Lag en gratis bryllupsside: Tips til en bryllupshjemmeside

I dag finnes det flere forskjellige gratis tjenester som kan brukes til å lage nettsteder for arrangementer, fester eller andre sammenkomster.

Jeg planlegger faktisk å gifte meg selv og har derfor satt meg inn i hvordan man kan lage sitt eget bryllupsnettsted på den beste, billigste og enkleste måten.

Jeg har et ganske lite budsjett for bryllupet mitt, og derfor har jeg bare satt meg inn i de beste gratis tjenestene på markedet til dette formålet.

Kriteriene jeg har satt for en hjemmeside til vårt bryllup er følgende:

 • Må være billig (helst gratis)
 • Stilig (jeg vil bruke et program som tilbyr ferdige bryllupsmaler)
 • Må være enkel å lage (jeg har laget flere nettsteder, men vil ikke fortsette å bruke masse koding osv. for en nettside som jeg bare kommer til å bruke til et arrangement)
 • Må ha funksjoner for: Kart, innlogging, og språk (min fremtidige kone er fra Brasil).

Hovedformålet bør først og fremst være å gjøre det enkelt å nå ut med informasjon til gjestene. Jeg tror derfor en nettside kan være en god måte selv om noe i planleggingen skulle bli endret.

En bryllupsside gir selvfølgelig også et profesjonelt og elegant inntrykk. Men som sagt, det kan gjøre det lettere for gjestene dine å enkelt få tilgang til informasjon om bryllupet på nettet.

Av systemene jeg liker godt, er absolutt Webnode det beste for å lage bryllupsnettsteder

Webnode kan brukes helt gratis (det finnes også betalingstjenester, men du får faktisk mye som en gratis bruker), og gratisversjonen fungerer mer enn godt nok til å lage en enkel hjemmeside for bryllup.

Gjennom denne lenken kan du prøve å lage et gratis bryllupsnettsted med Webnode. Det er raskt å komme i gang, og de har de fineste malene spesielt for bryllup som jeg vet om.

Hva må du vurdere når du oppretter en Bryllupsnettside?

I dette innlegget deler jeg hva du skal tenke på når du oppretter din bryllupsside.

Ettersom jeg gifter meg selv har jeg spurt rundt blant venner og googlet for å sjekke ut de beste tjenestene som er tilgjengelige.

Nedenfor deler jeg anbefalingene mine.

Bruk et gratis program til bryllupssiden

Du bør ikke velge en betalingstjeneste for å opprette bryllupssiden din. For det første er formålet med nettstedet ditt mer midlertidig. Etter bryllupet trenger du sannsynligvis ikke lenger siden.

Jeg har skrevet noen innlegg om både WordPress og forskjellige nettstedsprogrammer. Derfor vet jeg at det er lett å bli forvirret av alle de forskjellige nettstedsbyggerne og tjenestene som er tilgjengelige på markedet.

Men for et så ukomplisert behov som å lage et bryllupsnettsted trenger du ikke å bruke en komplisert plattform.

Med en gratis tjeneste som har alt på ett sted, får du bedre resultater uten å bruke penger unødvendig. Du kan laste ned eller installere et hvilket som helst program eller lignende.

Så registrerer du deg, logger inn, velger en mal (bryllupsmal), legger til bilder og tekst, og tilpasser med farger og skrifter. Det er det.

Så hva du bør tenke på når du velger en plattform for bryllupet ditt?

#1 Stilige maler til å lage en hjemmeside for brudepar

Det finnes flere programmer som har bryllupsmaler. Noen av de beste for Norge som jeg vet om er: Wix, Weebly, Webnode. Som sagt er Webnode den beste gratis tjenesten jeg vet om.

Ved å gjøre et godt valg av plattform blir det enkelt for deg å lage din bryllupsside. Dessuten trenger du ikke tenke ut det hele selv. Du trenger altså ikke å finne opp hjulet på nytt; du kan bare bruke ferdige maler som kommer med smarte bryllupsfunksjoner. I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre å tilpasse nettstedet ved å tilpasse bilder, farger, ikoner og skriftene du ønsker.

Selvfølgelig bør du også kunne tilpasse bryllupsnettstedet på flere måter enn bare med farger og bilder. Men det jeg prøver å si her er at de beste tjenestene som er tilgjengelige å velge mellom allerede har designmaler der minst 90% av det man ønsker å ha med allerede eksisterer.

