Oberlo Norge: En komplett guide for dropshipping (2023)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Er du interessert i å teste dropshipping i det norske markedet? I dette innlegget ser vi nærmere på Oberlo, som er en plattform for dropshipping som fortsetter å vokse i popularitet, spesielt i det nordiske e-handelsmarkedet.

Det er vår oppfatning at Oberlo den beste dropshipping-plattformen for Norge og Nord-Europa. I noen tilfeller kan andre lignende plattformer på markedet være bedre, avhengig av hvilken e-handelsplattform som brukes.

star icon

Priser fra: $29/mnd – $299/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.4

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconEnkelt for nybegynnere
  • star iconVeldig bra utvalg av utvidelser
  • star iconMange gode abonnementer

Ulemper

  • star iconLitt høye transaksjonsavgifter
  • star iconNoen maler kan bli litt dyre

Oberlo kan bare brukes med Shopifys e-handelsplattform. For andre e-handelsplattformer, kan for eksempel AliExpress være et alternativ, ettersom appen er kompatibel med flere systemer enn Oberlo.

Oppsummering

  • Hvis du bruker Shopify og er interessert i dropshipping, kan du vurdere applikasjonen Oberlo. Med Oberlo får du tilgang til AliExpress og flere andre markedsplasser, slik at du kan importere produktene direkte til nettbutikken.
  • Oberlo kan spare deg for mye tid i prosessen med å finne produkter å selge, og tjenesten er gratis for nybegynnere. Applikasjonen kan imidlertid bare brukes med Shopify.

I noen sjeldne tilfeller kan AliDropship også være et godt alternativ. Med Alidropship kan du bestille en ferdig, tilpasset nettbutikk. AliDropship ligner Oberlo, men kan ikke brukes gratis. (Du får heller ikke samme produktutvalg, noe som gjør Oberlo til den beste appen for dropshipping.)

drop oberlo 1

Hva er Oberlo?

Enkelt forklart så er Oberlo en applikasjon som kan brukes med Shopify. Etter at du har startet nettbutikken din med Shopify, kan du laste ned og installere Oberlo gratis. Oberlo gir deg tilgang til produkter fra AliExpress (og andre markedsplasser).

Siden Oberlo er integrert med AliExpress, kan du importere produktene du vil selge fra AliExpress direkte til nettbutikken din.

Fordelen med å bruke Oberlo er at du sparer mye tid; det er raskt og enkelt å finne produkter. Du kan sammenligne priser, produktfunksjoner og leveringstider. Når du har bestemt deg for hvilke produkter du vil selge, kan du laste ned disse varene til nettbutikken din og gjøre dem omsettelige med noen få klikk.

Alle varene du vil selge via Oberlo, leveres til kundene dine. Dette betyr at du ikke trenger å kjøpe og lagre varene. Når en kunde kjøper et av produktene i din nettbutikk, sendes ordren direkte til leverandøren, som sikrer at leveransen skjer som avtalt med kunden din.

norska oberlo

Her kan du lese mer om dropshipping.

Oberlo er gratis å bruke for nybegynnere, men for store e-forhandlere som trenger å håndtere større mengder bestillinger og produkter, er det en ekstra kostnad.

Oberlo har 2 premium-planer for større selskaper (Basic: $ 29,90 og Pro: $ 79,90). Gratistjenesten kan brukes for opptil 50 bestillinger. Likevel fungerer gratisversjonen ganske bra for nybegynnere i dropshipping, siden man kan benytte seg av ganske mange bestillinger gratis før man trenger å oppgradere.

 logo

Prøv Oberlo med Shopify helt gratis

Er det kun produkter laget i Kina som er tilgjengelig fra AliExpress via appen?

Nei, Oberlo gir deg også tilgang til andre markedsplasser (i tillegg til AliExpress) med produkter fra leverandører i både Europa, USA og Asia. Alt i alt har du tilgang til hundretusener av artikler du kan velge mellom. Tilbudet dekker stort sett alt mellom himmel og jord.

obe norge

Fungerer applikasjonen også for Norge?

Dropshipping har tidligere vært relativt uvanlig i Norge og andre naboland i Norden. Det er imidlertid i endring. Ifølge statistikk fra Oberlo regnes Norge sammen med Sverige og Danmark for å være blant de største markedene i verden for dropshipping, og antall produkter som selges via dropshipping øker hvert år.

Det finnes også andre dropshipping-plattformer. Spesielt i det amerikanske markedet, som sammen med Kina utgjør de største dropshipping-markedene i verden, er det mange alternativer. I Europa finnes det derimot ikke så mange alternativer. I de sørlige delene av Europa er det grossister som selger B2B og har store utvalg.

En slik grossist er for eksempel det spanske selskapet BigBuy. En forskjell her er at de kjøper inn produkter selv og deretter selger videre, mens Oberlo er en formidlingstjeneste som forbinder nettbutikken din med produkter direkte fra forskjellige leverandører. Ikke bare får du bedre priser med Oberlo, du har også tilgang til et mye større utvalg av produkter enn det europeiske grossister kan tilby.

 logo

Prøv Oberlo med Shopify helt gratis

Ledetidene kan variere og kan være lange for Asia-produserte produkter, men Oberlo gir deg også tilgang til produkter fra europeiske leverandører. Dette har gjort appen til en av de mest populære dropshipping-tjenestene i store deler av Europa.

bergen oberlo butikk

Fordeler og ulemper

De viktigste fordelene er:

De viktigste ulempene er:

bergen oberlo
 logo

Prøv Oberlo med Shopify helt gratis

Sammendrag: