Beste programmene for å lage en egen hjemmeside gratis

Om du aldri har laget en nettside før og vil komme i gang, uten å bruke penger eller mye tid, bør du lese denne artikkelen.

Det er veldig enkelt å sette opp ei fin nettside, og det er godt mulig å få et bra resultat gratis. Det finnes flere programmer, såkalte «hjemmesideprogrammer», som tilbyr sine brukere gratis-versjoner.

Tips:

 1. Velg en plattform som er godt etablert i Norge. Et system som er bra i USA trenger ikke å være det beste i Norge.
 2. Alle gode plattformer har en eller annen form for begrensning, slik at du kan bruke systemet gratis. Pass på at du vet hvilke restriksjoner dette medfører, og at du vet hvor mye det koster å oppgradere for å få tilgang til alle funksjoner.
 3. Velg en plattform som er godt bevist – både internasjonalt og på det norske markedet.
 4. Velg det nettsideprogrammet som passer best til ditt formål. De vanligste typene nettsider er blogger, personlige nettsider, nettside for bedrift og nettsider med integrert nettbutikk.

Nedenfor finner du tips og råd for hvordan du lager den beste nettsiden for ditt formål, gratis.


Lag din egen nettside helt kostnadsfritt – men med begrensninger

De plattformene som tilbyr brukere å lage nettsider gratis er utviklet av selskaper som ønsker å tjene penger på sine produkter. Du har ikke tilgang til alle funksjoner og du har ikke mulighet til å bruke ubegrenset plass på serverne.

På grunn av at konkurransen har blitt hardere har det ført til at mange selskaper velger å tiltrekke seg nye kunder ved å tilby gode programmer gratis.

Med disse freeware-programmene får du ikke tilgang til alle malene eller «plugins» som er tilgjengelige i versjonene som du må betale for, men jeg vil likevel anbefale nybegynnere å velge en av de gratis alternativene jeg har testet.

Systemene jeg anbefaler er enkle å bruke, men gir deg fortsatt de beste verktøyene markedet har å tilby. Du kan velge mellom flere ferdige maler med profesjonelt utformede layouter.

Du får også tilgang til dra og slipp-funksjonen, noe som betyr at du raskt kan endre maler som du vil, og at du ikke trenger å kunne kode, lese manualer etc.

En annen begrensning er at du vanligvis bare får din egen del. domenet som en gratis bruker. Dette betyr at du kan velge navnet på nettsiden men domenet ditt vil bli underlagt plattformen du bruker.

Dette er en smart måte å få brukerne til å betale for tjenestene senere.

Å bygge en nettside gratis er både morsomt og lærerikt, men når nettesiden din begynner å vokse ønsker du sannsynligvis et eget domenenavn, og da må du betale for dette.

Systemene jeg anbefaler har imidlertid gode priser, og om du ønsker å betale i fremtiden for å få ditt eget domene eller bruke de funksjonene som du ikke kan få tilgang til som en gratis bruker, får du en billig nettside.

De beste hjemmesideplattformene lar deg vanligvis registrere et gratis domene. Den første delen av URL-adressen er ditt valgte navn eller domenenavn. Den andre delen av navnet suppleres av plattformens eget merke på slutten.

Hvordan lage en nettside? De beste programmene

Er det første gang du bygger din egen hjemmeside? Da bør du velge en plattform som har alt på ett sted, og som er enkelt å bruke slik at du kan komme i gang umiddelbart.

Her viser jeg de beste nettsideprogrammene. De er ikke bare ikke bare for nybegynnere – mange fagfolk bruker også disse systemene.

 1. Webnode: Det beste programmet jeg har testet. (Passer for nybegynnere. Best for blogg, private nettsteder og bedriftsnettsteder)
 2. Wix (minner om Webnode, men er bedre for nettbutikker og blogger)
 3. Jimbo (Et enklere alternativ. Dårligere funksjonalitet enn Webnode og Wix)
 4. Weebly (Ukjent i Norge, men et greit alternativ)

1. Webnode: For hjemmeside bedrift eller egen nettside

Webnode er i dag en av de mest populære plattformene tilgjengelige på markedet.

Det er et komplett system som passer de fleste – både nybegynnere og avanserte webansvarlige. Du får tilgang til et av de beste systemene på markedet når det gjelder brukervennlighet, teknologi, layout og funksjon.

I tillegg er det et pålitelig produkt og et internasjonalt anerkjent selskap. De prøver ikke å lure sine brukere. Du kan prøve systemet så lenge du vil uten å betale.

Produktet er også godt etablert i Norge.

Du trenger ikke å gi kredittkortnummer eller annen privat informasjon, det er raskt å registrere, og hvis du vil slutte å bruke systemet er det like enkelt som det er å registrere.

Systemet har en brukervennlig «dra-og-slipp»-funksjon. Du får også et stort utvalg av stilige maler som passer til å lage hjemmesider for bedrifter, forretningssider, personlige nettsider, etc.

Fordeler:

Enkelhet: Det er enkelt for deg som webmaster, og de besøkende som klikker på siden vil også sette pris på at oppsettet er logisk og lett å manøvrere.

