Hjemmeside til bryllup: Komplett guide for gratis bryllupsside

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

I dag finnes det flere forskjellige gratis tjenester som kan brukes til å lage nettsteder for arrangementer, fester eller andre sammenkomster.

En av de mest populære anledningene man lager en nettside er for et bryllup, og vi skal derfor ta deg gjennom hvordan du kan gjøre dette så enkelt og billig som mulig.

Oppsummering

 • Hvis du skal lage en hjemmeside til bryllup, er det lurt å bruke et nettstedsprogram med alt på ett sted. Det krever ingen teknisk kunnskap og hjemmesiden kan designes raskt og effektivt.
 • Du bør vurdere en nettsidebygger som har ferdiglagde maler tilpasset bryllup, og helst en gratis plattform. Wix er en populær nettsidebygger med en funksjonell gratisversjon.

Et bryllup er gjerne en svært kostbar affære, men de færreste har satt store beløp til side for en nettside. Derfor gjelder det å finne frem til de beste løsningene for hvordan du kan gjøre dette gratis – og det er nettopp dette vi skal vise deg i denne guiden.

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

 • star iconVeldig bra for nybegynnere
 • star iconStøtte for nettbutikk
 • star iconMange gode maler
 • star iconGode utvidelser

Ulemper

 • star iconLitt begrensende for veldig store sider
 • star iconNoen verktøy er litt kompliserte

Kriteriene for en hjemmeside til bryllup er gjerne følgende:

Hovedformålet bør først og fremst være å gjøre det enkelt å nå ut med informasjon til gjestene. En nettside kan derfor være en godt egnet måte selv om noe i planleggingen skulle bli endret.

En bryllupsside gir selvfølgelig også et profesjonelt og elegant inntrykk. Men som sagt, det kan gjøre det lettere for gjestene dine å enkelt få tilgang til informasjon om bryllupet på nettet.

Av de ulike systemene som tilbyr ferdigmaler – er Wix vår favoritt

Wix kan brukes helt gratis (det finnes også betalingstjenester, men du får faktisk mye som en gratis bruker), og gratisversjonen fungerer mer enn godt nok til å lage en enkel hjemmeside for bryllup.

Gjennom denne lenken kan du prøve å lage et gratis bryllupsnettsted med Wix. Det er raskt å komme i gang, og de tilbyr et godt utvalg maler spesielt designet for nettopp bryllup.

bryllupsdagen 8

Hva må du vurdere når du oppretter en Bryllupsnettside?

Når du skal lage din egen nettside for et bryllup er det flere ting du bør ta med i vurderingen. Du må blant annet velge om du skal bruke en nettsidebygger eller få laget en nettside fra scratch, om du ønsker muligheter til å endre innhold, osv.

Når det er sagt, anbefaler vi de aller fleste som skal lage en bryllupsnettside å benytte enten Wix eller Webnode. Begge plattformer er svært brukervennlige nettsidebyggere, noe som gjør at hvem som helt kan lage en vakker nettside for sin spesielle anledning.

I de neste avsnittene vil vi komme nærmere inn på noen av punktene du bør ta høyde for før du tar ditt endelige valg av løsning.

Bruk et gratis program til bryllupssiden

Du bør ikke velge en betalingstjeneste for å opprette bryllupssiden din. For det første er formålet med nettstedet ditt mer midlertidig. Etter bryllupet trenger du sannsynligvis ikke lenger siden.

Vi har tidligere omtalt løsninger som WordPress og andre CMS systemer, men ettersom alle disse krever hosting og ulike lisenser, vil de sjeldent være verdt investeringen for en bryllupsside. Disse plattformene krever også en del forkunnskaper, noe som betyr at de gjerne tar litt tid å sette opp.

Men for et så ukomplisert behov som å lage et bryllupsnettsted trenger du ikke å bruke en komplisert plattform.

Med en gratis tjeneste som har alt på ett sted, får du bedre resultater uten at det dukker opp unødvendige kostnader. En annen fordel med nettsidebyggere er at du gjør alt på den samme plattformen, gjerne i nettleseren – slik at du slipper installering på servere og ulike konfigurasjoner.

Alt du trenger å gjøre er: registrere brukeren din, logger inn, velger en mal (bryllupsmal), legger til bilder og tekst, og tilpasser med farger og skrifter. Vipps så er nettsiden din på plass!

Så hva du bør tenke på når du velger en plattform for bryllupet ditt?

bryllupsdagen 13

#1 Stilige maler til å lage en hjemmeside for brudepar

Det finnes flere programmer som har bryllupsmaler. Noen av de beste for Norge er: Wix, Weebly og Webnode. Som vi var inne på tidligere kan du prøve Wix helt gratis, så det er denne vi primært anbefaler.

