Pris for hjemmeside: Full oversikt med pristabeller (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Et spørsmål som gjerne dukker opp når man skal lage en hjemmeside, er hva man kan forvente at det vil koste. Her er det en rekke ulike faktorer som spiller inn, men vi skal forsøke å gi deg et best mulig svar på det store spørsmålet. For å gjøre dette har vi laget en oversikt over hva det innebærer å lage en hjemmeside, samt de tre ulike metodene du kan velge mellom. 

Det finnes nemlig mer enn én måte å bygge en hjemmeside på, og hvilken metode du velger vil ha stor betydning for den endelige kostnaden din. Det første alternativet er å bruke en nettsidebygger som Webnode, Wix eller Squarespace. Disse vil typisk koste deg fra 30 til 250,- per måned å bruke. Deretter kommer WordPress som er et litt dyrere alternativ, men som byr på bedre fleksibilitet på hjemmesiden din. Her kan du forvente å måtte betale fra 100 til 450,- per måned. Sist, men ikke minst kan du velge å bruke et profesjonelt byrå til å lage hjemmesiden din. Dette vil ha den største prislappen og kan fort koste opp mot 100.000 kroner. 

Oppsummering

  • Når man skal lage hjemmeside, velger de fleste mellom å bruke nettsidebygger, designe hjemmeside med WordPress, eller å hyre inn et profesjonelt byrå til å lage hjemmesiden.
  • Nettsidebygger er som regel det billigste alternativet, mens det å bruke WordPress gjerne koster litt mer hvis du vil ha profesjonell hjelp fra en designer. Å bruke et byrå er det klart dyreste alternativet.

Hva koster det å lage en hjemmeside?

Når vi skal beregne pris for en hjemmeside er det mange faktorer som spiller inn. Det første er oppstartskostnader (gjerne design, domene, etc) og det andre er kostnader knyttet til vedlikehold og drifting av hjemmesiden. Du kan typisk regne med en utgift på rundt 1500,- for å lansere en hjemmeside, samt rundt 450,- i måneden for vedlikehold. Dette estimatet er lavere om du benytter en nettsidebygger, eller høyere om du velger å bruke en profesjonell designer. Vi kommer nærmere tilbake til de ulike alternativene senere i denne guiden.

FunksjonForhåndskostnad for nettsted
Domenenavn100-500,-
Hosting300-6000,-
SSL certificate0-1750,-
Mal for design0-1750,-
Nettbutikk funksjonalitet150-200.000,-
Innhold for hjemmeside0-45.000,-
Utvidelser og integrasjon0-875,-
SEO og markedsføring0-800,-

Som vi nevnte tidligere er det tre ulike måter du kan bygge en hjemmeside på; en nettsidebygger, WordPress, eller ved hjelp av et profesjonelt byrå. Hvilken metode du velger vil ha enormt mye å si for hva koster en hjemmeside. Eksempelvis tilbyr en rekke nettsidebyggere en gratisvariant av tjenesten sin, mens en hjemmeside produsert av en profesjonell designer kan koste rundt 100.000 kroner. 

Har du et stramt budsjett vil en nettsidebygger være det beste alternativet for å lage en hjemmeside. WordPress er riktignok også gratis å bruke, men her vil det påløpe kostnader for webhotell, design og eventuelle utvidelser du trenger. Du kan også få profesjonelle designere til å lage en hjemmeside for WordPress, noe som vil påføre ytterligere kostnader. 

Sist, men ikke minst kan du velge å hyre inn et profesjonelt byrå til å lage hjemmesiden din. Dette er spesielt aktuelt om du skal lansere en side som krever full kontroll, eller en side hvor det er behov for mye tilpasninger. Typisk vil dette koste deg fra 45.000 opp til godt over 100.000 kroner, men dersom du har behov for en krevende hjemmeside, vil dette være verdt pengene. Du bør forsøke unngå å hyre byråer som tilbyr ekstremt lave priser, da du ofte kan få et skuffende resultat på hjemmesiden din. 

 logo

Lag en hjemmeside med Wix helt gratis

Det viktigste her er at du velger den løsningen som passer din situasjon best. De fleste vil være enige om at det er kostbart å leie inn profesjonelle designere, men dersom hjemmesiden din krever dette – så bør du absolutt vurdere å gjøre det. En nettsidebygger er uten tvil det letteste, men disse kommer gjerne med flere restriksjoner. WordPress på sin side byr på bedre fleksibilitet enn nettsidebyggere, men er også en mer krevende løsning som krever en hands-on tilnærming. 

