Slik kan du lage din egen gratis blogg

Er du interessert i å skrive og vil lage din egen blogg?

Å skrive egen blogg er både morsomt, interessant og stimulerende. Det er også veldig lett å komme i gang.

Her går jeg gjennom hvordan du starter din egen blogg billig eller enda bedre; helt gratis. Dette avhenger av hvilket alternativ / plattform du velger å bruke til bloggen din.

Min kjappe guide til å starte en blogg:

 • Tid for å komme i gang: ca. 40 minutter
 • Kostnad: 0-9 NOK / måned (avhenger av hvilken bloggplattform du velger)
 • Vanskelighet: Enkelt – Superenkelt (avhenger også av hvilken plattform du velger)

Gå til sammendraget av innlegget her >

Hvordan lager man en blogg på enklest og billigst måte? Jeg går gjennom hvordan du går frem for å oppnå dette. Det er flere vanlige feil mange nybegynnere gjør, alt fra å velge et litt feil emne eller «nisje» å forplikte seg til i begynnelsen eller en dårlig og/eller dyr bloggplattform.

Formålet med denne guiden er å gjøre det så enkelt som mulig for deg som ønsker å starte egen blogg eller de som så smått lurer på hvordan få en bra blogg.

Ved å ta et godt valg fra starten av, kan du både spare penger og få en blogg som passer best for dine behov og dine lesere.

Du bør ta deg tid til å lese alle trinnene i guiden. Følger du trinnene mine kan du ha en blogg på bare 30-40 minutter.

Hvordan starte en egen blogg i 4 enkle trinn

Da kjører vi i gang! Her har du de viktigste trinnene du bør ta for deg for å kunne sette opp din egen blogg. Jeg har selv gjort noen dumme feil som du enkelt kan unngå. Å følge disse trinnene garanterer ikke bare kostnader og tidsbesparelser. Du unngår også å opprette en blogg som ingen finner eller har interesse av å lese. Ingen bloggere ønsker en anonym blogg.

De 3 trinnene:

 1. Velg en nisje – Det viktigste trinnet er å begrense bloggen din til et emne du har interesse for og kunnskap om.
 2. Velg en passende plattform (program) eller verktøy for å opprette bloggen din.
  1. WordPress – Hvis du velger å bruke WordPress som plattform (min anbefaling), må du:
   • Velge et webhotell
   • Registrere domenet ditt
  2. Hjemmesideprogram – Plattform som har ferdig oppsett for blogg (det beste alternativet for nybegynnere men litt dyrere i lengden)
 3. Begynn å skrive og designe bloggen din. Legg til innhold, bilder og del med leserne dine!

#1 Velg en nisje

Hvis dette er første gang du skriver en blogg, kan du begynne med å ta fram et hvitt, blankt ark og definere 4 svar på følgende spørsmål:

 1. Hva kan man blogge om (emne)?
 2. Hvem skriver jeg for (målgruppe)?
 3. Er det en langsiktig interesse for denne typen informasjon (etterspørsel)?
 4. Er det andre bloggere som allerede skriver om samme emne (rekkevidde)?

Ikke velg en nisje som er for bred

En vanlig feil er å ikke tenke før du begynner å skrive. Du har sannsynligvis allerede en idé om hva bloggen din skal handle om; kanskje du nettopp har startet en blogg – men du må ha en nisje. Å skrive om f.eks. mote eller trening er vanskelig fordi det allerede er så mye informasjon om dette på internett.

For at du skal vinne lojale lesere og følgere og for at bloggen din skal vises i Googles søkemotor, anbefales det å starte med en undernisje til emnet du vil skrive om.

“You don’t have to be big. You have to be remarkable.”

Joe Pulizzi

Du kan for eksempel velge å skrive om en spesiell type mote (skandinavisk mote, mote for tenåringer osv.) Det samme gjelder trening, velg en mer spesifikk type trening (vekttaptrening, mental trening osv.).

Du kan alltids starte med en undernisje og utvide med en annen undernisje senere (alternativt starte en ny blogg for den nye nisjen).

Velg et tema som ligger ditt hjerte nær

Ikke bli en “sell-out”. Det skal være morsomt å blogge, og i tillegg er det vanskelig å tiltrekke seg lesere hvis du skriver om noe du ikke er spesielt interessert i. Tenk på andre kjente bloggere som figurerer på internett. De er kjent for å skrive om noe de vet noe om.

