Elementor erfaringer: Full test og anmeldelse (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Elementor har lenge vært en av de beste dra-og-slipp verktøyene for deg som vil lage profesjonelle nettsider. Her får du en enkel plattform, gode verktøy og en rekke elementer uten behov for koding. Spørsmålet blir derfor; hva kan man forvente av Elementor, og ikke minst hvem er den best egnet for? Er dette spørsmål du lurer på, så har du kommet til riktig plass. Her har vi tatt en nærmere titt på hva denne populære programvaren har å by på, samt hva du kan forvente første gang. 

Det er verdt å merke seg at Elementor er en utvidelse for WordPress, noe som betyr at du ikke kan bruke programvaren på plattformer som Wix, Squarespace og Site123. I skrivende stund har programvaren blitt installert hele 5 million ganger, og kan vise til 4.8 stjerner på WordPress.org sin app butikk. Med andre ord er det liten tvil om at programvaren er populær, men er den så god som hypen tilsier? 

Oppsummering

  • Elementor er et dra-og-slipp verktøy som brukes til å lage profesjonelle hjemmesider. Siden Elementor er en utvidelse for WordPress, kan du ikke bruke programmet til nettsidebyggere som Wix, Site123 og Squarespace.
  • Elementor er brukervennlig og funksjonell, samtidig som det er kompatibelt med mange forskjellige maler. Det kommer også regelmessige oppdateringer. Utvalget av maler er likevel noe begrenset og programmet krever litt opplæring.

Lær alt du trenger å vite om Elementor og deres utvidelser med vår omfattende Elementor anmeldelse nå!

Fordeler og Ulemper med Elementor

Fordeler med Elementor

Ulemper med Elementor

Elementor priser

Noe av det vi liker med Elementor er at du kommer ganske langt før du må oppgradere til et betalt abonnement. Du kan faktisk lage en fullverdig nettside helt uten å betale én krone for Elementor sin tjeneste. Ønsker du derimot å tilføre mer avansert funksjonalitet, så vil du trenge en lisens for premium versjonen. Her kan du velge mellom tre ulike abonnementer som du finner i oversikten nedenfor. 

Uansett hvilket abonnement du velger vil du få tilgang til det samme innholdet. Disse inkluderer blant annet 50 ulike Elementor widgets, 300 maler og en mer avansert editor. Forskjellen på abonnementene er derfor antall nettsider du ønsker en aktiv Elementor tjeneste på. For de som skal lage sin første hjemmeside vil Personal være et godt utgangspunkt. Skal du derimot jobbe med flere sider samtidig vil Business være flott. Sist, men ikke minst vil Unlimited være et godt utgangspunkt for deg som skal jobbe på en rekke sider, eller tilbyr webdesign som en tjeneste. 

 logo

Den beste WordPress utvidelsen!

Elementor brukervennlighet og Funksjonalitet

Elementor er en imponerende dra-og-slipp tjeneste som lar deg skape profesjonelle nettsider helt uten behovet for koding. Her kan du velge fra mer enn 300 ulike maler, eller starte fra scratch med et blankt lerret. Tjenesten er laget for ikke-profesjonelle, men høy brukervennlighet har også gjort at mange profesjonelle designere og utviklere har valgt å benytte Elementor i sin arbeidshverdag. 

Tjenesten har en rekke funksjonaliteter, og vi skal i de neste avsnittene ta en nærmere titt på hva du kan forvente fra denne programvaren. 

Ferdige maler

Når du skal bruke Elementor med WordPress er det viktig å velge maler som er kompatible med Elementor. I gratisversjonen er utvalget maler litt begrenset, men om du velger å oppgradere til Elementor Pro vil dette utvides til mer enn 300 ulike maler. Du kan også velge å kjøpe maler fra sider som ThemeForest, men sørg da for at du undersøker kompatibilitet før du kjøper. 

Reklame

Ettersom Elementor kun er en utvidelse for WordPress er det ingen reklame knyttet til tjenesten. Ved mindre du plasserer reklame på egen side vil du dermed ikke oppleve at det plasseres vannmerker og lignende. På denne måten er Elementor langt bedre enn Wix, Site123 og andre gratisprogrammer. 