For eksempel, hvis du vil lage en bryllupsside med WordPress, må du lage nettsiden din fra bunnen av uten en ferdig mal som er ment for bryllup. (Kjenner du allerede WordPress, og har du allerede et webhotell som du kan bruke på nettstedet ditt, uten å måtte betale ekstra?

I så fall kan det lønne seg å opprette nettstedet ditt i WordPress, men sannsynligvis vil det koste mer enn det smaker. (Du må investere mer tid og får dårligere resultater enn hvis du bruker et program som gir deg alt du trenger på ett sted.)

#2 Hvordan kan du spare penger?

Noen plattformer som markedsføres gratis, kan ha skjulte kostnader som ikke vil bli avslørt før senere. Derfor er det best å bruke en veletablert plattform. (Disse inkluderer de store, internasjonale plattformene: Wix, Webnode, etc.) Ved å velge en internasjonalt anerkjent og velprøvd tjeneste, unngår du automatisk skruppelløse prismodeller. I tillegg får du alltid bedre kvalitet i form av funksjonalitet, design, sikkerhet osv.

Jeg har laget en liste over de beste plattformene som kan brukes gratis her. Alle systemene og plattformene jeg har testet er veletablerte nettsidebyggere på markedet. Jeg har skrevet en liten anmeldelse for hver plattform og gjort en vurdering av fordeler og ulemper for Norge. (En ulempe ved å velge en internasjonal plattform kan være at den ikke er tilpasset Norge. På den andre siden; hvis du velger en norsk plattform, får du heller ikke den beste verdien basert på pris, funksjonalitet, designmaler osv.)

Generelt sett anbefaler jeg Webnode. Denne plattformen har det beste oppsettet for bryllupsnettsteder og kan brukes gratis. Du kommer raskt i gang med nettstedet ditt, og du trenger ikke å oppgi sensitiv informasjon, kredittkort etc. for å registrere deg. Her kan du både teste og opprette bryllupssiden din helt gratis med Webnode.

#3 Velg en tjeneste som har alt på ett sted!

Det er flere forskjellige tilnærminger til å lage et nettsted. Etter min mening er det ikke verdt det å bruke CMS (WordPress). Årsaken til dette er at du da må skaffe deg en webhost, installere SSL, ordne med eget tema, osv. Så du sparer hovedsakelig tid på å velge en plattform som allerede har alt inkludert i tjenesten.

Hva bør du ta med på din bryllupsinvitasjon og bryllupsside?

Hvis du velger en tjeneste som har alt på ett sted (min anbefaling), kan du velge ferdige bryllupsmaler. Disse kommer med ferdige overskrifter, avsnitt, sider osv., og er enkle å endre. Hensikten med å velge en ferdig mal er nettopp at du ikke går glipp av å inkludere viktig informasjon.

Her har jeg listet opp den viktigste informasjonen du bør ta med på bryllupssiden din:

Tid, sted og dato

Selvfølgelig skal det tydelig fremgå hvilke klokkeslett og datoer bryllupet ditt skal finne sted, men i mange tilfeller er det også bra å ta med mer detaljert informasjon. Dette inkluderer for eksempel rutetabeller, mulige avganger og transport.

Hvor skal selve bryllupet finne sted, og hvordan kommer gjestene fra bryllupet til selskapslokalet ditt?

En god og profesjonell måte å illustrere adresser på er å sette inn et kart på nettstedet der gjestene ser nøyaktig hvor bryllupet skal finne sted.

Ønske om gaver

Jeg tror at mine venner og gjester ønsker å gi meg det de vil, men for min brasilianske forlovede er dette utenkelig. I Brasil brukes alltid en ønskeliste der du tydelig oppgir hva du vil at gjestene skal ha med seg. Til en hjemmeside for vårt bryllup vil vi derfor velge en designmal som inkluderer en ferdig mal for gaveliste.

Jeg har også vært i et bryllup i Norge der brudeparet ønsket seg penger. En gang i blant ønsket brudeparet også at penger skulle gis til veldedighet. I disse tilfellene er det bra å ha funksjonalitet for å legge til informasjon om kontonummer og bank.

Skal du invitere utenlandske gjester i bryllupet?

Skal du gifte deg i utlandet eller invitere gjester som ikke er flytende i norsk? Da bør du velge en plattform som gir bryllupssiden funksjonell støtte for å gjøre det tospråklig. En annen løsning kan være å bare bruke engelsk (fungerer ikke for meg fordi forloveden min ikke snakker engelsk).

