Dropshipping i Norge: Våre beste erfaringer og råd (2024)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Dropshipping er en forretningsmodell som brukes mye, spesielt i de asiatiske og amerikanske markedene. I de siste årene har dropshipping også fått et bredere fotfeste i det norske og skandinaviske markedet.

Oppsummering

 • Dropshipping i Norge har blitt mer populært de siste årene på grunn av den store kjøpekraften i Norge og tilgjengeligheten av produkter for dropshipping.
 • Dropshipping fungerer ved at selgeren markedsfører produkter, men det er leverandøren som tar seg av logistikk og levering. Når en kunde bestiller et produkt, blir ordren sendt direkte til leverandøren, og leverandøren leverer produktet til kunden. Dette lar selgeren og leverandøren fokusere på sine kjernevirksomheter.

Studier viser at Norge regnes som et av landene der trenden med å jobbe med dropshipping vokser mest i verden per i dag. En årsak til dette er sannsynligvis at kjøpekraften er stor i Norge. Produkter som selges via dropshipping er typisk preget av å være lavprisede produkter fra Asia, selv om det finnes noen unntak her.

Følgelig kan e-detaljister tilby produkter til relativt lave priser i et marked med stor etterspørsel og kjøpekraft.

Interessert i å lære mer om dropshipping? Selv har vi veldig god erfaring med Shopify og deres kurs.

Sjekk ut Shopify sitt gratis kurs

En annen grunn til at dropshipping blir mer vanlig i det norske markedet, kan forklares ved at produkter egnet for dropshipping blir mer tilgjengelige enn før.

I dag regnes dropshipping som en av de enkleste forretningsidéene i markedet for alle som ønsker å komme i gang med en nettbutikk. Dette er fordi det er flere dropshipping-markedsplasser der leverandører stiller opp og tilbyr sine produkter, og forhandlere kan velge hvilke produkter de vil selge.

I dette innlegget går vi gjennom hva man skal tenke på for å lykkes med dropshipping i Norge. Vi kommer til å se nærmere på selve konseptet, hva dropshipping er, og dele noen tips og erfaringer om hvilke systemer og plattformer som er best egnet for dropshipping i Norge.

star icon

Priser fra: $29/mnd – $299/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.4

Vår vurdering

Fordeler

 • star iconEnkelt for nybegynnere
 • star iconVeldig bra utvalg av utvidelser
 • star iconMange gode abonnementer

Ulemper

 • star iconLitt høye transaksjonsavgifter
 • star iconNoen maler kan bli litt dyre

Hva er dropshipping?

Dropshipping har vært et fenomen relativt lenge og har hatt stor innvirkning på det internasjonale markedet for netthandel.

Konseptet er basert på at detaljister markedsfører og selger produkter, uten å være ansvarlig for logistikk (innkjøp, lager og levering). Det er det leverandøren som tar seg av.

Både selger og leverandør kan med andre ord “nisje seg” og fokusere på kjernen i virksomheten (“kjernevirksomhet”).

drop norge1

Dropshipping anses for å være en god metode blant selgere som ønsker å teste et nytt marked for en bestemt type produkt. Siden dropshipping kan utføres med lave eller ingen investeringskostnader, kan produkter tilbys i et marked med svært lav risiko for selgeren.

Slik fungerer dropshipping:

 1. Selgeren finner en leverandør som tilbyr samarbeid for dropshipping.
 2. Selgeren bestemmer hvilke produkter han / hun vil selge i nettbutikken sin.
 3. Selgeren markedsfører produktet til en målgruppe.
 4. Når en kunde kjøper et produkt fra selgeren, sendes ordren direkte til selgerens leverandør.
 5. Selger og leverandør får betalt og leverandøren leverer de bestilte produktene til kunden. (Vanligvis angir selgeren prisen han / hun vil ta betalt for produktet. Prisen er akkurat den samme som hos den vanlige leverandøren for distansehandel + tilleggsavgift).
shipping stavanger

Leverandører og produkter

For noen år siden da dropshipping fremdeles var uvanlig i Norge, så det ut til at selgere selv kontaktet leverandører som da leverte produktene som selgerne var interessert i å selge. Dette kunne i noen tilfeller være begynnelsen på et samarbeid for dropshipping.

I dag er det sannsynligvis mer vanlig at både selgere og leverandører bruker en portal eller markedsplass der selgere kan finne produkter og priser som tilbys av forskjellige leverandører.

Årsaken til at det blir mer vanlig blant både leverandører og forhandlere å bruke en markedsplass, er at fordelene er mange. Forhandlere kan raskt sammenligne priser på lignende produkter/erstatningsprodukter fra forskjellige leverandører; man har alt på ett sted. Men den største fordelen er at markedet fungerer som en formidlingstjeneste der betingelser, priser, leveringstider etc. allerede er avtalt.

Derfor kan alle som ønsker å teste dropshipping bli en del av en markedsplass eller portal og raskt slå opp varene som er av interesse. Noen av de største og mest populære dropshipping-markedene har hundretusener av artikler fra forskjellige leverandører å velge mellom.

I dag er det flere forskjellige portaler og markedsplasser, hvorav noen er bedre enn andre. Hvis man ønsker å fokusere hovedsakelig på det norske markedet og Nord-Europa, anbefaler vi å undersøke Oberlo eller Alidropship.

Oberlo er etter vår mening best for nybegynnere, ettersom Oberlo kan brukes gratis. Utvalget er ellers veldig likt på disse to markedsplassene. For eksempel er både Alidropship og Oberlo koblet til AliExpress.

