Erfaringer og råd: Hvordan fungerer dropshipping i Norge?

Dropshipping er en forretningsmodell som brukes mye spesielt i de asiatiske og amerikanske markedene. Bare de siste årene har dropshipping fått et bredere fotfeste også i det norske og skandinaviske markedet.

Studier viser at Norge i dag regnes som et av landene der trenden med å jobbe med dropshipping vokser mest i verden. En årsak til dette er sannsynligvis at kjøpekraften er stor i Norge. Produkter som selges via dropshipping er typisk preget av å være lavprisede produkter fra Asia, selv om det er unntak her.

Følgelig kan e-detaljister tilby produkter til relativt lave priser i et marked med stor etterspørsel og kjøpekraft.

En annen grunn til at dropshipping blir mer vanlig i det norske markedet, kan forklares ved at produkter for dropshipping blir mer tilgjengelige enn før.

I dag regnes dropshipping som en av de enkleste forretningsidéene i markedet for alle som ønsker å komme i gang med en nettbutikk. Dette er fordi det er flere dropshipping-markedsplasser der leverandører stiller opp og tilbyr sine produkter, og forhandlere kan velge hvilke produkter de vil selge.

I dette innlegget går jeg gjennom hva man skal tenke på for å lykkes med dropshipping i Norge. Jeg går gjennom selve konseptet, hva dropshipping er og deler også mine tips og erfaringer om hvilke systemer og plattformer som er tilgjengelige for dropshipping i Norge.

Klikk her for å gå til sammendraget for dette innlegget

Hva er dropshipping?

Dropshipping har vært i markedet i relativt lang tid og har hatt stor innvirkning på det internasjonale markedet for netthandel.

Konseptet er basert på at detaljister markedsfører og selger produkter, uten å være ansvarlig for logistikk (innkjøp, lager og levering). Det er det leverandøren som tar seg av.

Både selger og leverandør kan med andre ord “nisje seg” og fokusere på kjernen i virksomheten (“kjernevirksomhet”).

Dropshipping anses for å være en god metode blant selgere som ønsker å teste et nytt marked for et bestemt type produkt. Siden dropshipping kan utføres med lave eller ingen investeringskostnader, kan produkter tilbys i et marked med svært lav risiko for selgere.

Slik fungerer dropshipping:

 1. Selgeren finner en leverandør som tilbyr samarbeid for dropshipping.
 2. Selgeren bestemmer hvilke produkter han / hun vil selge i nettbutikken sin.
 3. Selgeren markedsfører produktet til en målgruppe.
 4. Når en kunde kjøper et produkt fra selgeren, sendes ordren direkte til selgerens leverandør.
 5. Selger og leverandør får betalt og leverandøren leverer de bestilte produktene til kunden. (Vanligvis angir selgeren prisen han / hun vil ta betalt for produktet. Prisen er akkurat den samme som hos den vanlige leverandøren for distansehandel + tilleggsavgift).

Leverandører og produkter

For noen år siden da dropshipping fremdeles var uvanlig i Norge, så det ut til at selgere selv kontaktet leverandører som da leverte produktene som selgerne var interessert i å selge. Dette kunne i noen tilfeller være begynnelsen på et samarbeid for dropshipping.

I dag er det sannsynligvis mer vanlig at både selgere og leverandører bruker en portal eller markedsplass der selgere kan finne produkter og priser som tilbys av forskjellige leverandører.

Årsaken til at det blir mer vanlig blant både leverandører og forhandlere å bruke en markedsplass, er at fordelene er mange. Forhandlere kan raskt sammenligne priser på lignende produkter/erstatningsprodukter fra forskjellige leverandører; man har alt på ett sted. Men den største fordelen er at markedet fungerer som en formidlingstjeneste der betingelser, priser, leveringstider etc. allerede er avtalt.

Derfor kan alle som ønsker å teste dropshipping bli en del av en markedsplass eller -portal og raskt slå opp varene som er av interesse. Noen av de største og mest populære dropshipping-markedene har hundretusener av artikler fra forskjellige leverandører å velge mellom.

