Hvordan fungerer drop shipping med Oberlo?

Er du interessert i å teste dropshipping i det norske markedet? I dette innlegget går jeg gjennom Oberlo, som er en plattform for drop shipping som fortsetter å vokse i popularitet, spesielt i det nordiske e-handelsmarkedet.

Etter min mening er Oberlo den beste dropshipping-plattformen for Norge og Nord-Europa. I noen tilfeller kan andre lignende plattformer på markedet være bedre, avhengig av hvilken e-handelsplattform som brukes.

Oberlo kan bare brukes med Shopifys e-handelsplattform. For andre e-handelsplattformer, kan for eksempel AliExpress være et alternativ, ettersom appen er kompatibel med flere systemer enn Oberlo.

I noen sjeldne tilfeller kan AliDropship også være et godt alternativ. Med Alidropship kan du bestille en ferdig, tilpasset nettbutikk. AliDropship ligner Oberlo, men kan ikke brukes gratis. (Du får heller ikke samme produktutvalg, noe som gjør Oberlo til den beste appen for dropshipping.)

Hva er Oberlo?

Enkelt forklart så er Oberlo en applikasjon som kan brukes med Shopify. Etter at du har startet nettbutikken din med Shopify, kan du laste ned og installere Oberlo gratis. Oberlo gir deg tilgang til produkter fra AliExpress (og andre markedsplasser).

Siden Oberlo er integrert med AliExpress, kan du importere produktene du vil selge fra AliExpress direkte til nettbutikken din.

Fordelen med å bruke Oberlo er at du sparer mye tid; det er raskt og enkelt å finne produkter. Du kan sammenligne priser, produktfunksjoner og leveringstider. Når du har bestemt deg for hvilke produkter du vil selge, kan du laste ned disse varene til nettbutikken din og gjøre dem omsettelige med noen få klikk.

Alle varene du vil selge via Oberlo, leveres til kundene dine. Dette betyr at du ikke trenger å kjøpe og lagre varene. Når en kunde kjøper et av produktene i din nettbutikk, sendes ordren direkte til leverandøren, som sikrer at leveransen skjer som avtalt av kunden din.

Her kan du lese mer om dropshipping.

Oberlo er gratis å bruke for nybegynnere, men for store e-forhandlere som trenger å håndtere større mengder bestillinger og produkter, er det en ekstra kostnad.

Oberlo har 2 premium-planer for større selskaper (Basic: $ 29,90 og Pro: $ 79,90). Gratistjenesten kan brukes for opptil 50 bestillinger. Likevel fungerer gratisversjonen ganske bra for nybegynnere i dropshipping, siden man kan benytte seg av ganske mange bestillinger gratis før man trenger å oppgradere.

Er det kun produkter laget i Kina som er tilgjengelig fra AliExpress via appen?

Nei, Oberlo gir deg også tilgang til andre markedsplasser (i tillegg til AliExpress) med produkter fra leverandører i både Europa, USA og Asia. Alt i alt har du tilgang til hundretusener av artikler du kan velge mellom. Tilbudet dekker stort sett alt mellom himmel og jord.

Fungerer applikasjonen også for Norge?

Dropshipping har tidligere vært relativt uvanlig i Norge og andre naboland i Norden. Det er imidlertid i endring. Ifølge statistikk fra Oberlo regnes Norge sammen med Sverige og Danmark for å være blant de største markedene i verden for drop shipping, og antall produkter som selges via drop shipping øker hvert år.

Det finnes også andre dropshipping-plattformer. Spesielt i det amerikanske markedet, som sammen med Kina utgjør de største dropshipping-markedene i verden, er det mange alternativer. I Europa finnes det derimot ikke så mange alternativer. I de sørlige delene av Europa er det grossister som selger B2B og har store utvalg.

En slik grossist er for eksempel det spanske selskapet BigBuy. En forskjell her er at de kjøper inn produkter selv og deretter selger videre, mens Oberlo er en formidlingstjeneste som forbinder nettbutikken din med produkter direkte fra forskjellige leverandører. Ikke bare får du bedre priser med Oberlo, du har også tilgang til et mye større utvalg av produkter enn det europeiske grossister kan tilby.

Ledetidene kan variere og kan være lange for Asia-produserte produkter, men Oberlo gir deg også tilgang til produkter fra europeiske leverandører. Dette har gjort appen til en av de mest populære dropshipping-tjenestene i store deler av Europa.

Fordeler og ulemper

De viktigste fordelene er:

 • Beste plattform for drop shipping i Norge (og resten av Norden).
 • Du kan importere produktinfo (priser, bilder, dimensions, etc.) direkte til din nettbutikk.
 • Du kan bestille en prøve før du bestemmer deg for å selge et bestemt produkt (Du har muligheten til å kvalitetssikre varene dine før du begynner å selge)
 • Du vil ha tilgang til hundretusener av varer du kan velge mellom.
 • Du kan tilpasse produktene du velger å selge (Du kan justere prisene, produktinformasjonen osv.)
 • Prisene er generelt lave (noe som betyr at du kan belaste en relativt høy premie på det sterke norske markedet). Du kan selge produkter til en lav pris i et kjøpesterkt marked.
 • Du kan bruke Oberlo gratis. Her kan du lese mer om Oberlo og laste ned applikasjonen gratis.

De viktigste ulempene er:

 • Mange artikler har lange ledetider.
 • Oberlo kan bare brukes med Shopify (Shopify er imidlertid en av de beste e-handelsplattformene som finnes for Norge, les hele innlegget mitt her.)
 • Oberlo kan bare brukes gratis for opptil 50 bestillinger og 500 produkter)

Sammendrag:

 • Oberlo er en app som kan brukes av e-detaljister som har opprettet sin nettbutikk med Shopify.
 • Oberlo er etter min mening den beste plattformen for dropshipping for Norge og større deler av Europa.
 • Oberlo gir deg tilgang til hundretusener av artikler fra mange leverandører. Når du har valgt hvilke varer du vil testselge (via dropshipping), kan du importere dem til din nettbutikk. Oberlo er dynamisk, og du trenger ikke å bruke tid manuelt på å administrere produktinformasjon. Varer som selger dårlig kan erstattes raskt.
 • Prisene med Oberlo er generelt lave, noe som kan forklare hvorfor de sterke landene i det nordiske markedet i dag er på topp når det gjelder bestillinger via Oberlo.
 • En ulempe med Oberlo er at en stor del av alle tilgjengelige produkter gjennom appen er produsert i Kina, noe som betyr lange ledetider.
 • En fordel er at Oberlo også gir deg tilgang til dropshipping-produkter fra for eksempel europeiske leverandører.
 • Du kan teste Oberlo gratis og lese mer om Oberlo for Norge her.