Det finnes også dropshipping-plattformer og portaler som kan være fordelaktige å bruke utenfor Europa. I USA er for eksempel Commercehub, Nuorder og Gearbest populære markedsplasser, mens for New Zealand er SalesHoo et populært alternativ.

For Norge og Europa er imidlertid Oberlo og Alidropship de beste alternativene å velge fra.

Oberlo brukes mye i det norske markedet. Applikasjonen er beregnet på Shopify, og du kan enkelt håndtere skatt, valuta og andre krav for å kunne selge i det norske markedet.

oslo drop 1

Beste plattform for Nord-Europa

Forutsatt at du ønsker å fokusere på det norske eller det nordeuropeiske markedet, vil Oberlo oftest være det beste alternativet.

Den største grunnen til at vi liker Oberlo er at plattformen kan brukes gratis, men det er også noen andre fordeler med plattformen som vi går gjennom nedenfor.

 logo

Shopify er vår anbefalte plattform for dropshipping i Norge

Oberlo – Beste alternativ for Norge

Dette er en plattform som passer for de som ennå ikke har en nettbutikk, men som vil teste dropshipping.

Årsaken til dette er at Oberlo bare er kompatibel med Shopify. Ettersom både Oberlo og Shopify kan brukes gratis, er dette den beste tjenesten å satse på hvis du vil teste dropshipping uten å investere mye penger i starten.

oberl norge1

Hvis du allerede har en nettbutikk som du har designet med en annen e-handelsplattform, for eksempel WooCommerce, kan du bruke AliDropship (Merk at bare AliDropships egne temaer tillater bruk av AliDropship. Andre WooCommerce-temaer fungerer ikke for denne applikasjonen.)

Hva vi liker med Oberlo som bare er kompatibel med Shopify er:

Noen ting du bør vite før du tester Oberlo:

AliDropship – nest best

Alidropship er en totalløsning som kan være et godt valg for de som ikke vil bruke tid på å bygge sin egen nettbutikk.

Hva betyr det?

Vel, i motsetning til Oberlo, som er basert på at du allerede har en nettbutikk med Shopify, kan du bygge en nettbutikk med AliDropship. Alidropship er ikke bare en enkel applikasjon som kobler nettbutikken din til en produktplattform, det er et komplett system som også muliggjør dropshipping fra AliExpress.

Ønsker du imidlertid å bygge en nettbutikk på egen hånd, er Shopify et bedre alternativ. Shopify er ganske enkelt lettere å bruke og er et system som regnes som et av de absolutt beste i verden.

alidropship

Shopify er imidlertid basert på å sette opp en egen nettbutikk på egen hånd. Selvfølgelig er det konsulenter og partnere for Shopify som tar betalt for å bygge en nettbutikk for sine kunder, men min personlige mening er imidlertid at det ikke lønner seg å bruke disse partnerne. Du betaler mye for noe som er enkelt å gjøre på egen hånd.

Men hvis man ikke har tid til å bygge sin egen nettbutikk, hva kan man da gjøre? Her kan AliDropship være et alternativ. De tilbyr å opprette tilpassede nettbutikker for sine kunder til en fast pris (fra $ 299).

En ferdig nettbutikk med AliDropship blir levert og montert etter dine ønsker.

 logo

Shopify er vår anbefalte plattform for dropshipping i Norge

En ulempe med å slippe frakt med AliDropship er at du må betale for tjenesten. Det er en engangsavgift på $ 89 for alle som ønsker å laste ned plugin-en til AliDropship. På mange måter får du en tilsvarende tjeneste som Oberlo, men du må betale for den.

Vi anser derfor AliDropship bare som et interessant alternativ for de som allerede har en eksisterende nettbutikk som ikke er bygget med Shopify, eller for deg som vil bestille en skreddersydd nettbutikk for dropshipping.

drop shipping stavanger

Sammendrag

Få svar på ofte stilte spørsmål om Dropshipping i Norge

Hva er dropshipping, og hvordan fungerer det for norske bedrifter?

Dropshipping er en forretningsmodell der nettbutikkeieren selger produkter uten å oppbevare varelageret selv. Når en kunde kjøper et produkt, blir ordren sendt direkte til leverandøren, som deretter sender produktet direkte til kunden. Dette kan være en kostnadseffektiv og fleksibel løsning for norske bedrifter som ønsker å starte en nettbutikk uten å investere i lager og logistikk.

Hvilke e-handelsplattformer støtter dropshipping i Norge?

Flere e-handelsplattformer støtter dropshipping i Norge, inkludert Shopify og WooCommerce. Disse plattformene tilbyr integrasjon med dropshipping-leverandører og -tjenester, som gjør det enkelt å legge til produkter i nettbutikken og behandle ordrer automatisk.

Hvilke faktorer bør norske bedrifter vurdere når de velger en dropshipping-leverandør?

Når man velger en dropshipping-leverandør, bør norske bedrifter vurdere faktorer som leverandørens pålitelighet og omdømme, produktsortiment og kvalitet, fraktalternativer og leveringstid, samt prisstruktur og eventuelle ekstra kostnader, som for eksempel toll og avgifter.

Hvordan kan norske bedrifter markedsføre sin dropshipping-nettbutikk?

Norske bedrifter kan markedsføre sin dropshipping-nettbutikk gjennom ulike kanaler og strategier, inkludert søkemotoroptimalisering (SEO), betalt annonsering, sosiale medier, e-postmarkedsføring og innholdsmarkedsføring. Nettlageren tilbyr råd og veiledning for å utvikle effektive markedsføringsstrategier tilpasset den enkelte bedrift.