JIMDO erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Markedet for nettsidebyggere utvides stadig, og den nyeste trenden er AI-baserte nettsidebyggere. Disse lover gjerne at man kan lage en ny nettside på bare noen få minutter, men hvor bra blir egentlig nettsidene? Det er nettopp dette vi skal finne ut av når vi tar en nærmere titt på JIMDO. Denne AI-baserte nettsidebyggeren er nemlig blitt en av de mest populære på markedet, men er det like bra som manuelt design?

Lær alt du trenger å vite om AI-baserte nettsidebygger JIMDO og hva du kan forvente av denne plattformen. Vi har testet funksjonalitet, laget en nettside og ikke minst sett på konsensus fra andre brukere. Resultatet av dette har vi lagt sammen i denne omfattende JIMDO guiden. 

Oppsummering

  • JIMDO er en nettsidebygger basert på AI-teknologi. JIMDO er veldig brukervennlig og lager et førsteutkast svært raskt. I tillegg er designet og hastigheten bra, og nettsidene den lager er mobilvennlige.
  • En ulempe med JIMDO er at du har et begrenset antall sider, ikke like mange utvidelser som mange av konkurrentene, og at JIMDO ikke egner seg for SEO.
 logo

AI-generering av nettsider med få tastestrykk!

Klar til å lære mer om JIMDO og hvilke muligheter denne plattformen har å by på? I denne artikkelen deler vi våre JIMDO erfaringer, så les videre her!

Fordeler og Ulemper med JIMDO

Fordeler med JIMDO

Ulemper med JIMDO

JIMDO priser

Om du vurderer JIMDO kan det være godt å vite at løsningen kommer med fire ulike prismodeller. Det er viktig å merke seg at alle priser oppgitt i listen innebærer 12 måneder abonnement, samt at gratis domene kun er inkludert i planen det første året. Deretter vil den fornyes til ca $20 årlig. 

Plan:Beskrivelse:
Play$0/mnd, lar deg teste løsningen og bygge opptil 5 sider. Ingen kundeservice og domene inkludert. 
Start$9/mnd, lar deg bygge opptil 10 sider og inkludere et custom-domene. Reklamen forsvinner også fra siden din. 
Grow$15/mnd, godt egnet for større nettsider. Utvidet lagring og opptil 50 sider. 
Unlimited$39/mnd, dedikert kundeservice og ubegrenset lagring/hastighet. 

JIMDO brukervennlighet og Funksjonalitet

Noe av det vi har blitt import over med JIMDO sin løsning er den utrolig brukervennlige prosessen man går gjennom. Ved hjelp av JIMDO sin egen veileder blir man tatt gjennom hvert trinn frem til en klar nettside. På denne måten kan du lage en hjemmeside på bare noen få minutter. Nedenfor har vi sett nærmere hvilken funksjonalitet du kan forvente dersom du velger å bruke JIMDO til å lage din første nettside. 

Ferdige maler

En del av prosessen er at du velger hvilke utseende du liker i biblioteket til JIMDO, men du kan ikke velge maler på samme måte som Wix og Squarespace. Ettersom det er en AI-basert plattform vil utseende bli basert på svarene du gir i prosessen. Derfor er den litt annerledes enn den prosessen vi er vant til ved å selv måtte bla oss gjennom utvalget. 

Reklame

Ettersom JIMDO tilbyr en gratisversjon er det også noe reklame som kommer med på kjøpet. Imidlertid kan du raskt bli kvitt denne ved å oppgradere til en START eller høyere plan. Når det er sagt, så er ikke reklamen spesielt brysom og innebærer kun en beskjeden JIMDO logo nederst i footer på siden din. 

Språk

JIMDO er ikke best egnet for flerspråklige sider, men selve programvaren kan du få på en rekke ulike språk. Dessverre er ikke norsk inkludert i dette utvalget foreløpig, men de har fortløpende tilført nye språk. Du kan velge å ha siden på flere språk, men når vi testet denne funksjonaliteten var det langt fra optimalt. Skal du ha en side som kjører flere språk samtidig kan det derfor være lurt å vurdere Webnode isteden. 

SEO

SEO mulighetene til JIMDO er rett og slett skuffende. Her kan du knapt endre sidetitler, og det er lite andre muligheter til å påvirke meta, beskrivelse og annet. Du vil heller ikke kunne utvide med Yoast og andre løsninger, så på SEO har JIMDO foreløpig et langt stykke før de kan måle seg med konkurrentene sine. 

Mobilapplikasjon

Selv om nettsidene til JIMDO fungerer utmerket på både nettbrett og mobiltelefon, så er det ingen egen applikasjon for løsningen. Du kan dermed ikke gjøre endringer på telefon slik du kan med eksempelvis Wix og Squarespace. 

Domene

Du kan kjøpe et domene gjennom JIMDO, men om du velger en av de betalte planene vil dette være inkludert det første året. Foreløpig må alle domener være hostet hos JIMDO for å kunne benyttes, noe som betyr at de ikke tillater redirect til en ekstern leverandør. 

Statistikk

Om du ønsker bedre innsikt i trafikken din kan du knytte Google Analytics til nettsiden din. Dette vil kreve at du knytter en Google konto til nettsiden din, samt at du åpner for statistikk i ditt JIMDO kontrollpanel. 

Nettbutikk

Selv om JIMDO tilbyr en løsning for nettbutikker, så er det ikke spesielt godt egnet for større virksomheter. Du kan nemlig bare ha opptil 50 sider med det største abonnementet til JIMDO, noe som kan bli svært begrensede om du ønsker utvide butikken din. 

Oppsummering – Våre JIMDO erfaringer

JIMDO er en spennende plattform som benytter AI-basert nettsidebygger for å tilby nettsider på bare noen få minutter. Alt du trenger gjøre er å svare på noen veiledende spørsmål så vil plattformen skape et utkast til den første nettsiden din. Deretter kan du selv velge å gjøre tilpasninger og endringer slik at du får det resultatet du har behov for. Sist, men ikke minst kan du endre farger, fonter og bilder til slutt. 

star icon

Priser fra: $14/mnd – $60/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.2

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconEnkel å bruke
  • star iconMange gode funksjoner
  • star iconBra for mobiloptimalisering

Ulemper

  • star iconIkke spesielt god for SEO

Få svar på ofte stilte spørsmål om JIMDO

Hva er JIMDO og hva gjør det unikt?

JIMDO er en nettbasert plattform som lar brukere lage og administrere hjemmesider uten å trenge tekniske ferdigheter. Det unike med JIMDO er den enkle dra-og-slipp-funksjonen, som gjør det enkelt for alle å lage en profesjonell hjemmeside.

Hvorfor bør jeg vurdere å bruke JIMDO for å lage hjemmesiden min?

JIMDO er en brukervennlig plattform som passer for både nybegynnere og erfarne brukere. Den tilbyr et bredt utvalg av designmaler, integrerte verktøy og funksjoner, samt muligheten til å tilpasse hjemmesiden uten å måtte kunne kode.

Er JIMDO egnet for e-handel?

Ja, JIMDO tilbyr en e-handelsløsning som lar deg lage en nettbutikk med integrerte betalings- og fraktalternativer. Du kan også legge til produktkategorier, spore lagerbeholdning og håndtere bestillinger.

Hvilke priser og abonnementer tilbyr JIMDO?

JIMDO tilbyr flere abonnementsalternativer, inkludert en gratisversjon med grunnleggende funksjoner og begrensede tilpasningsmuligheter. Betalte abonnementer gir deg flere funksjoner og muligheter, for eksempel en egen domene, e-handelsfunksjonalitet og mer lagringsplass.