Nå som vi har gått gjennom det mest grunnleggende, vil vi gå nærmere gjennom hva de ulike løsningene inkluderer – og hvilke kostnader du kan forvente å møte på. 

Hvor mye koster en hjemmeside med en nettsidebygger?

Ulike kostnaderNødvendig?PrisForklaring
Månedlig abonnementJa30 – 450,- per månedDette dekker webhotell, designmaler og utvidelser
Utvidelser (plugins)Ja0 – 180+,- per månedUtvid funksjonaliteten til nettsiden din med gratis eller betalte utvidelser (apper)
Tema (designmaler)Nei0,-Du slipper betale for maler hos en nettsidebygger
WebhotellNei0,-Du slipper betale for webhotell da dette er en del av abonnementet ditt
SikkerhetNei0,-Du slipper betale ekstra for sikkerhet – dette er inkludert som en del av ditt abonnement og webhotell
Profesjonell hjelpNei0,-Du slipper kostnader knyttet til profesjonelle designere da de enkle dra-og-slipp verktøyene lar deg gjøre det selv

Det er ingen tvil om at en nettsidebygger er det billigste alternativet, og kan være et godt utgangspunkt for:

Det finnes en rekke ulike nettsidebygger og prisen på disse strekker seg fra 0,- til nærmere 3000,- per måned. Imidlertid vil de fleste populære nettsidebyggerne ligge mellom 30-250,- per måned basert på behov. 

Du har kanskje lagt merke til at det også finnes gratisplaner hos de fleste store nettsidebyggerne? Det stemmer forsåvidt, men dersom du har ønske om å lage en hjemmeside som noen se, anbefaler vi at du styrer klar av gratisversjonen. Grunnen til dette er at gratis variantene kommer med en rekke begrensninger som fort kan ødelegge hjemmesiden din:

Når det er sagt, så har gratisplanen absolutt en nyttig rolle for deg som bare vil teste en nettsidebygger. Du vil gjerne få muligheten til å teste brukervennlighet og de grunnleggende funksjonaliteten helt uten å forplikte et kredittkort, så på den måten er det verdt å vite om at de finnes. Imidlertid har hjemmesider bygget med gratisplaner gjerne en dårlig kvalitet, og det er nettopp dette som har gitt nettsidebyggere et dårlig rykte på seg. Her vil hvilken nettsidebygger du velger ha mye å si, og vi har testet oss frem til det vi anser som de tre beste. 

Hvor mye koster de beste nettsidebyggerne?

De tre nettsidebyggerne vi skal se nærmere på i denne delen er Wix, Webnode og Squarespace. Både Wix og Webnode tilbyr en gratisplan, mens Squarespace tilbyr en gratis prøveperiode på 14 dager. Imidlertid vil du ikke få tilgang til nettbutikk i gratisplanene fra verken Webnode eller Wix. Disse medfører også at du må belage deg på å bruke et underdomene, så dersom du ønsker ditt eget domenenavn må du uansett oppgradere til en betalt plan. 

Det rimeligste alternativet hos de ulike tjenestene:

*Det billigste alternativet fra Webnode inkluderer ikke gratis domene, og det vil fortsatt vises annonser på nettstedet ditt. Vi anbefaler derfor at du starter med MINI (54 kr/mnd)

 logo

Lag en hjemmeside med Wix helt gratis

Oversikt over ulike pakker hos nettsidebyggere

GratisplanBilligste alternativ uten annonserBilligste plan for nettbutikkDyreste planAntall planer tilgjengelig
WixJa75 kr/mnd149 kr/mnd306 kr/mnd7
WebnodeJa54 kr/mnd99 kr/mnd249 kr/mnd7
Squarespace14 dagers prøveperiode122 kr/mnd200 kr/mnd429 kr/mnd4

Hvilke kostnader er forbundet med bruk av en nettsidebygger?