Så det er ikke nok å være en god forfatter eller skribent. Du må ha kunnskap og interesse for det du skriver om. Du bør komme med nye vinkler og refleksjoner.

Samtidig bør du involvere leserne dine på forskjellige måter. («Subscribe» (abonner), kommentarfunksjoner, logg inn på diskusjonsfora, delingsknapper for fora og sosiale medier, etc.)

Å skrive tekster og innlegg som er «Evergreen«

En blogg er i utgangspunktet det samme som en webside, men vanligvis med en mye enklere struktur. I en blogg blir det nyeste innlegget vanligvis vist først – i motsetning til et nettsted som vanligvis viser den eldste siden først.

Det betyr ikke at du bare skal skrive om ting som er aktuelle i dag. Hvis du for eksempel skriver en moteblogg der du gjennomgår en bestemt veske, er det veldig sannsynlig at ingen vil være interessert i innlegget ditt om et par år når nye kolleksjoner slippes ut på markedet.

Hvis du derimot skriver en hundeblogg som tar for seg hvordan du kan trene hunden din, vil innleggene dine ha minst like stor interesse blant leserne selv i årene fremover.


#2 Velg beste bloggplattform for dine behov

Før du velger hvilken bloggplattform du vil bruke, kan det være greit å vite hva det er som skiller de forskjellige plattformene og dermed danne en idé om hva som er best for deg.

Hvis du er nybegynner, synes jeg du bør velge et produkt som er lett å komme i gang med og som også har en lav læringskurve, men som øker gradvis.

Å starte blogging skal være enkelt, billig, og du bør kunne komme raskt i gang

Velg et system som er enkelt å bruke, men gir deg en høy grad av fleksibilitet. Etter hvert som bloggen din vokser i antall sider, innlegg og følgere, er det viktig at produktet du bruker gir deg muligheten til å legge til mer avansert funksjonalitet osv.

Ved å gjøre et godt valg fra begynnelsen, trenger du ikke å bekymre deg for å måtte bytte plattform senere etter hvert som bloggen din blir større og behovene dine endres. Et godt system er bra for både profesjonelle og nybegynnere.

Jeg anbefaler i utgangspunktet to forskjellige typer plattformer, for deg som vil begynne med å lage blogg gratis:

 1. WordPress = Enkel (Både for erfarne bloggere og for nybegynnere. Har litt lengre læringskurve, men er den beste på lang sikt)
 2. Et komplett hjemmesideprogram (Best for nybegynnere = Superenkle plattformer, best med tanke på design og enkelhet, men kan være et dårligere alternativ enn WordPress på sikt.)
 3. Gratis bloggplattform. Nei, ikke bruk en gratis tjeneste som binder deg til et underdomene, f.eks.. www.dittnavn.blogspot.com eller med blogg.no på slutten (Blogger) i stedet for www.dittnavn.com (mer om det nedenfor)

2.1 Hvordan lage blogg med WordPress

WordPress er den mest populære bloggplattformen som er tilgjengelig, ikke bare i Norge, men over hele verden. Hvis du velger å teste WordPress, må du i så fall skaffe deg en webvert.

Du bør også registrere et domene. (Domenet er din unike URL. Lær mer her hvordan du velger et domene og hva du skal tenke på).

Dette kan du gjøre via Hostinger og koster ikke stort, .com domene koster ca 90 kroner i året. Men om du uansett ønsker en større plan får du det første året gratis!

Det er flere selskaper som tilbyr både servere for enklere nettsteder og hvor du også kan registrere domenet ditt. Du trenger ikke registrere ditt domene hos det samme selskapet som tilbyr webhotellet.

Imidlertid anbefaler jeg at du velger et godt webhotell fra begynnelsen av, og så kan du like godt registrere domenet ditt med det samme selskapet. Det er litt vanskelig å bytte leverandør, men fullt mulig. Velg derfor et webhotell som har gode priser og god kvalitet.

Her er hva du må huske på når du velger webhotell:

 • Verdi for pengene (du får mye men betaler bare litt)
 • Hastighet (lastetider)
 • Oppetid / «Uptime» (nettstedet ditt skal være på sikre servere som i utgangspunktet aldri er nede)
 • Kundeservice (vanskelig å vurdere, men jeg har testet flere dårlige selskapers kundeservice)

Ulike webhotelleverandører har vanligvis forskjellige lastetider for forskjellige land. Den beste webverten i USA er ikke nødvendigvis det beste valget for Norge. Imidlertid finnes det unntak, dvs. webverter som har gode lastetider uavhengig av hvor brukerne befinner seg. Disse inkluderer for eksempel Hostinger som leverer gode priser.