Ved å velge en plattform som Wix slipper du finne opp hjulet på nytt. De tilbyr allerede et stort utvalg maler som gjør at du kan velge det utseende du ønsker, for deretter å tilpasse med det innholdet du selv ønsker. Selv om du bruker en mal kan du fritt endre skrift, farge, bilder, tekst og flytte rundt på ulike elementer slik du selv ønsker.

Du kan selvfølgelig velge å gjøre denne jobben selv ved å designe den perfekte nettsiden, men etter vår mening er det sjeldent verdt bryet. I dag finnes det et bredt utvalg gode maler som inneholder en rekke smarte funksjonaliteter, og ved hjelp av enkle tilpasninger kan du skape en helt unik nettside for deres spesielle anledning.

For eksempel, hvis du vil lage en bryllupsside med WordPress, må du lage nettsiden din fra bunnen av uten en ferdig mal som er ment for bryllup. (Kjenner du allerede WordPress, og har du allerede et webhotell som du kan bruke på nettstedet ditt, uten å måtte betale ekstra?

 logo

Lag en bryllupsside med Wix helt gratis

I så fall kan det lønne seg å opprette nettstedet ditt i WordPress, men sannsynligvis vil det koste mer enn det smaker. (Du må investere mer tid og får dårligere resultater enn hvis du bruker et program som gir deg alt du trenger på ett sted.)

#2 Hvordan kan du spare penger?

Noen plattformer som markedsføres gratis, kan ha skjulte kostnader som ikke vil dukke opp før senere. Derfor er det best å bruke en veletablert plattform. (Disse inkluderer de store, internasjonale plattformene: Wix, Webnode, etc.) Ved å velge en internasjonalt anerkjent og velprøvd tjeneste, unngår du automatisk skruppelløse prismodeller. I tillegg får du alltid bedre kvalitet i form av funksjonalitet, design, sikkerhet osv.

bryllupsdagen 14

Vi har satt sammen en liste over beste plattformene som kan brukes gratis her. Alle systemene og plattformene som anbefales her har blitt testet grundig og er veletablerte nettsidebyggere på markedet. Du kan også finne anmeldelser vi har for hver plattform og se en vurdering av fordeler og ulemper for Norge. (En ulempe ved å velge en internasjonal plattform kan være at den ikke er tilpasset Norge. På den andre siden; hvis du velger en norsk plattform, får du heller ikke den beste verdien basert på pris, funksjonalitet, designmaler osv.)

Generelt sett vil Wix være et godt utgangspunkt, men du kan også prøve både Weebly og Webnode. Etter vår mening er Wix den nettsidebyggeren som tilbyr et best utvalg maler for bryllupsnettsteder og kan attpåtil brukes gratis. Du kommer raskt i gang med nettstedet ditt, og du trenger ikke å oppgi sensitiv informasjon, kredittkort etc. for å registrere deg. Her kan du både teste og opprette bryllupssiden din helt gratis med Wix.

#3 Velg en tjeneste som har alt på ett sted!

Det er flere forskjellige tilnærminger til å lage et nettsted. Men etter vår mening er det ikke verdt å bruke et komplisert CMS (WordPress) på bryllupsnettsider. Årsaken til dette er at du da må skaffe deg en webhotell, installere SSL, ordne med eget tema, osv. Så du sparer betydelig med tid på å velge en plattform som allerede har alt inkludert i tjenesten.

bryllupsdagen 15

Hva bør du ta med på din bryllupsinvitasjon og bryllupsside?

 logo

Lag en bryllupsside med Wix helt gratis

Hvis du velger en tjeneste som har alt på ett sted, kan du velge ferdige bryllupsmaler. Disse kommer med ferdige overskrifter, avsnitt, sider osv., og er enkle å endre. Hensikten med å velge en ferdig mal er nettopp at du ikke går glipp av å inkludere viktig informasjon.

Her har vi listet opp den viktigste informasjonen du bør ta med på bryllupssiden din:

Tid, sted og dato

Selvfølgelig skal det tydelig fremgå hvilke klokkeslett og datoer bryllupet ditt skal finne sted, men i mange tilfeller er det også bra å ta med mer detaljert informasjon. Dette inkluderer for eksempel rutetabeller, mulige avganger og transport.

Hvor skal selve bryllupet finne sted, og hvordan kommer gjestene fra bryllupet til selskapslokalet ditt?

En god og profesjonell måte å illustrere adresser på er å sette inn et kart på nettstedet der gjestene ser nøyaktig hvor bryllupet skal finne sted.

Ønske om gaver

Hvilke tradisjoner man har med ønskeliste til bryllup varierer fra familie til familie, men det er viktig å ta høyde for dette dersom det er ønskelig. Heldigvis finnes det en rekke maler som har lett redigerbare maler som lar deg opprette en ønskeliste til bryllupet.

