Billig hjemmeside: Slik får du en rimelig og god hjemmeside

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

Når du skal bygge en billig hjemmeside er det mange hensyn å ta, men for de fleste er det gjerne et spørsmål om penger målt opp mot dine behov som veier tyngst. Heldigvis finnes det ulike alternativer som gjør det mulig for alle å lansere en hjemmeside.

Det finnes en rekke bedrifter som tilbyr design av hjemmesider, men det er også mulig å gjøre mye av arbeidet selv. Eventuelt kan du vurdere å kombinere egeninnsats med utført arbeid fra frilansere du hyrer på nett. Hvilken løsning du bør velge avhenger gjerne av hvor mange timer du har disponibelt, hvilket budsjett du har og hvor avanserte hjemmesider du trenger.

Oppsummering

  • Det finnes flere alternativer i ulike prisklasser for deg som trenger en ny hjemmeside. Det dyreste er å bruke et byrå som spesialiserer seg på nette, men kvaliteten blir som regel veldig bra.
  • Et noe rimeligere alternativ er å bruke en frilanser. Selv om det er billigere, er det vanskelig å forutsi kvalitet. Det billigste er å bruke en nettsidebygger med ferdiglagde maler.

Nedenfor har vi samlet noen nyttige punkter du bør tenke gjennom før du skal ta en endelig beslutning på hvilken løsning som passer deg best.

Checklist for ny hjemmeside

Ulike alternativer for deg som skal bygge en hjemmeside

Budsjett har mye å si for hvordan du velger å lage en ny hjemmeside, men vi skal ta deg gjennom de tre vanligste alternativene du står ovenfor. Disse alternativene tar utgangspunkt i design og utforming av hjemmesiden din, men dekker ikke domene og hosting like mye. En leverandør for disse tjenestene kan du enkelt finne selv for mellom 15-30,- i måneden. For de fleste vil ikke dette være en veldig stor kostnadspost, men du kan finne andre gode løsninger ved spesielle behov.

Alternativ 1 (dyrt): Bruke et byrå

Det første alternativet ditt for å få en ny hjemmeside er rett og slett å bruke et profesjonelt byrå. På denne måten vil erfarne designere og utviklere ta seg av prosjekter, men det koster også en del å gjøre det på denne måten. Dette er spesielt godt egnet for deg som har et rimelig stort budsjett, eller trenger en mer avansert hjemmeside.

Spesielt for deg som skal lansere nettbutikk eller ofte skal gjøre større endringer hjemmesiden kan ha god bruk for et byrå. På denne måten har du et kjent team som kjenner din løsning godt og enklere kan gjøre de nødvendige endringene underveis.

Ved å benytte et byrå vil du også raskt og enkelt få på plass en hjemmeside, noe som fører til at du raskere kan lansere din tjeneste eller begynne å selge produktene dine. Imidlertid er det stor forskjell på hvilke løsninger ulike byrå tilbyr sine kunder, så det kan være lurt å søke litt rundt på Google og sammenligne ulike tilbydere før du velger byrå.

Dersom du ender med å benytte et byrå bør du også kartlegge hvilke sider du ønsker og litt om hvordan innhold siden skal ha. Dette vil gjøre at leverandøren bruker mindre tid på testing og feiling, noe som igjen vil gjøre at du kan spare litt penger på utviklingskostnader.

Fordeler ved å bruke byrå

Ulemper ved å bruke byrå

Alternativ 2 (Middels): Hyr inn frilansere fra Fiverr eller Upwork

Dersom du skal lansere en mindre krevende hjemmeside, men fortsatt ønsker noe mer skreddersydd enn én ferdigmal fra WordPress, kan frilansere være et nyttig alternativ. Det finnes en rekke gode designere og programmerere som arbeider på timebasis eller prosjektbasis, noe du kan nyttiggjøre deg av for å holde kostnadene nede.

Da vil gode frilanser plattformer som Upwork og Fiverr være et godt utgangspunkt. Her kan du finne mye god erfaring og bruke de frilanserne som kommer med best pris og referanser. En av fordelene vi liker spesielt godt med å bruke slike plattformer, er at du kan se hva de har gjort tidligere, samt høre tilbakemeldinger fra tidligere oppdragsgivere.

Disse plattformene tilbyr også enkle løsninger for lønning og betaling, noe som kommer godt med for deg som skal holde styr på kostnaden underveis. Ofte kan du også finne leverandører med lang erfaring, men som koster langt mindre enn et byrå. Risikoen er ofte at du selv er ansvarlig for å følge opp prosjektet, samt at det kan være vanskelig å forutse kvaliteten på det som leveres i forkant.

Vår anbefaling er derfor at man fint kan vurdere frilansere dersom du har enkle behov for justeringer av innhold, eller bare skal gjøre ulike endringer på en eksisterende mal. Dette er ikke det mest ferdighets krevende og kan derfor være utmerket arbeid for de fleste frilansere med relevant erfaring.