Hostinger som ikke bare regnes som et av de beste webhotellbedriftene i verden (i lavprissegmentet), men også et av de beste webhotell-leverandørene i Norge.

Når du oppretter en enkel blogg, trenger du ikke å ha en suveren webvert. Det er nok med en i billigklassen og da er Hostinger-tjenester de beste du kan finne på det norske markedet.

Her kan du lese mer om Hostinger og sjekke priser og hva som er inkludert.


2.2 Lag med et program som kommer med ferdig oppsett

(Best for nybegynnere)

Generelt sett er de beste plattformene som er tilgjengelige på markedet helt gratis – helt til du som bruker opplever at du trenger mer funksjonalitet eller vil bruke mer lagringsplass.

Plattformene jeg anbefaler har brukt store mengder penger på å utvikle produktet sitt. Et tips vil være; lag din egen blogg gratis i første omgang, så kan du forvente at du på lang sikt må oppgradere til en betalt versjon etter hvert som bloggsiden din vokser.

Du kan ganske enkelt bruke de beste bloggportalene som er tilgjengelige i Norge uten kostnad før du bestemmer deg for å oppgradere.

Hvis du senere bestemmer deg for at du vil bruke et annet system, kan du enkelt bytte fordi du ikke betalte noe.

Betal aldri for en blogg før du vet at du liker plattformen – du kommer til å tilbringe en del tid på den.

For uerfarne bloggere velger du, om du er lur, et alternativ som er gratis å bruke. Det finnes også produkter som du kan teste gratis i noen dager før du må betale.

Nedenfor er bloggplattformene som jeg synes er best etter rangering. NB. at WordPress ikke er oppført her fordi det ikke kan sammenlignes med systemene som gir deg alt i en total løsning. WordPress er ellers et flott alternativ for de som er villige til å bruke litt mer tid på å komme i gang. (Se over)

1. Webnode – Den enkleste og beste generelle løsningen for blogging

Jeg bruker selv WordPress til mine egne blogger. WordPress er enkel å bruke og den mest populære plattformen på markedet.

Er du ikke teknisk interessert i det hele tatt og ønsker å komme raskt i gang, er det nest beste alternativet (etter WordPress) å bruke et ferdig oppsett som Webnode gir.

Det betyr at du ikke trenger å gjøre noe i det hele tatt. Du logger deg på en portal og begynner å skrive bloggen din med en gang.

Den absolutt beste plattformen der du får alt servert på ett sted er Webnode.

Dette er min favoritt plattform å anbefale nybegynnere og det beste alternativet som er tilgjengelig for å starte bloggen med en gang. Produktet utmerker seg stadig i internasjonale anmeldelser som et av de absolutt beste i markedet for bloggere spesielt.

Selvfølgelig kan du til og med opprette et vanlig nettsted. Plattformen har også støtte slik at du kan sette opp en e-handelsbutikk.

Jeg er imidlertid spesielt imponert over bloggfunksjonen deres, som mange fagpersoner gir de høyeste karakterene i alt fra brukervennlighet til kvalitet og pris.

Lag din egen blogg som gratis bruker og få tilgang til flere flotte maler. Det er også enkelt å flytte rundt på bilder, tekstfelt og media. I tillegg kan du raskt endre malen.

Hovedfordeler:

Brukervennlighet er suveren. Deres suksess skyldes at de forstår verdien av å gjøre det enkelt for deg som bruker. Med Webnode kan hvem som helst lage sin egen blogg uten å stå fast ved “hvordan blogge?”. Systemet føles intuitivt og logisk. Jeg setter også pris på at det er lett å flytte rundt på tekst og bilder i bloggen.

Ideell for egne småbedriftseiere og spesielt bloggere.

Helt gratis – test så lenge du vil uten å betale. Hvis du ønsker å utvide funksjonaliteten og kunne dra nytte av andre fordeler, kan du enkelt oppgradere til en betalingstjeneste. Les mer om Webnodes gratis tjenester

Det er lett å komme i gang. Du kan fokusere på å lage en profesjonell blogg, du har alt på samme sted hvor du logger inn med ditt navn og passord. (Du trenger ikke rote med webhotell, koding, SSL eller lange køer for å få hjelp.) Når du har registrert deg som bruker (gratis), kan du begynne å skrive og publisere med en gang.