Profesjonell designer: 0,- 

Fordelen med nettsidebyggere er at de bruker enkle dra-og-slipp verktøy, så du vil ikke ha behov for profesjonelle designere for å lage hjemmesiden din.

Domene: 0-100,- per år

De fleste nettsidebyggere tilbyr et gratis domene det første året, men etter dette vil mange belaste deg vanlig pris. Da kan du forvente å betale rundt 100,- per år for retten til et domene. 

Utvidelser: 30-500,- i måneden 

Noen gang er det nødvendig med utvidelser på hjemmesiden din for å gi den bestemte funksjonaliteter. Her finnes det både gratis og betalte varianter, men for full funksjonalitet må du gjerne betale en liten abonnementsavgift. 

Design, webhotell og sikkerhet: 0,-

Fordelen med en nettsidebygger er at ulike maler, hosting og sikkerhet er en del av abonnementet ditt. Du trenger dermed ikke forvente ytterligere kostnader knyttet til dette. 

Oppsummering av pris for hjemmeside med nettsidebygger

Gjennomsnittlig kostnad: 30 – 450,- per måned

Våre beste forslag til nettsidebygger er:

Hva betaler du for?

Hvor mye koster en hjemmeside med WordPress?

Ulike kostnaderNødvendig?PrisForklaring
AbonnementNei0,-WordPress er et gratis CMS
Applikasjoner/pluginsJa0 – 900,- + per måned De fleste plugins kommer med både gratis og betalt versjon basert på hvilke funksjonaliteter du har behov for
Tema (design)Ja0 – 450,- + forskuddsbetaltDet finnes både gratis og betalte maler. Du kan kjøpe lisens på de fleste premium tema med årlig abonnement
Webhotell (hosting)Ja30 – 450 ,- per månedFor å bruke WordPress må du ha et webhotell. De fleste vil kreve at du betaler for 1 år om gangen, så her må du beregne en liten utgift
SikkerhetJa0 – 1800,- årligWebhotell tilbyr ofte sikkerhetstiltak for hjemmesiden din, men det er aldri dumt å ha litt ekstra beskyttelse mot angrep
Profesjonell hjelpNei750 – 1750,- per timeDette er ikke nødvendig, men det er en mulighet dersom du ønsker noe utover de vanlige malene

Sammenlignet med en nettsidebygger vil WordPress gi deg langt større kontroll over hjemmesiden din. Denne løsningen er derfor best egnet for:

Når det kommer til å bygge en hjemmeside med WordPress, kan det være vanskelig å forutsi hva det kommer til å koste. Grunnen til dette er at det er rekke faktorer som spiller en rolle, samt hvilke metoder du bruker for å sette opp hjemmesiden din. 

Som et utgangspunkt er WordPress som CMS et gratis open-source program alle kan bruke. Du kan også finne gratis utvidelser og temaer, så du har et godt utgangspunkt for å lage en hjemmeside på et lite budsjett. Imidlertid vil du få kostnader knyttet til webhotell og domene, samt flere avanserte temaer og utvidelser dersom du har behov for bestemte funksjoner. Ønsker du å gjøre endringer på et tema, vil dette fort førte til behovet for en profesjonell designer, noe som vil påføre deg ytterligere kostnader. 

Ved å bruke WordPress er det primært to kostnader du uansett må belage deg på å betale for. Dette er et webhotell (der du skal lagre hjemmesiden din) og et domene (adressen til hjemmesiden din). Du kan velge å bruke gratis utvidelser og temaer, men domene og webhotell vil du ikke komme deg unna behovet for. 

 logo

Lag en hjemmeside med Wix helt gratis

Dette bringer oss videre til et viktig punkt, nemlig hva koster det egentlig å hoste en WordPress side? Her vil leverandør og størrelse på ditt webhotell spille en viktig rolle, men vi skal se nærmere på noen populære alternativer og hva disse løsningene koster å bruke. 