Fordeler med å bruke frilansere

Ulemper med å bruke frilansere

Alternativ 3 (Billig): Lage hjemmesiden selv med nettsidebygger

Det siste og mest rimeligste alternativet er å gjøre jobben selv. Det finnes en rekke ulike programmer og tjenester som gjør det mulig å bygge en hjemmeside, uten at du har spesielle kunnskaper om programmering og design fra før. Det er faktisk denne løsningen de fleste ender opp med når de skal bygge sin første hjemmeside.

Ved å benytte en nettsidebygger trenger du bare et domene og hosting, så kan du designe hjemmesiden direkte i ditt webhotell. Fordelen er at mange av disse løsningene tilbyr en gratis variant, noe som gjør at du kan begynne å utforske WordPress og andre plattformer helt gratis. Vi kan også anbefale at man kombinerer alternativ 2 og 3, ved at man gjør grovarbeidet selv og deretter benytter en programmerer til å gjøre finpussen.

 logo

Lag en nettside med Wix helt gratis!

Faktisk kan du gjøre veldig mye selv og ofte vil du finne maler laget av bedrifter som du kan tilpasse etter egne ønsker. Det er dette som f.eks har gjort WordPress til en populær løsning for sider. Det vil kanskje ta litt lenger tid når du skal gjøre det selv, men du vil også spare store kostnader ved at du slipper betale noen andre for å gjøre jobben for deg.

En enkel hjemmeside kan ta noen timer å sette sammen, men det tar gjerne litt lenger tid å få på plass SEO og innhold for siden din. Større prosjekter vil derfor sjeldent gå for de enkle løsningene, men skal du bare lansere din første blogg eller nettbutikk vil dette være mer enn godt nok.

Fordeler med å lage hjemmesiden selv

Ulemper med å lage hjemmesiden selv

De beste nettsidebyggerne for en billig hjemmeside

Det finnes utallige løsninger for deg som ønsker å bygge din første hjemmeside, men det er stor variasjon i kvaliteten på disse løsningene. Derfor har vi samlet noen av de beste som finnes, slik at du enklere kan finne en god løsning. Et viktig punkt alle disse har til felles er at du kan bygge en hjemmeside helt uten kunnskaper om programmering og design.

De har alt du trenger for å lage en god hjemmeside og mer nyttig inkludert helt gratis. Har du funnet et bra domene, men ikke har et budsjett til å hyre inn ditt eget designbyrå, vil kanskje disse løsningene være godt nok til å komme i gang.

Vi anbefaler at du setter deg godt inn i hva de ulike tjenestene tilbyr før du velger, slik at du tar den som gjør alt du trenger av design og funksjonalitet. Et annet punkt du bør vurdere når du velger nettsidebygger er at det kan være ulikheter i prisen en leverandør krever for tjenesten sin.

Wix

star icon

Priser fra: $4.50/mnd – $35/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.5

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra for nybegynnere
  • star iconStøtte for nettbutikk
  • star iconMange gode maler
  • star iconGode utvidelser

Ulemper

  • star iconLitt begrensende for veldig store sider
  • star iconKan være utfordrende å migrere til en annen plattform i fremtiden

Wix er en enkel programvare som gjør at du kan lage egen hjemmeside direkte i nettleseren din. Du trenger ingen forkunnskaper om å sette opp en hjemmeside eller bruk av WordPress. Ved hjelp av dra-og-slipp teknologi kan du sette sammen en veldig god hjemmeside i løpet av noen få timer. Wix tilbyr også flere ulike priser på abonnement slik at du selv kan teste deg frem til den løsningen du trenger. Et abonnement starter fra $4,50 opp til $26 per måned.

Webnode

star icon

Priser fra: 30 kr/mnd – 179 kr/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

9.2

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconEt godt alternativ for nybegynnere
  • star iconGode priser
  • star iconBra utvalg av maler

Ulemper

  • star iconFinnes bedre alternativer for nettbutikk
  • star iconBegrenset for avanserte brukere

Webnode er en annen plattform som gjør det svært enkelt å sette sammen en hjemmeside selv. Du kan prøve løsningen helt gratis eller kjøpe tilgang til ulike ferdige maler og mer avanserte funksjonaliteter. Ønsker du en hjemmeside med eget domene kan du få dette inkludert i prisen når du velger premium tjenesten til Webnode. De tilbyr veldig konkurransedyktige priser og kunder kan velge et abonnement fra 30,- til 179,- per måned basert på hvilke tilleggsfunksjoner man ønsker tilgang til.

