Nettbutikkleverandører: Slik finner du de beste leverandørene til din nettbutikk

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

En viktig del av det å drive egen nettbutikk er å sikre pålitelige leverandører. De fleste vil være enige at en nettbutikk uten leverandører vil være et lite lønnsomt prosjekt, men hvordan finner du de beste leverandørene? Det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. 

Det finnes nemlig en rekke plattformer og løsninger for deg som vil komme i kontakt med ulike leverandører, og mange av disse lar deg kutte ut mellomleddet i form av en grossist. Tidligere inkluderte jakten på leverandører ofte lange turer til land i Asia og latin-amerika, men i dag finnes det plattformer som kobler nettbutikker og leverandører sammen. Det er nettopp disse plattformene vi skal se nærmere på i dag, så du slipper hoppe på et fly til kina.

Oppsummering

  • Når man skal starte nettbutikk, er det viktig å velge en nettbutikkløsning som oppfyller behovene du og butikken din har. Løsningene varierer når det kommer til funksjoner, prestasjon, brukervennlighet og design.
  • I vår vurdering kommer Wix best ut. Wix egner seg særlig godt for nybegynnere og man har gode muligheter til å tilpasse nettbutikken på denne plattformen. Andre gode plattformer inkluderer Shopify, Webnode og Dandomain.

Finn leverandører som passer din modell

Før du kan finne de beste nettbutikkleverandørene må du vite hvilken modell du ønsker å jobbe med. Når du driver en nettbutikk kan du velge å huse produkter selv, eller du kan gå for dropshipping, noe som betyr at produsenten står for pakking og sending på dine vegne. Hvem av disse modellene du velger vil ha betydning for leverandørene, så dette bør du avklare først. 

Begge modeller har sine fordeler og ulemper, så vi skal gå gjennom hva de to løsningene innebærer før vi går videre. Den mest tradisjonelle tilnærmingen vil være at man gjør innkjøp fra en leverandør, for deretter å motta varene på et lager. Denne modellen gir deg best kontroll på varene og leveransen, men det betyr også at du må investere mer i oppstarten. Du vil blant annet måtte kjøpe inn partier med produkter, leie/kjøpe et lager og ansette/betale noen for å håndtere utsendingene. 

Velger du derimot en dropshipping løsning vil du kun fungere som et bindeledd mellom kunde og produsent. Dette betyr at kunden kjøper en vare i nettbutikken din, så blir denne bestillingen sendt direkte til produsenten. Deretter er det produsenten som plukker, pakker og sender varen til kunden din. For deg som nettbutikk betyr dette mindre behov for oppstartskapital, men det gir også mindre kontroll på prosessen. Mange leverandører sender også varer fra sin egen lokasjon (ofte Asia), noe som betyr at leveringstiden ofte kan være lang. 

Grunnen til at vi trekker frem dette før vi ser på leverandører, er at ikke alle leverandører er kompatible med de to løsningene. Eksempelvis vil noen leverandører kun tilby kjøp av varepartier, men ikke støtte dropshipping, mens andre er spesialisert på nettopp dropshipping. Derfor er det viktig at du har en god formening om hva du ser etter før du går videre fra dette punktet. 

Beste plattformer for å finne leverandører til nettbutikken din

For å gi deg en bedre forståelse for hva du kan velge fra har vi valgt å trekke frem de beste plattformene for leverandører. Vi vil dele disse inn i to ulike kategorier (nettbutikk og dropshipping) og deretter gå litt nærmere inn på hva de ulike plattformene kan by på. 

Det er verdt å nevne at AliExpress og Alibaba begge tilhører det samme selskapet, men som leverandør for små nettbutikker er AliExpress et bedre alternativ. Dette skyldes at du får lavere kostpriser og i mange tilfeller kan bestille ønsket kvantum, ikke bare bulk kjøp. 

Beste for nettbutikk

Beste for dropshipping wholesalers

AliExpress

Selv om AliExpress egentlig er en B2C plattform har den raskt blitt en favoritt for små nettbutikker. Dette skyldes at du kan velge i det enorme utvalget som Alibaba byr på, men bestille langt mindre kvantum. På denne måten kan du enklere teste forskjellige produkter og leverandører, for deretter å eventuelt gå for en wholesale tilnærming senere. 

Med en av de største utvalgene fra produsenter i hele Asia, har AliExpress/Alibaba raskt blitt den foretrukne plattformen for mange gründere. Du får også tilgang til en plattform som gjør det lett å sammenligne tilbakemeldinger, merkevarer og ikke minst påliteligheten til leverandørene dine. 

Når det er sagt, så er det også en klar ulempe med AliExpress. Plattformen formidler kun produkter som er produsert i Asia, noe som betyr at du må belage deg på lang leveringstid. Det kan også oppstå kommunikasjonsproblemer da mange leverandører på AliExpress ikke snakker andre språk enn sitt eget.