Ulemper:

Gratis brukere får ikke sitt eget domene. Som gratis bruker får du ikke din helt egen URL eller «toppnivådomene«. Dette betyr at bloggen din har følgende domene: www.dittnavn.webnode.com. For å få ditt helt eget domene (www.dittnavn.com) må du betale for en av Webnodes betalingstjenester.

Av den grunn tror jeg WordPress er bedre (WordPress er alltid helt gratis med mindre du får større behov enn vanlig blogging).

Noen føler imidlertid at det er verdt å betale for Webnode fordi plattformen er så enkel og fordi resultatet (designet) blir mer profesjonelt enn med WordPress. Her kan du se prisene for Webnodes-pakker. Du kan også teste Webnode gratis her.

Begrenset funksjonalitet: Som ikke-betalende bruker har du bare begrenset tilgang til plattformens funksjoner (“apper”). Det er ikke noe du kanskje legger merke til med en gang, men når bloggen din vokser i størrelse, vil du sannsynligvis trenge å oppgradere for å få tilgang til noen programmer som bare er tilgjengelige for premium-brukere.

Annonser: Som gratis bruker vises annonser på nettstedet ditt som du ikke kan fjerne.

Netthandel er ikke det beste alternativet. Webnodes e-handel har flere begrensninger sammenlignet med andre nettbutikkløsninger. (Hvis du skal starte din egen nettbutikk, bør du sjekke ut Shopify, som er plattformen jeg vanligvis anbefaler.)

Kostnad: 0 kr så lenge du ikke oppgraderer til betalingstjenestene.

Les mer om Webnode her.

Registrer deg her som ny bruker og begynn å blogge.


2. Blogger er den internasjonale blogg.no

Som du forstår av navnet, er Blogger et system designet for bloggere som bare vil skrive blogger. I motsetning til for eksempel Webnode, som tilbyr både nettstedmaler og e-handel, er Blogger et system som utelukkende er rettet mot bloggere.

Hvem er Blogger for? Systemet er først og fremst egnet for bloggere som vil skrive for et mindre publikum. Det kan hende du f.eks. vil skrive en treningsblogg, eller dele ditt utenlandsopphold med lesere på internett.

Mange nybegynnere velger å starte med Blogger fordi det er både gratis og enkelt å komme i gang.

Som med andre sammenlignbare og gratis alternativer, vil du ikke kunne velge ditt eget domene. Med dette produktet vil du få et blogg-domene som ender på blogspot.no.

Systemet er opprettet av Google som i seg selv innebærer en viss kvalitetsgaranti. Et ulempe med Blogger er at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene som er tilgjengelige på for eksempel Webnodes plattform.

Blogger er lett å komme i gang med og til og med gratis – noe som er hovedgrunnen til at tjenesten har vokst i popularitet.

Hvis tanken er å “lage blogg og tjene penger”, kan du også tjene penger på å bruke Blogger ved å legge ut tillatte annonser på bloggen din gjennom Google AdSense, for eksempel.

Hvis du vil komme raskt i gang og også lage en blogg rettet mot et mindre publikum av lesere, bør du velge denne plattformen! Skulle du investere fullt ut i bloggen din – så er det bedre å velge WordPress eller Webnode.

Fordeler:

Plattformen er gratis å bruke.

En god portal for nybegynnere: Du kan i utgangspunktet kan begynne å skrive og publisere med en gang.

Ulemper:

Det finnes bedre gratis plattformer som gir deg mer funksjonalitet og flere designmaler. (Min favoritt er Webnode, se over).
Det er mange begrensninger. Du får ikke det samme utvalget av «apper» som sammenlignbare systemer.
Du får ikke ditt eget domenenavn – men vil ha blogspot.se på slutten.
Dårlig utvalg av oppsett: det er et begrenset utvalg av maler du kan bruke.

Kostnad: 0 kroner


3. Yola – ikke så enkelt for nybegynnere.

Denne plattformen er fremdeles ikke så godt kjent i Norge. Med Yola kan du bygge nettsteder med opptil 1 GB plass gratis. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men 1 GB er faktisk mye plass til en blogg.

For å bruke mer plass enn 1 GB, må du imidlertid oppgradere og betale.
Med Yola er det enkelt å komme i gang, og du har også et bredt utvalg av maler du kan velge mellom som du kan tilpasse til dine behov.

Hovedfordeler:
Gratis å sette opp blogg (eller nettsted).