I dag er det flere forskjellige portaler og markedsplasser, hvorav noen er bedre enn andre. Hvis man ønsker å fokusere hovedsakelig på det norske markedet og Nord-Europa, anbefaler jeg å bruke Oberlo eller Alidropship.

Oberlo er litt bedre, etter min mening, fordi Oberlo kan brukes gratis. Utvalget er ellers veldig likt på disse to markedsplassene. For eksempel er både Alidropship og Oberlo koblet til AliExpress.

Det finnes også dropshipping-plattformer og portaler som kan være fordelaktige å bruke utenfor Europa. I USA er for eksempel Commercehub, Nuorder og Gearbest populære markedsplasser, mens for New Zealand er SalesHoo et populært alternativ.

For Norge og Europa er imidlertid Oberlo og Alidropship de beste alternativene i utgangspunktet.

Oberlo brukes mye i det norske markedet. Applikasjonen er beregnet på Shopify, og du kan enkelt håndtere skatt, valuta og andre krav for å kunne selge i det norske markedet.

Beste plattform for Nord-Europa

Forutsatt at du ønsker å fokusere på det norske eller det nordeuropeiske markedet, vil jeg anbefale Oberlo som det beste alternativet.

Den største grunnen til at jeg liker Oberlo er at plattformen kan brukes gratis, men det er også noen andre fordeler som jeg vil gjennomgå nedenfor.

Oberlo – Beste alternativ for Norge

Dette er en plattform som passer for de som ennå ikke har en nettbutikk, men som vil teste dropshipping.

Årsaken til dette er at Oberlo bare er kompatibel med Shopify. Siden jeg er tilhenger av Shopify og fordi både Oberlo og Shopify kan brukes gratis, er dette den beste tjenesten å satse på hvis du vil teste dropshipping.

Hvis du allerede har en nettbutikk som du har designet med en annen e-handelsplattform, for eksempel WooCommerce, kan du bruke AliDropship (Merk at bare AliDropships egne temaer tillater bruk av AliDropship. Andre WooCommerce-temaer fungerer ikke for denne applikasjonen.)

Hva jeg liker med Oberlo som bare kan brukes med Shopify er:

 • Stort utvalg av produkter å velge mellom (hundretusener)
 • Du kan importere produktene du vil selge direkte fra Oberlos markedsplass for dropshipping med bare noen få klikk. (Du trenger ikke bruke tid på å legge ut bilder, produktinfo osv. – det er utrolig enkelt og praktisk.)
 • Billig for Norge. (Selv om dropshipping gir deg lave marginer, er det mange varer som selges enkelt fordi du kan tilby lave priser sammenlignet med andre forhandlere i Norge.)
 • Dynamisk: Du kan bytte varer som ikke selger så godt som du hadde håpet med noen få klikk.
 • Gratis å bruke (Opptil 500 varer)
 • Tilpasningsvennlig (Du kan angi priser eller endre produktinfo)
 • Du kan bestille produktprøver (Bestill og sjekk kvaliteten før du legger ut produktet for salg i din nettbutikk. På denne måten kan du sikre at merkevaren din ikke tar skade og kvalitetssikre produktene du vil selge.)
 • Lett å bruke.

Noen ting du bør vite før du tester Oberlo:

 • Oberlo lar deg teste gratis så lenge du vil, men Shopify er bare gratis i 14 dager. Du må derfor forsikre deg om at du har satt av ledig tid når du starter slik at du kan teste både Shopify og Oberlo i fred og ro.
 • Oberlo knytter deg først og fremst til leverandører fra AliExpress. Man må regne med at mange leverandører kan ha lange ledetider.

Her finner du mer informasjon om Oberlo og kan også laste ned applikasjonen gratis.

AliDropship – nest best

Alidropship er en totalløsning som kan være et godt valg for de som ikke vil bruke tid på å bygge sin egen nettbutikk.

Hva betyr det?

