Råd og erfaringer med wix hjemmeside

Wix er et hjemmeside program med en integrert plattform for nettbutikk.

Plattformen ble opprettet allerede i 2006, og har i dag flere enn hundretusener av nettsteder i mer enn 200 land i hele verden.

Siden Wix er representert over hele verden, har de investert i datasentre på forskjellige kontinenter. På denne måten kan data og websider lastes raskt, uansett hvor du er som bruker. (Eller hvor i all verden som besøkende er).

I dag har selskapet servere i flere forskjellige datasentre i for eksempel: Tyskland, Litauen, Ukraina, USA, Brasil og Israel.

Plattformen kan beskrives som en totalløsning der du som bruker har tilgang til alt på ett sted (domene, designmaler, SSL, webhotell etc.) Det er nå flere lignende produkter på markedet hvorav Wix er et av de største.

Hvis du vil starte din egen blogg eller hjemmeside, men ikke er sikker på hvordan du kommer i gang, er dette sannsynligvis et av de beste alternativene som er tilgjengelige i det norske markedet i dag.

Imidlertid synes jeg personlig at Webnode er litt bedre enn Wix. Webnode gir deg bedre og mer moderne designmaler og bedre funksjonalitet. Ellers er Webnode og Wix veldig like. (Les også innlegget mitt om Webnode her)

I denne anmeldelsen skal jeg gå gjennom hva man bør tenke på før en eventuelt bestemmer seg for å bruke Wix. Jeg deler min erfaring med plattformen (og gir et helhetsbilde av hva du trenger å vite, fordeler og ulemper).

Fremfor alt vil jeg gi et bilde av HVEM denne plattformen passer for.

Les videre hvis du er ute etter et enkelt system som allerede brukes av hundretusenvis av brukere over hele verden.

Gå til sammendraget av innlegget her >

Her kan du teste Wix gratis uten noen forpliktelse til å oppgradere for å bruke premium-tjenestene deres.

Les også min anmeldelse på Webnode som er den beste nettstedbyggeren for Norske brukere. Webnode kan brukes helt gratis, og gir deg som bruker flere fordeler enn Wix.

#1 Hvem skal bruke denne plattformen?

For bloggere: Du får din egen blogg (uten å bruke en plattform av lav kvalitet for både profesjonelle og nybegynnere. Selvfølgelig er den flott til å bygge «vanlige nettsteder» også, men sjekk også ut konkurrenten (Webnode) som jeg synes er litt skarpere.

For gründere: Passer nok mest for deg som er selvstendig næringsdrivende og som ønsker å lage en webside som ser profesjonell ut (for eksempel en side for rådgivning, restaurant eller butikk.)

For nybegynnere og hobbyprosjekter: Bra for deg som raskt vil starte en nettside eller blogg for en personlig prosjekt (Hobbyvirksomhet, sportsklubb osv.)

Komme i gang

Du kan starte med et enkelt nettsted og over tid utvikle nettstedet med all funksjonaliteten du muligens vil behøve. Wix website har i utgangspunktet den funksjonelle støtten som dekker de vanligste behovene som finnes. Du kan opprette alt fra et bedriftsnettsted til et personlig nettsted eller en blogg,

Denne plattformen er i full bredde og er et populært system blant båter nybegynnere og profesjonelle nettdesignere.

Mange mindre selskaper velger å bygge sin virksomhetsside med denne plattformen. Imidlertid synes jeg personlig at Wix er bedre for de som ønsker å starte en blogg. Wix er en fantastisk bloggplattform med gode designmaler og funksjonell støtte for bloggere.

For private og bedriftsnettsider er min anbefaling å gå for Webnode. (Selv om Wix også er bra her. Med Webnode får du imidlertid litt mer for pengene, om du bestemmer deg for å oppgradere til en betalingstjeneste senere.)
Enkel å bruke, men med profesjonelle resultater. Så hvordan fungerer wix?
Brukervennlighet er på topp med denne plattformen og systemet leveres med en enkel «dra-og-slipp-funksjon”. Med andre ord trenger ikke å ha noen tekniske forkunnskaper for å komme i gang med denne plattformen.

Wix har også utviklet en e-handelsfunksjon som skiller seg litt fra andre systemer på markedet. Nettbutikken er et av de billigste alternativene på markedet og sannsynligvis den tjenesten som ligger i forkant når det gjelder brukervennlighet.

Netthandelspakken som tilbys av Wix er rettet mot alle som ønsker å kunne selge produkter og tjenester på nettet. En forklaring på hvorfor plattformen har vokst i popularitet blant webansvarlige er fordi brukere ikke trenger å møte tekniske problemer.
Så hvis du ønsker å bygge et nettsted (eller blogg) så er Wix en av de billigste tjenestene å bruke. Den er også på toppen når det gjelder design og estetikk. Som bruker trenger du ikke kunnskap innen HTML- eller CSS-koding osv.

