Shopify Norge: En komplett anmeldelse med 6 gode råd

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Shopify er blitt og vil forbli et verdensfenomen i det globale e-handelsmarkedet. Selskapet kan vise til over 500.000 nettbutikker og brukere i 180 ulike land. Dette betyr at Shopify trolig er den mest populære e-handelsplattformen i verden.

Oppsummering

  • Shopify er en av verdens største plattformer for nettbutikker med over en halv million nettbutikker i cirka 180 land over hele verden. Shopify er også veldig populært i Norge.
  • Shopify er allerede godt tilpasset Norge med tanke på språk, valuta, betalingstjenester og skatt. I tillegg er plattformen brukervennlig, funksjonell og nokså rimelig. Du må imidlertid betale et gebyr på 2,9% av transaksjonene og noen maler koster penger.

For en stund siden begynte Shopify også å investere i det norske markedet og er antageligvis allerede det mest attraktive og populære alternativet blant e-detaljister i det norske markedet.

Løsningen til Shopify har også vært vår foretrukne plattformen siden lansering av en rekke ulike årsaker. Det er disse vi skal se nærmere på i denne anmeldelsen. Shopify tilbyr nemlig en uslåelig plattform som gjør det mulig å utforme, drifte, tilpasse og starte en nettbutikk tilpasset dine behov og preferanser.

star icon

Priser fra: $29/mnd – $299/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.4

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconEnkelt for nybegynnere
  • star iconVeldig bra utvalg av utvidelser
  • star iconMange gode abonnementer

Ulemper

  • star iconLitt høye transaksjonsavgifter
  • star iconNoen maler kan bli litt dyre

Shopify har lykkes med å kombinere brukervennlighet og moderne teknologi. Resultatet er et av de mest raffinerte produktene som finnes på markedet.

Plattformen er basert på en komplett løsning som er enkel å bruke for nybegynnere. Shopify har vunnet tilliten og anerkjennelsen til spesielt uerfarne og brukere med begrenset teknisk kunnskap.

I tillegg regnes plattformen for å være nettbutikkleverandøren med et av de mest “skalerbare” systemene på markedet. Plattformen passer til alt fra individuelle gründere i Norge, til startups og store internasjonale e-handelsbedrifter.

Etterhvert som salget og driften vokser, vil nye behov dukke opp. Du ønsker å utvide med nye funksjoner, legge til flere språk, valutaer, kundeklubber, vurderingssystemer og mye, mye mer. Også her har Shopify lyktes i å beholde eksisterende så vel som å tiltrekke nye brukere ved å tilby servicepakker som passer for e-detaljister, uansett hvilken fase de er i.

Noen av de mer kjente selskapene i det internasjonale e-handelsmarkedet som bruker plattformen er: Candy Crush Saga, Pepsi, Kew Gardens, Budweiser, KKW Beauty, The Economist, Tesla, Nescafe og Red Bull.

“En velfungerende strategi som Shopify har implementert har vært å dele suksessen med partnerne.”

I en verden som er i endring er det viktig å være i forkant og kunne tilby brukerne de nyeste tekniske løsningene og innovasjonene som er tilgjengelige på markedet. Derfor tillater Shopify uavhengige utviklere å utvikle nye applikasjoner og tekniske funksjoner som selges til brukerne av plattformen på egen hånd.

På denne måten utvikles det stadig nye funksjoner, designmaler, programmer etc. som har blitt etterspurt av markedet. Uavhengige utviklere lager disse programmene og selger dem i et åpent marked (Shopify App Market), noe som er veldig positivt for brukere av Shopify ettersom plattformen da stadig blir oppdatert med nyutviklede apper og funksjoner. På grunn av dette velger mange brukere å bli værende på Shopify i lang tid. Shopify får også utbytte av dette ved at de tar en prosentandel av pengene for hvert solgte produkt.

I dette innlegget går vi gjennom Shopify for e-detaljister i det norske markedet. Vi vil se nærmere på fordeler og ulemper med plattformen og gir anbefalinger når det gjelder hvem plattformen er egnet for. Til slutt vil vi se på hva du bør vite før du begynner å bygge en nettbutikk med Shopify.

