Hjemmeside bedrift: Komplett guide med 10 nyttige tips

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Uansett om du er en frilanser, eier en liten butikk eller driver annen virksomhet, vil en hjemmeside være viktig. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte, og det er nettopp dette vi ønsker å avklare med denne guiden. Her har vi samlet ti enkle steg som sikrer deg et solid fundament for din hjemmeside. 

Oppsummering

  • En god hjemmeside for bedrift krever et godt domenenavn som er enkelt og lett å huske. Hjemmesiden bør dessuten beskrive virksomheten din på en tydelig måte, og den kan med fordel ha en minneverdig brukerreise.
  • For å havne høyt oppe i søkeresultater hos Google og andre søkemotorer, er det viktig at du søkemotoroptimaliserer hjemmesiden, blant annet ved å bruke nøkkelord strategisk, ha høy hastighet, og lage en mobilversjon av hjemmesiden.

Så om du er klar til å lage en ny hjemmeside bedrift, har vi samlet det du bør tenke på først. Vi tar deg gjennom hele prosessen med en ny hjemmeside, slik at du effektivt kan lansere din bedrift med stil. 

 logo

Lag en bedriftsnettside med Wix helt gratis

Klar for å ta det første steget mot ny hjemmeside? La oss komme i gang. 

1. Et godt domenenavn

Et punkt mange undervurderer er jobben med å finne et godt domenenavn. Her er det viktig å huske at dette vil være første kontaktpunkt med potensielle kunder, samt din permanente adresse på nett. Derfor bør den være lett å huske, godt egnet for søkemotorer og relevant for virksomheten. Høres kanskje komplisert ut? Vi har noen tips som gjør det enklere. 

2. Sikre pålitelig og skalerbar webhosting 

Nå som du har et unikt domenenavn klart for verden, er det på tide å skaffe hosting. Du vil nemlig trenge et webhotell for å lansere en nettside. Vi kan se på dette som et lagringssted for nettsiden din på internett, og du kobler denne lagringsplassen sammen med domenenavnet ditt. Dette gjør at når noen taster seg inn på domenenavnet, vil de havne på nettsiden din. 

Her er det store ulikheter knyttet til hva slike tjenester koster, men et sted mellom $2-$100 per måned er vanlig. Den endelige prisen vil gjerne være basert på hvilke tjenester du trenger, noe vi skal se litt nærmere på. Det finnes nemlig en rekke ulike hosting løsninger, noe som betyr at du må vite litt mer om hvilken din bedrift egentlig trenger. 

 logo

Lag en bedriftsnettside med Wix helt gratis

Sjekk dette før du velger webhotell

Når du har funnet ut hvilke behov din hjemmeside har, er det noen punkter du bør undersøke med den aktuelle leverandøren. Du bør blant annet forsikre deg om at de har live chat/telefonstøtte for kundeservice, samt at de tilbyr et enkelt brukerpanel slik som cPanel. Dette vil gjøre det enklere å sette opp din hjemmeside bedrift, samt gjøre eventuelle endringer underveis. 

Du bør også se nærmere på hvilke sikkerhetstiltak de har på serverne sine. Her anbefaler vi at du undersøker protokoller som SFTP (Secure File Transfer Protocol) og SSL (Secure Sockets Layer) som et minimum. De fleste leverandører oppgir på nettsiden sin hvilke sikkerhetstiltak de tilbyr, så her kan du enkelt sammenligne forskjellige aktører. 

3. Vis en tydelig beskrivelse av virksomheten din

Det er viktig at besøkende på hjemmesiden din får et god forståelse for hva virksomheten din handler om, og dette gjøres ved hjelp av en klar beskrivelse. Du bør derfor sikre at det første de ser på hjemmesiden er relevant for virksomheten. Et godt eksempel på dette kan være en rask introduksjon av virksomheten så høyt oppe på siden som mulig. 

Du bør også inkludere en ‘om oss’ side som enkelt kan navigeres til. Dette er siden hvor du mer i dybden introduserer virksomheten din og gjerne teamet. Husk at alle bilder som benyttes på nettsiden bør være relevant for virksomheten. 

4. Implementer det beste innholdssystemet (CMS)

Nå som du har webhotell og domenenavn, er det tid for å installere et CMS. Dette er programvare som lar deg styre ulike elementer på nettsiden din, samt publisere innhold. Et godt CMS vil derfor gjøre det enklere å vedlikeholde nettsiden, uten at du trenger omfattende kunnskaper. Du bør derfor velge et CMS system som er godt egnet for den bruken du har i tankene. Vi har derfor sett nærmere på noen av de mest populære CMS systemene som benyttes i dag. 