Meny og mulige allergier

Mennesker er kompliserte. Sørg for å presentere menyen på nettstedet. Her, i noen tilfeller, skal gjestene ha valgmuligheter (vegetarianer, kjøtt, fisk, drikke osv.). Du bør også la gjestene gi beskjed om allergier.

Viktige mennesker i bryllupet

Presenter personene som vil være ansvarlige for visse oppgaver i bryllupet, for eksempel: Prest, toastmaster, terne (brudepike), musikk og underholdning, marskalk, koordinator, forlovere, kokk osv. Du kan presentere hver person med et bilde for å gjøre det mer personlig.

Jeg anbefaler også å inkludere kontaktinformasjon for de som kan hjelpe deg med å håndtere ulike oppgaver.

Brukernavn og passordbeskyttelse

Naturligvis er det bare gjestene dine og autoriserte personer som skal få tilgang til nettstedet ditt. Uansett hvilket nettstedsprogram du bruker, bør du sørge for at nettstedet er beskyttet med et brukernavn og passord.

Presentasjonsside om brudeparet

Bare fordi dere elsker hverandre og gifter dere, betyr ikke det automatisk at alle gjestene dine kjenner dere begge.

Jeg anbefaler at du inkluderer en nettside om bakgrunnen deres. Her kan du fortelle om hvordan dere møttes, hvordan dere forlovet dere, eller noe annet som noen av gjestene dine ikke allerede vet.

Antrekk

Unngå problemer for både deg og gjestene ved å gjøre det klart hva slags klær som passer til bryllupet. Eksempler på kleskoder er:

 1. Pent: Uformelt antrekk, men ikke hverdagsklær (For menn er det vanlig med en lys dress eller jakke og bukse. For kvinner betyr denne kleskoden vanligvis: skjørt, kjole eller buksedress.)
 2. Mørk dress: Pent antrekk (men ikke smoking eller frakk). Menn kan ha en svart, grå eller blå dress. For kvinner betyr «mørk dress» en kjole eller et skjørt, men ikke så lang som en lang kjole. Klærne skal heller ikke være kortere enn til kneet, og plagget skal også ha dekkede skuldre.
 3. Smoking: Menn skal ha en smoking med svart sløyfe og hvit skjorte, og ikke en frakk eller dress. Kvinner skal ha lang eller knekort kjole (men ikke kortere enn knekort).
 4. Galla: Den fineste og mest formelle kleskoden. Mennene har på seg en kjole, hvit vest og hvit sløyfe. Kvinner har vanligvis en fotsid kjole eller festkjole/aftenkjole.

Del bryllupet ditt i sosiale kanaler

Vil du dele bryllupet ditt med andre, eller ønsker du å holde minnene fra denne fantastiske dagen for deg selv? Du kan lage en hashtag for å la deltakerne i bryllupet dele for eksempel bilder og videoer fra bryllupsdagen på sosiale medier.

Sammendrag av nettside for bryllup:

 • Det er flere måter å lage din egen bryllupshjemmeside på. Den enkleste måten som også gir et godt resultat, er å bruke et nettstedsprogram som har alt på ett sted. På denne måten kan du komme raskt i gang, og du trenger ikke teknisk kunnskap.
 • Sørg for å velge et nettstedsprogram som har stilige maler for bryllup. Det finnes flere gode plattformer å velge mellom. Etter å ha valgt en mal, kan du enkelt erstatte bilder og tekst i malen med dine egne.
 • Jeg anbefaler at du velger en plattform som du kan bruke gratis. Et bryllupsnettsted skal bare opprettes for et midlertidig formål, og da kan du komme langt med en gratis nettstedbygger.
 • Webnode er den beste plattformen som kan brukes gratis (det finnes også betalingstjenester, men gratisversjonen er virkelig bra). Du kan teste Webnode gratis her.
 • Andre populære plattformer som også har bryllupsmaler og minner om Webnode, er for eksempel Wix. Jeg har gjennomgått noen av plattformene som generelt anses som de beste (ikke bare for Norge, men også internasjonalt). Her finner du mer informasjon om tilgjengelige plattformer. Imidlertid er min anbefaling å bruke Webnode.

Lykke til med bryllupssiden din!

Legg igjen en kommentar