Her kan du teste Shopify Norge gratis.

shop norge

#1 Her er Shopify sine fremste fordeler og ulemper

Dette liker vi best:

Dette liker ikke ikke:

Norge 1

#2 Beste plattform for multikanal

Det har blitt stadig viktigere å tilby kunder en sømløs kjøpsopplevelse, uavhengig om man handler via en fysisk butikk, på nettet, eller fra et annet sted.

 logo

Vi anbefaler Shopify til alle som skal starte en nettbutikk

Her er Shopify best. Du kan dermed integrere nettbutikken din og selge gjennom mange forskjellige kanaler der du møter kundene dine.

Med Shopify har du muligheten til å koble deg til salg via Instagram, Facebook, Pinterest osv. Kunden får en lignende kjøpsopplevelse uansett kanal. Men det vil også være lettere for deg å administrere strømmer, statistikk, kundeklubber, skatter osv. på et sted.

Å kunne tilby kunden en sømløs kjøpsopplevelse er noe som ikke bare er en utfordring for store, ledende e-handelsaktører.

shop

Det er ikke uvanlig at selskaper bruker forskjellige typer systemer til forskjellige formål som de integrerer med hverandre. Følgelig blir det vanskelig å administrere forskjellige salgskanaler og kontaktpunkter. Shopify er derimot en total løsning, som er en stor fordel for de som velger å bruke plattformen fra starten av.

Alt du vil kunne gjøre med nettbutikken din, har du tilgang til på ett sted. Med Shopify kan du administrere alle populære salgskanaler som det måtte være behov for.

Her er noen av de mest populære tjenestene:

Facebook

Du kan koble profilen eller siden din på Facebook til nettbutikken din på kort tid. Via en butikknapp kan de som følger eller liker Facebook-siden din få tilgang til produktkategoriene dine.

Nettbutikken din blir dermed dobbelteksponert. Integrasjonen gjør at du ikke trenger å bruke tid manuelt på å legge inn data, priser osv. Alt lastes automatisk ned fra nettbutikken din.

sociala medier nettlageren

Instagram

Som Facebook kommer plattformen med god støtte for å styre salg via Instagram.

Instagram har i dag mer enn en milliard brukere per måned. Ved å bruke denne e-handelsplattformen, kan du koble produktene dine fra nettbutikken din til Instagram-bildene dine ved å bruke såkalte “tags”.

Integrert løsning for Point of Sale – POS

Dette er en fantastisk fordel som gjør at du kan selge og administrere fysiske produkter parallelt med salg via nettbutikken din. Det er sannsynligvis ingen skandinavisk plattform som kan gi deg totale løsninger av denne typen.

God, men enkel kjøpsknapp

The Devil is in the detail” og “Retail is Detail” er to vanlige uttrykk innen detaljhandel og distansehandel. En latterlig enkel funksjon som blir satt pris på av brukere av Shopifys plattform er den såkalte “kjøpsknappen”.

trondheim button

Knappen er et godt og enkelt verktøy for å øke konverteringsfrekvensen. Du kan i utgangspunktet legge inn knappen uavhengig av hvor artiklene dine vises på internett, og det vil ha en positiv innvirkning på impulskjøp. Du kan også bruke knappen når du vil markedsføre artikler på blogger og nettsteder.

 logo

Vi anbefaler Shopify til alle som skal starte en nettbutikk

Dette er en superenkel funksjon som har vist seg å øke salget betydelig for de som bruker den. Tjenesten er inkludert i alle planer uten ekstra kostnad. Du kan også tilpasse layout av knappen med dine egne farger osv.

Verdens største internettbaserte markedsplass – Amazon

Amazon vinner terreng selv i Norden og vil sannsynligvis ha en radikal innvirkning på norsk netthandel. Selskapet anses for å være verdens største markedsplass for online handel.

Det er ikke lett å si hvor stor innvirkning Amazon vil ha på det norske markedet, men vi anbefaler å velge en e-handelsplattform som allerede er integrert med Amazons plattform fra før. Shopify, så vel som flere andre verdensledende plattformer, er integrert med Amazons markedsplass.

Norge shop

Kompatibel med apper som Messenger og Pinterest

Både Messenger og Pinterest er kanaler som er konfigurert for bruk med Shopify. Spesielt Pinterest er en god kanal for å teste produkter og føle pulsen i det internasjonale markedet.