Stor plass til bloggen din – Kommer med full plass på 1 GB
Enkelt å endre layout og tilpasse maler. Yola er et moderne system som kommer med dra og slipp og stilige maler.

Ulemper:

Du får ikke ditt eget domenenavn. Gratisversjonen kommer med «yolasite.com» på slutten av domenenavnet ditt.

Gratis versjon vil vise annonser på bloggen din.
Systemet er ikke så enkelt å bruke som tilsvarende systemer.

Når det gjelder layout, vil du ikke få det samme utvalget av tilpassede maler som sammenlignbare gratisversjoner.

Kostnad 0 kr


4. Simplesite – en ukjent plattform i Norge

Simplesite er en relativt ukjent plattform i Norge, enn så lenge som du kan teste gratis. De har fine maler for blogger, og systemet er det enkleste jeg vet om. Du kan raskt komme i gang med både registreringen og starte bloggen.

Fordeler:

Gratis – opptil 15 sider (nok til å teste systemet)
Bra for nybegynnere. Hvis du ikke er en erfaren person i bloggverden, tror jeg at du kan vurdere Simplesite. De har et egenutviklet system som er enkelt å bruke til å lage et enkelt nettsted gratis.

Ulemper:

Ikke så bra som de store dragene: verken funksjonalitet, layout eller utvalg av tilleggstjenester (nettbutikk, lage logoer, nettside program etc.) kan sammenlignes med de internasjonale verktøyene som er tilgjengelige gratis.
Regn med å måtte betale så snart du overskrider 15 sider. (Går raskere enn du tror)
Prisen er veldig høy hvis du bestemmer deg for å oppgradere til «Pro» eller bruke Simplesites e-handelsplattform.
Funksjonaliteten for gratis brukere er svært begrenset sammenlignet med for eksempel Webnode eller Wix.

Kostnad: 0 kr (for små blogger)


#3 Begynn å skrive og designe!

Enten du velger å blogge med WordPress eller Webnode (som er de to alternativene jeg anbefaler), så er det bare selve startprosessen som skiller dem.

Begge er bra bloggplattformer, men Webnode er litt lettere å komme i gang med, mens WordPress tar litt lengre tid men er billigere på sikt. Når du har satt opp strukturen til bloggen din, kan du begynne å skrive.

Her er noen generelle tips:

 • Bruk nøkkelord i tittelen på blogginnleggene dine. Ved å hjelpe Google med å forstå hva innlegget ditt handler om, kan du komme høyt i Googles søkeoptimalisering. Nøkkelord er viktig å bruke fordi det er disse ordene folk bruker når de søker på internett. Google har verktøy du kan bruke for å finne informasjon om nøkkelordene som er relevante for din nisje.
 • Du vil at andre skal lenke til dine artikler. Med mange lenker til artiklene dine, vil innleggene dine havne høyt i Googles utvalg av blogger og nettsteder når folk søker etter relaterte søk. Den beste måten å få folk til å lenke til innleggene dine er vanligvis å involvere folk og noen ganger til og med selskaper i innleggene dine. Et godt tips er for eksempel ved å intervjue forskjellige personer i innleggene dine, eller henvise til forskjellige personer i tekstene dine. Automatisk vil de deretter dele innleggene dine på sosiale medier og lignende.
 • Lenk internt og eksternt. Når bloggen din begynner å vokse, vil du snart legge merke til at mange av emnene du skriver om er blitt berørt i andre innlegg du har skrevet tidligere. Lenk deretter til artiklene du skrev tidligere. Du kan bruke kategorier for å merke de forskjellige artiklene og dermed gjøre det lettere for både søkemotorer og lesere å navigere i bloggen din.
 • Hvem skriver du for? Bare tenk på dette innlegget. Jeg skriver for alle som tenker på å lage en blogg og sannsynligvis er en nybegynner eller alternativt med grunnleggende bloggferdigheter. Jeg prøver å ta med de viktigste tipsene, uten å gjøre teksten min for kompleks og avansert. Hvis du skriver om et ekstremt nisjeemne for lesere som er godt kjent med emnet, bør du selvfølgelig ikke skrive om ting som er for grunnleggende og omvendt. (Imidlertid anbefaler jeg ikke at du skriver om ekstreme nisjeområder. Lag en blogg og velg et område der det er en generell interesse og nisje i det området)

Hva skiller proffene?