Vel, i motsetning til Oberlo, som er basert på det faktum at du allerede har en nettbutikk med Shopify, så kan du bygge en nettbutikk med AliDropship. Alidropship er ikke bare en enkel applikasjon som kobler nettbutikken din til en produktplattform, det er et komplett system som også muliggjør dropshipping fra AliExpress.

Ønsker du imidlertid å bygge en nettbutikk på egen hånd, er Shopify et bedre alternativ. Shopify er ganske enkelt lettere å bruke og er et system som regnes som et av de absolutt beste i verden.

Shopify er imidlertid basert på å sette opp en egen nettbutikk på egen hånd. Selvfølgelig er det konsulenter og partnere for Shopify som tar betalt for å bygge en nettbutikk for sine kunder, men min personlige mening er imidlertid at det ikke lønner seg å bruke disse partnerne. Du betaler mye for noe som er enkelt å gjøre på egen hånd.

Men hvis man ikke har tid til å bygge sin egen nettbutikk, hva kan man da gjøre? Her kan AliDropship være et alternativ. De tilbyr å opprette tilpassede nettbutikker for sine kunder til en fast pris (fra $ 299).

En ferdig nettbutikk med AliDropship blir levert og montert etter dine ønsker.

En ulempe med å slippe frakt med AliDropship er at du må betale for tjenesten. Det er en engangsavgift på $ 89 for alle som ønsker å laste ned plug-inen til AliDropship. På mange måter får du en tilsvarende tjeneste som Oberlo, men du må betale for den.

Jeg anser derfor AliDropship bare som et interessant alternativ for de som allerede har en eksisterende nettbutikk som ikke er bygget med Shopify, eller for deg som vil bestille en skreddersydd nettbutikk for dropshipping.

Sammendrag

 • Dropshipping er en forretningsmodell som er mye brukt spesielt blant e-forhandlere i de amerikanske og asiatiske markedene . De siste årene har dropshipping også blitt stadig mer vanlig i det norske markedet.
 • Dropshipping betyr at selgeren ikke er ansvarlig for å levere produktene som selges til kunden. Når et produkt selges, beholder e-detaljisten en del av prisen for produktet + tilleggsavgift. Leverandøren sørger for at produktet blir levert til sluttkunden.
 • Dropshipping betyr at selgere ikke trenger å ta noen økonomisk risiko. Siden ingen produkter trenger å kjøpes og lagres fysisk, kan selgeren prøve det ut uten å måtte bekymre seg for å investere kapital i form av varekostnader.
 • I dag anses noen av de skandinaviske landene for å være blant de største dropshipping-markedene i verden (Topp 10-20).
 • Den enkleste måten å komme i gang med dropshipping er å bruke en markedsplass eller portal for dropshipping. Gjennom denne typen meglingstjenester får du tilgang til et stort utvalg av artikler du kan velge mellom.
 • Den beste portalen («applikasjonen») for Norge er Oberlo. Oberlo kan brukes gratis og gir deg tilgang til et utvalg som inkluderer hundretusener av varer.
 • Oberlo fungerer kun for de som har opprettet en nettbutikk med Shopify. Les mer om Oberlo her.
 • Hvis du ikke har en eksisterende nettbutikk, kan du opprette en nettbutikk gratis med Shopify her. (Bare gratis i 14 dager, men det er nok til å teste Oberlo). Les også innlegget mitt om Shopify der jeg går gjennom fordeler og ulemper med denne plattformen.
 • Ønsker du å bestille en nettbutikk som er bygget i henhold til instruksjonene dine og teste dropshipping? Da kan AliDropship være et alternativ. AliDropship kan også brukes av noen nettbutikker som er bygget med andre plattformer enn Shopify. AliDropship kan imidlertid ikke testes gratis. ($ 89)
 • Hvis du ennå ikke har laget din egen nettbutikk men vil prøve dropshipping, kan du bruke Shopify til det. Sørg for at du setter av nok tid slik at du kan teste Oberlo i ro og fred i løpet av din gratisperiode med Shopify.

Legg igjen en kommentar