enklere å overvåke prestasjonene til nettbutikken din vi henviser til. Her er det liten tvil om at Shopify kommer best ut. Dette skyldes at WooCommerce ikke har noe særlig funksjonalitet selv, og dermed benytter seg av ulike plugins for å drifte nettbutikker.
Shopify tilbyr et godt utvalg funksjoner der du på en enkel måte kan håndtere alt fra skatt, frakt og dropshipping til inventory og analyse. For deg som skal lansere nettbutikk betyr dette at du raskt og enkelt har oversikt over all informasjon i samme dashboard.
Utvidelser
Begge plattformer benytter seg av utvidelser til ulike formål, men utvalget er svært variabelt. Shopify har sitt eget utvalg applikasjoner som teller rundt 3000 forskjellige utvidelser, mens WooCommerce bygger på stort sett hele utvalget hos WordPress. Her vil du finne nesten 50 000 ulike plugins, men langt fra alle er av høyeste kvalitet. Når vi satt opp vår egen nettbutikk fant vi raskt de funksjonalitet vi trengte, så du her kommer WooCommerce ut som beste alternativ.
Markedsføring
Det er ingen hemmelighet at Shopify er langt fra optimal når det gjelder markedsføring. Du vil riktignok finne et godt utvalg som gjør det mulig med multi-channel exposure, men dette vil ofte kreve en klar SEM strategi. WooCommerce på sin side har egentlig ikke noe å stille opp mer her. Du vil måtte installere ulike utvidelser som tilfører denne funksjonalitet, så Shopify tar seieren på walk-over.
Betalingsalternativer
En av de få tingene vi ikke liker med Shopify er betalingsalternativer. De tilbyr riktignok alle de nødvendige betalingsløsningene, men om du velger noe annet enn Shopify Payments (deres egen gateway) så vil det påløpe transaksjonsgebyrer. WooCommerce på sin side tilbyr et stort utvalg populære løsninger og tar ingen gebyrer selv. For deg som webmaster betyr dette at du kun betaler gebyrer til de aktuelle leverandørene der dette kreves.
SEO
SEO er verken Shopify eller WooCommerce sin sterke side, men dersom du har en utvidelse som Yoast vil WooCommerce komme best ut. Shopify har lenge vært beryktet for dårlig SEO, noe de fortsatt ikke har klart å løse. Har du som hensikt å trekke inn organisk trafikk vil det derfor være mest aktuelt med WooCommerce kombinert med en utvidelse som Yoast.
Kundeservice
Skulle det oppstå problemer underveis er det viktig å vite at man kan få den nødvendige hjelpen for å komme seg videre. Her tilbyr Shopify 24/7 chat-basert kundeservice, mens WooCommerce i stor grad bygger på forum. Ettersom WooCommerce er open-source, så er det ikke noe selskap du kan kontakte dersom du har utfordringer. Du kan riktignok benytte deg av ulike forum og Facebook grupper, men her er det ingen garanti for at du får den nødvendige hjelpen.
Pris
Når WooCommerce er gratis kan det være vanskelig for Shopify å konkurrere på pris, men vi trekker fortsatt frem noen synspunkter her. Det er nemlig bare utvidelsen til WooCommerce som er gratis, noe som betyr at du vil få kostnader knyttet til domene, webhotell, SSL-sertifikat og eventuelle utvidelser du skulle ha behov for. Vårt synspunkt er derfor at Shopify tilbyr en bedre verdi for pengene med sin abonnementsbaserte løsning.
Oppsummering WooCommerce vs. Shopify
Det kan være vanskelig å vite om WooCommerce eller Shopify er det beste produktet for din nettbutikk. Vi har derfor satt dem opp mot hverandre for å se hvordan de kan konkurrere på ulike områder. Dette har ikke vært spennende, men også en delvis krevende oppgave. De to populære plattformene er nemlig like på en del punkter, men det blir også som å sammenligne epler og bananer på andre områder.
Når alt er sagt, så vil vi fortsatt foretrekke Shopify fremfor WooCommerce. Dette skyldes at du får langt mer verdi for pengene dine, og plattformen tilbyr en brukervennlighet som ikke WooCommerce klarer måle seg med. Sist, men ikke minst er det greit å ha et selskap du kan forholde deg til, noe man ikke får med open-source plattformer slik som WooCommerce.