Brukervennlig: Du kan komme i gang på kort tid og ha en ferdig webside som ser både profesjonell og stilig ut i morgen . Det er også enkelt å gjøre endringer som å flytte bilder, tekst, ikoner etc.

Troverdighet: Webnode er en av verdens største plattformer. De arbeider langsiktig og for at brukerne vil fortsette å bruke systemet i mange år.

Ulemper:

 • Bredbånd og plass: Det er også andre begrensninger når det gjelder omfanget av funksjonalitet, bredbånd og ledig plass som en gratis bruker.
 • Begrensninger som gratis bruker: Gratis versjonen inkluderer ikke sikkerhetskopiering. Som en nybegynner er det godt å kunne komme tilbake og få tilgang til tidligere automatisk lagrede sider, men dessverre kan du ikke gjøre det som en gratis bruker.

Her kan du lese hele anmeldelsen om Webnode

Test Webnode gratis så lenge du vil. Klikk her for å komme i gang.


2 Lage webside med Wix – Beste plattform for butikker

Wix er også et av de største og mest kjente systemene på markedet.

Du har alt på ett sted og kan enkelt koble til en profesjonell nettbutikk for å selge produkter og tjenester på deres hjemmeside, og passer derfor utmerket til å lage hjemmesider for små bedrifter.

Fordeler:

 • Søkeoptimalisering: Plattformen leveres med funksjonen for søkeoptimalisering. Det betyr at selv nybegynnere kan opprette nettsider der de merker sine nettsider med søkeord. Ved å optimalisere din webside kan du opprette betingelsene for å komme høyt opp i Google-søkealgoritmen.
 • Hurtig registrering – Du kan teste systemet akkurat nå. Det koster ingenting, og det tar bare noen minutter å danne seg en mening om systemet.
 • Helt gratis: Du kan bruke tjenesten kostnadsfritt så lenge du vil. NB: Som gratis brukere er det noen begrensninger. Du får ikke tilgang til alle funksjoner eller maler.
 • Automatiserte funksjoner for å gi deg det beste oppsettet. Dette er en unik tjeneste som betyr at systemet automatisk bygger en webside for deg basert på en rekke spørsmål du svarer på. I stedet for å velge forskjellige maler, temaer og farger etc. kan du få alt ferdig servert (men dette er valgfritt).
 • Gode ​​referanser. Betraktet som et av verdens fremste og mest komplette systemer.
 • Mobiltilpassede nettsider: Du får et bredt utvalg av programmer (funksjoner du kan velge å bruke), det er hundrevis av profesjonelt utformede maler å velge mellom, systemet er trygt, bevist og godt utviklet. (!)

Ulemper:

 • Du får ikke en gratis hjemmeside med eget domene Når hjemmesiden ditt vokser ønsker du nok etter en stund URL-adressen din uten «Wix» på slutten.) For å få et helt eget domenenavn, må du oppgradere til en servicepakke som koster penger.
 • Ikke det beste for «vanlige nettsider». De har de beste bloggmodulene i min mening, men når det gjelder flere «vanlige nettsider» er Webnodes maler og funksjonalitet bedre.

Her kan du lese mer om Wix.

Hvis du vil teste plattformen kan du registrere her (tar maks 1 minutt).


3 Jimbo – en enklere, men god plattform

Jimbo er ikke spesielt kjent i Norge, og er mindre på det internasjonale markedet i forhold til for eksempel Wix eller Webnode. Systemet gjør at det er så enkelt som mulig å opprette en nettside.

Med Jimbo får du tilgang til et bredt spektrum av funksjoner. Det er et system som lar brukerne komme raskt i gang, men har for mange kompliserte steg for å få en ferdig nettside i løpet av kort tid.

Du får også muligheten til å koble til en fullstendig integrert e-handel for å begynne å selge varer.

Fordeler:

 • Gratis – Lett å registrere. Lage hjemmeside selv og prøv gratis så lenge du vil uten å måtte betale.
 • Støtte – God tilbakemelding og kundeservice.
 • Brukervennlighet: Jimbo er et system som ligger i forkant når det gjelder å gjøre det så enkelt som mulig for brukerne. Som en nybegynner er det enkelt å legge til og endre tekster og bilder med bare noen få klikk, og der er lett å raskt lage en enkel hjemmeside.

Ulemper:

 • Ukjent i Norge – Vanligvis er det bra å bruke systemer som andre i nærheten bruker. Jimbo er enda ikke ansett som et veletablert system på det norske markedet.
 • Dårlig utvalg av maler: Jeg tror Jimbo mister seg litt når det gjelder estetikk og utvalg av ferdige maler. De andre systemene jeg har testet har bedre utvalg av utformede maler og layouter.

4 Weebly – Et godt alternativ utenfor Norge

Weebly er et av systemene som passer best til internasjonale evalueringer i forhold til brukervennlighet, kundefordel og funksjon. De er fortsatt relativt ukjente i Norge og har for eksempel ingen datasentre eller kundeservice i Skandinavia.

