Breakdance: Den nye Nettsidebygger-utfordreren for 2024

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Breakdance er en ny utvidelse for WordPress som lar deg bygge egne nettsider uten å måtte kunne noe særlig koding. Den er en direkte utfordrer til den allerede etablerte Elementor utvidelsen som lenge har vært foretrukket av WordPress utviklere. Det vil derfor bli spennende å se hvordan nykommeren måler seg med Elementor når det kommer til funksjonalitet og integrasjon.

Selv om Breakdance i seg selv er en ny utvidelse, så har utviklerne bak løsningen lang erfaring fra før. Det er nemlig de samme som lanserte Oxygen builder som nå har lansert Breakdance. Målet var å tilby en direkte konkurrent til Divi og Elementor som tok teknologien fra Oxygen og gjorde den mer brukervennlig.

På denne siden vil du finne vårt førsteinntrykk av Breakdance og en gjennomgang av hvilke funksjonaliteter den nye utvidelsen kan by på.

Fordeler og ulemper med Breakdance

Det er viktig å merke seg at Breakdance nettopp har gått fra beta til lansering, noe som betyr at det fortsatt er et produkt under utvikling. Teamet bak har allerede sagt at det ligger en rekke utvidelser og oppdateringer på tegnebrettet, noe som gjør at en del fordeler og ulemper kan jevne seg ut over tid. 

Fordeler med Breakdance

Ulemper med Breakdance

Breakdance priser

Foreløpig er det kun et abonnement tilgjengelig for de som vil prøve en fullversjon av Breakdance. Dette er en årlig lisens til $149 og 60 dagers pengene tilbake garanti. Her vil du få tilgang til alle funksjoner Breakdance har å by på, samt låse abonnementet ditt til denne prisen. Utviklerne har nemlig annonsert at prisen vil stige til $349 per år, men de som oppretter et abonnement nå vil beholde den eksisterende prisen sin. 

Det som klart skiller Breakdance fra Elementor er muligheten til å bruke den på et ubegrenset antall sider. Dette har lenge vært et irritasjonsmoment for Elementor brukere som må oppgradere til et agency abonnement for å få den samme muligheten. Denne muligheten kan derfor være noe av det som gjør Breakdance til en attraktiv erstatning for Elementor brukere nå som utvidelsen endelig er i full kommersiell versjon. 

Alt du trenger for å bruke Breakdance på egne eller kundeprosjekter er én lisens. Dette gjør Breakdance til et utmerket verktøy for frilansere som trenger en plugin de kan bruke på mange prosjekter samtidig uten at de må betale enorme beløp for det. Foreløpig er nok dette det beste salgsargumentet for hvorfor noen burde vurdere å bytte fra Elementor til Breakdance. 

Skulle du ønske å prøve plattformen før du kjøper den kan du gjøre dette i 30 dager. Alt du trenger gjøre er å laste ned gratis varianten og aktivere prøveperioden din. Dette kan gjøres uten at du må oppgi et kredittkort. 

Breakdance brukervennlighet og funksjonalitet

Breakdance skal tilby en alt-i-ett løsning for deg som vil opprette profesjonelle nettsider uten å måtte kode den opp fra bunnen av. Her benytter de seg av klassiske dra-og-slipp elementer som du kan plassere på nettsiden din. Mange tidligere Oxygen brukere har reagert skarpt på at en del funksjonalitet i Breakdance bygger på ting som har blitt etterlyst, men ikke introdusert til Oxygen plattformen enda. 

Dette har skapt litt intern uro rundt hvor utviklerne legger fokuset sitt, men for deg som skal bruke verktøyet har det resultert i en utmerket nettsidebygger. Breakdance har en rekke smarte funksjoner som gjør det langt enklere å utforme en profesjonell nettside fra bunnen av. Vi har derfor sett nærmere på hvilke funksjoner du bør vite om når du skal prøve Breakdance. 

Stort utvalg premium elementer

Når man skal bruke en dra-og-slipp bygger som Breakdance og Elementor er det viktig med elementer av høy kvalitet. Det er gjerne disse man benytter seg av for å gi funksjonalitet til nettsiden sin uten at man må installere hundre ulike utvidelser. Hos Breakdance vil du finne et stort utvalg slike elementer som fritt kan brukes på nettsiden din. Disse inkluderer ferdige maler, grafikk, ikoner, strukturelle elementer og popup builder for deg som trenger dette. 

På denne måten kan du raskt lage en profesjonell nettside med de ønskede funksjonalitetene uten at du trenger utvide med flere utvidelser som trekker ned hastigheten din. Rett ut av boksen har Breakdance mer enn 100 forskjellige elementer inkludert i lisensen din. 

Header og meny utforming

Dersom du har prøvd å lage en nettside med en nettsidebygger tidligere vil du nok være kjent med at det ofte er vanskelig å få til den perfekte headeren. Dette har Breakdance gjort noe med ved at du kan skreddersy den akkurat slik du selv måtte ønske. En kombinasjon av CSS og dra-og-slipp redigering gjør at du kan styre plassering, størrelse og innhold med noen enkel tastetrykk. 

Dette vil sikre at du får akkurat det resultatet du ønsker. Alt du trenger gjøre er å bruke et header element som deretter lar deg tilpasse innhold, sticky og utseende akkurat som du selv ønsker at det skal være. Dette kan sette prikken over i’en på den neste nettsiden din, og ikke minst løse et problem som lenge har plaget brukere av Wix, Elementor og lignende tjenester. 