Språk

Du kan endre språk på Elementor gjennom settings i WordPress under general. Tjenesten er tilgjengelig på en rekke språk, inkludert norsk. Imidlertid vil dette ikke ha noen påvirkning på selve nettsiden din, da det kun er programvaren Elementor som oversettes, samt brukerpanelet du benytter deg av. Skal du oversette innholdet på nettsiden din må dette gjøres manuelt gjennom innholdet du laster opp. 

SEO

På SEO mangler Elementor en del funksjonalitet, men det grunnleggende er tilgjengelig. Velger du å bygge en nettside med Elementor anbefaler vi at du installerer en SEO plugin slik som Yoast for å supplere manglende i Elementor. 

Mobilapplikasjon

Det er ingen mobilapplikasjon for Elementor da utvidelsen installeres direkte i WordPress. Dette betyr at du må logge deg inn i ditt WordPress brukerpanel for å kunne gjøre de nødvendige endringene i Elementor. På denne måten stiller ikke Elementor like sterkt som eksempelvis Wix og Squarespace som begge lar deg redigere nettsiden din på mobiltelefonen din. 

Domene

Elementor tilbyr ingen form for domene eller hosting. Du må derfor ha webhotell og domene hos en tredjepart for deretter å installere WordPress CMS før du kan benytte deg av Elementor. Nå sier ryktene at de etterhvert vil begynne å tilby dette selv, men foreløpig er ikke dette en tilgjengelig løsning i Norge. 

Statistikk

Du finner ingen form for statistikk i Elementor og vil derfor måtte installere en individuell utvidelse for dette. Her anbefaler vi at man bruker MonsterInsight eller Google Analytics dersom man ønsker innsikt i trafikken på siden sin. 

Nettbutikk

Om du velger å oppgradere til et betalt abonnement vil du få tilgang til Elementor for WooCommerce. Dette er en av de kraftigste løsningene vi har sett og byr på en imponerende fleksibilitet. Du kan lage en profesjonell nettside ved hjelp av enkle dra-og-slipp elementer som deretter knyttes til din WooCommerce løsning

Oppsummering

Elementor har lenge vært en av de mest innovative og brukte dra-og-slipp løsningene for enkelt nettdesign. Imidlertid når den ikke helt opp dersom man sammenligner den med Wix og Squarespace. Dette skyldes at Elementor kun er en utvidelse, så du vil trenge domene, webhosting og lignende i tillegg. Vår konklusjon er derfor at Wix kan være et bedre utgangspunkt for nybegynnere, men dersom du har til hensikt å lære deg mer om webdesign – så vil Elementor uten tvil være en av de beste verktøyene for dette. 

star icon

Priser fra: $49/årlig – $999/årlig

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.6

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra sammen med Astra-tema
  • star iconAttraktiv pris fra $49/årlig
  • star iconLett for nybegynnere

Ulemper

  • star iconNettsidebygger kan virke treg for avanserte brukere
  • star iconFungerer bare med WordPress

Ofte stilte spørsmål

Hva er Elementor, og hva kan man gjøre med det?

Elementor er en visuell sidebygger for WordPress som lar deg designe og redigere innholdet på nettsiden din uten å måtte kode. Med Elementor kan du enkelt tilpasse layout, farger, skrifttyper og andre designelementer.

Er Elementor kompatibel med alle WordPress-temaer?

Ja, Elementor fungerer med de fleste WordPress-temaer. Det gir deg full kontroll over designet og lar deg lage egendefinerte sider uten å være begrenset av temaets funksjoner.

Hva er forskjellen mellom Elementor og Elementor Pro?

Elementor er den gratis versjonen av sidebyggeren, mens Elementor Pro er den betalte versjonen som tilbyr flere funksjoner og fordeler. Med Elementor Pro får du tilgang til ekstra widgets, maler, og muligheten til å lage egendefinerte temaer og header-/footer-design.

Hvordan installerer jeg Elementor på WordPress-nettstedet mitt?

For å installere Elementor, gå til “Utvidelser” i WordPress-administratormenyen, klikk på “Legg til ny”, og søk etter “Elementor”. Installer og aktiver deretter utvidelsen. Når Elementor er aktivert, kan du begynne å redigere og designe sidene dine ved å velge “Rediger med Elementor” i sideinnstillinger.