Messenger er en av mange chatte-apper som lar brukere sende produkter mellom hverandre i private meldinger.

Forskjellen med produkter som deles via Shopify er at produktinfo og bilde komprimeres på en estetisk måte, i motsetning til produkter som deles via en vanlig lenke. Ellers anses konverteringsfrekvensen for å være relativt høy for produkter som sendes via private meldinger.

#3 Får jeg webhotell på kjøpet?

Shopify er en komplett totalløsning som har alt du trenger på ett sted. Uansett hvilken servicepakke du velger å bruke vil den inkludere gratis webhotell. Du kan også få et domene gjennom plattformen.

Du kan registrere et domene gratis til å begynne med (“Subdomene” som er gratis er bra for å teste plattformen før du bestemmer deg). Når og hvis du er sikker på at du vil fortsette å bruke plattformen, kan du registrere ditt eget domene (“toppdomene”).

Totalt sett anses plattformen for å være en av de beste med tanke på hastighet, oppetid og sikkerhet. Plattformen har sin egen CDN (en viktig teknisk tjeneste som gjør at nettstedet ditt lastes raskt uansett hvor i verden nettstedet ditt er opprettet eller hvor i verden kundene dine er).

Her finner du mer informasjon om plattformens CDN og webhotell.

#4 Er plattformen bedre for Norge enn andre alternativer på markedet?

Vi har tidligere testet en rekke ulike platformer for deg som ønsker å starte en nettbutikk, og det er uten tvil mye å velge mellom der ute. Det som er best for en person, trenger ikke alltid å være det beste for en annen.

Shopify blir vanligvis sammenlignet med BigCommerce og / eller Volusion. Imidlertid finnes disse systemene knapt i det norske markedet. For de som vil selge i det norske markedet, er det bedre å bruke en tjeneste som brukes av mange andre brukere.

Vi anbefaler alltid at man velger en plattform som ikke allerede er testet av mange andre e-forhandlere i ditt marked. BigCommerce og Volusion har jeg aldri testet selv, men det er fordi de nesten ikke eksisterer her i Norge.

Hvilke andre e-handelsplattformer er best for Norge?

#5 Shopify-Plus for virkelig store selskaper

Våre guider og artikler er er hovedsakelig rettet mot gründere og oppstartsbedrifter. For virkelig store selskaper er det noen ganger verdt det å få hjelp fra eksterne konsulenter når du bytter eller kjøper en e-handelsplattform.

Større selskaper har vanligvis mer sammensatte behov enn oppstartsbedrifter. Muligens bør e-handelssystemet være integrert med ERP og andre systemer. Så her handler det mye om hva man allerede har av eksisterende systemer, og ikke bare hva man ønsker å oppnå. Derfor må mer detaljert kartlegging vanligvis utføres av eksisterende prosesser og systemer.

Ulike selskaper kan ha helt forskjellige behov basert på hvordan eksisterende integrasjoner ser ut. Det er vanskelig å peke på en type tjeneste som passer for alle selskaper. For større selskaper kan imidlertid Shopify Plus være et interessant alternativ. “Plus” brukes for eksempel av flere kjente internasjonale selskaper som Candy Crush Saga, Pepsi, Budweiser, The Economist, Nescafe og Red Bull.

butikk i Norge1

Tjenestene som er inkludert i “Plus”-planen skiller seg fra de andre planene. Tjenestene er designet for nettbutikker som har en omsetning i millionklassen. “Plus” gir større mulighet for unik kundetilpasning og dedikert servicepersonell som hjelper kunden.

Planen er utformet for å håndtere store internasjonale kunder. Som Plus-kunde kan du for eksempel håndtere mer enn 10.000 ordre per minutt og gi brukertilgang til ubegrensede brukere til å administrere nettbutikken.

Her finner du mer om Shopify Plus og hva som gjelder Plus-kunder i Norge.

#6 Tydelige og gode betalingstjenester for Norge

Alle som ønsker å fokusere på det norske markedet, bør selvfølgelig velge en plattform som har god støtte for betalingsløsningene som brukes i Norge. Dette høres kanskje opplagt ut, men flere verdensledende netthandelsplattformer er faktisk ikke særlig godt tilpasset det norske markedet. Valget av nettbutikkløsning og leverandør kan ha stor betydning for om virksomheten din lykkes, eller ikke.