Hvis du først og fremst leter etter en plattform for å starte din egen nettbutikk, vil ikke Wix være et interessant alternativ å evaluere mer detaljert.

Wix er ikke så avansert som noen av de beste e-handelstjenestene på markedet. Det trenger ikke være en ulempe. Wix er en av verdens ledende og mest populære e-handelsplattformer og passer for enklere nettbutikker og forretningsmodeller.

Jeg vil imidlertid presisere at det er enda bedre alternativer for Norge.

Er du først og fremst er ute etter en e-handelsplattform, anbefaler jeg deg Shopify som er best både for det Norske markedet og internasjonalt.

Shopify er akkurat som Wix enkel å bruke, men du bør vurdere Shopify om du først og fremst skal drive butikk fordi de er egnet både for små startups og store internasjonale selskaper.

Spesielt har Wix vunnet kundenes tillit og takknemlighet ved å la lave priser gjøre det mulig for brukere å etablere en enklere form for nettbutikk.

Systemet gir også brukere tilgang til et bredt spekter av funksjonalitet, noe som har bidratt til deres popularitet.

I tillegg er resultatene mer profesjonelle enn mange av de mer avanserte plattformene. (Blant de mer avanserte plattformene jeg anbefaler inkluderer, for eksempel WooCommerce og Shopify).

#2 Fordeler og ulemper med Wix.com for Norge

Fordeler:

 • Fleksibelt system som både er fleksibelt og enkelt å bruke.
 • Netthandelmodulen er godt tilpasset Norge (språk, valuta, mva osv.)
 • Raske lastetider, uansett hvor kundene dine er. (En sakte-lastende nettbutikk kan få ødeleggende konsekvenser)
 • Gratis – Du kan bruke plattformen gratis og uten forpliktelser. Skulle du bestemme deg for på et senere tidspunkt å oppgradere til å bli en premium bruker, koster det omtrent 19 kroner per måned for de billigste servicepakkene. (Den eneste plattformen jeg har testet som er på samme prisnivå, er Webnode, som også er en veldig god plattform.)
 • Automatisk sikkerhetskopi – Ikke bry deg om å miste alt arbeidet du legger ut på nettstedet ditt!
 • God design (nettbutikken din, bloggen eller nettstedet ditt – vil se profesjonelt ut selv om dette er første gang du lager et nettsted.) Det er mange gode maler å velge mellom, noe som gjør det enkelt å få ditt nettsted til å se profesjonelt og stilig ut .
 • Stort utvalg av designmaler (“temaer”) å velge mellom (+ 300 maler)
 • God teknisk kundeservice! Du trenger aldri å bekymre deg for tekniske problemer; du kontakter enkelt kundestøtten deres når nettstedet ditt har et problem.
 • Lag en logo gratis: Det er systemstøtte for å lage dine egne apper og designe din egen logo.
 • Moderne hjelpesystem for øyeblikkelig hjelp når du bygger nettstedet ditt via «ADI»: En automatisert hjelpeguide som hjelper deg med å opprette nettstedet ditt raskere.
 • Stort utvalg av tilleggsprogrammer og gratis apper – Det er enkelt å legge til mer funksjonalitet på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel vil inkludere funksjoner som: Nyhetsbrev, online booking, registreringsverktøy eller en live chat. Wix har flere funksjoner enn du trenger.
 • Gratis e-postadresse – Du oppretter enkelt unike e-postkontoer for nettstedene dine (ikke inkludert i gratis servicepakke).

Ulemper:

 • Forvent å oppgradere til en premium tjeneste i det lange løp: Som gratis bruker er det flere begrensninger. For eksempel har du ikke tilgang til alle maler og funksjoner. Som gratisbruker får du for eksempel bare ett såkalt underdomene: “dinwebshop.wix.com”. For å bli kvitt «Wix» på slutten av nettadressen din, må du oppgradere til en premium-plan (ca. 40 NOK / måned).
 • Analyseverktøy gjennom Google Analytics er bare for betalende brukere: Analytics er integrert med plattformen for deg, brukeren bør være i stand til å overvåke statistikken over antall besøkende til nettstedet ditt, etc. Denne funksjonen er kun tilgjengelig for betalende kunder. Dette er dårlig fordi Analytics er en tjeneste som leveres av Google gratis. (For eksempel er det gratis hvis du bygger nettstedet ditt med WordPress eller en annen CMS)
 • Designmalene er ikke utskiftbare, noe jeg anser som en stor ulempe for nybegynnere spesielt. Hvis du vil endre malen senere, må du i utgangspunktet starte på nytt fra begynnelsen eller overføre informasjon manuelt fra den gamle malen til den nye.
 • Annonser vises på nettstedet ditt: Hvis du oppretter et gratis nettsted, blir du tvunget til å vise annonser på nettstedet ditt. Dette er faktisk ganske diskre annonser, men hvis du vil gjøre et profesjonelt forretningssted eller lignende, bør du regne med å betale for å bli kvitt annonsene.