Profesjonelle bloggere som har titusenvis av følgere og lesere, trenger vanligvis å kunne håndtere større datamengder enn de som blogger for rent hobbyformål. Flere data stiller større krav til at nettstedet (bloggen) blir plassert på servere som muliggjør dette.

Da kreves det at du enten setter opp nettstedet ditt med et førsteklasses webhotell, eller at du sikrer at systemløsningen du bruker har kapasitet til å administrere en blogg med mye data og trafikk. (Jeg anbefaler vanligvis Google Cloud som det beste alternativet for de som vil ha en premiumtjeneste. For små bloggere er det like greit med en enklere og billigere webvert. For nybegynnere anbefaler jeg Hostinger)

For de som velger å blogge med en komplett nettstedbygger eller bloggplattform, er Webnode det beste alternativet.

De tilbyr brukerne sine å betale for datamengden de vil bruke på selskapets servere. Profesjonelle bloggere kan dermed velge en dyrere pakkeløsning som passer deres behov akkurat som nybegynnere kan bruke systemet gratis.

På samme måte kan de profesjonelle som bruker WordPress tilpasse webhotellet til datamengden og ønsket hastighet. Profesjonelle, hvis bloggen vokser i størrelse, flytter bare bloggene til bedre webhotell.

I noen tilfeller kan de velge en premium-pakke fra sin eksisterende leverandør eller koble til en såkalt “dedicated server” for å øke sikkerheten og datamengden som kan håndteres på bloggen.

Sammendrag:

 • Før du begynner å blogge, bør du vurdere en «nisje». Det skal være et tema du har kunnskap om og som du liker å skrive om. Her er noen retningslinjer du må ta i betraktning når du velger en nisje:
  • Din nisje skal ha en større generell interesse, men kanskje ikke for bred. Velg en undernisje i stedet.
  • Skriv innlegg som er “evergreen”: Innleggene du skriver skal ha verdi for målgruppen din også i fremtiden. (Du er ikke et nyhetsbyrå)
  • Definer: Tilbud – Er det mange blogger som allerede skriver om det du vil skrive om? Etterspørsel – Er din målgruppe interessert i å lese tekstene dine?
 • For de som vil starte en blogg er det to metoder jeg anbefaler:
  1. Du kan velge å bruke en åpen kildekode-bloggplattform gratis og skaffe deg en webvert på egen hånd . WordPress er den mest populære bloggplattformen i verden. Du må først anskaffe et webhotell.

   For en liten blogger er Hostinger det beste alternativet for Norge (Hostinger er en billig og rimelig tjeneste sammenlignet med sammenlignbare alternativer på markedet).
  2. (Best for nybegynnere) – Du kan bruke en komplett plattform der du får alt på ett sted (webhotell, SSL, domene og designmal for bloggen din). Webnode er da det beste alternativet og kan brukes gratis. (Forvent å etter hvert ønske å få ditt eget domene og oppgradere til en betalingstjeneste). Prøv Webnode gratis her.
 • WordPress bør sees på som en mer langsiktig investering. På lang sikt kan det være godt investert tid å lære plattformen. (I noen tilfeller kan imidlertid WordPress anses som litt vanskelig for nybegynnere til å begynne med.)
 • Er du en nybegynner og helt teknisk uinteressert? Vil du komme i gang med bloggen din med en gang?
  Velg i så fall en gratis bloggplattform som gir deg alt du trenger på ett sted. (Ulempen er at du også må betale her for å få ditt eget domene. Men det er bra å teste gratis før du bestemmer deg.)
 • Den beste plattformen for alle som vil komme i gang med en gang, er Webnode. Andre populære tjenester i denne kategorien er Blogger, Yola og SimpleSite).
 • Når du begynner å skrive bloggen din, husk følgende:
  • Bruk nøkkelord (søkeord) som du vil at innleggene dine skal knyttes til i tittelen.
  • Bruk tagger for å kategorisere innleggene dine.
  • Lenk selvfølgelig til tidligere innlegg du har skrevet. Lenk også eksternt for å hjelpe leseren din med å finne ytterligere informasjon.
  • Det er viktig at andre nettsteder også lenker til innleggene dine. Du bør derfor involvere andre personer (eller selskaper) av relevans i innleggene dine. For eksempel kan du intervjue folk som er kunnskapsrike i et område du skriver om for å få mer omtale og oppmerksomhet.
  • Husk å skrive innlegg som er på et nivå som passer målgruppen din.

Lykke til og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!