BigCommerce erfaringer: Full test og anmeldelse (2023)

Nettlageren finansieres av våre lesere. Dersom du kjøper noe gjennom våre linker vil vi motta provisjon. Les mer om vår research-metodikk

BigCommerce er en av de mest populære plattformene for nettbutikker, og tilbyr i dag en av de mest skalerbare løsningene på markedet. I dag drives mer enn 95 tusen nettsider av BigCommerce og de innebygde verktøyene kan by på kraftige resultater. For å se nærmere på hva denne populære løsningen kan by på har vi laget en omfattende anmeldelse med oppdatert informasjon. 

Så uansett om du vurderer BigCommerce for din nettbutikk eller bare ønsker å lære mer om de ulike plattformene vil du finne mye nyttig i vår anmeldelse. Vi har sett på hvem BigCommerce passer for, samt hva du vil finne dersom du velger denne plattformen. Sist, men ikke minst har vi sett på noen unike punkter som skiller BigCommerce fra konkurrentene sine. 

Klar for å lære mer om hva BigCommerce skjuler under panseret? Da har du kommet til rett plass!

Fordeler og Ulemper med BigCommerce

Vår jakt på den perfekte plattformen har vært lang, men den har foreløpig båret lite frukt. Nå kommer riktignok BigCommerce ganske nærme, men også her er det både styrker og svakheter i plattformen. For å deg som ønsker et raskt overblikk over disse har vi listet opp fordeler og ulemper nedenfor. 

Fordeler med BigCommerce

Ulemper med BigCommerce

BigCommerce Priser

Noe av det som skiller BigCommerce fra konkurrentene er deres prismodeller. De tar nemlig ingen faste gebyrer (utenom månedlig abonnement), men tar heller transaksjonsgebyrer basert på omsetningen din. Dette betyr at hvert abonnement har en brakett med omsetning som avgjør hvor mye plattformen vil koste deg å bruke. 

For de fleste virksomheter vil dette bety at man har en enkel, skalerbar utgift på plattformen – men dersom man har lave marginer kan det by på noen utfordringer. Vi anbefaler derfor at du vurderer de ulike mulighetene dine før du binder deg til en omsetningsavtale som kan spise opp marginen din. 

Månedlig pris (betalt hver måned)Månedlig pris (betalt årlig)OmsetningskravBigCommerce avgift
Standard$29.95$29.95$0 – $50k0%
Plus$79.95$71.95$50k – $180k0%
Pro$299.95$269.96$180k – $400k0%
EnterpriseTilpassetTilpasset$400k+0%

Disse planene er basert på omsetning, men du kan ved eget ønske oppgradere til en høyere plan enn omsetningen din dersom du ønsker dette. Dette kan være lurt dersom du ønsker tilgang til ekstra funksjonalitet. 

BigCommerce Brukervennlighet og funksjonalitet

En fordel med BigCommerce er at du får tilgang til et stort utvalg funksjonalitet uavhengig av hvilken plan du går for. Dette betyr at du kan velge en standard plan og fortsatt få en svært funksjonell plattform å jobbe med. For å gi et bedre innblikk i hvilke muligheter som finnes med BigCommerce har vi derfor sett litt nærmere på noen nyttige funksjonaliteter. 

Betalingsalternativer

Betalingsmetoder er svært viktig når man bygger opp en nettbutikk, og med BigCommerce kan du knytte hele 65 ulike løsninger til butikken din. Vi anbefaler riktignok ikke at man benytter seg av alle disse (da det fort kan bli dyrt), men du bør absolutt benytte de største. Betalingsmetoder er gjerne noe man kan teste over tid for å se hvilke alternativer som etterspørres fra kundene, og hvilke som ikke benyttes så ofte. 

Et godt utgangspunkt for deg som skal lansere din første nettbutikk vil være:

Multi-channel salg

Konkurransen om kundene er hard, noe som betyr at suksessfulle nettbutikker må tilby produktene sine der forbrukerne er. Her er uten tvil BigCommerce en foretrukket plattform da den har sterk funksjonalitet for multi-channel salg. Dette betyr at du kan integrere nettbutikken din på tvers av en rekke ulike utsalgssteder, inkludert Facebook, Amazon, eBay og andre sosiale medier. 

Forlat vogn

Du har kanskje fått en epost fra en forhandler etter at du forlot et eller flere produkter i handlevognen uten å kjøpe? Statistikker viser faktisk at denne funksjonaliteten kan øke salget med mellom 12-15%, noe som kan gi betydelig mersalg over tid. På dette punktet er det greit å vite at BigCommerce sine løsninger er gode, men det kan være lurt å installere en gratis utvidelse for MailChimp – da denne vil gi deg langt bedre funksjonalitet til å nå dine kjøpere. 

Design

Skal du ha noe utover det tradisjonelle, så må du nok belage deg på å bruke noen kroner. Det finnes et godt utvalg maler for BigCommerce, men de koster gjerne fra $35 og oppover. Imidlertid bør ikke dette være en stor kostnad satt i sammenheng, og et godt design kan være forskjellen på en suksessfull og en katastrofal nettbutikk. Vi anbefaler derfor at du utforsker utvalget som finnes i plattformen, men du kan også se på eksempelvis ThemeForest og lignende markedsplasser. 

SEO

SEO eller søkemotoroptimalisering blir stadig viktigere for at nettbutikken din skal nå ut potensielle kjøpere. Her er det enorme forskjeller på hvilke verktøy ulike plattformer tilbyr, og eksempelvis Shopify er kjent for å ikke være spesielt gode akkurat her. BigCommerce på sin side tilbyr et bredt utvalg SEO verktøy som kan være fordelaktig. 

Gjennom de integrerte løsningene til BigCommerce kan du blant annet endre altdata, meta og titler på de ulike sidene dine. Du kan også tilføre tags og andre virkemidler som gjør det langt enklere å få indeksert de ulike sidene dine. Spesielt for deg som har ulikt innhold på nettsiden kan dette være en viktig kilde til organisk trafikk. 

Oppsummering

Det finnes en rekke ulike plattformer for deg som skal lansere en nettbutikk, men det er langt fra alle som anbefales. I denne anmeldelsen har vi derfor tatt en nærmere titt på hva den populære løsningen BigCommerce kan by på. Vår konklusjon etter grundige undersøkelser er at dette uten tvil er en god plattform for deg som har litt trafikk til en større nettbutikk. Det er en utrolig skalerbar løsning, men den krever et eksisterende grunnlag. Skal du derimot lansere en helt ny nettbutikk vil vi derfor heller anbefale Wix Nettbutikk eller Squarespace som bedre kandidater for dette.