Her kommer Shopify i spissen, som de siste årene har gjort at investeringer og markedsjusteringer også er på toppen for det skandinaviske markedet. For tiden finnes det mer enn 40 integrerte betalingstjenester som plattformens brukere kan tilby sine kunder.

 logo

Prøv Shopify i 14 dager gratis før du bestemmer deg

For Norge kan for eksempel Klarna Checkout, PayPal, Vipps og MasterCard brukes. Via for eksempel Mondido kan du også slå på Swish, betaling via faktura, direkte betaling osv.

Ellers skal det nevnes at Shopify er raskt ute med å introdusere muligheten for å bruke nye tjenester (også betalingstjenester) i markedet. Eller rettere sagt, plattformen er så stor, så derfor er det naturligvis mange nye e-handelstjenester som blir lagt til i markedet som ser for seg å være integrert med Shopifys plattform.

Uansett hvor du vil selge eller om du begynner å selge i et nytt marked om noen år, vil du dermed ha tilgang til et stort utvalg av de mest brukte betalingstjenestene som finnes i både Norge og internasjonalt hos Shopify.

oslo drop 2

En god plattform for bruk av dropshipping

En grunn til at Shopify er en av de mest brukte plattformene blant amerikanske e-handelsbedrifter, er fordi plattformen er godt tilpasset for å håndtere dropshipping.

Dropshipping er en forretningsmodell som betyr at du kun markedsfører og selger produkter i nettbutikken din. Logistikk (levering, lager osv.), og vanligvis kundeservice og klager, blir håndtert av leverandøren din. Med dropshipping trenger du ikke ta noen større risiko. Etter at du har solgt et produkt i din nettbutikk, blir bestillingen videresendt til leverandøren din som fullfører leveransen.

En stor fordel med å bruke Shopifys plattform er at du kan bruke Oberlo-appen.

Oberlo er utviklet for bruk med Shopify, og er et gratis program som gir brukere tilgang til hundretusener av forskjellige varer for dropshipping. For eksempel kan du teste markedet med forskjellige produkter uten å måtte kjøpe og lagerføre varene.

En stor fordel med Oberlo er at tjenesten kun er utviklet for Shopify. Du kan derfor importere produktinformasjon (bilde, produktbeskrivelse, dimensjoner osv.) direkte til din nettbutikk med bare noen få klikk.

oberl norge1

Slik fungerer Oberlo:

Her finner du mer informasjon om Oberlo.

drop norge1

Sammendrag

Noen av hovedfordelene er:

Noen av de største ulempene:

Lykke til!

Ofte stilte spørsmål om

Hvem er Shopify best egnet for?

Shopify er best egnet for nybegynnere og små bedrifter så vel som store internasjonale e-handelsbedrifter.

Hva får jeg med Shopify?

Du får alt du trenger for å starte en nettbutikk på ett sted, inkludert SSL, domene, webhotell, support, funksjonalitet osv.

Hva gjør Shopify bedre enn andre plattformer?

Shopify har flere funksjoner enn noe sammenlignbart alternativ, og gir deg muligheten til å selge via flere kanaler som Facebook, Instagram og Pinterest. Det gir også tilgang til hundretusener av produkter gjennom gratistjenesten Oberlo, og har bedre systemstøtte for søkeoptimalisering enn andre plattformer.

Hvor mye koster Shopify?

Shopify har den beste prisen i forhold til hva du får. Det er ingen skjulte kostnader, og enkleste servicepakke “Basic” er egnet for oppstart. Du kan teste plattformen gratis i 14 dager uten å angi sensitiv informasjon. Les mer om priser og hva som er inkludert i hver servicepakke på Shopify sine nettsider.

Shopify
Shopify

Shopify er en av de mest populære e-handelsplattformene i verden. Plattformen er et av de beste alternativene for Norge og passer både for nybegynnere / oppstartsbedrifter så vel som erfarne e-detaljister og store, internasjonale selskaper.

Product Brand: Shopify

Product Currency: USD

Product Price: 29

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
9.4