Hvilke er de beste WordPress hosting leverandørene?

Det finnes utallige selskaper som tilbyr hosting for WordPress, men våre soleklare favoritter er one.com og hostinger.com, da disse tilbyr en skreddersydd tjeneste for WordPress. Begge leverandører tilbyr en rekke ulike pakker, og det rimeligste alternativet starter på 20,- per måned. Nedenfor ser du de rimeligste alternativene fra begge leverandører.

Fordelen med både Hostinger og One.com er at de tilbyr hosting dedikert til WordPress, samt 1-klikk installasjon av CMS. Dette vil spare deg for en del tidsbruk, og gjøre det enklere å sette opp din første hjemmeside. 

Hvor mye koster den beste hostingen?

Pengene tilbake garantiBilligste Shared hostingBilligste WordPress hostingBilligste WooCommerce alternativAntall planer for WordPress
Hostinger30 dager17,- per måned35,- per måned35,- per måned4
One.comN/A20,- per måned20,- per måned99,- per måned10

Når det står mellom Hostinger og One.com er Hostinger det beste alternativet overall. Dette skyldes at One.com fornyer prisene sine til langt høyere nivåer til tross for tjenestene er relativt like. Så dersom du ønsker rimelig hosting på en pålitelig server, ville vi valgt Hostinger. 

Hvilken type hosting bør du velge for din hjemmeside?

Når du skal lage din første hjemmeside kan det være vanskelig å vite hvilken hosting du egentlig trenger. Vi snakker gjerne om Managed WordPress, Shared WordPress, E-commerce hosting og en rekke varianter av disse. Alle inkluderer ulike funksjoner, men hvilken trenger du egentlig? For en ny hjemmeside er det lite hensiktsmessig å betale mer enn nødvendig, så vi skal se litt nærmere på hvilken plan som passer for hvem.

Hosting typeEstimert kostnadHvem passer det for?
Shared WordPress16 – 130,- per måned– Deg som skal lage din første nettside
– Bloggere
– Hobbyutviklere
– Oppsett av personlig portefølje
– Studenter 
Managed WordPress170 – 500,- per måned– Større blogger
– Store porteføljer (krevende nettsider)
– Bedrifter
eCommerce60 – 250 ,- per måned– Nettbutikker
– Bedrifter som selger produkter på nett

Hvilke kostnader er forbundet med bruk av WordPress?

Da har vi gått gjennom de vanligste kostnadene knyttet til bruken av WordPress, men hvilke ekstrakostnader kan du regne med å møte på? Her vil egne krav og spesifikasjoner påvirke beløpet, men vi skal se nærmere på noen kostnader du kan forvente å finne. 

Profesjonell hjelp: 800 – 2600,- per time

Fordelen med WordPress er at det finnes en rekke praktiske temaer du kan bruke, men dersom du ønsker noe unikt – vil du måtte hyre inn en profesjonell designer. Imidlertid er dette en kostnad de fleste klarer seg uten, så vi kommer ikke til ta denne med i vårt endelige regnestykke. Derimot er det greit å vite hva du må forvente å betale dersom du ønsker en profesjonell designer til å hjelpe deg. 

Domenenavn: 100 – 450,- per år

En av ulempene med WordPress er at du må ha hosting og domene i tillegg til hjemmesiden din. Som vi var inne på tidligere er WordPress et gratis CMS å bruke, men du må betale for et domenenavn uansett. Heldigvis er ikke dette spesielt kostbart og du vil finne brukbar hosting for rundt 100,- i året. 

Utvidelser (plugins): 0-900,- + per år

WordPress benytter seg av såkalte plugins for at du skal kunne legge til funksjonalitet på hjemmesiden din. Her finnes det et enormt utvalg, men om du velger gratis eller betalt spørs på hva du trenger. De aller fleste utvidelser kommer med både betalt og gratis variant, så her kan du prøve deg frem før du velger å betale for en tjeneste. 

