MyStore erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Det finnes en rekke ulike løsninger for deg som skal lansere nettbutikk, men de fleste av disse kommer fra utenlandske selskaper. Imidlertid finnes det et unntak for deg som ønsker å prøve noe litt nærmere hjemme. MyStore er nemlig en innovativ ny plattform som er utviklet og drevet av et norsk selskap. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på MyStore og hvordan denne kan måle seg med større konkurrenter som Wix, Squarespace og Shopify. 

Noe av det som gjør MyStore så interessant er fleksibiliteten til å skreddersy din egen nettbutikk gjennom design. Vi har derfor forsøkt å teste det som finnes, samt sammenligne dette resultatet med andre plattformer vi har testet. Sist, men ikke minst er det verdt å merke seg at MyStore tilbyr 14 dager gratis prøveperiode. Dette gir et utmerket utgangspunkt for deg som vil prøve plattformen uten å betale for det. 

Oppsummering

  • MyStore er en norskutviklet plattform for nettbutikker, med fleksible designmuligheter og et stort utvalg av applikasjoner og utvidelser. Plattformen tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode for deg som vil teste før du kjøper.
  • MyStore har kraftig API og tilbyr tre forskjellige prismodeller basert på ulike behov og tilleggsfunksjoner. Kundeservice er norsk, men med begrenset åpningstid. Prisene er konkurransedyktige sammenlignet med andre plattformer, men kan være høye for nybegynnere.

Klar for å se hvordan denne norske plattformen måler seg med konkurrentene? Vi har samlet samlet våre MyStore erfaringer i denne anmeldelsen her!

Fordeler og ulemper med MyStore

For å gjøre det enklere å få en oversikt over hva MyStore har å tilby, så har vi samlet noen fordeler og ulemper med denne plattformen. Målet med dette er for deg som ikke har tid til å lese hele anmeldelsen, men heller bare ønsker noen nyttige punkter for å vite om dette er en plattform verdt å vurdere eller ikke. 

Fordeler med MyStore

Ulemper med MyStore

MyStore priser

En ting som ofte gjør det komplisert å velge nettbutikk løsning er prismodellene. Her tilbyr MyStore en enkel løsning med tre forskjellige prismodeller. Disse er basert på ulike behov, samt hvor mange tilleggsfunksjonalitet man trenger for nettbutikken sin. For en nybegynner kan disse prisene være litt høye, men de er stort sett konkurransedyktige sammenlignet med Wix, Squarespace og Shopify.

Du kan velge Entrepreneur som er det rimeligste alternativet til MyStore. Her får du et butikksystem som inneholder det grunnleggende som er nødvendig for salg på nett, samt tilgang til utvidelser og maler fra MyStore. Deretter er det Business som er et system der du får alt nødvendig for å kombinere fysisk og digitalt utsalg. Denne løsningen er litt mer kostbar enn Entrepreneur, men i tillegg får du utvidet funksjonalitet som gavekort, rabattkoder, kampanjer og lignende. Sist, men ikke minst kan du velge MyStore Corporate. 

Dette er pakken for deg som allerede har en voksende nettbutikk og ønsker å skalere den opp. Denne pakken inneholder ulike API for fraktpriser, muligheten til å skreddersy utseende og avansert integrasjon av ulike applikasjoner. Nedenfor kan du se mer om de ulike prisene for pakkene MyStore tilbyr i Norske kroner:

Pris per måned (fakturert månedlig)Per per måned (fakturert årlig)
Entrepreneur1299,-1099,-
Business1849,-1599,-
Corporate3859,-3199,-

Det er verdt å merke seg at MyStore er langt fra det rimeligste alternativet, men du får også en solid plattform. MyStore tilbyr en 14 dagers gratis prøveperiode, så her kan det være nyttig å prøve tjenesten før du velger et abonnement. 

MyStore brukervennlighet og funksjonalitet

MyStore er en utrolig brukervennlig plattform som ikke bare lar deg integrere mange populære norske betalingstjenester, men også styre utseende selv. Vi har sett nærmere på noen viktige funksjonaliteter som vil ha mye å si for din opplevelse med tjenesten. Her har vi listet opp våre inntrykk av hvordan denne plattformen holder stand. 

Betaling

Som en løsning utviklet i Norge kan MyStore tilby norske betalingsløsninger. Plattformen kommer nemlig med Klarna Checkout, en svært intuitiv betalingsløsning. Her kan brukerne selv velge om de ønsker å handle på kreditt, faktura eller med bankkort. Alle forespørsler går gjennom Klarna sitt eget system. For deg som nettbutikk vil dette bety at Klarna håndterer alle håndteringer av betalinger utover bestillingen. For kundene betyr det at de kan bruke et system de allerede er kjent med, og dermed også komfortabel med. 

Hjelpesenter

Vi har allerede påpekt at MyStore har litt begrenset åpningstid på kundeservice, men til gjengjeld har de et omfattende hjelpesenter tilgjengelig på norsk. Her fant vi en rekke informative artikler som kan gjøre det enkelt å feilsøke på egenhånd. Skulle du derimot ønske å kontakte kundeservice, så kan du gjøre dette gjennom chat, e-post eller telefon i deres åpningstid. 

Design

MyStore tilbyr en løsning som er imponerende fleksibel når det kommer til nettside design. Her kan du skape helt unike utseende ved hjelp av deres design verktøy, eller bare velge en av de ferdige malene. Uansett hva du måtte foretrekke, så kan du skape en brukeropplevelse helt utenom det vanlige. Ettersom dette ikke er den største plattformen kan det være lurt å vite at utvalget maler er litt mer begrenset enn hos Shopify og BigCommerce

Multi-Channel Salg

Muligheten til å selge gjennom flere kanaler er elementært for de som ønsker å oppnå suksess. Her kan ikke MyStore vise til samme Multi-channel integrasjon som Shopify og Wix, men de har fortsatt et godt utgangspunkt. Spesielt for norske nettbutikker vil det være nyttig med integrasjon fra Kelkoo, Prisjakt, Google Shopping, Instagram Shopping og Snapchat.

Utvidelser og applikasjoner

Akkurat som de fleste andre plattformer kan MyStore vise til et stort utvalg utvidelser og applikasjoner. Her kan du tilføre ulik funksjonalitet til nettsiden din uten at du må programmere det selv. Mange av disse krever et abonnement, men du kan ofte tilføre en lettere versjon uten at du må betale for det. 

Oppsummering av våre MyStore erfaringer

MyStore er en relativt ny plattform som utvikles i Norge. Derfor var det spennende å se hvordan denne ville måle seg med de mest populære løsningene i dag. Her må vi si oss godt fornøyd med det aller meste du finner hos tjenesten. Det er vanskelig å komme seg unna det faktum at denne løsningen er skreddersydd for nettopp norske nettbutikker. De tilbyr betalingsmetoder tilpasset Norge, men det er lite muligheter for internasjonale kunder. Du bør derfor fokusere på det norske markedet dersom MyStore skulle være det beste alternativet for deg.