5. Velg en god eCommerce platform

Dersom dere har til hensikt å selge produkter på nett, vil en god plattform være helt essensielt. Dette bidrar til en bedre brukeropplevelse, men også en trygg handel. For å gjøre det enklere, har vi derfor samlet noen av de beste, mest kompatible plattformene du bør vurdere for salg av produkter på nett. 

 logo

Lag en bedriftsnettside med Wix helt gratis

6. Lag en interessant, minneverdig og engasjerende brukerreise for nettstedet

For å sikre at nettsiden din gir et best mulig inntrykk er det viktig med et behagelig utseende, men også en del grunnleggende funksjonaliteter. I listen nedenfor finner du en rekke punkter og grep som kan gjøre nettsiden din mer attraktiv.

7. Optimaliser nettsiden din for søkemotorer

For at noen skal finne frem til hjemmesiden din er synlighet viktig, og her kommer SEO inn som et viktig verktøy. Dette handler om å legge godt til rette for at søkemotoren skal forstå hva nettsiden din handler om, og dermed plassere den så høyt som mulig på relevante søkeord. For å gjøre dette enklere er det noen elementer du kan implementere i strategien din:

8. Oppdater med relevant innhold regelmessig

Et annet viktig punkt for SEO er innholdet, og her er det viktig at du regelmessig oppdaterer nettsiden med relevant innhold med høy kvalitet. Det kan være innlegg, oppdateringer av eksisterende sider og utvidelser av nettsiden din. Ved å legge til nye blogginnlegg vil dette bidra til at søkemotoren oppfatter nettsiden som aktiv og relevant, noe som styrker den helhetlige SEO vurderingen ytterligere. 

9. Installer de nødvendige verktøyene

For å vite hva som skjer med nettsiden din er det viktig å ha god innsikt i aktiviteten. Du bør derfor installere de nødvendige verktøyene slik at du har full kontroll på hva som foregår. Her anbefaler vi verktøy som Google Search Console, Google Analytics og eventuelt Bing Webmaster tools. Disse vil gjøre det lettere å forstå hvordan søkemotoren vurderer nettsiden din, samt oppdage feil og mangler som ødelagte linker, nedetid på nettsiden eller andre feilmeldinger som kan skade din SEO vurdering. 

10. Lag en vedlikeholdsplan

Det kan høres rart ut, men en hjemmeside krever faktisk en del vedlikehold. Vi har allerede vært inne på at søkemotoren ser på relevans ved tilføring av nytt innhold, men også utdaterte utvidelser og sertifikater har en stor betydning. Dere bør derfor forsikre dere om at hjemmesiden er oppdatert, funksjonell og vedlikeholdt på en effektiv måte. Dette inkluderer oppdatering av utvidelser, fornyelse av lisenser og en klar strategi for innholdet. 

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Få svar på ofte stilte spørsmål om hjemmeside bedrift

Hvorfor er det viktig for bedrifter å ha en hjemmeside?

En hjemmeside er viktig for bedrifter fordi den øker synligheten, bidrar til å bygge merkevaren, gir kundene tilgang til informasjon og tjenester døgnet rundt, og kan generere nye kunder og salgsmuligheter.

Hvilke nøkkelfunksjoner bør en bedriftshjemmeside inneholde?

En bedriftshjemmeside bør inneholde nøkkelfunksjoner som en tydelig beskrivelse av bedriften og tjenestene, kontaktinformasjon, kundevurderinger, en blogg eller nyhetsseksjon, og en responsiv design som fungerer godt på ulike enheter og skjermstørrelser.

Hva er fordelene med en responsiv hjemmeside for bedriften min?

En responsiv hjemmeside tilpasser seg automatisk til ulike skjermstørrelser og enheter, noe som gir en bedre brukeropplevelse for besøkende. Dette kan føre til høyere kundetilfredshet, økt engasjement og potensielt flere konverteringer og salg.

Hva er noen tips for å velge riktig plattform for bedriftens hjemmeside?

Når du velger en plattform for bedriftens hjemmeside, bør du vurdere faktorer som brukervennlighet, tilpasningsmuligheter, funksjonalitet, integrasjoner og pris. Sammenlign ulike plattformer og deres funksjoner for å finne den som best oppfyller dine behov og budsjett.