#3 Priser for forskjellige servicepakker

En grunn til at jeg anser Wix for å være en av de beste plattformene, fordi det er et rimelig alternativ. Så hva koster wix hjemmeside? For å sammenligne priser, bør man imidlertid se nærmere på hva man får for pengene? Hva du vil gjøre og hva du har for spesifikke behov?

Hvis du vil bygge en enklere nettbutikk eller blogg, er Wix sannsynligvis det alternativet som gir deg mest til en lav pris. (Tenk imidlertid på at gratisversjonen ikke er tilstrekkelig i lengden. Hvis du leter etter e-handelsmodulen i Wix, vil du sannsynligvis trenge å oppgradere til en bedre servicepakke. I det minste på lang sikt.)

Når det gjelder Wix nettbutikk, er det i det vesentlige to typer e-handelspakker å velge mellom: “VIP” og “E-handel”.

 1. Netthandel er en god pakke for nybegynnere og gir brukere ubegrenset båndbredde for ca. 150 kroner / mnd. For begge “E-handel”-typene.
 2. “VIP-planen leveres med gratis domene for det første året.

For deg som ønsker å bygge en enklere nettside eller blogg så kan du gjøre det ganske bra med gratisversjonen.

Hvis du derimot bestemmer deg for å oppgradere til en bedre servicepakke kan du forvente en pris på omtrent 20 kr / måned for den billigste pakken.

#4 Andre servicepakker for blogging eller nettside

«Koble til domenet» – Billigste premium pakke:

For de som ønsker å få sin eget domene, ikke («www.xxxxxxx.wix.com.») Jeg tror de fleste brukere vil ha sitt eget domene.

Det gir et mer profesjonelt inntrykk og gir bedre søkeresultater hos for eksempel Google.

Hvis du for eksempel søker på «Oslo beste kafé», vil du merke at ingen av resultatene som kommer opp i google har «wix» i URLen.

Ingen av resultatene som kommer opp i google har «wix» i URLen

For å få din egen URL må du oppgradere til «Connect domain». Pakken koster bare noen få dollar i måneden, men kommer med noen begrensninger.

For eksempel vil du ikke bli kvitt annonser som da fremdeles vises på «nettstedet» eller bloggen din.

Combo-pakke (Forvent å oppgradere til Combo på lang sikt)

Denne pakken viser ingen annonser, og du får domene og mer båndbredde. Pakken gir deg det du måtte trenge for et nettsted i normal størrelse. Det er perfekt hvis du vil bygge et vanlig nettsted eller blogg (uten annonser osv.).

Imidlertid er det begrensninger i lagringsplass med denne planen. Dette betyr at du kan oppleve problemer hvis du har tenkt å laste opp store filer (for eksempel filmer, lydfiler eller bilder i høy oppløsning).

Ubegrenset / ubegrenset

Jeg tror først og fremst at selskaper bør forvente å trenge denne typen pakker. Du får 10 GB lagringsplass, noe som skal være nok til å opprette et relativt stort nettsted for bedriften din.

Har plattformen funksjonell støtte for SEO?
Ved å lage din egen nettside får du muligheten til å bli sett over hele verden, men for å faktisk bli sett, bør du bruke et system som gir deg grunnleggende støtte for digital markedsføring.

De fleste som oppretter en nettside med nettstedsbygger har ingen erfaring fra SEO eller annen digital markedsføring. Derfor er det viktig å velge et system som i det minste sikrer at nettstedet ditt er optimalisert basert på grunnleggende SEO-teknikker.

Wix kommer med innebygd funksjon for søkeoptimalisering. For eksempel har du muligheten til å spesifisere innenfor hvilken nisje eller målgruppe nettstedet ditt er målrettet. Du kan oppgi nøkkelord i overskriftene dine og koble deg til andre markedsføringskanaler, for eksempel, Instagram, Facebook, Linkedin osv.

Selv disse enkle innstillingene for nøkler og nisje kan utgjøre en stor forskjell. Funksjonalitet er en medvirkende årsak til at jeg vanligvis anbefaler plattformen for nybegynnere i stedet for WordPress eller andre nettstedbyggere på markedet.