Skal du invitere utenlandske gjester i bryllupet?

Skal du gifte deg i utlandet eller invitere gjester som ikke er flytende i norsk? Da bør du velge en plattform som gir bryllupssiden funksjonell støtte for å gjøre det tospråklig. En annen løsning kan være å bare bruke engelsk (da bør imidlertid alle gjester snakke engelsk).

Meny og mulige allergier

Mennesker er kompliserte. Sørg for å presentere menyen på nettstedet. Her, i noen tilfeller, skal gjestene ha valgmuligheter (vegetarianer, kjøtt, fisk, drikke osv.). Du bør også la gjestene gi beskjed om allergier.

Viktige mennesker i bryllupet

Presenter personene som vil være ansvarlige for visse oppgaver i bryllupet, for eksempel: Prest, toastmaster, brudepiker, musikk og underholdning, koordinator, forlovere, kokk osv. Du kan presentere hver person med et bilde for å gjøre det mer personlig.

 logo

Lag en bryllupsside med Wix helt gratis

Et godt tips kan være å inkludere kontaktinformasjon for de som kan hjelpe deg med å håndtere ulike oppgaver.

Brukernavn og passordbeskyttelse

Naturligvis er det bare gjestene dine og autoriserte personer som skal få tilgang til nettstedet ditt. Uansett hvilket nettstedsprogram du bruker, bør du sørge for at nettstedet er beskyttet med et brukernavn og passord.

Presentasjonsside om brudeparet

Bare fordi dere elsker hverandre og gifter dere, betyr ikke det automatisk at alle gjestene dine kjenner dere begge.

Nettsiden kan derfor inkludere en side om bakgrunnen deres. Her kan du fortelle om hvordan dere møttes, hvordan dere forlovet dere, eller noe annet som noen av gjestene dine ikke allerede vet.

Antrekk

Unngå problemer for både deg og gjestene ved å gjøre det klart hva slags klær som passer til bryllupet. Eksempler på kleskoder er:

 1. Pent: Uformelt antrekk, men ikke hverdagsklær (For menn er det vanlig med en lys dress eller jakke og bukse. For kvinner betyr denne kleskoden vanligvis: skjørt, kjole eller buksedress.)
 2. Mørk dress: Pent antrekk (men ikke smoking eller frakk). Menn kan ha en svart, grå eller blå dress. For kvinner betyr “mørk dress” en kjole eller et skjørt, men ikke så lang som en lang kjole. Klærne skal heller ikke være kortere enn til kneet, og plagget skal også ha dekkede skuldre.
 3. Smoking: Menn skal ha en smoking med svart sløyfe og hvit skjorte, og ikke en frakk eller dress. Kvinner skal ha lang eller knekort kjole (men ikke kortere enn knekort).
 4. Galla: Den fineste og mest formelle kleskoden. Mennene har på seg en kjole, hvit vest og hvit sløyfe. Kvinner har vanligvis en fotsid kjole eller festkjole/aftenkjole.

Del bryllupet ditt i sosiale kanaler

Vil du dele bryllupet ditt med andre, eller ønsker du å holde minnene fra denne fantastiske dagen for deg selv? Du kan lage en hashtag for å la deltakerne i bryllupet dele for eksempel bilder og videoer fra bryllupsdagen på sosiale medier.

Sammendrag av hjemmeside til bryllup:

Lykke til med bryllupssiden din!

Ofte stilte spørsmål hjemme side

Hva er hensikten med nettsiden “Hjemmeside Bryllup”?

Hensikten med nettsiden “Hjemmeside Bryllup” er å hjelpe par med å planlegge og organisere bryllupet sitt ved å tilby en personlig hjemmeside hvor de kan dele informasjon, samle RSVP’er og vise bilder fra den store dagen.

Hvilke funksjoner tilbyr “Hjemmeside Bryllup” for par som planlegger bryllupet sitt?

“Hjemmeside Bryllup” tilbyr funksjoner som personlig design, online invitasjoner og RSVP-håndtering, kart og veibeskrivelser, bildegalleri og en egen side for bryllupsreisen.

Hvordan kan par tilpasse designet på sin “Hjemmeside Bryllup”?

Par kan tilpasse designet ved å velge blant et bredt utvalg av temaer og farger som passer deres bryllup, samt legge til egne bilder og tekst for å gi siden et personlig preg.

Hvordan fungerer online invitasjoner og RSVP-håndtering på “Hjemmeside Bryllup”?

Paret kan sende ut elektroniske invitasjoner til sine gjester, som deretter kan RSVP direkte på hjemmesiden. Dette gjør det enkelt å holde oversikt over hvem som kommer, og hjelper med å planlegge arrangementet.