Et godt eksempel på dette er Elementor som tilbyr både gratis og betalt variant av tjenesten sin. 

Temaer: 0 – 900,- per tema

Når du skal velge et tema for en ny hjemmeside kan du gjøre dette via WordPress sin egen markedsplass, eller fra tredjepartsaktører som ThemeForest. Her kan du velge et standard tema helt gratis, eller du kan gå for et premium tema (disse krever betaling). Det finnes utallige temaer å velge fra, men dersom du ønsker et tema med fleksibel kode og mange muligheter, anbefaler vi bruken av Astra Theme. Dette kommer i både gratis og betalt variant, så her kan du prøve deg frem og se hva som passer for din hjemmeside. 

Sikkerhet: 0 – 1750,- per år

Selv om de fleste webhosting tjenester tilbyr ulike sikkerhetstiltak for kundene sine, er det greit å vite at WordPress er en sårbar plattform. Derfor lønner det seg å legge til litt ekstra sikkerhet for å være på den sikre siden, og her anbefaler vi iThemes-Security. Dette er en enkel plugin som koster fra 700 – 1750 ,- per år basert på hvilken pakke du velger. 

WordPress hjemmeside pris: Oppsummering

Gjennomsnittlig bringer en WordPress side med seg 1750,- i forhåndskostnader og 80 – 400,- per måned i driftskostnader. 

Beste webhosting:

Hva betaler du for?

Totalkostnad

Forhåndsbetaling: Rundt 2200,- kroner

Driftskostnader: 36 – 1300,- per måned

Hvor mye koster en hjemmeside ved bruk av byrå?

Det siste alternativet for deg som ønsker å lage en ny hjemmeside, er å hyre inn et profesjonelt byrå. Dette kan fort bli et svært kostbart prosjekt, og er sjeldent verdt investeringen dersom du bare ønsker å lansere din første hjemmeside. Grunnen til dette er at prisen på en slik hjemmeside fort kan havne på 45.000 – 250.000,- så bruk av profesjonelle krever et betydelig budsjett. 

Imidlertid er det noen som bør vurdere å bruke profesjonelle:

Hva det koster å lansere en hjemmeside med et byrå kan være vanskelig å forutsi, da kostnadene hos hvert enkelt byrå er forskjellig. Imidlertid er estimatet på 45 000 kr – 250 000 kr et godt utgangspunkt basert på tidligere erfaringer. Dette skyldes at de gjerne tar betalt for selve designet av hjemmesiden, for deretter å ha løpende kostnader knyttet til vedlikehold og utvikling. Ulempen med å bruke et byrå er nemlig at du vil være avhengige av at noen kan bistå med eventuelle endringer hver gang du skal gjøre noe nytt med hjemmesiden din. 

 logo

Lag en hjemmeside med Wix helt gratis

I praksis betyr dette at du ikke bare har kostnaden knyttet til selve utformingen, men også vedlikehold og drift dersom du velger å bruke et byrå. Ved mindre du vet at et byrå er nødvendig, vil vi derfor anbefale at du velger å prøve en nettsidebygger eller WordPress før du forplikter deg til såpass store kostnader.

Ofte stilte spørsmål om priser for hjemmesider

Hva er gjennomsnittlig kostnad for en hjemmeside med nettsidebygger?

Gjennomsnittlig kostnad for en hjemmeside med nettsidebygger ligger mellom 30 og 450 kroner per måned.

Hvilke nettsidebyggere anbefales i teksten?

De anbefalte nettsidebyggerne er Wix (fra 39 kr per måned), Webnode (fra 34 kr per måned) og Squarespace (fra 122 kr per måned).

Hva dekker abonnementskostnaden for en nettsidebygger?

Abonnementskostnaden for en nettsidebygger ligger mellom 30 og 450 kroner per måned og dekker bruken av nettsidebyggerens plattform og verktøy.

Hva er prisklassen for utvidelser til nettsidebyggere?

Prisen for utvidelser til nettsidebyggere varierer fra 20 til 550 kroner per måned.