Gratis logo med logo maker

Denne plattformen er rettet mot nybegynnere og små nettbutikker og oppstartere. Derfor, i tillegg til nettsider og nettbutikksystemer, er det mange gratis tjenester du kan bruke.

En god og populær gratisfunksjon er Wix-logoprodusent som lar deg designe din egen logo. Generelt er det bedre å lage din egen logo gratis for alle som har et lite budsjett.

Å lage en logo på systemet selv gir også et virkelig godt resultat samtidig som det er morsomt og enkelt. For gründere eller selvstendig næringsdrivende er dette en populær og fleksibel løsning

Når salget begynner å ta av, kan du bestille en profesjonelt designet logo.

Hvis du allerede har din egen logo eller bestemmer deg for å bestille en profesjonell logo, kan du selvfølgelig laste den opp til nettstedet ditt via plattformen. Så du er ikke bundet til å bruke tjenesten for å lage din egen logo.

Det er enkelt å bytte ut logoen din i etterkant. Jeg tror du kan nyte godt av å starte med å lage en enkel og midlertidig logo og eventuelt oppgradere den når bedriften begynner å tjene penger.

#5 Et stort utvalg av designmaler

Enten du starter en blogg, nettbutikk eller skal lage bedriftens nettsted, er førsteinntrykket viktig. De aller fleste som kommer til nettstedet ditt vil gjøre en subjektiv vurdering basert på hvordan nettstedet ditt ser ut.

Wix gir deg tilgang til rundt 80 kategorier med mer enn 550 forskjellige profesjonelt designet såkalte temaer eller designmaler. Distribuert på dette er det enkelt å lage både stilige og estetisk behagelige websider.

Så selv som nybegynner kan du enkelt bygge et nettsted som ser mer profesjonelt og pålitelig ut enn mange allerede godt etablerte nettsteder på Internett.

Fordi det er utrolig mange ferdige maler å velge mellom, er det enkelt å nisje nettstedet sitt og finne vakre oppsett enten du vil blogge om mote eller om du vil opprette en bedriftsprofil.

Selv om nettstedet ditt vil gi et profesjonelt inntrykk til de som besøker nettstedet ditt; bør du på et tidlig tidspunkt bestemme hvilken mal du vil bruke. Begynn med å teste de forskjellige malene gratis. Lek med de forskjellige funksjonene og malene.

Det tar vanligvis omtrent 1-2 timer å bli kjent med systemet og lære hvordan bruke wix. Når du føler deg klar, velger du imidlertid en mal som du tror du vil kunne bruke hele tiden.

En ulempe med plattformen er at du ikke kan overføre tekst og bilder fra en designmal til en annen. Hvis du bestemmer deg for å endre tema (mal), må du ganske enkelt starte på nytt.

Fungerer systemet like bra på PC som Mac?

Ja! Systemet fungerer like bra for alle operativsystemer så lenge du bruker en standard nettleser: Firefox, Chrome eller Internet Explorer.

Sammendrag:

 • Wix er en nettstedbygger med en integrert e-handelsplattform. Det er en av de største og mest populære tjenestene i verden i dag. Wix er representert i mer enn 200 land rundt om i verden og har hundretusener av aktive brukere.
 • Det er en håndfull lignende plattformer som tilbyr brukere å enkelt opprette en webside, blogg eller nettbutikk. Etter min mening er den beste plattformen (generelt) Webnode. Du kan lese hele anmeldelsen min om Webnode her. (Webnode kan også brukes gratis. Lær mer her.)
 • Jeg tror imidlertid Wix er den beste plattformen for deg som vil lage en billig og enklere nettbutikk. Wix er ikke fullt så bra som for eksempel Shopify, men de er ikke langt unna, og har dessuten bedre priser enn Shopify. Mer om Shopify her.
 • Wix kommer med et bredt spekter av funksjoner.
 • Plattformen er også egnet for deg som ønsker å lage et bedriftsnettsted. Du kan teste systemet gratis her. Som en gratis bruker har systemet noen begrensninger. De viktigste ulempene med gratisversjonen er at annonser vil vises på nettstedet ditt. Du får også bare ett underdomene. (Med wix på slutten av nettadressen din.) For å bli kvitt annonser og wix i nettadressen din, må du oppgradere til en betalingstjeneste. Mer om Wix-priser her.
 • Systemet er egnet for nybegynnere. Du vil intuitivt forstå hvordan du oppretter nettstedet ditt. Det er mange ferdige maler å velge mellom. Du drar inn tekst og bilder med «dra-og-slipp-funksjon». Du kan enkelt tilpasse malene og endre farger og skrifter.
 • Leter du først og fremst etter en nettbutikk? Les deretter innlegget mitt der jeg går gjennom hvordan du velger den beste nettbutikken basert på dine behov.

Legg igjen en kommentar