Internasjonalt anses Weebly å være en av de største og beste systemene tilgjengelig. Imidlertid tror jeg at man bør bruke Weebly først og fremst for å lage nettsider som er rettet mot et mer internasjonalt publikum enn bare Norge.

Som med Wix og Webnode kan du enkelt koble til og integrere en e-handelsbutikk, om du ønsker det.

Fordeler:

 • Gratis: Lag din egen hjemmeside og test systemet gratis så lenge du vil.
 • Brukervennlighet er best i klassen – Med ferdiglagde maler er det lett å sette inn og flytte på bilder, og du får et bredt utvalg av flotte og inspirerende layouter.
 • Selv som en nybegynner kan du lage en hjemmeside som ser profesjonell ut. Du kan legge til alle mulige funksjoner, ikoner for sosiale medier, kontaktsider, google maps osv.
 • Layout: Dekker de vanligste kravene til layout og design.

Ulemper:

 • Domenenavn – Som en gratis bruker får du ikke ditt eget domene. Nettadressen din vil ha weebly.com på slutten
 • Dårlig lokal tilstedeværelse. Generelt sett er det best å velge en plattform som allerede har en stor kundebase i Norge. Blant annet påvirkes hastigheten, altså hvor raskt websiden din laster, når serverne befinner seg i en annen del av verden.
 • Begrenset funksjonalitet. Du har ikke tilgang til alle temaer, maler etc.
 • Begrenset plass. Du vil ikke kunne lage en webside med et hvilket som helst antall sider. (Gjelder også bilder, filmer osv.)

Eget nettsted med WordPress

Et vanlig spørsmål jeg får er om det ikke er best å opprette nettstedet sitt med WordPress? Det kan være et godt alternativ for de som er villige til å investere mer tid. WordPress er fremfor alt et av de beste alternativene for å starte en blogg. (Ikke bare her i Norge, men over hele verden).

Problemet med WordPress er at resultatet ikke blir så bra før du har opprettet noen nettsteder. Det er en lang læringsprosess, men det lønner seg på lang sikt. Så snart du kan å bruke WordPress får du mye mer frihet enn med et nettstedsprogram.

Med WordPress kan du installere tusenvis av forskjellige «utvidelser» som er utviklet av uavhengige utviklere. WordPress er den beste plattformen for blogging, men du kan til og med starte din egen nettbutikk eller lage andre typer nettsteder.

For å bruke WordPress, må du skaffe et webhotell, domene, tema, og det anbefales også at du installerer Google Search Console på egen hånd for å indeksere nettstedet ditt.

For å bygge et bedriftsnettsted eller personlig nettsted for arrangementer som bryllupshjemmeside eller nettsted for fest eller arrangement, velger jeg alltid å bruke et program som gir meg alt jeg trenger på ett sted.

I prinsippet anbefaler jeg bare WordPress for bloggere som ikke har så høye krav til layout, funksjonalitet osv. WordPress er også et attraktivt alternativ for de som ønsker å opprette en nettbutikk med en åpen kildekode (open source) – plattform. Her er WooCommerce et av de beste alternativene på markedet.

Personlig foretrekker jeg imidlertid også en plattform som er mer brukervennlig og som har alt på ett sted. Med Shopifys e-handelsplattform kan du komme i gang med nettbutikken din med en gang, og du har alt du trenger på ett sted. Du får flere funksjoner enn noe sammenlignbart alternativ.

Shopify er også satt opp med Oberlo, som er den beste applikasjonen for dropshipping i Norge.


Sammendrag av beste gratis webside

 • Er du en nybegynner, og ønsker å bygge en profesjonell hjemmeside som er både estetisk tiltalende, men lett å lage? Da anbefaler jeg et gratis nettsideprogram. Det er et par virkelig gode freeware programmer som du enkelt kan teste. Det er raskt og enkelt å registrere, og like lett å avregistrere uten å måtte betale.
 • Beste system: Det finnes flere gode systemer på markedet som er gratis, men i min mening er det beste Webnode.
 • Webnode er blant de enkleste å bruke og kommer med en «dra-og-slipp» funksjon. Du kan derfor enkelt legge til og flytte på bilder, media eller tekst i ferdiglagde maler.
 • E-handelsplattform: Du kan også enkelt koble til en e-handel, eller for eksempel ikoner for sosiale medier og mange funksjoner.
 • En ulempe med alle de gratis hjemmside-byggerne som jeg testet er at med den gratis versjonen har bare en tilgang til et underdomene. (Dessverre gjelder dette også Webnode). Et underdomene betyr at du kan velge nettadressen, men på slutten står websidebyggerens navn. (For eksempel: www -dittnavn.webnode.com). Om du bestemmer deg for å oppgradere senere får du selvsagt et helt eget domene.

Jeg tror dette er en god og sjenerøs løsning, da man ikke trenger å betale for å lage sin egen netteside. Det er også en god måte å prøve et system gratis før man bestemmer deg om man vil betale.

Her kan du prøve å bygge en nettside gratis med Webnode.

Her kan du lese hele anmeldelsen om Webnode.

Legg igjen en kommentar