Squarespace

star icon

Priser fra: $14/mnd – $49/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.9

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconBra kundeservice
  • star iconVeldig mange fine maler
  • star iconOppdater nettsiden via mobil-app

Ulemper

  • star iconIkke alltid like lett å tilpasse maler

Ønsker du å lansere din egen nettbutikk vil Squarespace være en enkel tjeneste du bør prøve ut. Dette er en nettsidebygger som tar spesielt hensyn til nettbutikker og gjør det enkelt å få en gratis hjemmeside, med gode SEO verktøy for å bli synlig på Google. Det som kanskje gjør Squarespace til den beste løsningen for deg som skal selge noe på nett, er at de tilbyr konkurransedyktige tjenester med utrolig mye inkludert i prisen. Et personlig abonnement starter på $14 og går opp til $49 – men med på kjøpet får du gratis domene, SSL sertifikat og flere smarte SEO verktøy.

Site123

star icon

Priser fra: $0 – $7.8/mnd

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.4

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconGratisversjon
  • star iconGod kundeservice
  • star iconGode responsive maler

Ulemper

  • star iconIkke mye spillerom med tanke på design

Site123 er en flott side for deg som ønsker å bygge hjemmesiden din raskt og enkelt. Du slipper sette deg inn i programmering og andre tekniske formål. Denne tjenesten har en enkel fremgangsmåte der du oppgir de nødvendige opplysninger i 3 enkle skritt og deretter konstrueres din hjemmeside. De kan tilby en side som inneholder mange flotte hjemmesider, men dersom du ønsker en mer avansert side kan du også få dette tilpasset underveis. Fordelen er at du kan prøve denne løsningen gratis og fortsatt oppnå synlighet på Google underveis for din hjemmeside.

WordPress med Elementor + Astra tema

star icon

Priser fra: $49/årlig – $999/årlig

star icon

Gratis prøveperiode: Ja

8.6

Vår vurdering

Fordeler

  • star iconVeldig bra sammen med Astra-tema
  • star iconAttraktiv pris fra $49/årlig
  • star iconLett for nybegynnere

Ulemper

  • star iconNettsidebygger kan virke treg for avanserte brukere
  • star iconFungerer bare med WordPress

En av de mest populære løsningene for å lansere en billig hjemmeside på egenhånd er å bruke WordPress med en ferdig mal, og her er det Astra som er vår soleklare favoritt. Fordelen med å bruke et tema som Astra er at du får utrolig mange muligheter til å tilpasse din hjemmeside til egne preferanser uten at det tar mye tid. Du kommer også lett unna på pris da WordPress er gratis på hjemmesiden din. Det går også an å bruke gratis varianten av Astra, men de fleste benytter seg gjerne av premium utgaven. Denne utgaven koster $59 i året, en pris som går greit for de fleste hjemmesider.

Konklusjon

Når du skal lage den første hjemmesiden din har du flere ulike løsninger du kan velge mellom. Her er det viktig å ta hensyn til pris og tid, men også hvilke funksjonaliteter du har behov for på din hjemmeside. Mange kunder velger gjerne å kombinere flere alternativer, slik at de kan få det så billig som mulig, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Ta kontakt med et byrå for å se hvor mange timer og hvilken kostnad det du ønsker på en hjemmeside koster. Ønsker du derimot å prøve selv kan du rimelig billig benytte en nettsidebygger til å gjøre alt på hjemmesiden selv. 

Ofte stilte spørsmål

Hva er en nettsidebygger, og hvordan kan den hjelpe meg med å lage en rimelig hjemmeside?

En nettsidebygger er et verktøy som lar deg lage en hjemmeside uten å måtte kode fra bunnen av. Denne typen verktøy tilbyr ofte maler og dra-og-slipp-funksjonalitet, noe som gjør det enkelt å designe og sette opp en hjemmeside selv for de uten teknisk erfaring. Nettsidebyggere kan være en kostnadseffektiv løsning for de som ønsker en rimelig og god hjemmeside.

Hvilke nettsidebyggere er best for å lage en rimelig og god hjemmeside?

Det finnes flere gode nettsidebyggere som kan brukes til å lage en rimelig og god hjemmeside, som for eksempel Wix, Weebly, Squarespace og WordPress. Valg av nettsidebygger avhenger av dine behov og preferanser, samt budsjett og teknisk kompetanse.

Hva er de viktigste funksjonene jeg bør se etter i en nettsidebygger for å lage en rimelig og god hjemmeside?

Når du vurderer en nettsidebygger, bør du se etter funksjoner som brukervennlighet, responsivt design, tilpasningsmuligheter, integrasjonsmuligheter og rimelige priser. Du bør også vurdere hvilke maler og tilleggsfunksjoner som tilbys av nettsidebyggeren.

Hvor lang tid tar det å lage en hjemmeside med en nettsidebygger?

Tiden det tar å lage en hjemmeside med en nettsidebygger varierer, men mange nettsidebyggere lar deg lage en grunnleggende hjemmeside på bare noen få timer. For mer avanserte hjemmesider eller tilpassede design kan det ta lengre tid.