WooCommerce støttet

Skal du lansere en nettbutikk på WordPress siden din er det mest sannsynlig WooCommerce som er det beste valget. Da er det viktig at blokk builderen din er kompatibel med WooCommerce for at nettsiden din skal få det beste resultatet. Breakdance har flere elementer spesielt utviklet for WooCommerce, og du kan enkelt legge til en handlekurv på nettsiden din slik at du får en funksjonell nettbutikk. 

Skulle du være i tvil om hvordan dette gjøres kan Breakdance tilby en rekke veiledninger på akkurat dette på sine hjemmesider. Her finner du steg-for-steg guider og en rekke videoer hvor utviklerne selv tar deg gjennom hvordan du lett setter opp en nettbutikk med WordPress og Breakdance. 

SEO og ytelse

En problemstilling som mange har opplevd når de bygger med ferdige elementer er at nettsiden ofte blir treg og lite SEO vennlig. Dette er noe som har gjort at mange velger bort en blokk builder når de skal lage en ny nettside, men nå er dette endelig historie. Breakdance er utrolig lett vekt og lar deg optimalisere siden din for både hastighet og SEO. 

Alle elementene deres er kodet opp fra bunnen av slik at de leses riktig av GoogleBot og de laster inn raskt. Du kan derfor bygge nettsiden din fra bunnen av med Breakdance uten at du trenger bekymre deg for nedlasting av elementer og bakgrunnsoppgaver. 

Global Styles

For deg som har litt mer kunnskaper om CSS kan Global Styles være aktuelt å benytte seg av. Dette er føringer for hvordan siden din skal se ut, noe som gjør det enklere å endre størrelse på tekst, overskrifter og ulike elementer på tvers av alle sidene dine. Denne funksjonen ligner på den man finner hos Divi – en av funksjonene som har gjort denne populær hos utviklere. 

Fordelen med Global styles er at du raskt og enkelt kan endre utseende på alle sub-pages samtidig fremfor at du må gå fra side til side og endre formateringer. Alle som har prøvd å bygge en side med Elementor eller Wix vil vite hvor tidkrevende dette kan være å gjøre manuelt. 

Hvem passer Breakdance for?

Det er liten tvil om at Breakdance er hakket mer avansert enn Elementor for nybegynnere, men du får også tilgang til en rekke funksjonaliteter som har vært savnet hos Elementor. Når det er sagt, så kan det nok være lurt at man har grunnleggende kunnskaper om HTML og CSS før man begir seg ut på et prosjekt med Breakdance. 

Dette skyldes at Breakdance i langt større grad bygger på HTML strukturer enn det man ser synlig i Elementor, og det kan være lurt å vite hvordan man leser slike strukturer før man investerer i en lisens til Breakdance. Når det er sagt, så er dette noe de aller fleste vil lære seg forholdsvis fort – og det har begynt å dukke opp en rekke gode veiledninger til hvordan du kan bruke Breakdance til å lage nettsiden din. 

Vår konklusjon er derfor at Breakdance utgjør et godt alternativ til Elementor og Divi selv for deg som ikke kan kode fra før. De har laget en utrolig brukervennlig plattform som benytter seg av de samme dra-og-slipp prinsippene som man finner blant de fleste andre utvidelser i samme segmentet. 

Oppsummering av vår Breakdance anmeldelse

Breakdance er en ny utvidelse til WordPress som lar deg bruke dra-og-slipp elementer til å lage en profesjonell nettside. Programmet er laget av utviklerne bak Oxygen plattformen med visjonen om å lage en mer brukervennlig versjon av Oxygen. Resultatet av dette er et moderne og brukervennlig dra-og-slipp verktøy som går rett i strupen på Elementor PRO og Divi. Lavere kostnader og flere elementer gjør at Breakdance kan være et godt alternativ for deg som aktivt jobber med flere prosjekter eller har behov for en lisens som dekker flere sider samtidig. Kort fortalt kan dette bli en frilansers beste venn takket være kraftige verktøy og en ubegrenset lisens. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om Breakdance

Hva er Breakdance, og hva er dens mål?

Breakdance er en ny WordPress-utvidelse som lar brukere bygge egne nettsider uten å måtte kunne mye koding. Målet er å utfordre etablerte utvidelser som Elementor og tilby en mer brukervennlig løsning.

Hva er fordelene og ulempene med Breakdance?

Fordelene med Breakdance inkluderer en 60-dagers pengene-tilbake-garanti, ubegrenset antall sider per lisens, SEO-vennlighet og WooCommerce-integrasjon. Ulempene er at den kun tilbyr en årlig plan og krever forkunnskaper om HTML og CSS for best utbytte.

Hva koster Breakdance?

Breakdance tilbyr en årlig lisens til $149 med en 60-dagers pengene-tilbake-garanti. Prisen vil senere stige til $349 per år, men de som tegner abonnementet nå vil beholde den eksisterende prisen.

Hva slags funksjonalitet og brukervennlighet kan man forvente fra Breakdance?

Breakdance tilbyr en alt-i-ett-løsning for å lage profesjonelle nettsider ved hjelp av dra-og-slipp-elementer. Den inneholder smarte funksjoner som gjør det enklere å lage en profesjonell nettside fra bunnen av.