Salehoo

Salehoo er en annen plattform som har vært tilgjengelig i mer enn 15 år, og raskt blitt et populært alternativ til de asiatiske plattformene. Den største forskjellen på AliExpress og Salehoo er at sistnevnte krever en årlig avgift for tilgang til tjenesten sin, men dette veies raskt opp av det enorme utvalget. Salehoo kan nemlig by på mer enn 1.6 millioner produkter, hvor mange av dem er fra kjente merkevarer som Sony, Disney og lignende. 

De har også en langt strengere kontroll av leverandørene sine enn mange andre plattformer, noe som sikrer at produktene du kjøper her er av høyeste kvalitet. Dette kan derfor være et godt alternativ for deg som helst vil fokusere på salg av kvalitetsprodukter, uten behov for selv å kontrollere produsentene av produktet. Salehoo har også omfattende kundeservice som er behjelpelig med en rekke ulike spørsmål. 

WholeSale Central

WholeSale Central er en dedikert B2B løsning som lenge har vært blant de mest brukte for nettbutikker. Her kan du bla gjennom et enormt utvalg produsenter i forskjellige kategorier, samt se hvilke produkter som er de mest populære i den aktuelle kategorien. De har også en rekke tilbud som inkluderer gratis levering på første bestilling og lignende. 

Når det er sagt, så er ikke WholeSale Central nødvendigvis det beste alternativet for deg som er ny i bransjen. Først og fremst kan nettsiden være litt komplisert, men du må også selv koble deg til ulike leverandører, noe som kan være en krevende jobb for nybegynnere. Det kan derfor være greit å prøve en annen plattform først. 

Tundra

En plattform som ofte blir overskygget av plattformer som AliExpress og Salehoo er Tundra. Dette er en relativt ny plattform på markedet, men den har raskt blitt populær over hele verden. Blant annet krever de ingen kommisjon og avgifter for leverandører, noe som betyr at du kan få lavere totalkostnad på innkjøpene dine. 

Det er også greit å vite at Tundra kan by på en rekke leverandører fra Nord-Amerika og Europa, noe som gjør det mulig å knytte til seg leverandører som er nærmere hjemme enn de asiatiske alternativene. Dette kan ofte resultere i litt høyere kostnader, men med over 800.00 produkter å velge fra – er Tundra uten tvil verdt å vite om. 

Oberlo 

For deg som skal lansere din først Shopify nettbutikk med planer om dropshipping, vil det være få løsninger som er bedre enn Oberlo. Denne løsningen er nemlig skreddersydd for nettopp Shopify, noe som gjør integrering til en enkel affære. Du kan også velge fra et enormt utvalg produkter, noe som gjør det lett å finne frem til populære produkter å selge i nettbutikken din. 

Fordelen med dette er at Oberlo som en rendyrket dropshipping plattform kun inkluderer leverandører som håndterer denne biten for deg. Imidlertid er det greit å vite at mange av leverandørene på Oberlo er fra Asia, noe som ofte betyr at kundene dine må belage seg på lange leveringstider. Vi fant riktignok noen leverandører som var nærmere hjemme, men om dette er målet, bør du være selektiv på hvilke samarbeid du inngår. 

Spocket

For deg som har kunder i USA vil Spcoket være det beste alternativet. Dette er en dropshipping plattform som tilbyr et stort utvalg amerikanske produsenter, slik at produktene får en langt raskere leveringstid. De har også lansert sin egen Print-on-Demand løsning, så her kan du knytte flere tjenester opp mot hverandre. 

Imidlertid er det prisene som virkelig har gjort Spocket til en foretrukket plattform for mange. Her kan du nemlig finne produkter direkte fra leverandører som er 30-60% lavere priset enn det du finner hos mange grossister. Lavere innkjøpspriser betyr høyere marginer og bedre overskudd for nettbutikken din! 

AliDropship

Det siste alternativet på listen vår er kanskje også det enkleste. AliDropship kan nemlig installeres som en enkel WordPress Plugin, noe som gjør det mulig å tilby utvalget på en hvilken som helst WordPress nettbutikk. En annen fordel med denne løsningen er at du automatisk kan hente produkter du ønsker å selge fra AliExpress, noe som gjør hele jobben langt mer automatisert. 

De byr også på flere muligheter til å koble AliDropship til forskjellige sosiale media kanaler, så her kan du virkelig få en nettbutikk med stort utvalg stablet på beina i en rakettfart. Det eneste negative er som vi var inne på tidligere, at AliExpress kun tilbyr produsenter i Asia. Dette betyr at kundene må belage seg på lange ventetider, samt at det er større fare for at problemer med leverandørkjeden skal oppstå langt borte. 

Dette er noe vi så spesielt godt under episoden i Suez kanalen, da varer fra mange dropshipping selskaper ble fanget i flaskehalsen. Dette gjorde at mange kunder ikke fikk produkter som lovet og flere nettbutikker fikk et dårlig rykte på seg.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan få leverandører til nettbutikk?

Det finnes mange forskjellige aktører å velge i mellom, blant annet:

– AliExpress
– Salehoo
– WholeSaleCentral
– Tundra